Jump to content

2012 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu forumda hakaret, tahrik içermeyen mesajlar silinmez, mesajınız ya hakaret içeriyordur, ya da silinmemiştir, siz bulamıyorsunuzdur..

Bahsettiğiniz mesaj bu mu?

arkadaşlar nurhan bey geldiinden beri satışlar tepetaklak oldu.çünkü tamamen bayi ve servis ağını kötüleyerek röportajlar veriyor.zaten kötüyüz diyor.umut olarak da 2 sene sonra gelmesi muhtemel sky active araçlara bel balıyor.kendisinin o koltukta 2 sene daha oturamayacağı ise aşikar.ben olsam 1 dakika o koltukta tutmam.40 bine full full mazda3 aylarca satıldı.onu bile beceremediler.lütfen nurhan beyden bu sitede artık bahsetmeyin çünkü ben 1800lik satıştan utanıyorum.  nurhan bey de utanıyorsa istifa eder ve gider.

Bakın kuzu kuzu yerinde duruyor, hem de forum kurallarını zorlamasına rağmen... Profilinizi kullanmayı öğrenin lütfen, sağa sola sallamak kolay...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 312
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

25

• Fotifoti

32

• emregc

32

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Emre benim kuzende 1.2 Jetta var. Adamın gözünden yaş gelecek yakında yakıt tüketiminden dolayı. Çok şikayetçi. 1.4'ü düşünemiyorum. Benim 1.6 benzinli guzunun tamamı şehir içi 6.6 litre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birincisi kimseye hakaret etmeyi düşünmedim bile.2. mesajı bulamayınca forumun nurkan beyi koruduğunu düşünmüştüm yanılmışım ve üzgünüm.3. 5 ay önce olacakları görüp foruma yazmışım.ne hikmetse mazda yöneticileri hala göremiyor.4. kimse yüzde 25 fiyat artışını açıklayamıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birincisi kimseye hakaret etmeyi düşünmedim bile.2. mesajı bulamayınca forumun nurkan beyi koruduğunu düşünmüştüm yanılmışım ve üzgünüm.3. 5 ay önce olacakları görüp foruma yazmışım.ne hikmetse mazda yöneticileri hala göremiyor.4. kimse yüzde 25 fiyat artışını açıklayamıyor

Mazda yönetimi bizleri yani üyelerin şahıslarını bağlamaz... Haa Mazda Türkiye'de hisseniz varsa o ayrı...

:)

2009 yılında Mermerler ile ortaklık bitince Mazda Türkiye genel müdür olan Ya Danimarkalıydı ya da Belçikalı bir beyefendi yollarına kendilerinin devam edeceğini, distribütör kullanmayacaklarını ve ucuza araba satmayacaklarını açıklamıştı... Dün gibi hatırlarım dileyen araştırır bulur...

Biz genel olarak Mazda'nın ne planladığını, ne stratejisini bilemeyiz haddimiz de değil... Biz sadece bu kadar güzel araçların üretildiği markanın hak ettiği yere gel(e)mediğini düşünüyoruz... Kendimizce de fikir beyanında bulunuyoruz...

Ama diğer taraftan da strateji güzel; az satılsın çok paraya satılsın, distribitör de yok arada kâr da bölünmeyecek, az satarım öz satarım mantığı doğru olabilir...

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kuzende var 1.4 30 km ortalama ile 6.5 7 arası geziyordu oncedende Mazda 3 ile bir türlü tutturmadı 9 Ltd altına inmedi.ondan dolayı dedim.yoksa Mazda 3 favorim.bu aracımı 5 sene daha kullanırım başka aracı gözüm görmüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatlar  sanki makyajlı Mazda3 ler gelince birden arttı, ondan evvel uygun kalıyordu piyasa şartlarında ,hatta Honda Jazz almayı düşünenler 2/3 bin lira üstüne alabiliyordu otomatik Mazda 3 HB den...

İşte fiyat artış muhabbetinin konusu

http://www.mazdaclubtr.com/23611/2012-model-makyajli-mazda3-ler-turkiye-yollarinda/msg444052/#msg444052

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sene reklam vs var arkadaşlar, haklarını yemeyelim, gazetelerde gördük bolca, facebook var, çekiliş, yarışma ,toplantı ,tanıtım etkinlikleri de var  :nazar: ...

O halde geriye satışı etkileyen ne kalıyor  (diğer servis/bakım, 2. el , garanti süresi vs öncedende var olan etkenleri hariç tutuyorum)

1. Yüksek fiyat (Fiyatlar birden uçtu, eğer reklamlar eklendiyse fiyata tamam o zaman , ancak araç aynı araç hizmet aynı hizmet aşağı yukarı, birden kendimizi niye yukarıya konumlandıralım ki, bu süreç daha yavaş gidebilir yahut yeni ürün gelince artırırsın fiyatı, birde şu var tabi, yeni Mazdalar, Audi fiyatı olacaksa yavaş yavaş anca böyle artıyor fiyatlar diyebilirler :) haklılar yine  o zaman.)

2. Kasa değişimi muhabbeti (bunu bayiler söylemese iyi olur) ,  bazı Mazda tutkunları doğal olarak beklemede olabilir... Sanki seneye gelecek Skyactiveler,  henüz ne motoru ne de kasayı göremedik..

Marka konumlandırma adına bütün dünyada fiyatlar eş zamanlı olarak artırılıyormu bilmiyorum ama yinede ben olsam Skyactive muhabbeti başlayınca güncel ürünlerin fiyatları pek artırmazdım ki satışlar bir teşvikle devam etsin, bayiler de mağdur olmasın ...

Yeni kasa gelince  de istediğin yere konumlandır fiyatını, Yeni Ürün , Yeni Fiyat deme hakkına sahipsin...

Şu bi gerçek satışların artması başta Marka ve Bayiler olmak üzere 2. el kullanıcıya kadar herkesin yararına, kimse fazla sevinmesin piyasada fazla olmayan araca biniyorum diye, bunun faturası bize yol , su , elektrik olarak döner  biz farkında olmadan :)

Çoğunlukla orta sınıf araçlar üreten Mazda için en güzel reklam ve imaj'ın Yolda Giden Daha Çok Mazda ve Memnun Kullanıcı ile olacağı kanaatindeyim...

ilk yazdıgınız kısım haric tamamına katılıyorum

facebook,yarışma,cekilis tanıtım toplantı hep zaten var olan mazdacılar icin yeni mazdacıları cekmek icin cok fazla birsey yapılmıyor

fiyatlara gelince ise 2010 sedan touringimi 35,5 a almıstım su anda 50000 tl yani kısaca vay vay vay vay.... gerci genel olarak aracların fiyatları aşırı artmıs durumda ancak satmayı dusunen bir sirket biraz daha indirimle reklam yapar bence ki surumden kazansın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ama kimse kötü niyetli değil, her ortamda Mazda'yı sonuna kadar koruyan, gerekirse (sanal) kavga eden insanlarız biz. Mazda'nın hakettiği yerde olması için en büyük eleştiriyi de biz yapıyoruz. Eloğlunun umrunda değil Mazda ama bizim için önemli. Mazda'yı kaybetmek istemiyoruz. 30 sayısı insanları endişeye sürüklüyor,  üzücü eleştirileri normal karşılamak lazım.

iste ozet cumle budur bence....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vw bluemotion için sitesine neler yapmış .polo bluemotion 2.8 lt passat 3.2 lt diyor.inanmam

istesem bende o ortalamayı 0.5 bile gösteririm benim mazda 3 dizel ile..

http://binekarac.vw.com.tr/bluemotion-challenge.aspx

nerdesin mazda 2 skyactive ??umarım 2 sene içinde mazda için güzel haberler duyacağız..

rvm gibi yakıt ekonomisinde de vw reklamını güzel yapıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya hala vosvosla, şunla bunla kıyaslıyorsunuz :) bu satışlar mazda için önemli değil, doğal olarak Nurkan Bey için de önemli değil. Operasyonu istedikleri gibi yapmaları için 6ay-1 yıl satışları durduracaklardı . onu yapmadılar sizde kabahat arıyorsunuz. Mermerlerin enkazından çıkmak, hukuk yüzünden oluşan gecikmeler, saçma sapan yasalar, mtv'nin emisyona bakmaması... 2 günde olmuyor bu işler.  Mazda, Türkiye'yi de Nurkan Bey'i de bırakmayacak içiniz rahat olsun.

gidin bir vosvos, sitröen, pejo forumlarına bakın. millet nelerle uğraşıyor :) mazda'nın fiyatı yüksek felan değil. Mazda halk arabası olmak istemiyor. yarın ben de alamayabilirim ! fiyatları uçacak , çünkü bunu hak ediyor. 2bin de motor yakan vosvos, 10binde volan dişlisi yiyen sitröen o fiyata hem de düşük donanımla satılıyorsa Mazda ucuzdur .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya hala vosvosla, şunla bunla kıyaslıyorsunuz :) bu satışlar mazda için önemli değil, doğal olarak Nurkan Bey için de önemli değil. Operasyonu istedikleri gibi yapmaları için 6ay-1 yıl satışları durduracaklardı . onu yapmadılar sizde kabahat arıyorsunuz. Mermerlerin enkazından çıkmak, hukuk yüzünden oluşan gecikmeler, saçma sapan yasalar, mtv'nin emisyona bakmaması... 2 günde olmuyor bu işler.  Mazda, Türkiye'yi de Nurkan Bey'i de bırakmayacak içiniz rahat olsun.

gidin bir vosvos, sitröen, pejo forumlarına bakın. millet nelerle uğraşıyor :) mazda'nın fiyatı yüksek felan değil. Mazda halk arabası olmak istemiyor. yarın ben de alamayabilirim ! fiyatları uçacak , çünkü bunu hak ediyor. 2bin de motor yakan vosvos, 10binde volan dişlisi yiyen sitröen o fiyata hem de düşük donanımla satılıyorsa Mazda ucuzdur .

kıyaslamıyorum!!

anlatmak istediğim vwnin linkinde videoyu izlerseniz ne dediğimi anlarsınız!adam orda gelmiş yuvarlanması düşük lastikler kullanılıyor diyor.Mazdanın Türkçe skyactive reklamlamında ise şasi su pompası headers bilmem ne her şeyden bahsediyor..yani daha mantıklı konulardan bahsediliyor..Mazdada CX5 teki lastikler toyo proses ve yuvarlanma direnci o kadar iyi bir lastik değil.Mazdadaki skyactive teknolojisini çok iyi anlatabilecek insanlar var ama bir Allahın kuluda gidip onun reklamını yapmıyor ve vw herşeyi kendi yapmış gibi gösteriyor şuanda..Satış madem az olsa da reklamını eksik etmenin mantığını hiç anlamıyorum.Sat veya satma ama reklamsız kalma..

vw ile kıyaslayacak olsam sürüye katılır vwye binerdim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım , bunun cevabını da daha önce vermiştim. fazla pr demek araçlara maliyet demek. Şuan reklam yok değil ama az. bir de vosvosun reklam ajansının daha başarılı olduğunu kabul etmek lazım. Mutlaka mazda skyactive için özel çalışmalar yapacaktır. bunun zamanlamasını bilemem , o da mazda avrupa ve türkiye'nin bileceği şey. Şuanki durum planlarına , kar/zarar dengelerine dokunmuyor ki böyle devam ediyorlar. Sabrın sonu selamettir arkadaşlar :) satış rakamlarını kafanıza takmayın bu kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Türkiye ile ilgili beklentilerimizin, uzun vadeli olması gerektiği kesin. Bu uzun süreçte de piyasada az bulunan guzularımızın keyfini çıkaralım.

Örnek verecek olursam 76 dairenin yer aldığı, 3 bloktan oluşan bir sitede oturuyorum. Sitenin otoparkındaki Tek Mazda benim aracım :).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu günkü bir gazetede Nurkan beyin açıklamaları ve CX-5 hakkında bilgiler vardı... Kendileri; Mazda'nın Türkiye'de çok satan marka olmayacağını, bayi ağını genişleterek 2013 yılında yeni teknoloji ile atağa geçmeyi hedeflediklerini anlatıyordu...

Böyle olunca bizim satış rakamlarına takılıp kendimizce yorum yapmamız da abesle iştigal olmakta...

:egy:

Bu marka Dünyada saygın bir marka ve Japonya'da yıllık hedeflenen 12 binlik CX-5 satışını iki ayda 8 bin olarak yapmış, Rusya'da sadece katalogdan 5 bin sipariş almış...

Bu rakamlar insanın gönlüne su serpen rakamlar. Bize rahat olmak düşüyor anlaşılan...

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...