Jump to content

2012 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

72 daha öncesine göre iyi ama KIA'nın 877 ve cherry denen çin çakması arabanın 66 olduğu listede bence hala gidecek yolu çok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 312
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

25

• Fotifoti

32

• emregc

32

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Nede olsa buradan sıkı sıkı reklamını yapıyoruz,satış rakamlarının üstlere çıkması normal!!

Ne çıkarımız varsa /// biz mazdayı çıkarımız olmadan seviyoruz : ) Karşılıksız sevgi olsada : )  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel rakamlar güzel. ele ayağa düşmeyecek Mazda. Bu İstanbul'a gelişimde heryerde kaşkay gördüm içim geçti kaşkaydan :D 2013 sonu 1.5 motor geliyormuş, biraz daha canlanır o zaman. Nurkan Bey röportajda ucuza satmayacağız diyor. Bilen alacak ,bilmeyen bakacak :) en güzeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel rakamlar güzel. ele ayağa düşmeyecek Mazda. Bu İstanbul'a gelişimde heryerde kaşkay gördüm içim geçti kaşkaydan :D 2013 sonu 1.5 motor geliyormuş, biraz daha canlanır o zaman. Nurkan Bey röportajda ucuza satmayacağız diyor. Bilen alacak ,bilmeyen bakacak :) en güzeli.

ucuza satsın diyen yok zaten ülke koşullarına uygun araç getirtmeyi başarsın zaten satış yapar otomatikman o fiyata ragmen donanım ve kalite farkıyla

getirsin bakalım 1,5 dizel mazda3 satıyor mu ya da 1,5 skyactiv getirin benzinli satar mı satmaz mı

ya da getirsin cx5 i yüksek torklu 1,5 dizelle ya da 1,5 skyactivle nasıl satıyor bak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef bunu foruma bir türlü anlatamadık. Ve maalesef hala Mazda Türkiye yönetimine hatta alenen Nurkan beye hakaretvari yazılar oluyor.Bazısı gözden kaçıyor cevap yazamıyorum .Bu tür yazıları yazan arkadaşlar Nurkan Bey'in anonim olarak girip okuyabileceğini unutuyorlar. Aramızda ne kadar fikir ayrılığı olursa olsun saygı sınırlarına dikkat edilmeli diye düşünüyorum.

Mazda Türkiye , avrupaya bağlı. Avrupa ne araç alırsa Türkiye'ye o araç geliyor. Avrupa'da vergi oranları emisyona göre. Düşün ki orada 2.2 dizel motor buradaki 1.3 motor ile aynı değerdeki vergiyi ödüyor. euro VI motor var sky 2.2 de. Türkiye pazarına yönelik araç 2013 sonunda sky 1.5 motor ile gelecek. Yönetim sandığınız kadar özgür değil yani. herhalde Nurkan bey'de biliyor 1.5, 1.6 otomatik dizel bir Mazda'nın yok satacağını ;) cx-5 şu ana kadar 30.000'den fazla satmış . Türkiye için biraz daha sabır gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kusura bakmayın ama benim yazımı kastediyorsanız ben hakaret içeren bir anlam goremiyorum.

bir genel müdürün(herhangibir sirket icin) gorevi satışlarını arttırmak sirketinin cirosunu karını yukseltmek degil midir?

bunun icin de piyasaya(hangi sektor olursanız olun) dogru urunu talebi olan urunu getirmek,pazarlamak veya üretmektir.

diger otomotiv sirketleri bunu yapabiliyorken cesitli motor secenekleri farklı kombinasyonlar getirebiliyorken mazdanın bunu yapmaması cok enteresan.

nasıl mazda3 icinde ford/psa grubu motoru kullandılarsa muhakkak farklı motor alternatifleri de mevcuttur

ayrıca nasıl kampanya yaparak dibe vurmus olan araç satışlarını yukseltebildilerse bir nebze olsun demek ki dogru strateji ile hem kendileri hem bizler her tuketici kazanabiliyor (nihayetinde tek hedef para kazanmaktır ticarette)

nihayetinde hepimiz mazdanın iyiligini dusunuyoruz farklı sekillerde ve gonulden tek istegimiz onların da gönülden olduklarına inanabilmek (ki kampanyayı devam ettirerek isteklerini gosteriyorlar)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'da şu anda düşük hacimli ( 1.6 veya altı ) SKYACTIV ne dizel ne benzinli motor var. 

Fabrikanın üretmediği bir aracı nasıl getirsinler ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'da şu anda düşük hacimli ( 1.6 veya altı ) SKYACTIV ne dizel ne benzinli motor var. 

Fabrikanın üretmediği bir aracı nasıl getirsinler ?

sorun su an icin degil ki sadece

daha once de isteseler ya da baskı yapılsa nasıl ford/psa grubu motoru kullanmayı biliyorlarsa alternatif secenekler uretilir

koskoca mercedes 1,5 dizel renault motoru kullandı yeni aracında daha ne olabilir ki sırf musteri cekebilmek icin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın böyle bir uygulaması olduğunu sanmıyorum ve hiç duymadım.

PSA kullanması tamamen Ford ile olan ortaklığa ve eskiden Ford'un ciddi bir hissedar olmasına bağlı ama bu ortaklık büyük oranda bitmiş , SKYACTIV teknolojilerine geçmişken ve buraya bir dolu yatırım yapmışken bunu yapacağını sanmam.

Problem şu ki Türkiye satışlar açısından Mazda'ya herhangi bir talepte bulunacak pozisyonda değil. Mazda'nın ürettiği motorların Avrupa'da bir problemi yok. Orada emisyona baktıkları için 2.0 benzinli veya 2.2 dizel problem değil.

Ayda 35 - 100 arası araç satan bir ülke için yüklü bir motor yatırımına gireceğini hayal etmek saflık olur.

Mazda ancak global bir plan çerçevesinde Avrupa için düşük hacimli motor üretirse ( söylentiler bu yönde bir çalışma olduğunu gösteriyor. ) o zaman Türkiye'de bundan nasibini alır. O zamana kadar Japonya ne üretirse Avrupa, dolayısı ile Türkiye'ye ancak o gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kusura bakmayın ama benim yazımı kastediyorsanız ben hakaret içeren bir anlam goremiyorum.

bir genel müdürün(herhangibir sirket icin) gorevi satışlarını arttırmak sirketinin cirosunu karını yukseltmek degil midir?

bunun icin de piyasaya(hangi sektor olursanız olun) dogru urunu talebi olan urunu getirmek,pazarlamak veya üretmektir.

diger otomotiv sirketleri bunu yapabiliyorken cesitli motor secenekleri farklı kombinasyonlar getirebiliyorken mazdanın bunu yapmaması cok enteresan.

nasıl mazda3 icinde ford/psa grubu motoru kullandılarsa muhakkak farklı motor alternatifleri de mevcuttur

ayrıca nasıl kampanya yaparak dibe vurmus olan araç satışlarını yukseltebildilerse bir nebze olsun demek ki dogru strateji ile hem kendileri hem bizler her tuketici kazanabiliyor (nihayetinde tek hedef para kazanmaktır ticarette)

nihayetinde hepimiz mazdanın iyiligini dusunuyoruz farklı sekillerde ve gonulden tek istegimiz onların da gönülden olduklarına inanabilmek (ki kampanyayı devam ettirerek isteklerini gosteriyorlar)

Tabiiki sizin için söylemedim. Genelde forumda konu satış rakamları olunca gelen eleştiriler yanında hakaretler de geliyor. Önceki konularda kaçırdığım için belirttim. Sizin yazdıklarınızla ilgisi yok yani.

burak abinin söylediklerine ek olarak Skyaktive için mazda 1.2 milyar dolar harcadı. Bu büyük yatırım içinde tabiki öncelik büyük pazarlara verildi. Hedeflerini de fazlasıyla aşmış durumdalar.

Türkiye için 2013 sonunu bekleyeceğiz. 2012 de skyactivler ile beraber geleceğini ümid ediyorduk ama getirmedile. Ben zaten 2015'den önce alamıyorum sorun yok benim açımdan :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabiiki sizin için söylemedim. Genelde forumda konu satış rakamları olunca gelen eleştiriler yanında hakaretler de geliyor. Önceki konularda kaçırdığım için belirttim. Sizin yazdıklarınızla ilgisi yok yani.

burak abinin söylediklerine ek olarak Skyaktive için mazda 1.2 milyar dolar harcadı. Bu büyük yatırım içinde tabiki öncelik büyük pazarlara verildi. Hedeflerini de fazlasıyla aşmış durumdalar.

Türkiye için 2013 sonunu bekleyeceğiz. 2012 de skyactivler ile beraber geleceğini ümid ediyorduk ama getirmedile. Ben zaten 2015'den önce alamıyorum sorun yok benim açımdan :D

hayırlısı olsun simdiden ozaman :) gule gule almak kismet etsin istediginiz arabayı

sanırım araç yıllarımız aynı artık ben ya cx5 in türkiye koşulları için alınabilecek mantıklı bir motorunu bekleyecegim ya da onumuzdeki yıl sonuna kadar bir ışık olmazsa başka bir suv deneyecegim herhalde her ne kadar istemesem de, ( belki bu arada türkiye koşullarına uygun hale gelmiş olur cx5 emisyon yonunden bakılarak falan burası türkiye hiç belli olmaz yani :) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burak abinin söylediklerine ek olarak Skyaktive için mazda 1.2 milyar dolar harcadı. 

çoğu kaynakta bu harcamanın 9 milyar dolar olduğu söyleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 milyar dolar yatırmak için bir projeye en azından bir ormana komşu olması lazım, atını direk sürebilmelisin ormana...

Bence yeni araba almak için acele de etmeyin. Başbakanın kanal İstanbul projesi bittiğinde bir ihtimal hepimiz birer gondol alacağız. Belki Mazda da gondol üretimine girerse, emisyon, mtv vb derdimiz kalmaz. Gerçi Mazda'nın gondol satışları artarsa onlara da bir GTV koyarlar, olur biter...

Geçenlerde bir açıklamada vardı 1.2 milyar $ , 9 milyar olacağını sanmıyorum zira öyle bir yatırımı kimse kolay kolay realize edemez :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Nerde 30 binler nerde 892 ler..çok özel araçlara biniyoruz arkadaşlar..trafikte neredeyse uzun zamandır hiç mazda göremedim bu gidişle de göremeyeceğiz uzun yıllar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nerde 30 binler nerde 892 ler..çok özel araçlara biniyoruz arkadaşlar..trafikte neredeyse uzun zamandır hiç mazda göremedim bu gidişle de göremeyeceğiz uzun yıllar..

Daha önce bir konuda paylaşmıştım, araç parkı eskidikçe aldığımız satış sonrası hizmetlerin de kötüleşme ve fiyatının artma ihtimali yükseliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...