Jump to content

2012 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynen dogru, bu ihtimal dahilinde. Ben zaten yanar doner motor konusunda egitimlere basladim, D.İ.Y ihtimaline karsi... Yag stogu da yapiyorum. Vay canina, zaman geciyor ama bir sey degismiyor hayatta. Bir zamanlar margarin bulup, eve fazladan koymaya calisirdik, simdi de Dexelia!

Daha önce bir konuda paylaşmıştım, araç parkı eskidikçe aldığımız satış sonrası hizmetlerin de kötüleşme ve fiyatının artma ihtimali yükseliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 312
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

25

• Fotifoti

32

• emregc

32

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Nerde 30 binler nerde 892 ler..çok özel araçlara biniyoruz arkadaşlar..trafikte neredeyse uzun zamandır hiç mazda göremedim bu gidişle de göremeyeceğiz uzun yıllar..

ben baya bir dolasiyorum umraniye, cakmak, hatboyu falan sokaklarinda nasil gormezsin :)

ilhan da buralarda.. bizim bu cevrede benim bildigim 6 mazda arac var sana dogrudan adres verebilecegim :)  unutma polianna da insan :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uydudan falan bakmak lazım heralde yer tespiti yapıp:) Bir tane görsem mazda 3 durup konuşacağım yani o derece..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ay Mazda'nın satış rakamlarında geçtiği rakipleri  ;

MASERATI 1

BENTLEY 1

FERRARI 2

ASTON MARTIN 3

SMART 5

INFINITI 6

JAGUAR 13

PROTON 15

LANCIA 24

CHERY 36

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arada toplantı ve buluşma organizasyonları yapıyoruz malum. Bir toplanma organizasyonu daha gerçekleştirip, adını Mazda Türkiye Boykot toplantısı adı altında bir buluşma mesala...

Araçların sağına soluna yazılar, afişler vs...ardından izinsiz gösteri yapmaktan göz altına alınmışız. :)

Mazda Türkiye'yi bu derin uykularından uyandırmaya yarar mı bilmem artık. Eminim katılımcı sayımız, en son ki kahvaltı organizasyonundan daha fazla olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Türkiye'nin başarısını küçümsüyorsunuz ama ben aynı fikirde değilim.

Her yıl tedrici ve dengeli bir biçimde satışları düşürmek, satış sonrası servis hizmetlerini etkili bir biçimde ortadan kaldırmak, stok bulundurma konusunda servislere karşı hiçbir yaptırımda bulunmayarak her geçen zaman alandan tasarruf etmelerini sağlamak kolay işler değil. Bunların altında ciddi bir know-how yatıyor... Sebebi ise olsa olsa, satış ve servis hizmetlerini tamamen durdurarak enflasyonu düşürmeye, ithalatı küçültmeye ve dış cari açığı azaltmaya belirgin olarak katkıda bulunmaktır. Bu açıdan bakıldığında Mazda Türkiye'nin son derece haklı hedefler üzerinde çalıştığını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun ne dizelde, ne otomatikte. Öyle olsa Honda 14,000 satmazdı. Mazda'nın marka değerinde de bir sorun yoktur, Türk insanının gözünde 90lardaki başarısından dolayı hala saygı duyulan bir firma, hatta Japonlar içerisinde Toyota ve Honda'dan bile yukarıdadır prestiji. Peki sorun ne de Mazda 800'lerde kalmış? Hayır ekonomik bir sorun olsa Mercedes+Bmw 20000 küsür satmaz.

Bunları da Mazda Türkiye düşünsün, cevap arasın biraz.

O değil de hani piyasada 2008 mazda 3 bulmak imkansız gibi birşey ya, ilerde de 2012 Mazda 3, 6 hiç birşey bulamayacağız ikinci elde. Mx-5 almak istesek ikinci el temiz bir şey bulamayacağız çünkü piyasada 3-5 tane var. Keza rx8 üretilmiyor. Cx-5 sıfır satamadı ki ikinci ele düşsün?

İsminiz unutulmaya başlandığında bir daha toparlamanız zor olur. İsterseniz skyactiv 1,5 200 beygir 10 ileri dizel getirin kurtaramazsınız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman topluca satalim mazda'lari baska bir markaya gecelim :) mitsubishi falan yada subaru himm dacia mi o :P

Volvo S-60 Alalım. Belki filo indirimi de alırız Onur :) Senin şu rüyayı gerçekleştirmiş oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satış ve satış sonrası hizmetlerde de dibe vurmaya yakın gözüküyor.İyi niyetli birkaç servis dışında işini doğru yapan da yok.İnanın burda sorunları paylaştıkça arabamdan soğuyorum.İlla sorun yaşamayı beklemeden arabayı elden çıkarasım var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volvo S-60 Alalım. Belki filo indirimi de alırız Onur :) Senin şu rüyayı gerçekleştirmiş oluruz.

kanima girme zaten dozum donmus durumda bugunlerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satışlardan dolayı yönetimi eleştirmekte herkes haklı çünkü yönetim yeni başladığında çoğumuz tavsiyelerimizi ilettik ancak onların yaklaşımı,  bizim tavsiyelerin aksine , henüz reklam tanıtım vs yapmadan,  bayi hizmetlerine herhangi bir standardizasyon getirmeden, Çoklu Markaları beraber Satan yeni Bayiler açmak ve Verimsiz  adlandırdığı Bayilerle Vedalaşmak oldu, bunun meyveleri toplanıyor şu an...

Zamanında bu böyle olmaz ayrıca işe sondan başladınız denildi, bekleyin görün , planlar uzun vadeli  diye cevaplar geldi.. Mazda GM süz 2500 satıyordu GM olsaydı 5000 satardı derken GM li günlerimizde 2500 adet satılmadı bile .. Neden mi , çünkü işin başından içlerinde bir heves, markaya olan inanç yoktu da ondan  :( ...

Bunu şurdan anlayabiliriz, Kim Mazda için "uzun zamandır yenilikçi teknolojiler sunmuyor" diyebilir ki ? Üstelik bir Mazda GM'i için bu oldukça vahim bir ifadedir...Sorunsuzluğuyla nam salmış motoru şanzımanı övecek kelimeler yokmudur ... Sahibinden.com'da bile milletin dili dönmez kısaca Mazda için "Bilen bilir "derler, çünkü Mazdanın 90 model araçlarında bile yok yoktur... hem  bunları söylerken RVM , Rotary Motor kimde vardı Mazda'da varken neden  hiç bunlardan bahsetmek akıllarına gelmez...

Ayrıca Avrupa Başkanı Jeff Guyton bile 2012 model makyajlı Mazda3 ün koltuğuna oturmuş araçta yapılan iyileştirmeleri direksiyon başında anlatırken,  hiç rallicilik kariyeri olan bizimkileri Mazda3 direksiyonunda gördünüz mü ? Daha ziyade CX5 de gördük kendilerini ama  nedense anlatmaya dair bişey bulamadılar Mazda3 de..

Bayilere gittik pazarlıkta fiyatlar yüksek kalınca " Bizim araçları Avukatlar alıyor zaten" diye ifadeler dinledik ? Kim öğretti bunları bayilere , Jeff'de biliyordu cipe binmeyi ama o  Fransız kalmadı tabana, bizimkiler bekleyin skyactiveler gelecek derken, müşterilere yakın olmayı tercih ederek yapılan iyileştirmeleri bizzat kendi Mazda3 'e binerek tanıttı . Almanyada bile ödüller alan tasarım harikası güncel araçların aşağı kalır yanı olabilir mi en güçlü rakiplerinden ? Niye kurtarıcı bekleniyor du ki , hem rakiplerin teknolojileri bu süreçde aynı kalacak mıydı ? ...

Herşeyde olduğu gibi bu işte de başarılı olmak için işi (ve tabiki markayı )sevmek gerekiyor,  kişi sevmediği işi anlamak istemez, araştırmaz, geliştirmez, uğraşmaz,  vakit doldurur sadece hepsi o kadar... Verilen beyanatlardan ve git gide azalan satış adetlerinden Mazda Markasının hak ettiği kadar sevilmediğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özgürlüğün tadını çıkarmak ve hayattan keyif almak....

Bu ay Mazda'nın satış rakamlarında geçtiği rakipleri  ;

MASERATI 1

BENTLEY 1

FERRARI 2

ASTON MARTIN 3

SMART 5

INFINITI 6

JAGUAR 13

PROTON 15

LANCIA 24

CHERY 36

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok yakında 1.6 turbo dizel Honda Civic HB geliyor, Onur. Araç hem yeterince performanslı, hem ekonomik, hem en düşük ÖTV (alırken) ve MTV (kullanırken), hem Japon sorunsuzluğu ve imajına sahip, hem Mazda'ya göre 2. eli ve servis teşkilatı çok kuvvetli, hem de en az Mazda kadar iyi ve sportif imajı olan bir marka. Ayrıca HB kasa da senin gibi genç arkadaşları tatmin edecek iç ve dış sportif dizayna sahip. Motoru ya da şanzımanı da öyle Mazda gibi Ford'dan alınma falan değil, öz be öz Honda ve Japon.

Volvo S60 gerçekten çok iyi bir otomobil. Ama bu otomobille yaşam hem ucuz değil, hem de Japon sorunsuzluğunu çok arasın...

kanima girme zaten dozum donmus durumda bugunlerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Hemşerim, Onur'a yaptığım tavsiyemi bir sonraki aracın için sana da yapıyorum. Aynı motor bir süre sonra Honda Civic Sedan'a da uygulanacak. Sen de zaten o sürede Mazda'nın keyfini çıkarmış olursun. E zaten eski Honda'cısın, seviyorsun da markayı. Ev de Damla'ya yakın, onlar hem Honda hem Mazda. Gider verirsin bunu alırsın onu....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki bundan 20 yıl sonra, dinazorları Jurasic Park'da gördüğümüz gibi, bizim Mazda'ları da filmlerde görecek yeni yetmeler.

- Babaaaaa bu kertenkele'nin üstüne bastığı şey ne???

- Oğlum o kertenkele değil, T-Rex! Bir dinazor türü, nesli Dünya'ya meteor düşünce tükendi. Üstüne bastığı da bir Mazda! Nesli Türkiye'ye ÖTV düşünce tükendi!

Sorun ne dizelde, ne otomatikte. Öyle olsa Honda 14,000 satmazdı. Mazda'nın marka değerinde de bir sorun yoktur, Türk insanının gözünde 90lardaki başarısından dolayı hala saygı duyulan bir firma, hatta Japonlar içerisinde Toyota ve Honda'dan bile yukarıdadır prestiji. Peki sorun ne de Mazda 800'lerde kalmış? Hayır ekonomik bir sorun olsa Mercedes+Bmw 20000 küsür satmaz.

Bunları da Mazda Türkiye düşünsün, cevap arasın biraz.

O değil de hani piyasada 2008 mazda 3 bulmak imkansız gibi birşey ya, ilerde de 2012 Mazda 3, 6 hiç birşey bulamayacağız ikinci elde. Mx-5 almak istesek ikinci el temiz bir şey bulamayacağız çünkü piyasada 3-5 tane var. Keza rx8 üretilmiyor. Cx-5 sıfır satamadı ki ikinci ele düşsün?

İsminiz unutulmaya başlandığında bir daha toparlamanız zor olur. İsterseniz skyactiv 1,5 200 beygir 10 ileri dizel getirin kurtaramazsınız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Hemşerim, Onur'a yaptığım tavsiyemi bir sonraki aracın için sana da yapıyorum. Aynı motor bir süre sonra Honda Civic Sedan'a da uygulanacak. Sen de zaten o sürede Mazda'nın keyfini çıkarmış olursun. E zaten eski Honda'cısın, seviyorsun da markayı. Ev de Damla'ya yakın, onlar hem Honda hem Mazda. Gider verirsin bunu alırsın onu....

Fuarda özellikle dizel Honda Civic'i inceledim. Ama benim için hayal kırıklığı oldu. İçi çok vasattı, bizim Mazda 3'lerle kıyasladığında. Dış dizay nispeten yine genç arkadaşlara hitap edebilir. Seninde dediğin gibi motoruna, performansına, ekonomik oluşuna lafım yok. Ama Honda olsun Toyota olsun, Mazda'ya göre hep birşeyleri eksik.

Honda Damla'ya gelince, aman abicim bana uzak olsunlar. Kurumsal kimlikten uzak, bireylerin yönettiği bir yer havası var orada. Servis hizmetlerinde de ciddi sıkıntılar yaşadım, aynı şekilde Honda Civic Hb test sürüş otomobilleri olmadığı için, ciddi ciddi bana aracı satamadılar. Bu durumu Honda Avrupa'ya e-mail ile bildirdiğimde, ortalık ayağa kalkmıştı. Ama iş işten geçmişti, bu seferde bizim Mazda bayimiz ve servisimiz de var. Sizi bu servisimize bekleriz artık teklifinde bulunmuşlardı, pişkin pişkin.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...