Jump to content

2012 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 312
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

25

• Fotifoti

32

• emregc

32

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Fatihçim (Fotifoti) ellerinde ne gibi kısıtlılık varki? Çok mu garibanlar? Bence beceri eksikliğinden başka hiiiiç birşey değil. Onur haklı bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de ağlamak lazım.

Fuarda, rakiplerinden gösteriş anlamında aşağı kalmayan Mazda'nın satışı sadece 12 adetmiş! (kaynak; http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=110531 )

Mazda Türkiye; 23 Nisan 2012 tarihli Hürriyet gazetesinde 250 adetlik CX-5 satarız demiş... CX-5'den kaç tane sattıkları ise koca bir muamma...

Tebrik ediyorum. Mazda'nın ülkemizde, (sadece yollarda görme açısından) Bugatti, Porche, Aston Martin gibi markalara benzemesine çok çok az kaldı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de ağlamak lazım.

Fuarda, rakiplerinden gösteriş anlamında aşağı kalmayan Mazda'nın satışı sadece 12 adetmiş! (kaynak; http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=110531 )

Mazda Türkiye; 23 Nisan 2012 tarihli Hürriyet gazetesinde 250 adetlik CX-5 satarız demiş... CX-5'den kaç tane sattıkları ise koca bir muamma...

Tebrik ediyorum. Mazda'nın ülkemizde, (sadece yollarda görme açısından) Bugatti, Porche, Aston Martin gibi markalara benzemesine çok çok az kaldı...

Belki de şirketin ulaşmak istediği amaç budur... Çünki; uzun zaman önce peşin peşin Mazda Türkiye olarak "ucuz araç satmayacağız" demişlerdi...

Ülkemizde maalesef aracın içeriğine değil önce fiyatına odaklanıldığı için Mazda'nın bizim beklediğimiz rakamları yakalaması veya yollarda sıkça arz-ı endam etmesi zor gibi görünüyor...

Örnek; 4 ay bekleyip 43 bin TL'ye en alt versiyon jetta alan arkadaşıma Mazda'yı anlattığımda bana uzaylı görmüş gibi tepki vermişti.

Bu yüzden bazı önyargı ve kalıplaşmış olguları yıkmak kolay olmayacak. Hele hele bu strateji ile Mazda'nın tek başına değiştirmesi kısa vadede imkansız gibi.

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki de şirketin ulaşmak istediği amaç budur... Çünki; uzun zaman önce peşin peşin Mazda Türkiye olarak "ucuz araç satmayacağız" demişlerdi...

Ülkemizde maalesef aracın içeriğine değil önce fiyatına odaklanıldığı için Mazda'nın bizim beklediğimiz rakamları yakalaması veya yollarda sıkça arz-ı endam etmesi zor gibi görünüyor...

Örnek; 4 ay bekleyip 43 bin TL'ye en alt versiyon jetta alan arkadaşıma Mazda'yı anlattığımda bana uzaylı görmüş gibi tepki vermişti.

Bu yüzden bazı önyargı ve kalıplaşmış olguları yıkmak kolay olmayacak. Hele hele bu strateji ile Mazda'nın tek başına değiştirmesi kısa vadede imkansız gibi.

:fiuw:

Çok noktada katılıyorum. Passat CC sahibi arkadaşımın, borcu mukabilinde aldığı 2011 Mazda 3 İmpressive'yi 30 Bin TL'ye satacağını öğrendiğimde aracın özelliklerini bizzat gösterip satıştan caydırmıştım. Karısı kullanıyor şimdi. Koltuk ısıtma, lastik basınç uyarısı, hız kontrol sistemi, esp, kendiliğinden kararan dikiz aynası, kendiliğinden katlanabilir aynalar gibi özellikler nasıl olur da böyle ucuz bir araba da yer alabilirmiş.... Pek çok özelliği sadece 129 Bin TL'lik aracında var sanıyormuş.

Ama bu yine de bu kadar az satmasının bahanesi olamaz. Hiç olmazsa hedeflerinin yarısını tuttursunlar diyesi geliyor insanın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben foruma üye olduğumdan beri aynı muhabbet gidiyor. Eleştiriye lafım yok, sadece mazda çalışanlarının bütün gün yattığı gibi bir vehime kapılanları anlamadığım için çıkışta bulundum. Adamların elinde sihirli değnek yok. Şuanki ekipten önce 3 ekip değişti, hepiniz biliyorsunuz işte mermerlerden bugüne gelen giden yönetimleri. Şuan bir kısır döngü var,bunu da çözemiyorlar evet. Vergi sistemi, avrupaya gelen araçların Türkiye'ye gönderilmesi, eski bayilerle çıkan sorunlar, servislerin lakaytlıkları, ülkemize uygun motor seçeneklerinin gelmemesi vs vs uzayıp gidiyor . Bu bir günde düzelmeyecek, hepimiz biliyoruz. Onlar da insan, hataları da var, foruma karşı da hataları var. ama sürekli eleştiri dozunu aşan söylemler beni rahatsız etmeye başladığı için çıkışta bulundum. Biz sonuçta şirketin temsilcisi değiliz, markaya gönül veren insanlarız.  Buraya bu şekil yazılar yazarak da bir sonuç alamayız . Bu kadar rahatsızsak yönetimden bir metin hazırlayalım forum olarak. Mazda Türkiye ,Japonya ve Belçika'ya mail atalım. Mazda'nın Türk kullanıcısına uygun araç ve motor seçeneklerini ülkemize göndermesi, daha iyi hizmet alabilmemiz, satış sonrası sıkıntıların azalması, 2. elde araçlarımızın değer kaybetmemesi için yazalım. Altına da imzamızı atalım . buyrun açık çek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu son söylediğine benzer bir şey yapmıştık sanki ama o zaman Mazda'nın ne olacağı belli değildi, Mermerler bırakmıştı, Otosan alacak deniliyordu, sene 2007, sanıyorum başları, yani 6 yıla yakın bir zaman geçmiş bunun üzerinden, Mazdacılar 6 yıldır bir şeyler değişsin diye bekliyor Fatih, her gelen gideni arattı....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben foruma üye olduğumdan beri aynı muhabbet gidiyor. Eleştiriye lafım yok, sadece mazda çalışanlarının bütün gün yattığı gibi bir vehime kapılanları anlamadığım için çıkışta bulundum. Adamların elinde sihirli değnek yok. Şuanki ekipten önce 3 ekip değişti, hepiniz biliyorsunuz işte mermerlerden bugüne gelen giden yönetimleri. Şuan bir kısır döngü var,bunu da çözemiyorlar evet. Vergi sistemi, avrupaya gelen araçların Türkiye'ye gönderilmesi, eski bayilerle çıkan sorunlar, servislerin lakaytlıkları, ülkemize uygun motor seçeneklerinin gelmemesi vs vs uzayıp gidiyor . Bu bir günde düzelmeyecek, hepimiz biliyoruz. Onlar da insan, hataları da var, foruma karşı da hataları var. ama sürekli eleştiri dozunu aşan söylemler beni rahatsız etmeye başladığı için çıkışta bulundum. Biz sonuçta şirketin temsilcisi değiliz, markaya gönül veren insanlarız.  Buraya bu şekil yazılar yazarak da bir sonuç alamayız . Bu kadar rahatsızsak yönetimden bir metin hazırlayalım forum olarak. Mazda Türkiye ,Japonya ve Belçika'ya mail atalım. Mazda'nın Türk kullanıcısına uygun araç ve motor seçeneklerini ülkemize göndermesi, daha iyi hizmet alabilmemiz, satış sonrası sıkıntıların azalması, 2. elde araçlarımızın değer kaybetmemesi için yazalım. Altına da imzamızı atalım . buyrun açık çek :)

Fatih, bu söylediklerinin çok benzerlerini biz de yeri geldiğinde çok söyledik. Hatta Nurkan Bey ile Söyleşi konusunda çok benzer tartışmalar çıkmış ve içimizden birçoğu hem Mazda'yı hem de yeni yönetimi savunmuştuk ama malesef zaman bizleri haklı çıkarmadı.

Bahsettiğimiz süre 2 seneye yakın. Az bir zaman değil.

Yalnız dikkatini çekmek isterim, eleştirilerin dozu ve sıklığı birden bire artmadı. Nisan 2012 ye kadar  100 - 144 arası satış yapan Mazda birden 30 lu rakamlara düştü.

Bu dönemde yanlış hatırlamıyorsam Mazda fiyatları arttırdı veya artık ürünleri sübvanse etmeyi bıraktı. Sitede birçok insan artan fiyatların sıkıntı olacağını söylediğinde onların tavrı ne oldu sen de az çok biliyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortada ne hatice nede netice göremediğimden bende çalıştıklarını düşünmüyorum, bakınız bir aralık kampanyası yada siteye girişte güncel bir flaş uygulaması yapılmaması bütün gazetelerde reklam olmanın önüne geçti... Bundan kötüsü diğer markalarda olup Mazda'da olmama farkı müşteri nezdinde markanın bilinirliliğini de azalttı, bundan sonra tabi adamlar "Mazda al" diyince Uzaylı görmüş gibi bakarlar.. yada adam elbet düşünür " sen beni mi keklemeye çalışıyorsun" diye...

Yıl sonu gelmiş, millet yana yana araba almak için tutuşuyor, işte sana fırsat , gazeteler bütün markaları haber yapıyor , bedava reklam fırsatı, hiç mi kampanya adı altına sokulacak kredilendirme vb. imkan yaratılmaz ? Bedava reklamın çıkacak orda burda , millet okuyacak, bizde varız denilecek, marka bilinirliği artacak...

Foruma da kimse kabahat bulmasın, isteyen arkadaş Tokyo borsasından Mazda hissesi alır şirkete ortak olur, hiç bir Mazda çalışanıda sen kim oluyosunda bizi eleştiriyosun diyemez ona , 1  Mazda hissesi 1,6 Usd ...Olmadı Avrupa başkanına yazar, gerekirse Japonca yazar Takashi'ye de göndeririz sıkıntılarımızı ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih, bu söylediklerinin çok benzerlerini biz de yeri geldiğinde çok söyledik. Hatta Nurkan Bey ile Söyleşi konusunda çok benzer tartışmalar çıkmış ve içimizden birçoğu hem Mazda'yı hem de yeni yönetimi savunmuştuk ama malesef zaman bizleri haklı çıkarmadı.

Bahsettiğimiz süre 2 seneye yakın. Az bir zaman değil.

Yalnız dikkatini çekmek isterim, eleştirilerin dozu ve sıklığı birden bire artmadı. Nisan 2012 ye kadar  100 - 144 arası satış yapan Mazda birden 30 lu rakamlara düştü.

Bu dönemde yanlış hatırlamıyorsam Mazda fiyatları arttırdı veya artık ürünleri sübvanse etmeyi bıraktı. Sitede birçok insan artan fiyatların sıkıntı olacağını söylediğinde onların tavrı ne oldu sen de az çok biliyorsun.

Abi biliyorum söylüyorsu, söylüyoruz ama birbirimize laf yetiştirmenin ötesine geçemiyoruz. Eminim sende benim kadar sıkılmışsındır bu muhabbetten. her satış rakamı açıklandığında aynı şeyleri tartışmak istemiyorum. Eminim kimse de istemiyor.

O yüzden elimizden geleni yapalım diyorum. 6 yıl önce denenmiş , o zaman ki mazda global bugünküne göre çok daha iyi durumda. Eminim bugün forum olarak vereceğimiz tepki daha fazla ses getirir ve umarım işe yarar.  Bir konu başlığı açıp altında tartışıp, bir metin hazırlanmasını talep ediyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi biliyorum söylüyorsu, söylüyoruz ama birbirimize laf yetiştirmenin ötesine geçemiyoruz. Eminim sende benim kadar sıkılmışsındır bu muhabbetten. her satış rakamı açıklandığında aynı şeyleri tartışmak istemiyorum. Eminim kimse de istemiyor.

O yüzden elimizden geleni yapalım diyorum. 6 yıl önce denenmiş , o zaman ki mazda global bugünküne göre çok daha iyi durumda. Eminim bugün forum olarak vereceğimiz tepki daha fazla ses getirir ve umarım işe yarar.  Bir konu başlığı açıp altında tartışıp, bir metin hazırlanmasını talep ediyorum :D

sana bir suru seyler yazdim yazdim da yazdim, ama forum patladi yarim saat gelmedi yazdiklarim da kayboldu. neden oldu bilmiyorum ama onemli degil. mazda turkiye'nin basina bakkal ahmet efendiyi gecirsek daha cok is yapmaya calisir. ben satmayi planliyorum aracimi isteyen varsa goruselim. neden mi? cunki bugun satmazsam yarin hic satamicak, cunku mazda tukiye adam olmayacak, cunku biz agzimiz acik beklemeye devam edicez. kimse kusura bakmasin marka olarak mazda benim basimin taci.. laf soyleyeni once ben terslerim ancak bu mazda turkiye bu kafayla giderse biz ne alacak bayis, ne satacak musteri ne de tamir ettirecek sevis bulacagiz. o kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onlar da insan, hataları da var, foruma karşı da hataları var.

Sitede birçok insan artan fiyatların sıkıntı olacağını söylediğinde onların tavrı ne oldu sen de az çok biliyorsun.

Foruma da kimse kabahat bulmasın, isteyen arkadaş Tokyo borsasından Mazda hissesi alır şirkete ortak olur, hiç bir Mazda çalışanıda sen kim oluyosunda bizi eleştiriyosun diyemez ona

forumu takip ediyorum devamlı ama böyle bir sürtüşme olmuş muydu, forum ve Mazda Türkiye arasında?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forumu takip ediyorum devamlı ama böyle bir sürtüşme olmuş muydu, forum ve Mazda Türkiye arasında?

Sizlere belli etmedik bugüne kadar ama evet arka planda oldu ve olmaya devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu güne kadar biz Mazda kullanıcıları, oldukça sabırlı ve özverili davranmış bulunmaktayız bence. Arada üslubu birazcık çirkinleştiren arkadaşlar oldu, çoğumuz tepki koyarak doğru olanı yaptık. Mazda Türkiye uzun vadeli düşünerek hareket ediyor, enkaz devir aldılar dedik.

Zamana ihtiyaçları var, halen Mermerler'in izini silmeye çalışıyorlar dedik. Vs...bir sürü kulp bulduk...Lakin 1 yılı geçiktir Mazda sahibiyim ve forum üyesiyim. Mazda Türkiye ile ilgili En ufak bir gelişmeye tanık olmadım. Durum böyle olunca, ister istemeden benim gibi birçok kişinin sabrı tükeniyor.

Otomobilimi çok seviyorum, lakin önümü göremiyorum. Gelecekteki servis hizmetleri ne olacak? Her an acaba sırada hangi bayi bırakacak düşüncesi var. Ben Mazda 3 arayışında iken Altunizade Volcar aynı zamanda Mazda bayisi idi. 14-15 ay önce ziyaret ettiğimde stoktaki Mazda'ları satıyorlardı artık. Bayiliği bıraktıklarını söylemişlerdi bana o gün. İstanbul'da yaşamıyor olsaydım, kolay kolay Mazda'yı tercih etmezdim.

Hep sabırlı olalım taraftarıydım, ama gelişmeler ister istemeden karamsarlığa düşürüyor insanı. Mazda Tr. markalarının ve otomobillerinin kıymetini, değerini bilmiyorlarmı farkında değillermi anlamış değilim. Öyleki geçtiğimiz fuarda C segmenti bütün aracları inceledim resmen. Sonuç itibari ile Mazda 3 otomobilime 1 kez daha tutkuyla bağlandım. 2013 model araçların olduğu fuarda, guzumu bıraktıracak bir model görmedim kendi adıma.

Fatih'in teklifini ciddi ciddi düşünebiliriz arkadaşlar. İsterseniz hemen bir toplantı organizasyonu hazırlamaya başlayayım ben. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her satış rakamından sonra bu muhabbetleri üyeliğini silen architect yapardı daha çok. Hatırlarsanız zaten kendisi en başından beri şu andaki yönetimi başarısız bulurdu. Biz de her seferinde karşı tezlerle var olan yönetimi savunurduk. Hatta derdik ki "Satışlardan bize ne, onu Mazda düşünsün" ama sonradan kazın ayağının öyle olmadığını anlattı Mustafa Abi.

Az satılan her ay bize farklı şekilde geri dönüyor ve dönecek. Bugün Mazda'nın 24 tane bayisi var. Yaptığı satış adedi ise ayda 30. Yani her bayi en fazla 1,25 tane satıyor. Belki birileri 2-3 satarken birileri hiç satamıyor. Evet çoğu ikinci markalar satarak ayakta duruyor ama hal böyle ise bu bayinin Mazda'ya olan ilgisini, ona ayırdığı zaman ve gösterdiği özeni ne kadar korumasını bekleyebiliriz ? Bu rakamlarla bu operasyonu bu bayiler daha ne kadar ayakta tutabilir ? TEcrübeli satış elemanını, tecrübeli ustayı nasıl elinde tutabilir ?

İnsanları bayilere götürecek tanıtım olmadan bayilerin başarılı olmasını nasıl bekleyebiliriz ?

RVM meselesini yine örnek vereceğim. Aracıma her binenin övgü ile bahsettiği bu sistemi neden herkes VW'in bir teknolojisi olarak biliyor ? Reklamlar yüzünden.

Emre'nin de dediği gibi herkes özellikle bu ayda stok eritmek için kampanya yaparken Mazda'nın yapmış olduğu kampanyayı sadece bir resim ve link ile sayfasında duyurması ve sadece basın organlarına bülten göndermesi ne kadar yeterli ?

İşte bu gibi düşüncelerle bu sefer konuyu ben özellikle gündeme getirdim. Bugün elinde sadece bir çeşit 1.6 aracı ( ki o da 70.000 TL den satılıyor ) ve yetkili sadece 10 adet  (üşenmedim saydım) yetkili satıcısı olan Subaru, ürün yelpazesi çok daha geniş olan Mazda'nın 30 sattığı ayda 77 satıyorsa burada birşeylerin yanlış gittiğini doğal olarak düşünürüm.

Yazmayı düşündüğünüz mektup için sizleri desteklerim ama sonuç olarak bizim gördüğümüz bur rakamları çok daha önceden ve günlük olarak takip etme şansına sahip hem Mazda Avrupa hem de Mazda Japonya. Eğer onlar bu durumdan rahatsız değillerse veya geleceğe ait bizim bilmediğimiz bir projeksiyona sahiplerse yazdıklarımızın onlarında nezdinde çok da bir önemi kalmaz.

Mazda Türkiye bu kadar rahatsızlık içerisinde kulağını tıkamak yerine bizleri rahatlatacak bir açıklama yapsa eminim buna en çok hali hazırda müşterileri olan bizler seviniriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdanın türkiyede bu kadar az satılmasını neden dert ediyorsunuz ki mazda global bir markadır hiçbirzaman kapısına kilit vurmaz ..Kaldıki yeni skyaktive teknolojisini çıkardılar 2000 motor jeep şehir içinde 7.5 litre bnezin yakıyor 165 bg turbo kullanılmadan bence güzel teknoloji.Türkiyede az satması onun kötü bir araba olduğunuda göstermez ..Sadece türkiyede ikinci eli belki olmaz oda mazda kullanıcısı için önemli olmamalı bence ikinci eli düşünen almasın mazdayı. Bu arabayı alıp yıllarca sorunsuz bir şekilde bineceksin ve farklı olmanın ayrıcalığını yaşayacaksın bence..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazmayı düşündüğünüz mektup için sizleri desteklerim ama sonuç olarak bizim gördüğümüz bur rakamları çok daha önceden ve günlük olarak takip etme şansına sahip hem Mazda Avrupa hem de Mazda Japonya. Eğer onlar bu durumdan rahatsız değillerse veya geleceğe ait bizim bilmediğimiz bir projeksiyona sahiplerse yazdıklarımızın onlarında nezdinde çok da bir önemi kalmaz.

satış sayılarından haberleri oluyordur kesin, kullanıcıların ve Mazda meraklılarının içinde bulundukları durumdan da haberleri olsun, bu mektup sayesinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...