Jump to content

2012 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 3 tam klas araba sınıfına girdi şimdi :) Kendimizi artık Jaguar la kıyaslayabiliriz.... Eğer 3 adet satmayı başarabilirsek bir daha ki ay bu sefer Aston Martin'ler grubundayız demektir...Hadi bakalım hedefleri yüksek tutalım ....

o zaman durmak yok yola devam :)

bence 30 bile cok iyi rakam

acıklamalılar bu 30 satacak kadar reklamı kim yaptı?

bu 30 aracı hangi bayi sattı ustun gayret gostererek?

ve bu 30 araba meraklısı neden mazdayı tercih etti?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 312
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

25

• Fotifoti

32

• emregc

32

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

arkadaslar sinirim bozuluyor gercekten

30 ya 30!!!

yıllık satış 360 yapar unuttugunuz galiba bu ulkenin 72 milyonu gectigi ve bunun 50 milyonun 18 ustu oldugu

hangi otomotiv sirketi yıllık 360 araba satacagım diye bir ulkede varlıgını surdurur ki?

30 araba satarak hangi sirket karlılıgını devam ettirir?

yani biz ayrıcalıklı azınlıgız falan guzel arabalar falan tamam ama bir de işin gercekleri var

birsirket dusunun bir yılın ilk 5 ayında iki yeni model getiriyor ve toplam satısı 30 oluyor

reklam varmı _? yok

herhangibir gazete de dergide ilan var mı ? yok

o yok bu yok neymis reklamsız araba satacaklarmış kimi kandirıyorlar ki bu devirde

belki meraklısına ozel modelleriniz olur ama bir sekilde döngüyü döndürecek de birseyler yapmanız lazım

size tek şey soleyeyim

bu satışlarla yıl sonuna ne genel müdür kalır mazda da ne de mazda kalır burada

benden sölemesi

inanın moralim çok bozuluyor böyle durumları gordukce....

mazda turkiye bizim kadar bu markayı sahiplense.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de sizin söylediklerinizi özetlemiştim işte...

Mazda bence Türkiye'yi gözden çıkardı. Hazır arada distribütör de yok, niye reklam/tanıtım/lansman etkinlikleri düzenlemiyorlar ki??

Ne yapmayı amaçlıyorlar acaba?

Citroen

Kia

Peugeot

Çinli çakmaları

gördükten sonra Mazda'ya acıyorum gerçekten... Yazık.

:nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben memnunum az satışlardan :) komik gelebilir ama her köşede arabamdan görmek istemiyorum. yolda gördüğüm mazdacılarla selamlaşıyorum :) siz hiç rönaya binip "aa adamda da röna var" diyen gördünüz mü :) Mazda Türkiye'de kalmasına yetecek kadar satıyorsa,servis varsa benim için sorun yoktur. ikinci eli de öyle anlatıldığı gibi ölü değil. istediğim zaman satarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sadece şunu söyleyeceğim...

bu kadar zor durumda olan bir marka hala sizlere hizmet vermek için burada duruyor ya bunun kıymetini bilen yok...

o herşeyden haberdar aklınıza gelmiyor mu ki burada demekki bir acı reçete söz konusu olabilir?

belki markanın yöneticileri planlarını aylık-yıllık bazda değilde 5 ila 10 yıllık yapmışlardır???

forumdaki yazılara ve üyelerine bu kadar yakın ve içten davranan bir topluluk için bu laflar reva mı???

ne biliyorsunuz kimin neyi ne kadr sahiplendiğini!!!

neyden haberiniz var??!!!!!!!!!

jaguarmış ta azınlıkmış ta bilmem ne!

bu da bu foruma son ve en son yazımdır!!!!!!!!!!

haydi kalın selametle!!!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben memnunum az satışlardan :) komik gelebilir ama her köşede arabamdan görmek istemiyorum. yolda gördüğüm mazdacılarla selamlaşıyorum :) siz hiç rönaya binip "aa adamda da röna var" diyen gördünüz mü :) Mazda Türkiye'de kalmasına yetecek kadar satıyorsa,servis varsa benim için sorun yoktur. ikinci eli de öyle anlatıldığı gibi ölü değil. istediğim zaman satarım :)

Böyle bi bakış açısına göre; zamanla etrafta hiç Mazda kalmayacak demektir... Oysa ki; ben çocuklarımın da Mazda kullanmasını isterim...

Ülkeden çekilmiş bir markanın tercih edilebilirliği zamanla biter...

Evet sık rastlanmayan bir araca binmek ayrılcalık, hoş... Ama; gelecek açısından bu umut verici bir durum değil...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle bi bakış açısına göre; zamanla etrafta hiç Mazda kalmayacak demektir... Oysa ki; ben çocuklarımın da Mazda kullanmasını isterim...

Ülkeden çekilmiş bir markanın tercih edilebilirliği zamanla biter...

Evet sık rastlanmayan bir araca binmek ayrılcalık, hoş... Ama; gelecek açısından bu umut verici bir durum değil...

:nazar:

markanın çıktığı felan yok. bütün planlarını skyactive'e göre yapıyorlar hepsi bu. Önümüzdeki yıllarda göreceksiniz sizde. Mevcut ürün gamına yapılacak pr çalışmasını yeterince faydalı bulmuyorlar belki. ona verecekleri zamanı sarvis/bayi ağına, yeni modellerin gelişine göre planlamış olamazlar mı ? mazda 3 bir ara 40bin gibi rakamdan satıldı. mevcut donanımı bütün rakiplerinin önündeyken ! şuan 54bin imp . modelin fiyatı. yine makul ve bilen alıyor sadece. Mazda artık ucuza da araç vermeyecek orası kesin.halk arabası olmasını istemiyorlar. tüm dünya için geçerli bu. mazda hiç bir zaman bir toyo,vw,röno gibi olmayacak. kişiye münhasar araç satışına devam edecek. bakın cx-5 lansmanına davet edildik ve davetliler Genel Müdür ile rahat rahat sohbet ettiler. ben daha önceden tanışmıştım kendisiyle. bir vw, ford,röno müdrüyle oturup konuşabiliyor musunuz ? Forumu onlar da okuyor. Eleştiri yaparken ,emeği geçenleri kırabileceğinizi de hesaba katın. Onların da elinde olan ve olmayan şeyler var. Sizin yazdıklarınız mazda'nın satışını artırmayacak :)

o yüzden satış rakamlarına kafanızı takmayın. Mazda Türkiyeden çıkmaz içiniz rahat olsun. 

Şunu da söyleyeyim. Belli noktalarda haklısınız. mesela arka araç izleme ilk defa mazda ile geldi ama reklamı yapılmadı. millet vw çıkardı sanıyor :) ama bunun cevabını da verdim. pr çalışmasının dönüşünün olması lazım. 

saab sahibi arkadaşım "virajlarda saab kadar tutuyor" diyorsa benim için sorun yoktur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

markanın çıktığı felan yok. bütün planlarını skyactive'e göre yapıyorlar hepsi bu. Önümüzdeki yıllarda göreceksiniz sizde. Mevcut ürün gamına yapılacak pr çalışmasını yeterince faydalı bulmuyorlar belki. ona verecekleri zamanı sarvis/bayi ağına, yeni modellerin gelişine göre planlamış olamazlar mı ? mazda 3 bir ara 40bin gibi rakamdan satıldı. mevcut donanımı bütün rakiplerinin önündeyken ! şuan 54bin imp . modelin fiyatı. yine makul ve bilen alıyor sadece. Mazda artık ucuza da araç vermeyecek orası kesin.halk arabası olmasını istemiyorlar. tüm dünya için geçerli bu. mazda hiç bir zaman bir toyo,vw,röno gibi olmayacak. kişiye münhasar araç satışına devam edecek. bakın cx-5 lansmanına davet edildik ve davetliler Genel Müdür ile rahat rahat sohbet ettiler. ben daha önceden tanışmıştım kendisiyle. bir vw, ford,röno müdrüyle oturup konuşabiliyor musunuz ? Forumu onlar da okuyor. Eleştiri yaparken ,emeği geçenleri kırabileceğinizi de hesaba katın. Onların da elinde olan ve olmayan şeyler var. Sizin yazdıklarınız mazda'nın satışını artırmayacak :)

o yüzden satış rakamlarına kafanızı takmayın. Mazda Türkiyeden çıkmaz içiniz rahat olsun. 

Şunu da söyleyeyim. Belli noktalarda haklısınız. mesela arka araç izleme ilk defa mazda ile geldi ama reklamı yapılmadı. millet vw çıkardı sanıyor :) ama bunun cevabını da verdim. pr çalışmasının dönüşünün olması lazım. 

saab sahibi arkadaşım "virajlarda saab kadar tutuyor" diyorsa benim için sorun yoktur :)

Burası adı üstünde bir forum ve biz de forumun gerekliliğini yapıyoruz, yani tartışıyoruz... Herkes fikirlerini söylüyor, saygı çerçevesinde her şey normal...

Ben firmanın ne düşündüğünü bilemem, bu yüzden kendi beklentilerimi ve düşüncelerimi yazıyorum...

Fakat; yılda 400-500 araç satmakla bu çark dönmez, hiç kimse de Türkiye'de kalmak pahasına uzun vadeli zararı göze alamaz... Şu haliyle markanın Türkiye'de tutunması uzun vadede zor gibi... Yasal yükümlülüklerinden dolayı mecburen ülkede kalma durumları olabilir bunu da bilemem...

Yıllardır Mazda tutkunu ve 4 aydır da mazda kullanıcısı olarak markaya gelecek en küçük zarar önce beni üzer...

Özetle; burada tartışıp fikir beyan edemeyeceksek üyeliğimizin ne anlamı var??

Herkese saygılar, kazasız günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 mu? Şaka mı bu ya? 100'lere falan alışmıştım ama 30 inanılmaz bir rakam koskoca Mazda için. Eğer doğruysa bu rakam bunun baş sorumlusu fiyat politikasıdır. Kimse yen arttı şu düştü falan demesin  108,000 liraya Mazda 6, 60 bin liraya Mazda 3 olmaz. İstediğiniz kadar donanım koyun kimseye anlatamazsınız. Adam gider boş golfe 36,900 verir, kimse de niye verdin diyemez. Sende boş getir sende sat??

Vergilendirme tabiki çok mantıksız ama artık ona da kabahat bulamıyorum. Dizel 2.0 cruze için 52,000 lira fiyat çekebiliyorlarsa seninde Mazda 6 için o fiyatlara verebilmen lazım. 108,000 nedir ya?

İnşallah korktuğum olmaz ve Mazda ülkemizi terk etmeye falan çalışmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burası adı üstünde bir forum ve biz de forumun gerekliliğini yapıyoruz, yani tartışıyoruz... Herkes fikirlerini söylüyor, saygı çerçevesinde her şey normal...

Ben firmanın ne düşündüğünü bilemem, bu yüzden kendi beklentilerimi ve düşüncelerimi yazıyorum...

Fakat; yılda 400-500 araç satmakla bu çark dönmez, hiç kimse de Türkiye'de kalmak pahasına uzun vadeli zararı göze alamaz... Şu haliyle markanın Türkiye'de tutunması uzun vadede zor gibi... Yasal yükümlülüklerinden dolayı mecburen ülkede kalma durumları olabilir bunu da bilemem...

Yıllardır Mazda tutkunu ve 4 aydır da mazda kullanıcısı olarak markaya gelecek en küçük zarar önce beni üzer...

Özetle; burada tartışıp fikir beyan edemeyeceksek üyeliğimizin ne anlamı var??

Herkese saygılar, kazasız günler...

aynen katılıyorum size ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyide ben o listedeki 30 arabaya para vermem ki.Ne vw golfü alırım ne a3ü nede memur arabası corollayı alırım turşu tipli honda civice bakmam bile.Mazda böyleyse Subaru Suzuki Daihatsunun vay haline..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda bir ay boyunca hiç satmayabilirde  umarım ilerde satışlar biraz daha artar. Mazdanın Türkiye'den çekileceğini düşünenler satsınlar arabalarını polemik yaratmaya gerek yok.

Olaya polemik olarak bakıyorsanız, forum mantığıyla örtüşmüyor bence... Sonra da; üyeler niye sessiz, niye cevap verilmiyor diye dert yanıyorlar...

Saygı çerçevesinde neden herkes düşündüğünü bildiğini dile getiremez ??

Bir üye yardım istediğinde üç beş çeşit farklı görüş yazılıyor bu durum polemik olarak mı değerlendirilecek... Eğer düşünce buysa fren yapmanın zamanı geldi demektir, aracı satmanın değil...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burası özgür bir forum olarak kurulmuştur, herkes en doğalından saygı kuralları çerçevesinde elbette fikrini yazabilir, 2 kere 2, dört..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu da bu foruma son ve en son yazımdır!!!!!!!!!!

haydi kalın selametle!!!!

İnşallah bu sözünü tutarsın.

Hiç bir karşı görüşe, fikre saygı duymayan, bunlarla her karşılaştığında ağzından köpükler saçarak cevaplar yazan, tek bakış açısı "Siz birşey bilmiyorsunuz, ben biliyorum" olan sen hiç ama hiç geri dönme olur mu? Bu forum senin gibiler için değil. Önce yanlış da olsa karşı fikirleri dinlemeyi ve o fikir sahiplerine saygı duymayı öğren ondan sonra belki. Bu arada WW forumlarına takılabilirsin orada senden çok var gül gibi geçinir gidersiniz. Gerçekten neden Passat almadın ki sen?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burası özgür bir forum olarak kurulmuştur, herkes en doğalından saygı kuralları çerçevesinde elbette fikrini yazabilir, 2 kere 2, dört..

Bunu duymak ve böyle olduğunu anlamak forum ve kendi adıma güzeldi... Yıllardır forumlarda üyelik ve yöneticilik yapmış birisi olarak ortamın özgür ve herkesin fikrini beyan edebileceği bir ortam olduğunu düşünüyorum... Her ortamda da bunun mücadelesini verdim... Mesleğimle çelişiyor olsa da...

:2funny:

Saygı içinde herkes dilediği fikri savunabilmeli tabi bir de bu fikirler suç teşkil etmemeli... Basit bir konuda sayfalarca gırgırına muhabbet yapılabiliyorsa, ciddi konularda da üyeler rahatça fikirlerini yazabilmeli...

Saygı yoksa, fikirler suç teşkil ediyorsa da; rahatlıkla gereği yapılabilmeli... Yapılacağından da şüphem yok zaten... Birileri işin kaymağını yerken, bizlere de ağız dalaşı, kavgası gürültüsü kalmamalı...

Herkese kazasız günler, saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sene reklam vs var arkadaşlar, haklarını yemeyelim, gazetelerde gördük bolca, facebook var, çekiliş, yarışma ,toplantı ,tanıtım etkinlikleri de var  :nazar: ...

O halde geriye satışı etkileyen ne kalıyor  (diğer servis/bakım, 2. el , garanti süresi vs öncedende var olan etkenleri hariç tutuyorum)

1. Yüksek fiyat (Fiyatlar birden uçtu, eğer reklamlar eklendiyse fiyata tamam o zaman , ancak araç aynı araç hizmet aynı hizmet aşağı yukarı, birden kendimizi niye yukarıya konumlandıralım ki, bu süreç daha yavaş gidebilir yahut yeni ürün gelince artırırsın fiyatı, birde şu var tabi, yeni Mazdalar, Audi fiyatı olacaksa yavaş yavaş anca böyle artıyor fiyatlar diyebilirler :) haklılar yine  o zaman.)

2. Kasa değişimi muhabbeti (bunu bayiler söylemese iyi olur) ,  bazı Mazda tutkunları doğal olarak beklemede olabilir... Sanki seneye gelecek Skyactiveler,  henüz ne motoru ne de kasayı göremedik..

Marka konumlandırma adına bütün dünyada fiyatlar eş zamanlı olarak artırılıyormu bilmiyorum ama yinede ben olsam Skyactive muhabbeti başlayınca güncel ürünlerin fiyatları pek artırmazdım ki satışlar bir teşvikle devam etsin, bayiler de mağdur olmasın ...

Yeni kasa gelince  de istediğin yere konumlandır fiyatını, Yeni Ürün , Yeni Fiyat deme hakkına sahipsin...

Şu bi gerçek satışların artması başta Marka ve Bayiler olmak üzere 2. el kullanıcıya kadar herkesin yararına, kimse fazla sevinmesin piyasada fazla olmayan araca biniyorum diye, bunun faturası bize yol , su , elektrik olarak döner  biz farkında olmadan :)

Çoğunlukla orta sınıf araçlar üreten Mazda için en güzel reklam ve imaj'ın Yolda Giden Daha Çok Mazda ve Memnun Kullanıcı ile olacağı kanaatindeyim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence burada alınacak, darılacak bir durum yok.

Biz olayı dışarıdan görenler olarak bir ayda satışların üçte bir oranında azaldığını görüyorsak bunu yadırgamamız kadar doğal bir şey olamaz. Aklımıza türlü sorular gelir, merak ederiz.

Bunun sebeplerini bilemiyor, göremiyor olabiliriz ama eğer birileri birşeyleri biliyorsa bunu açıklasın ki biz de aydınlanalım. Yok bunlar sır ve söylenemiyor ise o zaman kimseye veryansın etmenin bir anlamı yok. En doğrusu sükuneti koruyup beklenen olumlu sonuçlar ortaya çıktığında "O zaman bu konuda eleştirileriniz olmuştu ama bakın bugünkü durum hedeflenmişti ve gerçekleşti" demek olacaktır.

Sonuçta hiçbirimiz bu markaya dış gözle bakmıyoruz. Hepimizin ortak paydası bu markaya olan sevgimiz. Kimimiz ileride sahip olabilme hayali ile yaşıyor, kimimiz sahip olmanın verdiği haz ile ama hepimiz bu markayı seviyoruz ki buradayız.

Yapılan her eleştiriyi saldırı olarak görmek yerine bunları değerlendirmek ( ki bunun Mazda Türkiye tarafından yapıldığını zaman içerisinde gözlemledik ) hem Mazda kullanıcısı ve potansiyel müşteriler hem de Mazda Türkiye için en doğru harekettir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durum üzücü gerçekten ama herkes biraz daha sakin olabilir bence. Birbirimizi kırmaya, üzücü sözler söylemeye hakkımız yok. Araç satışları ülke genelinde %30 azalmış. Mazda da bundan fazlasıyla etkilenmiş. Bu yüzden bu düşüşü normal karşılıyorum. Ama buna sinirlenen üyelerimizi de anlıyorum.

Burada hemen herkes gerçekten gönülden bağlı markaya. Bulunduğumuz her ortamda araçlarımızı anlatmaya, gerçek değerini insanlara göstermeye çalışıyoruz. Ben aracımı alırken 1 kişi bile iyi yapıyorsun demedi. Herkes karşı çıktı. Ne yazık ki bu Mazda'nın ülkemizdeki imajını apaçık ortaya koyuyor. İnsanlar Mazda'yı tanımıyor, bilmiyor, uzak duruyor. Aracı aldıktan sonra da istisnasız herkes çok beğendi. Hele bir de aracı kullananlar bayılıyor zaten Mazda'nın sürüş zevkine. Benim mazda aldırdığım 2 kişi var. Ama o kişiler akıllı ve mantıklı davranmaya yatkın kişiler zaten. Ben bu forumdaki üye profiline gerçekten hayranım. Çok zaman yazılanları zevkle okuyor, hiç aklıma gelmeyecek fikirlerle karşılaşıyorum. Gerçekten Türkiye standardının üstünde mizah seviyesine sahip, nadiren tartışmalar olsa da çoğu zaman saygılı bir topluluğuz. Asıl ilginç olan ise her tipte, her seviyede üye yok bizde. Yaş, iş, siyasi görüş ne olursa olsun hayata bakışımız birbirine çok yakın.  Servise gittiğimde de bekleyen müşterilerle ayak üstü sohbet ettiğimde aynı şeyi görüyorum.

Bence bu durumda Mazda'nın tek bir şansı kalıyor. Fiat gibi Renault gibi binler satamaz. Bu araçları alan insanları Mazda almaya ikna etmeye çalışmak biraz boşa kürek çekmek olur bence. Yapması gereken gerçek hedef kitlesine ulaşmak. Yani model alması gereken marka VolksWagen. Bu marka hatırı sayılır fiyatlardan, marka imajı ve prestije oynayarak standart araçlarını müşterilerini aylarca bekleterek satabiliyor.

Neyse çok uzadı, kendimce Mazda'nın ne yapması gerektiğini anlatmaya çalıştım, nasıl yapacağını da Mazda bulsun :)

Bu arada birden fazla insanın bulunduğu ortamda her zaman tartışma olur. Bu gayet normal. Yapılması gereken ortamı terketmek değil, dilimiz döndüğünce düşüncemizi anlatmak. Karşıdakilerle anlaşamıyorsak da en kötü ihtimalle kendi adımıza konuyu kapatırız. 

Doğrudan Coriolis'e yazıyorum, bir anlık öfke ile değerli fikirlerini ve bilgilerini bizden esirgeme. Burada bizler kısıtlı bilgimizle fikir yürütüyor, eleştiride bulunuyoruz. Yanılıyor olabiliriz ama kimse kötü niyetli değil, her ortamda Mazda'yı sonuna kadar koruyan, gerekirse (sanal) kavga eden insanlarız biz. Mazda'nın hakettiği yerde olması için en büyük eleştiriyi de biz yapıyoruz. Eloğlunun umrunda değil Mazda ama bizim için önemli. Mazda'yı kaybetmek istemiyoruz. 30 sayısı insanları endişeye sürüklüyor,  üzücü eleştirileri normal karşılamak lazım.

Gene uzun yazdırdınız. Renault'cu Gökhan abime saygılar, renault'cuları biraz aşağıladık ama :D sen bizdensin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53bine mazda 3 benzinli satmaya çalışıyorsun wv dizel golf veryor o paraya hangisini alırsınız.millet de doğal olarak başka markaya geçiyor.arabamdan çok ama çok memnun olmama rağmen 53bin lira fiyat istenmesini mantıksız buluyorum.benzinli a3 ler hemen hemen aynı para fakat iç mekan kalitesi ianılmaz farklı.hem de çok daha sessiz.45 binden fazla paraya ayda 50 arabadan fazla satılamaz.nurkan bey geldikten sonra işler daha da sarpa sarmaya başladı.daha öncede bunu belirttiğim mesajım silinmişti forumdan inşallah bu da aynı akibete uğramaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...