Jump to content

2012 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Planlar Yeni Mazda6 ve Yeni Mazda3 (ki bunların ikisi de SKYACTIV ile gelecek) üzerine yapılmış.

Kısacası rakamlara takılmayın, arabanızın keyfine bakın demektir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 312
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

25

• Fotifoti

32

• emregc

32

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Türkiye için bu yılki satış hedeflerini 3 bin olarak koymuşlar, bence Mazda için güzel rakam... Biz boşuna bıdı bıdı yapıyoruz gibi geldi bana...

:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye için bu yılki satış hedeflerini 3 bin olarak koymuşlar, bence Mazda için güzel rakam... Biz boşuna bıdı bıdı yapıyoruz gibi geldi bana...

:2funny:

Eeee boşuna dememişler laf olsun torba dolsun diye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eeee boşuna dememişler laf olsun torba dolsun diye :)

Biraz çenesi düşüklük diyelim, biraz da dedikoducu bi toplumuz diyelim... Torbanın da ağzını büzemediğimize göre, bildiğimiz yolda devam diyelim...

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu günkü bir gazetede Nurkan beyin açıklamaları ve CX-5 hakkında bilgiler vardı... Kendileri; Mazda'nın Türkiye'de çok satan marka olmayacağını, bayi ağını genişleterek 2013 yılında yeni teknoloji ile atağa geçmeyi hedeflediklerini anlatıyordu...

Böyle olunca bizim satış rakamlarına takılıp kendimizce yorum yapmamız da abesle iştigal olmakta...

:egy:

Bu marka Dünyada saygın bir marka ve Japonya'da yıllık hedeflenen 12 binlik CX-5 satışını iki ayda 8 bin olarak yapmış, Rusya'da sadece katalogdan 5 bin sipariş almış...

Bu rakamlar insanın gönlüne su serpen rakamlar. Bize rahat olmak düşüyor anlaşılan...

Saygılar.

En azından durumu anlaşmışsınız :) boşuna tartışılıyor bu rakamlar her rapor yayınında :(
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En azından durumu anlaşmışsınız :) boşuna tartışılıyor bu rakamlar her rapor yayınında :(

Durumu tahmin edebiliyoruz zaten de; torba büzülmüyor işte...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu forumu baştan sona dikkatle okudum. Renault hakkında söylenenler dışında sıkıntı ve haksızlık içeren bir şey görmedim. Hele Mazda için eleştiriden çok sevgi ve tutku gördüm. Satışla ilgili yapılan eleştirilerin çoğu tutkulu Mazda hayranları tarafından yapılıyor, eğer ticari kaygılarla yapılıyor olsa, insanlar arabalarını satmaya çalışırdı. Ama herkes arabasından memnuniyetini ve kullanmaya devam etme isteğini belirtmiş. Sonuçta bu forumun neden kavga ya da sert tartışma olarak algılandığına dair bir fikir edinemedim.

Mazda'nın Türkiye'deki durumuna gelince; ben Mazda'nın Türkiye'den vazgeçtiğine ya da geçeceğine inanmıyorum. Japonlarla çalışan bir insan olarak, onların işin gelişimine dair bakış açılarını biliyorum. Verimli olacağına inanmadıkları hiçbir işe girmezler. Mantıklı ve uzun vadeli yatırımlar yaparlar. Mazda daha yeni satış sonrası direktörünü yeniledi ve bayi-servis ağını geliştireceğini açıkladı. Ayrıca 2013 yılından sonra veya itibaren Skyactiv yeni araçlarla birlikte atak yapmayı planladıkları da açıklandı. Bütün bunlar markanın Türkiye'yi terk edeceğine değil, önem vereceğine delalettir. Zaten Türkiye bölgesinde nüfusu, gençlerin oranı, dinamizmi ve otomobil tutkusu ile vazgeçilecek ya da önemsenmeyecek bir ülke de değildir.

Ancak bir konuyu ve özellikle de Mazda kullanıcısı da olan bir kişi olarak belirtmek isterim. Ürünlerin üreticileri ve ithalatçılarının müşterilerine karşı hukuki ve etik sorumlulukları vardır. Buna benim firmam da dahil olmak üzere, hiçbirimiz bizi tercih etmiş müşterilerimize, bize güvenerek almış oldukları üründen dolayı vermek zorunda olduğumuz hizmeti lütuf gibi sunamayız. Aksine bizi tercih eden müşterilerimiz, bizi tercih ettikleri için bize lütufta bulunmuşlardır. Firma zor durumda olsa da, olmasa da, kar etse de, etmese de bu hizmetleri kanunen kabul edilecek standartlarda ve süre boyunca vermek zorundadır. Zaten Mazda bunu aynen böyle algılayan ve uygulayan son derece güçlü, prestijli ve onurlu bir markadır. Bu forumda Mazda aleyhine söylenmiş en kötü söz ne yazık ki, Mazda'yı verdiği hizmetleri güç koşullar altında ve lütufen veren bir firma gibi göstermek olacaktır.

Ben bir Mazda kullanıcısı olarak lütuf değil hizmet beklerim ve kimse de bu hizmeti bana bedava vermiyor. Ben bedelini ödeyip, alıyorum. Bir Honda servisinde karşılaştığım ve yurt dışından gelen Japon yetkililerin dediği gibi; '  önemli olan sizsiniz, biz değiliz. çünkü siz müşterimizsiniz'

Hiçkimse Mazda adına Mazda'nın müşterilerine hizmet ederkenki hissiyatının yanlış anlaşılacağı cümleler kurmasın lütfen! Mazda Japondur ve klasik Japon geleneği ile müşterilerine çok kıymet veren bir markadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Ben bu otomotiv sektöründeki gerileme haberlerinden çok umutluyum.  ÖTV ve MTV'de düzenlemeye gidilmesi ya da 2. bir ötv indiriminin yaşanması ihtimalini artırıyor benim gözümde. Tabi sektör çalışanları için iyi bir durum değil. Ama devletin bu işin yanlış olduğunu er ya da geç anlaması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

porche bile mazdadan fazla satmış :kafa: :kafa: :kafa:

2009 yılında Mazda Türkiye'nin en yetkilisi şöyle bir açıklama yapmıştı;

"mazda hiç bir zaman ucuz araba satmayacak"

Hal böyle iken; siz sahip olduğunuz aracın keyfini sürün... Bırakın rakamların azlığını çokluğunu ilgili ve sorumlu kişiler düşünsün.

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıralı Liste ;

Marka Toplam

FORD 11.531

FIAT 9.485

VOLKSWAGEN 8.865

RENAULT 8.069

OPEL 5.041

HYUNDAI 3.100

CITROEN 2.837

TOYOTA 2.605

PEUGEOT 2.430

DACIA 2.249

CHEVROLET 1.866

NISSAN 1.810

MERCEDES-BENZ 1.747

BMW 1.403

AUDI 1.337

KIA 1.307

HONDA 1.046

SKODA 827

VOLVO 602

SEAT 391

MITSUBISHI 387

MINI 227

SSANGYONG 204

KARSAN 194

SUZUKI 150

LAND ROVER 148

IVECO 146

ALFAROMEO 131

DFM 100

GEELY 86

TATA 84

JEEP 80

ISUZU 70

PROTON 60

CHERY 59

SUBARU 46

PORSCHE 45

MAZDA 41

LANCIA 33

SMART 11

JAGUAR 6

BENTLEY 3

FERRARI 1

LAMBORGHINI 1

MASERATI 1

ASTONMARTIN 1

SAAB 0

BMC 0

DAIHATSU 0

INFINITI 0

LADA 0

OTOKAR 0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte diğer konu da bu , gelir dağılımındaki fark yine aldı başını yürüdü anlaşılan...

Ben ekonomik verilerden anlamamda araba satışları bişeyler ifade ediyor  sanki  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef Nisan ayı Mazda için çok ama çok kötü geçmiş. E-Oto dergisinin yayımladığı listeye göre, Mazda, bütün ürün gamlarında sadece 30 adet satabilmiş.

Neredeyse her bölgede yerleşik 20'den fazla bayiliği bulunan bir marka için çok ama çok kötü bir durum... Beni şoke eden taraf ise Geely, Chery, Tata gibi uyduruk firmaların ve ayrıca sadece 6-7 bayisi bulunan Alfa Romeo, Land Rover, Suzuki gibi dağıtımı yetersiz markaların bile daha fazla satmış olması.

Mazda Türkiye'nin ne yapmaya çalıştığını hala anlayabilmiş değilim; reklam yok, tanıtım yok. Fatmagül'e sponsor olacaklarına Behzat Ç'ye Mazda 3 verseler, iki cümleyle bundan daha fazla satacaklarına adım gibi eminim...

Ah Mazda Türkiye ah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer konu açılmış arkadaşlar. Çok özür dilerim. Şimdi farkettim. Hoş, Mazda'cıların bu durumu farketmemiş olmalarını düşünmek bile abes kaldı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...