Jump to content

2012 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 312
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

25

• Fotifoti

32

• emregc

32

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Dün arabayı yıkatırken, bir üyemizle karşılaştım. Kendisi ne zamandır girmemiş siteye iş yoğunluğundan. Arabası 2010 İmpresive HB. Neyse, sağında E200, solunda Audi A4 vardı, millet dönüp dönüp Mazda 3e baktı, bu ne arabası diye.

Daha ne istiyorsunuz?Kıymetini bilin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Murat abi, hiçbirimiz bu satış rakamlarıyla gurur duymuyoruz ama sabırlı olup insanların işini yapmasına izin vermemiz, elimizden geldiğince de destek olmamız gerekiyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Özellikle isim vererek eleştirmek bence şık olmamış. Her şeyin yanlış yapıldığını bile düşünsek, yönetimin hangi hak, yetki ve bütçelerle çalıştığını bilmiyoruz. Bilemeyiz belki bu seneyi tamamen gözden çıkarmış da olabilirler. Bir sürü olasılık var. Mazda tüm dünyada fiyata değil kaliteye ve prestije oynayacağını açıkladı. Bu durumda iyi bir imaj yakalamanın tek yolu kaliteli tanıtımlar. Gayet açık ki Mazda'nın ürettiği teknolojileri Citroen ya da Volkswagen reklamlarında izliyoruz, üstelik kendileri bulmuş gibi sunuyorlar. Gayet sinir bozucu bir durum. Ama iğneleyici laflar yerine çözüm alternatiflerini sunmamız hepimiz için daha iyi olur. 

Eğer 1.6 Skyactiv modelleri ile de başarı yakalayamazsak o zaman tüm eleştirilerine katılırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nurkan  beyin 3500lük hedefine 2900 kalmış ben de kendisini tebrik ediyorum.bu hızla yıllık satış hedefine 3 yıda ulaşırız inşallah

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005

3.063 Binek, 2.056 ticari, toplamda 5.119 Adet satıldı. 

2006

2.407 Binek, 1.770 ticari toplamda 4.177 Adet satıldı.

2007 - Mazda ile distribütörü arasında sorunlar yaşandı.

1.029 binek, 500 ticari toplamda 1.529 Adet satıldı.

2008 - Mazda distribütörünü tek taraflı fesh etti, kendi ofisini açtı..

856 binek, 133 ticari toplamda 989 Adet satıldı.

2009  - (Ötv indirimi geldi, sektörde satış patlaması yaşandı)

2.635 binek, 397 ticari toplamda 3.032 Adet satıldı.

2010

2.253 binek, 300 ticari toplamda 2.553 Adet satıldı.

2011

1.620 binek, 228 ticari toplamda 1.848 Adet satıldı.

2012

ilk 6 ayını yazmaya/hesaplamaya gönlüm elvermedi... Ama yıl sonuna dek 1.000 tane binek 250 tane ticari satabileceklerini bile tahmin etmiyorum...

Sonuç; rakamlardan da anlaşılacağı üzere, berbat dedikleri distribütörden bile daha az satmakla kalmıyor, otomotivin genişleyen pazarına rağmen gittikçe daha da az satıyorlar...

Mazda Türkiye başarısız oluyor. Çalışmak istemediklerinden midir, sektörde deneyimsizliklerinden midir bilmiyorum ama kesinlikle kendi ofisleri yerine yeniden distribütörlüğe dönmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yoksa eninde sonunda ülkemizde Saab gibi bilinmeyen/tercih edilmeyen bir markaya dönüşecekler...

İşte o zaman bu kadar güzel bir markaya yazık olacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görünen o ki Mazda sahibi olmanın ayrıcalığı grafiğinde baya olumlu bir artış var  :)

Keşke bizim Baltık Endekside böyle olsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mazda satışları coşmuş... Tam 54 adet binek araç satmış Temmuz'da. Proton, Chery, Tata klasmanına düşürdüler sonunda. Merak ediyorum bu durum sizleri hiç mi rahatsız etmiyor. Bu durumdan dolayı sizce Mazda Türkiye Yönetiminin hiç mi sorumluluğu yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda satışları coşmuş... Tam 54 adet binek araç satmış Temmuz'da. Proton, Chery, Tata klasmanına düşürdüler sonunda. Merak ediyorum bu durum sizleri hiç mi rahatsız etmiyor. Bu durumdan dolayı sizce Mazda Türkiye Yönetiminin hiç mi sorumluluğu yok.

Beni şahsen bindiğim araç ve aldığım servis hizmeti ilgilendiriyor. Esas beni rahatsız eden ayda bir buraya gelip ilgisiz konularda satışları hoş da olmayan bir tavır ile eleştiriyor olman. Hatta bazı mesajlarında bu hakarete kadar gitti.

Daha önce de konuşuldu. Çoğu kişiyi ilgilendirecek olan gerçek şey satış sonrasında aldığımız hizmet. Bu konuda da bir çok eleştiri mevcut zaten sitede.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beni çok rahatsız ediyor....ama beni rahatsız eden Mazda Türkiye'nin yönetimi ve tutumu değil. Sizin ayda 1 sefer uğrayıp, sizin bu tavrınız, tutumunuz, ve üslubunuz beni rahatsız ediyor. Bir şeyler yazıp gidiyorsunuz, size yazılanlara cevap bile vermiyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar daha önce yazılanları bilmiyorum ama bu yazıda bence bazı haklı noktalar var...

Mazda gibi bir marka neden hiç reklam yapmıyor?. Yahu chery bile reklam yapıyor. Çoğu kimse mazda arabaların nasıl olduğunu bilmiyor hatta hayal bile edemiyor...

Bende araba bakarken, bir galeride tamamiyle şans eseri mazda 3 gördüm ve çok beğenerek satın aldım.

Mazda yetkilileri lütfen bu reklam olayına ağırlık versin, ben sizin için mahallede reklam yapıyorum ama yetmiyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 2011ve 2012 dizel mazda 3 aldım bindim geziyorum... ne hondayaya ne toyotaya ne de saçma alman araçlarına değişem... hem babamda hem bende var ... aylık satışı da vız gelir tırıs gider. onu yöneticisi düşündün. marka düşünsün. üstüne vazife olmayan ve herşey hakkında yorum yapmaktan sıkılmadı bizim millet yaw ... satış düşükse alma arkadaşım, git ne alıyorsan al banane... pejo mejo al gez rezil ol ... allahahllah yaaaa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

arkadaşlar

gittikçe azalıyoruz

mazda ağustos satışı 36 adet

subaruyu geçmişiz

porshce 18 adet satılmış başka birsey demiyorum

üzülelim mi sevinelim mi bilemiyorum

her satış rakamı daha öncekinden aşağı gidiyor bir ay yukarı çıksın artık

az ama öz olmak başka birsey yok sayılmak başka birşey üzgünüm mazdam adına:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Skyactiv ile ayağa kalkmazsa Daihatsu'nun, Proton'un, Saab'ın kaderini yaşar Türkiye' de... Reklamsız, çalışmasız, algı oluşturmasız mümkün de değil zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Skyactiv ile ayağa kalkmazsa Daihatsu'nun, Proton'un, Saab'ın kaderini yaşar Türkiye' de... Reklamsız, çalışmasız, algı oluşturmasız mümkün de değil zaten.

+1500

Parçası pahalı, piyasası yok, alan satamıyor diyerek zaten kötü bir imaj oluşturulmuş...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamamen mazda türkiyenin başarısızlığı...!  satış rakamları düşük olduğundan mazda, türkiye piyasasını takmıyor bile vede türkiye şartlarına uygun araç vede motor seçenekleri üretilmiyor malesef. yani bu gün mazda bir hyundai kadar satsaydı ne modeller ne motor secenekleri gelirdi türkiyeye tabiki değmeyeceği için kimse uğraşmıyor arkadaşların bahsettiği gibi mazda kullnamak bir ayrıcalık oluyor böle ama bir açıdan yazık oluyor bu mazda yönetiminde ben olacaktım ki... ahh ahh arabalara bak ,teknolojilere bak , satış rakamlarına bak !!!!!!!!

samimiyetimle sölüyorum o satış rekoru kıran diğer markaların modellerinin sıfırıyla 1991 model 323 HB mi değişmem. ama yapacak bişey yok sağlık olsun zaten yeni modellerde şu an için türkiye piyasasına direk hitap eden satışları artıracak bir alternatif yok olacağınıda sanmam.

Bu böyle gider yavaş yavaş bayiler devredilir vede mazda unutulur. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...