Jump to content

2012 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 312
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

25

• Fotifoti

32

• emregc

32

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ben de kendi fikrimi tekrarlayayım. Mazda fiyata oynamayacağını zaten açıklamıştı. Türkiye'deki sorun fiyatlar, benzin ya da vergi değil. Bütün araçlar aynı vergiyi veriyor, yaklaşık aynı yakıtı tüketiyor. İyi bir satış rakamına ulaşmanın en kestirme yolu fiyatları düşük tutmak. Bunda hemfikiriz sanıyorum. Mazda bunu yapmayacağını söylediğine göre tek alternatif prestije oynamak oluyor. Mazda kendini dünyada ruhu olan, sürücüsüyle bağ kuran otomobiller olarak tanıtıyor. Özel bir marka olduğunu iddia ediyor. Bence haklılar ama bunu Türkiye'de de hissettirmeleri lazım. Hep örnek veriyoruz VW grubu yeri geldiğinde kazık fiyata muhteşem satış rakamlarına sahip.

Yukarıda yazdıklarımı unutun. Mazda'yı Doğuş oto satsın, satışları uçurmazsa burayı terkederim.  Adamlar otomobillerine nasıl prestij katacaklarını çok iyi biliyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

İnşallah moderatör demokratik davranmayıp bu yazıyı da silmez.

MAZDA TÜRKİYE SATIŞLARINI HIZLA ARTTIRMAK İÇİN TÜNELİN UCUNDA BİR IŞIK VAR, BU IŞIK DEĞERLENDİRİLMELİ.

Maliye Bakanlığının 2013 başı için 1.6 lt altı motorları da kapsayacak bir ÖTV artışı hazırladığını basın duyurmaya başladı. Bu haber kanımca otomobil satışları için ivme yaratacaktır. Bu noktada Mazda gibi sene içinde az satış yapıp stoklarını eritememiş firmalar için tüketiciye hızla bol seçenek sunabilecek markaların iyi bir tanıtım ile önü açık olacaktır.

Örnekle açıklamak gerekirse, Mazda 3 kendi segmentindeki VW Jetta-Golf, Opel Astra,Ford Focus,Renault Fluence, Citroen C4, Peugeot 307,Seat Leon, Skoda Octavia gibi rakiplarine göre fiyat donanım olarak en iyi pozisyondaki araç. Üstelik de Sedan öncelikli Türk tüketicisi için şık dış ve iç tasarımı ile farkedilir bir araç. Teorik olarak en büyük rakipleri, Jetta-Focus-Fluence üçlüsü olması gerekirken tüm diğer markalardan tanıtım eksikliği sebebi ile çok daha az satılıyor, oysa ki Alman tüketicisinin bile sorunsuzluk ve güvenirlik konusunda 1. sıraya layık gördüğü Mazda 3 pek çok parlatılmayı bekleyen silaha sahip.(Sadece bu silahlar Türkiye Mazda tarafından tüketiciye anlatılmıyor)

Yeni Takas ve Kredi kampanyasının tüketiciye anlatılmasının yanı sıra Mazda araçlarının sorunsuzluk, çarpışma güvenliği, donanım zenginliği konularının birlikte harmanlanarak potansiyel tüketicilerin bulunacağı ortamlarda araçların LİVE sunumları yapılmalıdır. (AVM,stat önleri, Önemli Cadde ve Meydanlar vs gibi).

Ayrıca rakiplerinin pek çoğunda olan düşük hacimli benzinli Turbo motorların ekonomik olduğu algısını kırabilmek için de bir dizi önlem alınmalı. Bu önlemler, dizel araçların tanıtımını öne çıkarmak ve Anadolu tüketicisinin sıkça yaptığı LPG dönüşümü ile ilgili güvenilir bir marka ile ortak çalışma yapmak olabilir. Anadolu'da bugün satılan her konvansiyonel benzinli aracın %60'ının LPG dönüşümü yaptırdığı biliniyor. Mazda LPG dönüşüm kiti konusunda güvenilir prestijli bir marka ile mutlaka çalışmaya başlamalıdır. Bugün Mazda ingiltere filo satışlarında Mazda  motorlarına LPG dönüşümü konusunda garanti sürecini de koruyarak partner bir firma ile hizmet sağlamaktadır.

Satılan her araç trafikte dolaşarak marka için en büyük tanıtımı yapmaktadır. Kaldı ki satılan her araç servis geliri olarak da kazanç sağlamaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pikacan ilk passatlar (98-99'du galiba) gelene kadar VW'un esamesi okunmuyordu. Seat'ı da doğuş satıyor ama buradaki bayisi bile skoda'ya döndü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de kendi fikrimi tekrarlayayım. Mazda fiyata oynamayacağını zaten açıklamıştı. Türkiye'deki sorun fiyatlar, benzin ya da vergi değil. Bütün araçlar aynı vergiyi veriyor, yaklaşık aynı yakıtı tüketiyor. İyi bir satış rakamına ulaşmanın en kestirme yolu fiyatları düşük tutmak. Bunda hemfikiriz sanıyorum. Mazda bunu yapmayacağını söylediğine göre tek alternatif prestije oynamak oluyor. Mazda kendini dünyada ruhu olan, sürücüsüyle bağ kuran otomobiller olarak tanıtıyor. Özel bir marka olduğunu iddia ediyor. Bence haklılar ama bunu Türkiye'de de hissettirmeleri lazım. Hep örnek veriyoruz VW grubu yeri geldiğinde kazık fiyata muhteşem satış rakamlarına sahip.

Yukarıda yazdıklarımı unutun. Mazda'yı Doğuş oto satsın, satışları uçurmazsa burayı terkederim.  Adamlar otomobillerine nasıl prestij katacaklarını çok iyi biliyorlar.

Aynen katılıyorum, ben fiyatlara reklam maliyeti de eklensin , araçlar  500-1000 tl daha pahalı olsa millet yinede alır bu otomatikleri demiştim ama fiyatlar biraz fazla arttı sanki 39.000 tl ye Auris /Corolla reklamları görüyorum bugün rakipler buralardayken 47 binlerden kapıyı açmak  cesaret işi, Q7 ye binen patronum bile Mazdalar pahalı dedi  geçen gün :)

Prestij konusunda, malumunuz araçlar business class tasarım değil  :), sportif ruhlu araçlar şirketler kiralamıyor, direktörüne  Q5 seçme şansını veren Amerikan firmasında bile Mazda onaylı şirket aracı değil ,CX5 seçtiremiyorsun adama , şirketlerde durum böyle olunca prestij yakalamak pek de kolay değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 yıldır Mazda kullanıyor ve 36 yasindasiniz! 14 yasından beri Mazda kullanıyorsunuz yani... Kesinlikle benden eski bir Mazda kullanicisiniz. Büyük ihtimalle Mazda reklamlarında bile oynayacak sekilde, en genc Mazda sürücüsü bile olabilirsiniz... 22 yıldır kesintisiz Mazda sahibi olmak da çok önemli. Bir de şüpheler oluşmuştu acaba sadece Mazda yi kötülemeye gelen biri mıdır? Diye....

Gördünüz mü arkadaslar? En has Mazda fanatiği kim çıktı? Hadi söyleyin hanginiz 14 yasında Mazda sürüyordu?

İnşallah moderatör demokratik davranmayıp bu yazıyı da silmez.

MAZDA TÜRKİYE SATIŞLARINI HIZLA ARTTIRMAK İÇİN TÜNELİN UCUNDA BİR IŞIK VAR, BU IŞIK DEĞERLENDİRİLMELİ.

Maliye Bakanlığının 2013 başı için 1.6 lt altı motorları da kapsayacak bir ÖTV artışı hazırladığını basın duyurmaya başladı. Bu haber kanımca otomobil satışları için ivme yaratacaktır. Bu noktada Mazda gibi sene içinde az satış yapıp stoklarını eritememiş firmalar için tüketiciye hızla bol seçenek sunabilecek markaların iyi bir tanıtım ile önü açık olacaktır.

Örnekle açıklamak gerekirse, Mazda 3 kendi segmentindeki VW Jetta-Golf, Opel Astra,Ford Focus,Renault Fluence, Citroen C4, Peugeot 307,Seat Leon, Skoda Octavia gibi rakiplarine göre fiyat donanım olarak en iyi pozisyondaki araç. Üstelik de Sedan öncelikli Türk tüketicisi için şık dış ve iç tasarımı ile farkedilir bir araç. Teorik olarak en büyük rakipleri, Jetta-Focus-Fluence üçlüsü olması gerekirken tüm diğer markalardan tanıtım eksikliği sebebi ile çok daha az satılıyor, oysa ki Alman tüketicisinin bile sorunsuzluk ve güvenirlik konusunda 1. sıraya layık gördüğü Mazda 3 pek çok parlatılmayı bekleyen silaha sahip.(Sadece bu silahlar Türkiye Mazda tarafından tüketiciye anlatılmıyor)

Yeni Takas ve Kredi kampanyasının tüketiciye anlatılmasının yanı sıra Mazda araçlarının sorunsuzluk, çarpışma güvenliği, donanım zenginliği konularının birlikte harmanlanarak potansiyel tüketicilerin bulunacağı ortamlarda araçların LİVE sunumları yapılmalıdır. (AVM,stat önleri, Önemli Cadde ve Meydanlar vs gibi).

Ayrıca rakiplerinin pek çoğunda olan düşük hacimli benzinli Turbo motorların ekonomik olduğu algısını kırabilmek için de bir dizi önlem alınmalı. Bu önlemler, dizel araçların tanıtımını öne çıkarmak ve Anadolu tüketicisinin sıkça yaptığı LPG dönüşümü ile ilgili güvenilir bir marka ile ortak çalışma yapmak olabilir. Anadolu'da bugün satılan her konvansiyonel benzinli aracın %60'ının LPG dönüşümü yaptırdığı biliniyor. Mazda LPG dönüşüm kiti konusunda güvenilir prestijli bir marka ile mutlaka çalışmaya başlamalıdır. Bugün Mazda ingiltere filo satışlarında Mazda  motorlarına LPG dönüşümü konusunda garanti sürecini de koruyarak partner bir firma ile hizmet sağlamaktadır.

Satılan her araç trafikte dolaşarak marka için en büyük tanıtımı yapmaktadır. Kaldı ki satılan her araç servis geliri olarak da kazanç sağlamaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 yıldır Mazda kullanıyor ve 36 yasindasiniz! 14 yasından beri Mazda kullanıyorsunuz yani... Kesinlikle benden eski bir Mazda kullanicisiniz. Büyük ihtimalle Mazda reklamlarında bile oynayacak sekilde, en genc Mazda sürücüsü bile olabilirsiniz... 22 yıldır kesintisiz Mazda sahibi olmak da çok önemli. Bir de şüpheler oluşmuştu acaba sadece Mazda yi kötülemeye gelen biri mıdır? Diye....

Gördünüz mü arkadaslar? En has Mazda fanatiği kim çıktı? Hadi söyleyin hanginiz 14 yasında Mazda sürüyordu?

Ben 12-14 yaşlarındayken, Bakırköy'ün sokaklarına park etmiş Mazda minibüs ve otomobillerinin kaportalarına, camlarına Na-Mazda yazdığımızı çok ama çok iyi hatırlıyorum. O günden geliyormuş aslında bendeki Mazda tutkusu. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 14 yasında M.A.N otobüs kullanmıştım. İste bende de Mazda hayranlığı o gün başladı...

Ben 12-14 yaşlarındayken, Bakırköy'ün sokaklarına park etmiş Mazda minibüs ve otomobillerinin kaportalarına, camlarına Na-Mazda yazdığımızı çok ama çok iyi hatırlıyorum. O günden geliyormuş aslında bendeki Mazda tutkusu. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence en pahalı Q7! Hem hiç kullanmayacaksın, hem de yılda 3 milyon eur vereceksin!

Ancak patronun Mazda pahalı dememiş! Mazdalar pahalı demiş. Yani birden fazla Mazda bir araya gelince pahalı olur anlamında!

Aynen katılıyorum, ben fiyatlara reklam maliyeti de eklensin , araçlar  500-1000 tl daha pahalı olsa millet yinede alır bu otomatikleri demiştim ama fiyatlar biraz fazla arttı sanki 39.000 tl ye Auris /Corolla reklamları görüyorum bugün rakipler buralardayken 47 binlerden kapıyı açmak  cesaret işi, Q7 ye binen patronum bile Mazdalar pahalı dedi  geçen gün :)

Prestij konusunda, malumunuz araçlar business class tasarım değil  :), sportif ruhlu araçlar şirketler kiralamıyor, direktörüne  Q5 seçme şansını veren Amerikan firmasında bile Mazda onaylı şirket aracı değil ,CX5 seçtiremiyorsun adama , şirketlerde durum böyle olunca prestij yakalamak pek de kolay değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

92'den beri ki o zaman 11 yaşındaydım harput'a polis peşimdeyken çıkıp, jandarma nezaretinde inmiştim :D o geceyi de komşuda geçirdim. can güvenliği nedeniyle :D babamın ve garibim 626'nın elimden neler çektiğini Allah bilir :)

aklıma geldi bak ;lisedeyken bir sigorta bulmuştum . çekince göstergeler çalışmıyordu. o şekil bi 10bin km yapmışımdır :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satışçılarda önemli arkadaşlar, geçen AVM de bi ayakkabı beğendim gerçek deri diyor , 46 tl (156 dan inmiş gösteriyor) modelde süper taktım kafaya alıcam , kız bi türlü bulamadı ayağıma göre istediğim numarayı, alamadan çıktım, ertesi gün yine gittim yeni gelmiş varmı diye bakmaya bu sefer erkek satışçı vardı, hemen çıkardı aynı yerden ayağıma göre olanı  +1 model daha beğendim 2 tane aldım çıktım :) ...

Mazda alırkende aynı şey olmuştu on defa uğramışımdır bayiye, tatmin olmadan dönmüşümdür ancak yine içimde bir merak, tekrar bir cuma akşamı uğradım sonradan öğrendim bayi GM imiş kendisi 30 dk da sattı aracı verdim kaporosunu karttan...Diper arkadaşlarda doğru düzgün bilgi verselerdi aracı iyi tanıtıp sığır gibi bakmasalardı bana çoktan almış olurdum...

Müşteriye bilgi vermek lazım kimse son model araçlarda neler var bilmez, devamlı gelişen araçlar bunlar, özellikle face lift modelde yapılan iyileştirmeleri anlatıp müşterinin ilgisini çekebilirler (ama önce sor kendileri biliyor mu :) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yalnız arkadaslar gercekten bu konuyu nerelere getirebildigimizi gorunce yaşadıgım şaşkınlıgı gizlemeyecegim....

bir giriniz bakınız herhangibir vw ya da hyundai forumuna ya da en kotusu kia forumuna kimse boyle birbirini yemeye sanki markanın dusmanıymıs gibi davranmaya calısmıyor....

hepimizin bu aracın bu kadar az satmasını icimize sindiremedigimizi ve kullanıcılar olarak daha fazlasını hem ilgi hem satış hem servis yönünden hakkettigimizi dusunuyorum

ayrıca sadece tek birsey soracagım elinizi vicdanınıza koyarak soyleyin siz bayi olsanız ayda bir tane araba satacagım diye o koca bayiyi tek bir markaya baglarmısınız?

(25 adet satış bayi sayısı 26 baz alınarak yazılmıştır)

bunları yazarken de kısmetse cumartesi gidip izmir yeniye bu kampanyanın detaylarını en azından touringimi impressive cevirebilirmiyim diye bakacagımı da belirtmek isterim

(ne de olsa cx5 veya mazda6 alma sansımız yok bu vergi+motor karısımıyla)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bendeki Mazda merakı; 1993 yılında 323 HB modelini görmemle başladı, 1998 yılında yeni kasa 626 satın alan mimar bi abimin bana test sürüşü yaptırmasıyla pekişti...

Bir de bu abinin sırf Mazda fabrikasını gezmek/görmek için Japonya'ya gittiğini, dönüşünde de anlata anlata öve öve Mazda'yı bitiremediğini görünce ne denli Mazda hastalığına itildiğimi düşünün artık...

:tey:

Yıllar sonrasında da; 1993 model de olsa, Mazda sahibi olmak ayrı bir tadmış onu anladım.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya ben bu adamları anlamıyorum . 1 ay önce beyanat verdiler "yeni zam, vergi yok" diye :) şimdi de memura çok zam verdik de para kalmadı diyorlar . Zaten hersey memur yüzünden oluyor . Benden az vergi ödeyen Fatih Terim'in suçu yok mesela . Ne diyelim , müstehak bu millete .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecen Şükrü Kizilot hoca Hürriyette açıkladı. Fatih Terim 2.7 milyon lira vergi ödemiş. Sen ne kadar oduyorsun Fatih? Bu forumun en zengin adamı sensin, sana bir tane CX9 yakışır artık...

Ya ben bu adamları anlamıyorum . 1 ay önce beyanat verdiler "yeni zam, vergi yok" diye :) şimdi de memura çok zam verdik de para kalmadı diyorlar . Zaten hersey memur yüzünden oluyor . Benden az vergi ödeyen Fatih Terim'in suçu yok mesela . Ne diyelim , müstehak bu millete .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecen Şükrü Kizilot hoca Hürriyette açıkladı. Fatih Terim 2.7 milyon lira vergi ödemiş. Sen ne kadar oduyorsun Fatih? Bu forumun en zengin adamı sensin, sana bir tane CX9 yakışır artık...

Ne yani? Ayda yüzbinler alan birisi, yılda 2.3 milyon mu ödemiş? Orantının vehametine bakar mısınız?

Ayda 2000 lira maaş alan memur, yılda 7000 lira vergi veriyor.

Yanlış hatırlamadığım Fatih Terim ayda 200 Bin alırken (Sadece maaş bu) Yılda 2.3 milyon.

Evet Mustafa bey, Fatih (Foti), Terimden daha zengin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne yazık ki, maaşlılarda durum böyle. En düşük oran %15 ile başlanıyor, en yüksek rakam %35 e kadar çıkıyor. Fatih Hoca'da maaşlı göründüğü için %35 veriyor. Eğer şirket olsaydı %20 verirdi. Çünkü kurumlar vergisi direk %20.

Vergi oranlarımızda bir sorun yok Gökhan. Tüm vergilerimiz modern ülkelerdekilerin üstünde. Maaşlılar için de, şirketler için de! Bizim derdimiz inanılmaz vergi kaçağı ve vergi kaçağıyla mücadele etmek yerine habire vergi yükselten, dolaylı vergilere yüklenen hükümet...

Eğer vergi kaçağıyla mücadele yapılabilse, elde edilecek ekstra gelirlerle belli yıllık gelirin altında olan vatandaşlarımıza vergi muafiyeti ya da indirimi getirilebilir ve harika da olurdu...

Ama hiç sanmıyorum. Akademisyenler, uzmanlar, gönül insanları yerine iş adamlarından oluşan hükümetler ve meclislerle bu olmaz, olamaz!

Bu konu o kadar uzar ki, çok konuşmak istemiyorum. Ama şunu bil ki, ben hem bordro üzerinden, hem de kurumlar vergisi ödeyen biriyim. O sebeple bu konuları hem iyi bilen, hem de mağduru olan birisiyim...

Bu arada Fatih Terim'in ödediği vergi yıllık 2.300.000 TL, yani eski parayla 2,3 trilyon. Sanırım yanlış anlama oldu...

Ne yani? Ayda yüzbinler alan birisi, yılda 2.3 milyon mu ödemiş? Orantının vehametine bakar mısınız?

Ayda 2000 lira maaş alan memur, yılda 7000 lira vergi veriyor.

Yanlış hatırlamadığım Fatih Terim ayda 200 Bin alırken (Sadece maaş bu) Yılda 2.3 milyon.

Evet Mustafa bey, Fatih (Foti), Terimden daha zengin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En az vergi verenlerin içinde mücevherat ve kuyum işinde olanların, en çok verenlerin ise noter ve maaşlıların olduğu ülkede herşey olur.

Bu arada, yazdığım 2.3 Milyon, senin dediğin 2.300.000TL. ve 2Trilyon300 Milyarla aynı rakam. Yani doğru anladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...