Jump to content

Katalizör İptalinin Motora Zararı Var mı?

Guest Berk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arıza lambası, katalizöre bağlı devreden dolayı yanıyorsa kat iptalini doğru yapmamış demektir. fakat ateşleme devresinden kaynaklıysa o zaman durum farklı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arıza lambası, katalizöre bağlı devreden dolayı yanıyorsa kat iptalini doğru yapmamış demektir. fakat ateşleme devresinden kaynaklıysa o zaman durum farklı

cihaza bağladık ''katalizörde düşük hava basıncı'' gibi bir arıza görünüyor.....Şuan için söndürdük....hala yanmadı......daha önce yandığında rampa yukarı 6000 d/d kadar basmıştım ... şimdilik okadar zorlamıyorum... 4500d/d gördüm yanmadı .... siz doğru iptal edilmemiş dediniz... doğrusu nasıl oluyor bi açıklarsanız faydalı olabilir....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim rx in önceki sahibi kat iptali yaptırmış (Bursa'da) ve onca zamandır kat ile ilgili hiçbir ışık yarım saniye dahi yanmadı, o yüzden doğru kat iptali dedim ancak nereye ve nasıl yaptırdığını bilmiyorum o yüzden istesem de söyleyemem :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motora hiçbir zararı yok, kat sadece emisyon düşürme amaçlı konulmuş bir sistem, aksine motoru kasıyor özellikle tıkandığında, içini boşaltıp kullanmak ya da yerine benzer flow a sahip bir susturucu takım devam etmek en mantıklısı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motora hiçbir zararı yok, kat sadece emisyon düşürme amaçlı konulmuş bir sistem, aksine motoru kasıyor özellikle tıkandığında, içini boşaltıp kullanmak ya da yerine benzer flow a sahip bir susturucu takım devam etmek en mantıklısı.

zaten daha atak oldu araç performansından memnunum zaten.... Bide şu arıza işareti bidaha yanmazsa bi sıkıntı görünmüyor....
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli araçların egzos dumanı, dizellere göre 1/50 daha az zehirli. O yüzden benzinli araçta katalizör iptalinin insan sağlığı açısından pek bir farkı yok. Dizellerde en kral katalizör olsa dahi dizel dumanı oldukça zararlı.

RX-8 'de katalizör durumu motor sağlığı açısından çok önemli. RX8Club.com'un en kral üyeli RIWWP'in belirttiğine göre katalizörün tıkanması veya benzeri sorunlar, RX motorunun egzos çıkış kısmındaki bölgesel sıcaklığı çok yükselterek motorun erkendne elden gitmesine yol açıyor.

Yani herkes yağ bakımına çok odaklanırken, motor aslında katalizör gibi pek beklenmeyen yerlerden gidebiliyor. RX motorunun egzos gibi sadece bazı kısmında bölgesel sıcaklık yükselmesi motoru en kolay bozan sebeplerden biri.

Benim önceki sahibi, motorun yağ, su, filtre gibi şeylerine baktığı gibi, katalizör konusuna çok dikkat eden biriydi o yüzden (sahibi önemini dahi bilmeden) motora çok iyi bakmış oldu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...