Jump to content

Camların Aşırı Buğulanması

Allita24
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

normalde binmeden bi sorun yok kapı camlarının buğulanması gayet normal ama benim ön camın buğusu çözülmüyo ama sezarın dediğini denemedim ilk fırsatta deneyecem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Allita24

5

• domestos

8

• ak74ak77

6

• Katil Balina

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

İç sirkülasyon kapanırsa sorun çözülür ama hala devam ediyorsa daha önce arkadaşların yazdığı gibi kesinlikle aracın bir yerleri ıslanıyor vede terleme yapıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klimasi olupta kullanmayanlara ufak bir hatirlatma ayda 1 en az 15 dakika klimanin calismasi gerekiyor. Klimanin saglik ve sihhati acisindan :)

bilgi için teşekkürler ama bir de teknik açıdan bir açıklama olsa iyiydi..  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilgi için teşekkürler ama bir de teknik açıdan bir açıklama olsa iyiydi..  :)

Klima gazının belirli bir sürede bitmemesi için arada bir çalıştırıp devir daim yapması önemli... Daha da fazla tekniğini bilmiyorum.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima gazının belirli bir sürede bitmemesi için arada bir çalıştırıp devir daim yapması önemli... Daha da fazla tekniğini bilmiyorum.

:)

veli abi, 2007-2010 arası megane1 im vardı. aylarca çalıştırmadığımı bilirim klimayı, hatta yazdan yaza.. ama hiçbir sıkıntı olmadı. acaba mazdalara has bir sorun mu var da biz mi bilmiyoz?  :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu mazdaya özel bir durum değil bütün araç klimaları için söylenen bişey..çalıştırmazsan illa bişey olacak anlamı çıkmaz olmayadabilir ama çalıştırmayı önerirler servisler..çok yakınımın 2011 sıfır astrası var çoğu zaman binmez arabayı km hala 20 binde düşün geçen yaz antalyaya gitti yandı pişti arabada klima arızalı dedi dedim sıfır aracın kliması nasıl arızalı olur servise gittik klima kullanılmadığından uzun süre gazı kaçmış mı aşağıya mı çökmüş ne bişey dedi hatırlamıyorum tam..arasıra da olsa klimayı açın aradan diye uyardı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 626balon kasalarda klimanın yakıt tüketiminin tahmini yada ortalama değerleri hakkında bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima çalıştırılmazsa klima gazı biter gibi saçma bir önerme nerden üretiliyor anlamıyorum. Kapalı bir sistem olan klima sisteminde bir yerden kaçak olmadığı sürece istersen 2 yıl çalıştırma gaz bitmez, HFC R134A gazı bir süre sonra özelliğini yitirir sadece, zamana bağlı olarak.

Klima sistemini arada çalıştırın tavsiyesinin mantığı şudur ; Klima kompresörü, klima devrede değil iken kayış sistemine bağlı olarak mecburi olarak döner, ancak devrede olur ise kompresör yağlama yapar, kendi sistemini yağlamaya başlar. İşte uzun vadede klima kompresörünün yağsız çalışmasını engellemek amacıyla arada sistemi devreye almak tavsiye edilir.

Şu da dip not : Mazda'nın klima sistemini ya denso ya da daikin yapar yani piyasa araçlarından çok daha kaliteli kompresörlere sahiptir, üzerindeki her materyal oldukça kalitelidir, darbe almadığı sürece kolay kolay arıza çıkartmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 626balon kasalarda klimanın yakıt tüketiminin tahmini yada ortalama değerleri hakkında bilginiz var mı?

Yüzde 10 fazla yakıyor, tabi bu şehir dışı rakam, şehir içi hiç ölçmedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima çalıştırılmazsa klima gazı biter gibi saçma bir önerme nerden üretiliyor anlamıyorum. Kapalı bir sistem olan klima sisteminde bir yerden kaçak olmadığı sürece istersen 2 yıl çalıştırma gaz bitmez, HFC R134A gazı bir süre sonra özelliğini yitirir sadece, zamana bağlı olarak.

Klima sistemini arada çalıştırın tavsiyesinin mantığı şudur ; Klima kompresörü, klima devrede değil iken kayış sistemine bağlı olarak mecburi olarak döner, ancak devrede olur ise kompresör yağlama yapar, kendi sistemini yağlamaya başlar. İşte uzun vadede klima kompresörünün yağsız çalışmasını engellemek amacıyla arada sistemi devreye almak tavsiye edilir.

Şu da dip not : Mazda'nın klima sistemini ya denso ya da daikin yapar yani piyasa araçlarından çok daha kaliteli kompresörlere sahiptir, üzerindeki her materyal oldukça kalitelidir, darbe almadığı sürece kolay kolay arıza çıkartmaz.

:clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yüzde 10 fazla yakıyor, tabi bu şehir dışı rakam, şehir içi hiç ölçmedim...

abi teşekkür ederim bilgi için. dediğin gibi olursa gerçekten bişey değilmiş. mazdanın farkı mı ki acaba ??  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi teşekkür ederim bilgi için. dediğin gibi olursa gerçekten bişey değilmiş. mazdanın farkı mı ki acaba ??  :)

Geneli böyle, klima yüzde 10 yakıtı arttırır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

arkadaşlar merhaba.

yağmurlu havalarda arabanın camları aşırı buharlanıyor. havayı içerden ya da dışarıdan alması fark etmiyor.

bunu önlemenin bi yolu var mı. daha önce stepnede de su birikiyordu. alttaki tahliye tıpasını içeriden dışarıdan japonlayınca büyük oranda kurtulmuştum.

ama bu durum trafikte tehlike yaratacak kadar fazla.. kapılardan mı kaçırıyor  bilemedim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teknik olarak yorum yapamam ama, buğu yaptığında pratik bir çözüm biliyorum. Klimayı 10-15 sn. açtığınızda buğu hemen kaybolur  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teknik olarak yorum yapamam ama, buğu yaptığında pratik bir çözüm biliyorum. Klimayı 10-15 sn. açtığınızda buğu hemen kaybolur  ;)

hocam teşekkürler. dediğinizi denedim sorunu biraz çözüyor. bu da aslında sorunun havalandırmada olduğunu gösteriyor. öbür türlü olsa buğulanmaya devam ederdi.

ama bütün kışı klimayla mı geçirecem onu bilemedim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam teşekkürler. dediğinizi denedim sorunu biraz çözüyor. bu da aslında sorunun havalandırmada olduğunu gösteriyor. öbür türlü olsa buğulanmaya devam ederdi.

ama bütün kışı klimayla mı geçirecem onu bilemedim:)

Yağmurlu havalarda bende aynı sorunu yaşıyorum. Neden bilmiyorum.

Hadi benim araç eski, fitillerden kapı lastiklerindeki deformeden(aslında görünürde iyi durumda) dolayı hava alabilir diyecem ama sizinki niye yapiyorki, yoksa Mazdalarda bu kronik bir sorun mu :)

-Mobil uygulamadan gönderildi-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla hiç hoş bir durum değil. hele  tüm mazda 2'ler böyleyse durum daha vahim. yoksa sadece bendeyse bi  şekilde  halledilir de...

olmadı kapı fitillerine akvaryum şeysi yaptırıyorlar ya da  kendileri yapıyorlar bi de öyle denerim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben başka bir 626 da da bu durum olduğunu duydum. Bu durumda her Mazda boylemidir bilmiyorum.

Başka fikri olanların yorum yapmasını beklemek lazım...

-Mobil uygulamadan gönderildi-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba;

benim mazda 2 de de aynı durum sözkonusu..

ama bu sanıyorum ki tüm araçlarda hatta evlerde heryerde mevcut :)

yani şöyle düşün;

içerisi sıcak.. dışarısı soğuk.. bu durumda camlar bugulanıyor..

camı bır parmak acarsan sorunun kısmen cozulur..

ama klımayı acarsan tamamıyle cozersın..

klımayı acmakta yetmıyor ama..

fanı on cama yonlendıreceksın.. yanı klıma konumlandırma da en saga cevıreceksın ayarı..

ayaklara yuzu falan degil. dırek on cama.. anında net gorus elde edersın..

saygılar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...