Jump to content

Camların Aşırı Buğulanması

Allita24
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba;

benim mazda 2 de de aynı durum sözkonusu..

ama bu sanıyorum ki tüm araçlarda hatta evlerde heryerde mevcut :)

yani şöyle düşün;

içerisi sıcak.. dışarısı soğuk.. bu durumda camlar bugulanıyor..

camı bır parmak acarsan sorunun kısmen cozulur..

ama klımayı acarsan tamamıyle cozersın..

klımayı acmakta yetmıyor ama..

fanı on cama yonlendıreceksın.. yanı klıma konumlandırma da en saga cevıreceksın ayarı..

ayaklara yuzu falan degil. dırek on cama.. anında net gorus elde edersın..

saygılar :)

yani durumu anlıyorum da önceki araçlarımın hiçbirinde durum böyle trajik değildi. neticede ısı farkından ve nemden dolayı camların buğulanması normal ama bunda durum farklı. misal bi önceki aracım focus' ta böyle bir şeyin olması söz konusu bile değildi. belki aşırı yağmurda 5 kişi binsek anca hatta o durumlarda da böyle olmazdı. bunda fanı ön cama son ayarda veriyorum sorun çözülüyor, arkada rezistans sorunu çözüyor, dikizler için de biraz açılsa da yan camlar komple kapalı.

aslında demek istediğim bayağı bi araba değiştim ve yaz kış kullandım ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum açıkcası.

gerçi ilk kez bu sınıf bi araç kullanıyorum sanırım alışamadım, bi de en küçük tümsekleri bile takır tukur hissediyorum bi de ina alışamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Allita24

5

• domestos

8

• ak74ak77

6

• Katil Balina

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hocam polen filtresini en son ne zaman değiştirdiniz? Kuzenimin aracında buğulanma problemi, rutin bakımlardan birinde polen filtresinin değişiminden sonra çözülmüştü.

Bir de hava içi sirkülasyon butonunu kapatıp, havayı dışarıdan alıyorsunuz değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet hocam dısardan alacak şekilde ayarlıyorum. polen filtresini değişmedim. ne zaman değişmiş bilmiyorum.  belki onunla çözülebilir sorun. ama üfkemede falan bi sıkıntı yok.

yine de değişirsem sanırım  orjinal almak lazım, bir kaç güne ankara'da olucam o zaman denerim.

çünkü normal gelmiyor bu durum bana. tamam küçük müçük ama o kadar da değildir herhalde:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben başka bir 626 da da bu durum olduğunu duydum. Bu durumda her Mazda boylemidir bilmiyorum.

Başka fikri olanların yorum yapmasını beklemek lazım...

-Mobil uygulamadan gönderildi-

Benim Guzuda da Var..Bazen Klima,Bazende Cam Açarak Gideriyorum..Arkadaşın Polosunda da Vardı O Kalorifer Sistemini Komple Elden Geçirdi.. Antifiriz Camlara Bulaşınca Normalinden Daha Fazla Buğu Yapar Dedi..Ya Böyle Bir sorun Var Yada Arkadaşın Aracı Bir Yerden Su Alıyor..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Guzuda da Var..Bazen Klima,Bazende Cam Açarak Gideriyorum..Arkadaşın Polosunda da Vardı O Kalorifer Sistemini Komple Elden Geçirdi.. Antifiriz Camlara Bulaşınca Normalinden Daha Fazla Buğu Yapar Dedi..Ya Böyle Bir sorun Var Yada Arkadaşın Aracı Bir Yerden Su Alıyor..

O zaman bizim araçlarda olması normal mi?

-Mobil uygulamadan gönderildi-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

camları silerken yağlanmış bezlerin değmesi sonucu buğu çok kolay oluşuyor camlarda. buğu önleyici sprey sıkıp temiz bezle yayın. Ayrıca saf alkolünde işe yaradığını söylemişti sanayideki elemanlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bendede aynı problem vardı , eskisi kadar olmasada hala var.Ön cam fitili hava alıyor dediler ve camı söküp tekrar yerine taktılar ve büyük ölçüde işe yaradı ama azda olsa var.Havalandırmayı ön ve yan camlara ayarladım.İşin kötüsü kışın soğuk havalarda akşamdan kalan buğu sabah camları içten buzlama yapıyor.Komşuların arabalarına bakıyorum genelde başka kimsede içten buz tutan cam görmüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu yağmurda 4 saat filan araç kullandım.

Benim aracımda mazda 2 pek sorun yaşamadım, klimasız fanı açtığımda gayet iyi temizliyordu ama kapattığımda çabucak oluyor. Oda normal sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...