Jump to content

Mazda6 Kısa Far Sorunu

Emekli81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Led far benim elektrikçim de önerdi ama sanırım far yuvasıyla oynamadan uyum sağlamayacaktı, pek sığmaz gibi geldi oraya. Ben de Osram NB aldım. Mercekli farlarda sanki etkisi biraz daha az ama standart ampüle göre de gayet iyi. Ben memnunum. Şimdilik led far olayına girmeyeceğim. Ancak henüz yaptırmadıysanız led tavan aydınlatmaları ve kapı altı lambaları çok hoş oluyor, tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim.Bu gün led taktırdım.Oto elektrikçim bir dene dedi olmazsa değişiriz dedi.Bende deneyeceğim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba.. 

mazda 6 nın kısa far soketlerine bu paylaştığınız resimdeki arkası tombul olan led ampulü takamazsınız.  çünkü ampulün üzerine gelen sıkıştırma klipsi, o geniş soğutucudan geçip ampulü sıkıştıramaz..  eğer böyle bir ampul taktıysa , elektrikçiniz yerine uydurmuştur ama tam oturmamıştır.. 

ayrıca problem ampulün gücünden değil..  farlarınızın içinin kirli olmasından kaynaklanıyor.. 

farların içini açtırıp  iç aynayı temizlerseniz sorununuz çözülür.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,çok teşekkür ederim güzel açıklamanız için.Tarın tekrar gidip elektrikçime nasıl yaptığına dair bilgi alacağım.Benim görebildiğim kadarıyla fazla bir işlem yapmamış gibi ama emin olmak için soracağım.Tekrar çok teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki lambayı açtığımızda tekrar orijinal gibi nasıl yapıştıracağız...Ben acemisiyim bu işinde ondan dolayı soruyorum kusura bakmayın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla siz zor açarsınız bence.. bilen biri yapsın...    150 tl ye falan açıp temizliyorlar .

kendiniz denemek isterseniz şu şekilde

ön tamponun üstünü biraz söküp  farların altındaki cıvatalara ulaşın..

farların üst cıvatalarını üstten sökün..

kucağınıza alıp eve gelin..

kendileri  arabada küçük dursalarda , elinize aldığınızda dev gibi duracaklar.. keza resimde gördüğnüz gibi banyoya sığdıramadım. 

sonra önce bi sağını solunu silin. çünkü koyduğunuz yerde toz olacak. hanım  çok sıkıntı yaratabilir..

fön makinası ile kenarlarını ısıtmaya başlayın..  bir noktayı ısıtınca o nokta yumuşayacak..  tornavida yardımı ile ayırabilirsiniz. ama baya ısıtmanız lazım.. böyle böyle ısıtıp ısıtıp ayırarak  ilerleyeceksiniz. en son tamamı ayrılacak.  farları yapıştıran silikon BUTİL MASTİk deiğimiz özel bi kimyasal. ısınınca yumuşayan soğuyunca sertleşen bir yapısı var..

sonra içini temizleyip tekrar ısıtarak aynı yerine sokarsanız eskisi kadar olmasada iyi bi performans sergiler.  sonra butil mastik bulmanız zor olduğu için bi genel amaçlı silikon veya nötr silikon alıp üzerinden geçin..   sorun olmaz.. 

ama kolay değil. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Size çok zahmet verdim.Gerçekten hakkımızı helal ediniz.Muhteşem açıklama yapmışsınız...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...