Jump to content

Otomatik Katlanır Ayna ve Hafızalı Sağ Ayna

stilock
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar yaptığım işlemleri adım adım anlatmaya çalışacağım.Mazda 3'e ait nette kablolama şeması ile ilgili hiçbir kaynak bulamadığım için montajlama işlemi çok uzun sürdü.Bayramın 2. gününün 6 saati gitti ama değdi  :egy:

İşleme kapı kartonunu sökmekle başlıyoruz 1. ve 2. Resim;

Kapı tutacağı üzerindeki ve kapı açma(iç) kolunun altındaki kaplamayı ince bir tornavida yardımıyla incitmeden çıkarıyoruz.(ben tornavidanın ucunu L şeklinde eğdim  kaplamaları çıkarırken çok daha rahat çalıştım)

Kapı tutacağı altında 2,kapı açma kaplamasının altında 1 adet yıldız başlı vidayı söküyoruz.

Kontrol lambası yardımıyla merkezi kilit motorunun güç kablolarını tespit ediyoruz (artı siz hazırdan devam edersiniz  ;))

Merkezi kilit motoru güç kablosuna tesisat içerisinden bağlantı yapıyoruz bu bağlantı kullanacağımız modülün kapının açık veya kilitli olduğunu bilmesi için gerekli (3.resim).

Daha sonra katlanır aynalara güç taşıyan  kabloyu  kumanda panelinden tespit edip  kesiyoruz(4. Resim). Bu kablolar daha sonra 4 kontaklı role ve modüle bağlanacak.

selamlar, ben Adanaya yakınım ve kafam elektroniğe basmaz. arabayı da herkese güvenip dokundurtamam. acaba rica etsem, benim aracıma da (ücreti mukabilinde tabi ki ) takar mısınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Herkese iyi akşamlar. Başlığı geri vitesle alakalı açtım ama bağlantılı olarak başka niyetlerim de var, Hazır olun efendim, başlıyorum:

1) Geri vitese takıldığında sağ aynanın otomatik olarak tekerler hizasını göstermesi sağlanabilir mi?

2) Geri görüş kamerası taktırmak istiyorum ancak aklımı kurcalayan bazı şeyler var. Örneğin bazı ülkelerde şu an zorunlu olan sürüş kayıt sistemi ülkemizde de -kuvvetle muhtemel- zorunlu hale geldiğinde hem geri görüş için hem de sürüş kayıt için iki ayrı ekran olacak. Ben aynanın altına koku bile takmayı sevmeyen bir adamım. Dolayısıyla bu iki sistemi tek ekranda ve minimum kablo görüntüsü eşliğinde çözmek isterim. Yani öyle bir sürüş kayıt sistemim olmalı ki geri görüş kameramı da bağlayabilmeliyim.

3) Ön cama monte edilecek bir kameradan sürüş kaydı yapabilecek geri görüş kameralı bir multimedya sistemi var mıdır? Öyle bir ürün varsa orjinal müzik sistemini sökmeyi düşünebilirim ki en az kabloyla sorunun çözümü bu gibi geliyor kulağa.

Malumunuz 2010 HB Mazda 3'lerde yol bilgisayarı ve müzik-klima sistemi bilgilendirme ekranını civarında harici bir monitör monte edecek yer pek yok gibi. En mantıklı ve fonksiyonel çözüm üçüncü seçenek ancak böyle bir ürün varsa da bulamadım ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.sorunuza istinaden forumda ki mevcut konu ile birleştirdim. Diğer sorularınızın  yanıtları da forumda mevcut. Farklı soruları bir başlık altında sormaya kalktığınızda konunun özü dağılıyor. Aynı soruna sahip kişilerde yanıtlara sağlıklı bir şekilde ulaşamıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
28.08.2012 23:33:06, Mehmet Özdemir :

Tabi halledecegim, onur'la (honuuu) konuştum, kolay uygulanabilir iki islevi de gören bi devre olacak.

Stop zaman rölesiyle aynaların hem kontakla açılıp kapanması hem de geri viteste aşağı eğilmesi sağlanabilir mi? Yoksa iki işlem için iki ayrı röle mi gerekir? Verdiğim linkteki sitede bir sürü röle çeşidi var. Mesela panik frende dörtlüleri yakan şu röleyi mutlaka alacağım. Onu becerirsem aynayla ilgili işlemlere girişmek niyetindeyim. Bir soru daha: Start-stop yapılabilirmi şu röle ve bu röleyle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynaların açılıp kapanması halledilebilir ama aynayı aşağı hareket ettirmek için çok uğraşmak gerekir. Motorun kumandası elektronik bir devre yardımıyla değil de direkt butonlar sayesinde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Aynaların açılıp kapanması halledilebilir ama aynayı aşağı hareket ettirmek için çok uğraşmak gerekir. Motorun kumandası elektronik bir devre yardımıyla değil de direkt butonlar sayesinde.

senin ürettiğin devre olmadan olacak iş değil gibi. Start stop'dan kastım tabi ki ışıklarda vs duraklamalarda arabayı stand by konumunda bekletmek değil. sadece ilk çalıştırma ve motoru durdurma amaçlı kontak bir tuşa bağlanabilir mi? Bağlanabilirse de bu değişiklik kapıyı anahtarsız açmayı başarabilen kişi için aracı çalmayı kolayşlatırır mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Start stop tabii ki yapılabilir ama dediğin gibi güvenlik açığı çıkar ortaya. Yine bu konu sahibi cihan abinin keyless go adlı bir uygulaması var. Ona bir göz gezdirebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...