Jump to content

Otomatik Katlanır Ayna ve Hafızalı Sağ Ayna

stilock
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kış şartlarının çok soğuk, buzlu ve karlı geçen illerde, kumanda komutu ile aynaların kapanması sakıncalı olabilir, ıslak ve buz tutmuş bir aynayı kumanda ile kapıları kilitleme esnasında aynaların otomatik kapanması veya sabah ayazında kapıların açılması ile üstü karlı ve donmuş aynaların normal pozisyona gelmesi aynaların motorlarını zorlayıp bir zarar gelirmi diye düşünüyorum, konuyla ilgili teknik bilgisi arkadaşlar bir açıklama getirirseler iyi olur, aslında düşünce güzel, fakat yaşadığımız yerler zorlu kış koşulları ile tanınıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Konu biraz eski ama yaptıracak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Ben bir önceki aracıma seneler önce uygulamıştım böyle bir proje. aynı mikro işlemci projeyi şimdiki mazda 6 ya da uyguladım ama baya uğraştırdı beni. Ben devremde de aynı 2 adet röle kullandım. lakin biri aşağı biri yukarı değil, ayna motorları kutupları değişken olduğundan faz değiştiricili yapmıştım. mesela geri vitese taktığımda motora + ve - gidiyor iken vitesi normale aldığımda - ve + gidiyor bu da aynaların aşağı yukarı hareketini sağlıyor. birde aynalarıda  otomatik katlanır olduğu ve aracın dikiz cam aynalarının orjinal düğmeleri(dikiz aynalarının sağ sol yukarı aşağı düğmesi) için 3 lü komitator kullandım. komitatör 1 de düğmeler orjinal oluyor(yani eskisi gibi aynalarının görüş açısını değiştiriyorsun) 2 de sağ ve sol düğmeleri aynaların araç çalışırken dikiz aynalarını kapatıp açmaya (katlanıp düzlemesine) yarıyor 3 de geri vites kör nokta olarak yaptığım proje devreye giriyor.  Her geçen zaman aracıma elimden geldiğince kendi imkan ve arzularımla  modlamaya çalışıyorum. yeni projelerinden biri digital vites göstergesi ve elektronik el freni projelerim var. :) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba yan dikiz aynaları anaktar kumandasindan kapanıp acilmiyormu birde samsun da yetkili mazda servisi kapanmış tavsiye ede bileceginiz başka bir yer varmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm sorularınızı aynı konuda sorabilirsiniz. Her soru için ayrı konu açmaya gerek yok.

Yan ayna kapaması için modül gerekli. Montajı yapabilecek usta olduktan sonra sıkıntı olmaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Serkan55 :

Merhaba yan dikiz aynaları anaktar kumandasindan kapanıp acilmiyormu birde samsun da yetkili mazda servisi kapanmış tavsiye ede bileceginiz başka bir yer varmi

Forumda ki ortak konu ile birleştirilmiştir. Konunun ilk sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhaba,

Aracıma otomatik katlanır ayna özelliği ekledim. Bugün araçtan çıktığımda aynalar otomatik kapanmadı. Kumandadan kilit tuşuna basınca kapandı. Normalde araçtan çıkınca, aynaların otomatik kapanması gerekiyordu. Neden olmuş olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, erdierdi :

Merhaba,

Aracıma otomatik katlanır ayna özelliği ekledim. Bugün araçtan çıktığımda aynalar otomatik kapanmadı. Kumandadan kilit tuşuna basınca kapandı. Normalde araçtan çıkınca, aynaların otomatik kapanması gerekiyordu. Neden olmuş olabilir?

Bu takılan kitin çalışma prensibi zaten, kapı kilitleriyle eş zamanlı çalışma değil mi ?

Benim bildiğim kapı kilitleme tuşuna bastığınızda kapılar+aynalar kapanıyor. Daha önce motoru stop ettiğinizde mi kapanıyordu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisten orjinal ayna katlama modülü alındıysa, bu modül aynaları kapılar kilitlendiğinde kapar ve araca binip kontağa basıldığında da aynaları tekrar açar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, obivan :

Servisten orjinal ayna katlama modülü alındıysa, bu modül aynaları kapılar kilitlendiğinde kapar ve araca binip kontağa basıldığında da aynaları tekrar açar.

Aynen, orjinal ayna katlama modülü taktırdım. P moduna almadan mı aracı stop ettim (P 'ye almadan stop ediliyormu onu da hatıralmıyorum) Daha önce yaptıklarımdan farklı bir şey mi yapıyorum hatırlamıyorum. Dün 3 kere araçta deneme yaptım sorun olmadı. En son gece eve geldim önce hanım ve çocuklar indi araçtan en son ben indim. Yine katlamadı. Kumandadan basıp kapattım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, erdierdi :

Aynen, orjinal ayna katlama modülü taktırdım. P moduna almadan mı aracı stop ettim (P 'ye almadan stop ediliyormu onu da hatıralmıyorum) Daha önce yaptıklarımdan farklı bir şey mi yapıyorum hatırlamıyorum. Dün 3 kere araçta deneme yaptım sorun olmadı. En son gece eve geldim önce hanım ve çocuklar indi araçtan en son ben indim. Yine katlamadı. Kumandadan basıp kapattım.

Siz aracınızın kapılarını nasıl kilitliyorsunuz? Anahtardan mı, kapıların üzerindeki siyah butonlardan mı yoksa araçtan uzaklaşınca kapılar otomatik mi kilitleniyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, obivan :

Siz aracınızın kapılarını nasıl kilitliyorsunuz? Anahtardan mı, kapıların üzerindeki siyah butonlardan mı yoksa araçtan uzaklaşınca kapılar otomatik mi kilitleniyor?

Araçtan uzaklaşınca kendi kilitliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...