Jump to content

90 Model Mazda323 Sedan, Hangi Lastik Kullanılmalı (Ölçüleri)

4hmet
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Bilmediğim için soruyorum. aracıma ilk defa lastik alacağım. Öncelikle ölçüleri ne olmalı? birde yazlık mı almak lazım, yoksa 4 mevsimlik daha mı iyi? Fikirlerinizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Araç, 323 sedan 90 model, tabiki mazda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ahmet o kasa araçların orjinal ebatları 175-70-R13 tür. yani benim arabam mazda 323 HB orjinali bu; sanırım sizinkiyle aynıdır. ama genede emin olam istersen herhangi bir servisten şase numarasını verip sordurtabilirisin. lastik önerisine gelince +7 derecenin altına indiği anda hava sıcaklığı kış lastikleri kullanılır. bu yılda hava sıcaklığı pek bu derecenin üstüne çıkmıyo hele buralarda -7 nin üstüne pek çıkmıyo. yani önerim kış lastiği al; ama dikkat et kar lastiği demiyorum kış lastiği diyorum farklı şeylerdir bu tip lastikler ;kar lastikleri civi delikleri olan özel yapım lastiklerdir kış lastikleri ise normal kış koşullarında kullanılan yani istanbul için ideal lastiklerdir. malum kış dedinmi martın sonunna kadar gider böle güzenlik açısından önerim bu hem eğer aracının lastik ebatı dediğim gibiyse ki orjinali öle o ebat lastikler ucuzdur diğer büyük ebatlara göre. sanki fotodaki lastik ebatı 175-65-R14 gibi duruyor sedanlardan emin olamadım tabii şu an tabii üstündekiler değiştirilmişte olabilir yani orjinal olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NoooFearrrr, Çok teşekkürler, çok yararlı bilgiler vermişsin, ellerise sağlık,  lastiğin üzerinde 175 70 yazıyor, devamını göremedim. aracım arka amortisörlerini değiştrdim. biraz yükseldi eskiye göre, iyi de oldu, altı yere vuruyordu, artık vurmaz, herhalde ..

Tekrar çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rica ederim kardeş, bende bu arada emin oldum  bizim komşunun bir ara kırmızı bir sedanı vardı böle orjinal fabrika jantı olan oradan hatırladım zaten sizde yazmışsınız kesinlikle sizin lastiklerinizin orjinal ölçüsü 175-70-R13 ve bu ebatları kullanmanızı öneriyorum. kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...