Jump to content

Motor arıza lambası

Emekli81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

LPG kullanımından dolayı motor arıza lambam devamlı yanıyor. Motor da başka bir arıza vardır diye aklınıza birşey gelirse, merak etmeyin öyle bir şey yok. Kısaca özetlersem; LPG yi kendim taktırdım.Bir saat sonra lamba yanmaya başladı.LPG servisine gittim, lambayı söndürdüler ama daha servisten çıkmadan tekrar yandı. Egzoz sensörünün yakıtı tanıyamamasından dolayı lambayı yaktığını söylediler. Bu arada benim istediğim LPG tankı ellerinde olmadığı için emanet bir tank taktılar.Yeni tank gelince haber verdiler, içindeki gazı bitir gel dediler.Tankın içindeki gaz az kalmıştı zaten,bende uzun yolda olduğum için,araç benzine geçti. Yaklaşık bir 15-20 dakika kadar sonra da  motor arıza lambası kendiliğinden söndü.

Yani arıza lambasının yanma sebebinin LPG kullanımından olduğuna o zaman daha çok inandım.

Şimdi bu arıza lambasını söndürmenin bir yolu varmı, LPG kullanan arkadaşlarımdan aynı sorunu yaşayanlar varmı........... Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende depo bitmeye yakın basınç düşünce yakıyor. depoyu doldurup devam edince sönüyor.

yalnız sizin aracınız biraz eski, arıza lambasını yaktığında servise gidip baktırmanız lazım. fakir karışım yada zengin karışım nedeniyle mi yanıyor.

lpg ayarınız tamsa arıza lambası yakmaz . ve aracın ateşleme sistemi,hava filtresi temiz olmalı.

bende bir örnek vereyim : aracım bir aydır servisteydi, motorda herhangi bir oynama olmadı. arıza lambası yandı. baktık "fakir karışım" .. böyle durumlarda bir depo benzinle gidip lamba söndükten sonra lpg ayarı yapılması gerekir. hava filtresini temizlettim, 5 gündür yanan lamba bugün söndü :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Evet arkdaşlar, Motor arıza lambası olayını hallettik. Nasıl mı? Sayın fotifoti haklıymış.  İzmit Mazda servisde aracımı teste soktum. Motorun 1.nci silindirinde LPG karışımı zengin olduğu için arıza lambası yanıyormuş.Ayarı yapıldıktan sonra  arıza lambam söndü, yaklaşık 10 gündür sorun yok. Aklınızda bulunsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...