Jump to content

Yakıt Tasarruf Cihazları Hakkında

seferihisarlı mazdacı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest Orbitus

LPG'li araç ihtiyacı, bizim gibi benzin ve mazot fiyatlarının çok yüksek olduğu birkaç ülke için geçerlidir. Bu birkaç ülke dışında hiçbir kullanıcının ve dolayısıyla üreticinin yakıt tasarrufu ile ilgili bir derdi yoktur. Türkiye'de benzin/mazot pahalı diye hiçbir üretici "bu gariplere bir yardım edelim" diye teknoloji üretmez. Zaten isteyenin taktırabildiği LPG donanımı varken, otomobil endüstrisinin "bir orijinal yapalım ve satalım" diye bir mantık üretmesinin hiçbir manası yok. Kim takar yakıt tasarrufunu, bu bizim sorunumuz...

Diğer taraftan otomobil üreticilerinin önemli sorunlarından birisi emisyonla ilgilidir ve olağanüstü yatırımlar yaparak, benzin ve mazotu daha az atıkla yakma yoluna girmişlerdir. Bunun sonucu da, emisyondan kaynaklı yakıt tasarrufu sağlayan ve daha çok güç elde eden teknolojilerdir. Skyactive'de olduğu gibi....

LPG'nin dünyada mazot ve benzin yerine geçmesi, şu anda burada yazamayacağım kadar uzun bir konudur ve bu dünyanın değişmesi anlamına gelir. Zaten konvansiyonel bir tüketim haline gelirse fiyatı en az benzin/mazot kadar olur.

Sözün özü; yakıt fiyatlarının dünyada en pahalı ülke olmamızdan dolayı, kişi başına düşen milli gelir, asgari ücret ve emekli maaşları seviyesi gibi yüzlerce husus yakıt tasarrufunun Türkiye'ye özel olmasını sağlamıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok çok doğru tespitler ve yorumlar... Teşekkürler.

Ünlü bi sözü ben bu durumda şöyle değiştirerek paylaşayım;

Zengin parasıyla, fakir arabasıyla oynarmış...

:2funny:

Bizimkisi bu hesap hocam... Kilometrede ne yaktığını ancak bizim gibi ülkelerdeki, borçlanarak arabaya binen insanlar düşünüyordur ancak... Bir de; arabada boya var mı? parça değişmiş mi? diye saçma sorularla araba hakkında ön yargılı olan tek milletiz heralde...

:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Arkadaşlar linkteki ürün hakkında bilgisi olan var mı? Kullanmaya değer mi yada alternatifleri var mı?

http://www.eko66.com/index.php

http://www.eko66.com/fiyattarifi.php

Bu linkte uygulanan araçlar var.

http://www.eko66.com/uygulamalar.php?FN=MarkaGoster&id=40&katid=1#sira

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunların aslı astarı olsaydı bilimsel olarak çoktan incelenip konvansiyonel hale getirilirdi... Trilyon dolarlarlık otomobil sektörünün yapamadığını 100-200 liralık cihazın yapmasını beklemek çok mantıklı değil...  :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hani yeni benzin alırsınız araç bir performanslı çalışır ya, bu cihaz da benzer bir etki yapıyor, sonuç çıkan gazlardan da belli, emisyonu ölçtüren bişeylerin değiştiği görüyor...

Skyactive de aynı mantık değil mi,daha iyi yanma sağlanıyor,  sonuçda emisyon düşüyor ...

Bu da yerli skyactive :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Meraklısına popüler bir cihazımız daha var arkadaşlar, özellikle LPG taktıran offroadçular araçlarına bu ekomaxı da taktırmaya başladı  zaten ağır olan araçlarının performansı iyice  düşmesin diye...

Kısaca cihaz,  hidrojen üretip , yanıcı olan bu hidrojen gazını manifold üzerinden hava ile beraber motora gönderiyor ve 7-12 hp arası performans artışı ile min %15 tasarruf sağladığını iddia ediyor, sabah aradım fiyatına 1000 tl olur dediler kdv dahil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Meraklısına popüler bir cihazımız daha var arkadaşlar, özellikle LPG taktıran offroadçular araçlarına bu ekomaxı da taktırmaya başladı  zaten ağır olan araçlarının performansı iyice  düşmesin diye...

Kısaca cihaz,  hidrojen üretip , yanıcı olan bu hidrojen gazını manifold üzerinden hava ile beraber motora gönderiyor ve 7-12 hp arası performans artışı ile min %15 tasarruf sağladığını iddia ediyor, sabah aradım fiyatına 1000 tl olur dediler kdv dahil...

Konya malıdır, bir iki defa yaptıkları cihazların elektronik aksamlarını incelemişliğim var. Markayı kötülemek değil amacım, beni dinlersen hiç yanaşma Emre. Bahsedilen marka ve cihazdan, aracına taktırıp, memnun kalmayarak, söktüren tanıdıklarım var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı araçlarda yan etki yapıyordur mutlaka ama Mazdalarda da bi denemek lazım , +10 hp ve tork artışı keyfini katlayabilir Mazda 3 lerin...

Distribütörlük yapan güvenilir bir arkadaşın 3 kapı Grand Vitarası  8000 km yi devirdi sıkıntı olmadı diyor , lpg ile beraber ilk zamanlarda 190 kr yakıyor aracım demişti, şimdi güvenilir başka bir arkadaş  1500 km de 5 kapı grand vitarası  230 kr yakıyorum diyor km de  :) Her iki araç da lpg ile beraber monte etti ekomaxı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıttan tasarruf ve motorun güçlenmesi pek tabii oluyordur. Sistem bazı noktalarda güvensiz. Elektrolizin yapıldığı haznede, sıvının seviyesinin belirlenmesi için bir sensör var -sensör dediysek, sadece metal bir müşür-. Elektroliz sırasında, oluşan ısıdan, bu sensör zarar görüyor ve haznede su yok deyip, yedek depodaki suyu bitirinceye kadar hazneye su dolduruyor.

Hazne taşıyor ve su pompasının bastığı su, manifolttan motorun içine kadar ulaşıyor, sonuç hüsran.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen gün sahibinden.com da boş boş araba bakarken çok ucuz olan ikinci el jaguarları gördüm.

Aynı model cliolarla nerdeyse aynı fiyatları.

Otomatiklerinin dizeli olmadığı için çok yakıyor diye tutmuyormuş.

LPG olayını araştırdım yerli forumlarda bence anlamsız o arabaya o kadar para ver lpg taktır, işte lpg alırken utanmıycan mı gibi yorumlar vardı.

Sonra detaylı araştırdı. İngilterede adamlar jaguarlara land roverlara lpg takıyor hemde istisna olarak değil. Bundaki öncelikli amaçları çevreyi korumak ama yakut tasarrufuda bir etken. Hatta ingiliz kraliyet ailesinin araçlarıda çevreci nedenlerden ve insanları teşfik etmesi amaçlı lpgliymiş.

Ulaşmak istediğim konu LPG kitleri arasında yakıt tasarrufu farkedebiliyor.

Bunun nedeni kaliteli malzeme, iyi mühendislik vs olabilir.

Bu tarz işlemler ve ek parçalar ile ben tasarrufun arttırılabileceğine inanıyorum ama hangi kite güvenebiliriz sorun orda :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hükümete güvenmediğimden LPG taktırmıyorum, mazotun mazot fiyatına satıldığı zamanlar dizel araç aldım çok geçmedi mazot oldu benzin parası , sonra sattım dizel aracımı,  şimdi LPG taktırsam hemen duyacaklar , bu sefer LPG de olacak minimum  4 tl  :)

Çok şükür elektrikli  motorlara ve bisikletlere plaka takılmadığından kayıt dışı geziliyor bunlarla, yoksa  vatandaşın bunlara bindiğini  duysalar hemen bir pedal, teker , pul parası çıkartırlar ...

Beyin fırtınası yapmışlar, sonuçda plakalar da değişsin fikri çıkmış , helal olsun düşünene şimdi plakalar da değişecekmiş chipli olacakmış HGS gibi gözümüz aydın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hükümete güvenmediğimden LPG taktırmıyorum, mazotun mazot fiyatına satıldığı zamanlar dizel araç aldım çok geçmedi mazot oldu benzin parası , sonra sattım dizel aracımı,  şimdi LPG taktırsam hemen duyacaklar , bu sefer LPG de olacak minimum  4 tl  :)

Çok şükür elektrikli  motorlara ve bisikletlere plaka takılmadığından kayıt dışı geziliyor bunlarla, yoksa  vatandaşın bunlara bindiğini  duysalar hemen bir pedal, teker , pul parası çıkartırlar ...

Beyin fırtınası yapmışlar, sonuçda plakalar da değişsin fikri çıkmış , helal olsun düşünene şimdi plakalar da değişecekmiş chipli olacakmış HGS gibi gözümüz aydın :)

Ben hükümete zaten bel bağlamıyorum da; bahsetmiş olduğun durum ülkemizde devlet politikası gibi bir şey, hiç bir hükümet dolaylı vergiden vazgeçme lüksüne sahip olmadı, olamaz da... Nasıl olsa kuzu kuzu ödüyoruz... Depremde konulan vergileri bile hala ödediğimiz düşünülürse ne demek istediğim net anlaşılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...