Jump to content

2011 Mazda3 Touring 15' den 17'ye Jant - Lastik Geçişi

metalshock
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar.  Orjinalinde 15' olan jantlarımı daha spor ve şık bir görünüm için 17' jant ile değiştirmek istiyorum. Konfordan kaybedeceğimi göz önüne aldım, masraf olmasın diye yayı değiştirmeyip sadece jant-lastik değişimi yapmak istiyorum. birkaç sorum olacaktı size,

-50 yanak lastik alsam konfor daha yüksek olur ama o orjinal yaylarla araç o kadar kalın lastik ve büyük jant ı kaldırabilir mi , kaldıramazsa ne gibi sıkıntılar çıkabilir?

-40 veya 45 yanak jant ile lastikle araç arasındaki boşluk çok sırıtır da çirkin bir görüntü oluşturur mu veyahut konfordan ne kadar düşürür?

-yay değişimi bana ne gibi artılar veya eksiler sağlar, şart mıdır ?

16' almayı düşünmedim çünkü 15' den çok bir farkı yok , almışken daha büyük ve güzel görünecek bir şekidle bu değişimi yapayim diye düşünüyorum. Fikirlerinizi, önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim , kolay gelsin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 110
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

10

• NoooFearrrr

9

• metalshock

27

• Son Irlandalı

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

yuvarlanması aynı lastik almanız lazım. aksi durumda hız göstergeniz doğru göstermez, araç daha yüksek olur ve yol tutuşu bozacağını düşünüyorum.

205/50/17 galiba almanız gereken değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

90. yılın jant ebatlarını bilmiyorum ama sanırım Fatih'in verdiği gibidir ama bu işin ucuza mal olmayacağı kesin. Lastiklerin tanesi 200-300 aralığında olacaktır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3, 17 de sorun çıkartmaz, 18 fazla geliyor, yanak ve taban ölçülerini de yukarıdaki linkten hesaplayabilirsiniz km saati şaşırmayacak şekilde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevaplariniz icin tesekkur ederim.  205/50/17 den ziyade 225/45/17 daha az sapma payiyla sonuc veriyor hem 45 yanak 50 yanaktan cok daha guzel durur fakat sizce 45 yanak devamli sorun cikartacak kadar verimsiz olup 50 yanaga gore konforu cok mu dusurur?

90.yil modelinin jantlari cok guzel evet fakat daha siyah tonlarinda\ arabayi daha spor gosterecek bir jant modeli ariyorum. Aleminyum gri biraz nazli bir renk ve her jant gitmiyor tabi. Aklinizda aleminyum griye yakisabilecegini dusundugunuz jantlar varsa da paylasirsaniz cok sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben eski kasayı 225 tabanla kullandım 2 sene, hiç bir sorun çıkartmadı ama yanak 50 idi, jant değiştirmemiştim, yakıtı arttırır biraz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

225 / 45 / 17 de karar kıldım gibi. ama jantı seçmek işin asıl can alıcı kısmı... 114.3 bijon aralığında seçenekler çok fazla olmuyor ama sizin de önerilerinizi bekliyorum aleminyum gri oğluma :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle şunu belirteyim, lastik ebatlarındaki yanak ölçüsü bir uzunluk birimi cinsinden değil. O ölçü lastik tabanına oranı gösteriyor. Bu sebeple 205/50/17 ile 225/45/17 arasında yanak açısında gözle ölçülemeyecek kadar bir fark vardır. İki lastik arasında yapılacak tercih sadece taban farkından dolayı olacaktır.

Özellik Yanak Çap Yarıçap Çevre Tur/km Fark

205/50-17 102mm 318mm 637mm 2001mm 500 0.0%

225/45-17 101mm 317mm 634mm 1993mm 502 -0.4%

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de jantınız sanırım bu ;

1318455816_mazda_724_w170_h170.jpg

Özellikleri de bunlar ;

6J x 15 Offset 50 mm Design 133

Jantı değiştirirken offseti daha büyük bir jant alırsanız lastik dışa doğru kayacağından sürtme yapma ihtimalini arttırırsınız bilginiz olsun.

Offset ile ilgili bilgi aşağıdaki mesajda mevcut

http://www.mazdaclubtr.com/17675/mazda-marka-araclarin-jant-olculeri/msg328204/#msg328204

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç malum 90.yıl,lastikler 205/50/17 fakat 90.yıl'ın amortisörleri normal 3 lerden farklı bu farkın 17 taktırdığınızda artısı ve eksisi ne olur bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım benzer bir durum eski kasadaki 17" jantlı Sport modellerde de vardı.

Eski kasada fabrikasyon 17'' jant olan varmıydı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, kasa değişmeden hemen önce Sport donanım adıyla sayılı miktarda geldi. Donanım olarakta led stop, far ve yağmur sensörü felan vardı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle selam arkadaşım.jantları büyütmek istiyorsun benim sana tavsiyem 17 tabiki.lastikleride ince tut görüntü hoş olsun.bunları yaptıktan sonra aracı biraz basman gerekiyo aksi halde aracın aşırı yukarda kalıcak ve eski halinden daha kötü olucak.son olarak basmayı düşünürsen fazlada düşürme yoksa benim gibi arkaya 1 kişi bindiginde en ufak şeyde lastiklerin dodiklere biner  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş arkadaşların söylediklerine göre 17 jant takarsan aracın esneme sisteminide  değişmen gerekiyor

Benim araç malum 90.yıl,lastikler 205/50/17 fakat 90.yıl'ın amortisörleri normal 3 lerden farklı bu farkın 17 taktırdığınızda artısı ve eksisi ne olur bilemiyorum.

eğer tümden bir değişim yapmak istiyosan 90 yıl jantları çok güzel ama lastik masrafıda çıkacaktır bir taraftan benim önerim ebatlarında değişiklik yapma hem esneme sistemin hemde lastiklerin değişmesi gerekmesin çok harika 15 jantlar var netten bakın mutlaka beğeneceğin bir model raslar bence sen bir bakın beğendiğin bir kaçının fotosunu bırak bizde ona göre yorum yapalım çünkü bu işler zevk işi :) sonuçta senin zevkine göre olması gerekir jantların ama şu 90 yıl jantlarının 15 ebatında bulursan hiç kaçırma derim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de şu var. Bu araçlar için yapılabilecek, motor gücü ve güvenlik açısından yapılabilecek en iyi değişiklik 16" diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...