Jump to content

Mercedes’in En Genç Modeli

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Röno motorlu merso hmmm  . Söylemeyle olmaz bence, test etmeli içini koklamalı . Şahsen c180'in icini hic beğenmedim . Gaza basınca güzel gidiyor, dış hatlar da güzel ama alaman mühendisliği beni soğutuyor . Tak tuk açılıp kapanan kapılar, dar zaviyeli camlar, dar göğüs (ön cam ve yolcu arası çok kısa olunca aracın içi ne kadar geniş olsa da dar bir his veriyor) sevmirem . Test sürüşü yap bence .

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 87
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

10

• İlhan

11

• Onur

19

• mtutun

14

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Röno motorlu merso hmmm  . Söylemeyle olmaz bence, test etmeli içini koklamalı . Şahsen c180'in icini hic beğenmedim . Gaza basınca güzel gidiyor, dış hatlar da güzel ama alaman mühendisliği beni soğutuyor . Tak tuk açılıp kapanan kapılar, dar zaviyeli camlar, dar göğüs (ön cam ve yolcu arası çok kısa olunca aracın içi ne kadar geniş olsa da dar bir his veriyor) sevmirem . Test sürüşü yap bence .

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

rono motoru mu var bunda? yok artik? emin misin? bir de c180 gibi dandik konsol mu yapmislar. a180 ile c180 in isciligi ayni mi?

yok arkadas alinacak araba bulamiyorum. kendimi oldurecem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fuarda inceleme fırsatım olmuştu. Dış dizaynına bayıldım, ama kokpit için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu arada kullanılan dizel motor, Renault motoru diye bilgiye sahibim bende.

Ama kasa dediğim gibi çok şık... Aracın duruşu, görünüşü ben burdayım diyor...

Bu arada Volvo S-60 ve V-40 lara baktınmı Onur. Bir ara Volvo S-60 muhabbeti geçmişti..:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Korkmayın korkmayın, dCi ısırmaz. :D

Benim diyenlerin motorlarından daha ekonomik. Uzun-Kısa yollarda gayet güzel kullanımı var. Ben sorun yaşamadım, yaşayanı da duymadım.Yaşayanlar olduysada Reno kimseye intikal ettirmeden hallediyordur eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fransızlar dizel motorda oldukça başarılar. Renault'un dizel motorları başı çekiyor. Yakın çevremde kullanan oldukça fazla. Bu güne kadar hiç birinden motor konusunda şikayetlerini duymadım. Oldukça ekonomikler.

İnfinity 3500 Dizel motor aracın motorunun, Fransız dizel motoru olduğunu duymuştum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fransızlar dizel motorda oldukça başarılar. Renault'un dizel motorları başı çekiyor. Yakın çevremde kullanan oldukça fazla. Bu güne kadar hiç birinden motor konusunda şikayetlerini duymadım. Oldukça ekonomikler.

İnfinity 3500 Dizel motor aracın motorunun, Fransız dizel motoru olduğunu duymuştum.

Ilhan iki soruna bircen yazayim;

volvo pahali abi, benim istedigim arac 1.6 dizel otomatik ve en az mazda3 donanimina sahip olsun. maximim 75-80 tl verebilitem var (mazda3 u 45 e verirsem diye dusunuyorum 30 daha falan veririm seklinde) volvo da bu ozelliklerde bir arac yok gibi bu fiyata varsa bile a180 dan farkli degildir. olmusken mercedes mi olsun diyorum tek derdim o.

fransiz dizel motorlara gelince, babam yillardir reno ve citroen kullanir dizel motorlar. evet aletler yakmiyorlar ancak ne c5 in ne de c4 un otomatik vitesleri kica surulur cinsten degil.

korkum fransiz motorundan dizelinden degil fransiz dizel motoru + otomatiginden. mesela bizim mazda3 un otomatik vitesi sahane ama 4 ileri olmasi ocagimiza incir agaci dikiyor.

hep diyoruz ya benim arabamin (m3 hb imp) ayni kasa ayni motor ayni donanimda 6 ileri dizel motoru olsa tadindan yenmez yaninda yatilir ama yok. tek dert bu su anda.

hadi duz vitese de raziyim ama benim kasamin/donanimimin dizeli zaten yok yada var ama tr'de yok.

ozetle:

1.6 dizel otomatik 6 ileri

100 km'de maximum 6,5 litre yakan

en az mazda3 impressive donanimina sahip bir arac ariyorum. ve fiyati 75TL seviyelerinde olsun.

varsa oneriniz acigim. a180 1.4 motor 75KTL mesela ondan aklima yatti gibi bisi.

cok karisik cook

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fransızlar otomatikte bayağı bir sorunlular Onur. Daha önce Megane II aracım vardı. Bir dönem Megane II otomatikle değiştirmeyi düşündüm. Hizmet aldığım Renault yetkili servisi aman uzak dur diye uyarmıştı beni..:)

Aynı keza Citroen'le ilgilide çok şikayete bire bir tanık oldum. Honda Jazz otomobilimi, eski bir Citroen C-3 otomatik vites araç sahibine satmıştım. Alan arkadaş illallah demiş artık C-3'ün şanzımanında.

Sanayide yatan fransız araçların çoğunlu, şanzımandan dolayı.

Volvo'nun 2.elinde temiz 1,6 dizel otomatik, istediğin fiyat aralığında bulabilirsin aslında.

Bu arada Mercedes A serisinde 1,5 dizel'in otomatiği yok. 1,8 Dizelde otomatik vites seçeneği var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fransızlar otomatikte bayağı bir sorunlular Onur. Daha önce Megane II aracım vardı. Bir dönem Megane II otomatikle değiştirmeyi düşündüm. Hizmet aldığım Renault yetkili servisi aman uzak dur diye uyarmıştı beni..:)

Aynı keza Citroen'le ilgilide çok şikayete bire bir tanık oldum. Honda Jazz otomobilimi, eski bir Citroen C-3 otomatik vites araç sahibine satmıştım. Alan arkadaş illallah demiş artık C-3'ün şanzımanında.

Sanayide yatan fransız araçların çoğunlu, şanzımandan dolayı.

Volvo'nun 2.elinde temiz 1,6 dizel otomatik, istediğin fiyat aralığında bulabilirsin aslında.

Bu arada Mercedes A serisinde 1,5 dizel'in otomatiği yok. 1,8 Dizelde otomatik vites seçeneği var.

Ilhan yukarida dedigim gibi gectim otomatigini :) olmazsa olmazim degil artik.. yok cunku. uzaya insan gonderdi insanlik ama 1.5 1.6 dizel otomatik uretemedi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilhan yukarida dedigim gibi gectim otomatigini :) olmazsa olmazim degil artik.. yok cunku. uzaya insan gonderdi insanlik ama 1.5 1.6 dizel otomatik uretemedi :)

Aynen katılıyorum.  Çok kısıtlı.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

beyler bugun mercedes'e gittim. mengerlere..

arac 1 adet vardir benzinli otomatik olan. oturdum ve hasta oldum.

yalniz sorun su ku, 2013 model alet yok, on siparis aliniyormus nisanda gelecekmis dahasi fiyat belli degilmis onumuzdeki hafta belli olacakmis.

cocuga sordum sizde mi yok kimsede mi yok. abi dedi mengerlerde yoksa kimsede yoktur sanmiyorum oldugunu dedi. eyvallah dedim.

on siparis aliriz diyo, da neye aliyosun fiyat yok.

mazda 3 ile karsilastirinca ic genisligi cok farkli degil yalniz bagaj hacmi bizim 3'lere gore oldukca kucuk. gozle gorulecek kadar kucuk, minicik de degil yani.

cok tatli bir alet ama yok.. 1.5 dizel otomatik yokmus, duz varmi.. dedim salla otomatigi ne var elinde, hic bisi yok abi dedi :) 2012 yok mu dedim 2012 ver o da yok :)

neye elimi atsam kuruyo arkadas ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet İlhan öyle, 3.0 dci Renault yapımı. Ancak sana bir sorum var. Bu Renault yapımı 3.0 dci motorun orjinal olarak kullanıldığı Renault modeli hangisi?

Örneğin Mercedes A serisinde kullanılan 1.5 dci'nin farklı güçteki versiyonları Kangoo, Symbol, Clio, Megane, Fluence ve hatta Laguna, Latitude da kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onur, bu aracı alacaksan motorundan endişen olmasın. Bizim şirkette bir sürü Kangoo'da var, sorun da yok!

:geyik:beyler bugun mercedes'e gittim. mengerlere..

arac 1 adet vardir benzinli otomatik olan. oturdum ve hasta oldum.

yalniz sorun su ku, 2013 model alet yok, on siparis aliniyormus nisanda gelecekmis dahasi fiyat belli degilmis onumuzdeki hafta belli olacakmis.

cocuga sordum sizde mi yok kimsede mi yok. abi dedi mengerlerde yoksa kimsede yoktur sanmiyorum oldugunu dedi. eyvallah dedim.

on siparis aliriz diyo, da neye aliyosun fiyat yok.

mazda 3 ile karsilastirinca ic genisligi cok farkli degil yalniz bagaj hacmi bizim 3'lere gore oldukca kucuk. gozle gorulecek kadar kucuk, minicik de degil yani.

cok tatli bir alet ama yok.. 1.5 dizel otomatik yokmus, duz varmi.. dedim salla otomatigi ne var elinde, hic bisi yok abi dedi :) 2012 yok mu dedim 2012 ver o da yok :)

neye elimi atsam kuruyo arkadas ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi yapma böyle , onur paradoksa gitmiş zaten. Kango alır çıkar yazıktır çocuğa :D

Onur, Okan'la konuştun mu ? Az km donanımlı s60 bulabilirsin belki. 0'ı bizim donanımla 100'ü geçiyor ama ne bileyim 0 ayarı bir dizel otomatik bulur belki Okan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bmw 1.16d ED bakiim bir de ben o da 1.6 dizel manual

bu arada mtutun abi sana ozel mesaj atacaktim engelli dedi. naptim ben sana :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet İlhan öyle, 3.0 dci Renault yapımı. Ancak sana bir sorum var. Bu Renault yapımı 3.0 dci motorun orjinal olarak kullanıldığı Renault modeli hangisi?

Örneğin Mercedes A serisinde kullanılan 1.5 dci'nin farklı güçteki versiyonları Kangoo, Symbol, Clio, Megane, Fluence ve hatta Laguna, Latitude da kullanılıyor.

Mustafa abi net olarak bilmiyorum ama tahmin yürütüyorum. Vel Satis diye bir model çıkarmış Renault bir dönem. Sonra bir anda ortadan kayboldu. Bu modelde kullanmıştır diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili İlhan,

Demeye çalıştığım şu ki; Renault satışlarının %90'dan fazlasını 1.6 litre altında yapan bir firma. Kalan da 1.6 - 2.0 litre arası. Bir ara V6 3.0 benzinli motoru Peugeot, Citroen ile ortak kullanıyorlardı, o da kurtarmadı ve bıraktılar. 2.0 üzeri motor üretmek Renault için çok mantıksız ve bu yok dönemlerinde inanılmaz bir kaynak israfı.

1.5 dizel motorda Mercedes için ufak tefek değişiklikler yaptılar ama temelde aynen Kangoo!da kullanılan Renault dizaynı ve Renault yapımı motor.

3.0 V6 dizel ünite ise, Nissan'ın Infiniti ihtiyaçları için geliştirilmiş, Renault fabrikalarının hazır dizel motor bantlarında ve dizel imalat tecrübesi ile üretilen ancak Infiniti/Nissan kriterlerini karşılamak üzere dizayn edilmiş bir motor.

Yani bir motorun bir fabrikada üretilmesi başka bir şey, o fabrikanın dizaynı olması başka bir şey.

Örneğin PSA ile BMW ortak motor yapıyorlar Fransa'da. Ama motora Peugeot diyemeyiz. Ortak dizayn çalışmasının ürünü ve imalat stratejisi ve maliyeti açısından Fransa'da üretiliyordur.

Yani ortak dizayn edilen motor vardır, siparişle yaptırılan motor vardır, alınarak kullanılan motor vardır. Renault bugün hiçbir modelinde kullanılmayan bir motoru neden üretsin yoksa? Vel Satis'te Nissan yapımı V6 3.5 lt benzinli bir motor vardı. Bu makinayı hatırlamıyorum rahmetli için...

Mazda'da kullanılan dizel makina da bir PSA dizaynı ve yapımı, alınarak kullanılan bir motor.

Fransızlar dizel makinelerde gerçekten iyiler. Benzinlileri tam bir felaket, tatsız, tuzsuz. Mazda 3 için bu strateji gerçekten mantıklı ve akıllıca. Astarı yüzünden pahalı bir yatırımı yapmak yerine, kanıtlanmışı al ve kullan. Ama premium bir markada, o fiyatı isteyip Kangoo ile temelde aynı motoru almak, bilemiyorum... Bilmem katılır mısın?

Onur çok heves ediyorsa, gelsin bizim Kangoo'yu vereyim bir iki tur atsın, hevesi kırılsın!

Mustafa abi net olarak bilmiyorum ama tahmin yürütüyorum. Vel Satis diye bir model çıkarmış Renault bir dönem. Sonra bir anda ortadan kayboldu. Bu modelde kullanmıştır diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimse Vel Satis'e o parayı vermeyince hepsini taksi pardon Taxi yapmışlardır. Aracın sıkıntısı zaten şuydu; Atılgan uzay gemisi gibi görünüp, salına salına şehir hatları vapuru gibi gidiyordu. Bu yönüyle Karadeniz yapımı uzay gemisini andırınca da, Clio alana bir tane hediye edilmek suretiyle stoklar eritilmiştir...

Vel Satis, Well Satış olamadı yani!

Vel Satise taksi olarak binmiştim.

Atılgan uzay gemisi gibi bişeydi. Sordum V6 imiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün bu yazıyı yazdıktan sonra iyice delir diye özellikle seni yasakladım. Yeni otomobil alamayacaksın Onur, kabullen artık! Nereye baksan ya Kangoo motoru, ya da coğrafyacı... 60 yaşına geleceksin (Allah uzun ömürler versin) halen bu Mazda 3'ü kullanıp, aramaya devam edeceksin.

Ya da, kıyacaksın benzine, alacaksın bir Mazda RX-8 2010 veya 2011, bir sürdüğünde delireceksin keyiften, bir de pompaya yanaştığında delireceksin giderden! Sürekli deli deli bakan gözlerle gezeceksin. Kangoo motorlu Mercedes mi? Dünya'da hiçkimsede olmayan Rotary motorlu RX-8 mi?

Ya Allah, Bismillah! Hücum....

bmw 1.16d ED bakiim bir de ben o da 1.6 dizel manual

bu arada mtutun abi sana ozel mesaj atacaktim engelli dedi. naptim ben sana :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili İlhan,

Demeye çalıştığım şu ki; Renault satışlarının %90'dan fazlasını 1.6 litre altında yapan bir firma. Kalan da 1.6 - 2.0 litre arası. Bir ara V6 3.0 benzinli motoru Peugeot, Citroen ile ortak kullanıyorlardı, o da kurtarmadı ve bıraktılar. 2.0 üzeri motor üretmek Renault için çok mantıksız ve bu yok dönemlerinde inanılmaz bir kaynak israfı.

1.5 dizel motorda Mercedes için ufak tefek değişiklikler yaptılar ama temelde aynen Kangoo!da kullanılan Renault dizaynı ve Renault yapımı motor.

3.0 V6 dizel ünite ise, Nissan'ın Infiniti ihtiyaçları için geliştirilmiş, Renault fabrikalarının hazır dizel motor bantlarında ve dizel imalat tecrübesi ile üretilen ancak Infiniti/Nissan kriterlerini karşılamak üzere dizayn edilmiş bir motor.

Yani bir motorun bir fabrikada üretilmesi başka bir şey, o fabrikanın dizaynı olması başka bir şey.

Örneğin PSA ile BMW ortak motor yapıyorlar Fransa'da. Ama motora Peugeot diyemeyiz. Ortak dizayn çalışmasının ürünü ve imalat stratejisi ve maliyeti açısından Fransa'da üretiliyordur.

Yani ortak dizayn edilen motor vardır, siparişle yaptırılan motor vardır, alınarak kullanılan motor vardır. Renault bugün hiçbir modelinde kullanılmayan bir motoru neden üretsin yoksa? Vel Satis'te Nissan yapımı V6 3.5 lt benzinli bir motor vardı. Bu makinayı hatırlamıyorum rahmetli için...

Mazda'da kullanılan dizel makina da bir PSA dizaynı ve yapımı, alınarak kullanılan bir motor.

Fransızlar dizel makinelerde gerçekten iyiler. Benzinlileri tam bir felaket, tatsız, tuzsuz. Mazda 3 için bu strateji gerçekten mantıklı ve akıllıca. Astarı yüzünden pahalı bir yatırımı yapmak yerine, kanıtlanmışı al ve kullan. Ama premium bir markada, o fiyatı isteyip Kangoo ile temelde aynı motoru almak, bilemiyorum... Bilmem katılır mısın?

Onur çok heves ediyorsa, gelsin bizim Kangoo'yu vereyim bir iki tur atsın, hevesi kırılsın!

Mustafa abim, emeğine ve ağzına sağlık vermiş olduğun değerli ve güzel bilgiler için. Abi Mercedes'te kullanılan dizel motorun, Renault motoru olduğunu duyduğumda, bayağı bir şaşırmıştım. İnsan ister istemeden her iki markayı bağdaştıramıyor. Ama bu motora "Kangoo" motoru diye hatip edersek :) bu sefer insan karamsarlığa kapılıyor....:)

Onur'a önce Kangoo kullandırıp, ardından Mercedes A serisi modelini kullandırmak lazım. Sonrasında ki test sürüşü izlenimlerini bizimle paylaşsın. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...