Jump to content

2005 Mazda3 Double Din + Yol Bilgi Ekranı Çözümü

stilock
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben de başlık açmıştım teyp arızası diye arızadan sonra başıma gelmeyen şey kalmadı cd çaları çalışmıyordu onu hallettik sonra da teybin ön paneline farlar açıldığında gelen voltajda mı ne sorun var ışıkları tuhaf hale geldi bu şekilde kullanacam şimdilik bozulan teyp için servisden 1500 tl çektiler ben de bu şekilde yaptırmak zorunda kaldım,ama eskilerin deyimiyle temel tutmadı.

Bu arada değişik tecrübeler kazandım,nasıl bir durumdur ne mantıkla yapmışlardır yol bilgi ekranını veren modül teyple birlikte içinde,burada yazan arkadaş nasıl ayırdı bunu ve ekrana vermeyi başardı tebrikler,diyelim bunu başardı yol bilgisayarı tuşlarını nasıl kontrol ediyor saat ve diğer kontrolleri ben monte edilen multimedya da bu fonksiyonu kullanabileceği bir tuş görmedim,yurtdışından bu ürünü getirtelim diyelim ses kalitesi nasıl olacak büyük bir ihtimalle çin malıdır,yol bilgisayarı da çalışmayacak,yani uğraşılacak bir durum değil bana göre,Mazda servis aracılığıyla bu ürünlerden temin etse diyecek lafım yok ama bu şekilde çok zor bir durum anladığım kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
18.03.2012 at 10:20, Guest uyumsuzelement :

Eline sağlık,

bu arada 2007 ve üstü modellerde böyle bir sıkıntı yok direk tak çalıştır yeterki aldıgınız cihazın üzerinde yol bilgisayarını kumanda edecek tuş olsun

Konuyu hortlatmış olacağım ama bende 2009 model Mazda 3 aracıma double din yapmayı düşünüyorum. Yol bilgilsayarı ekranında bir sorun oluyor mu ? Takan kullanan var mıdır arkadaşlar ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, spade35 :

Konuyu hortlatmış olacağım ama bende 2009 model Mazda 3 aracıma double din yapmayı düşünüyorum. Yol bilgilsayarı ekranında bir sorun oluyor mu ? Takan kullanan var mıdır arkadaşlar ??

Alıntı yaptığın arkadaşımız artık foruma üye değil. Aynı şekilde konu sahibi Stiloc (Cihan) abide foruma uğramıyor artık.

Bilmiyorum umarım başka arkadaşlar yardımcı olabilir size inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • 9 ay sonra ...

Arkadaşlar aynı konu ile ilgili bende çok araştırma yapmıştım bundan 2 sene önce en son japonyadan  bir dönüştürücü can-bus getirtmiştim ancak bu şekilde LCD ekranı kullanabildim. Fakat bu şekildede sadece klima fonksiyonlarını görebiliyosun saat ve diğer yol bilgisayarı verileri yine yoktu. En son araştırmalarımda bulduğum bir dökümanda adamlar can-bus kullanmadan doğrudan mazdanın 2007 model ve üzeri araçlarında LCD ekranın kablolarını ayırdığı halinde nasıl çalışıyosa Multimedyaya bağladığımız ana çoklu kablolarımızdan paralel çıkışlar yaparak LCD ekranımızı çalıştırabileceğiz. Dökümanı ve linki aşağıya ekliyorum. Daha test edemedim fakat edince burdan yazarım size.

http://www.mymazda3.com/how-to-get-a-can-bus-compatible-oem-lcd-installed-on-your-04-05-mazda-3/

'04 & '05 Mazda 3'ünüzde CAN-Bus uyumlu bir OEM LCD nasıl edinilir _.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
29.09.2019 at 16:51, cagdas123 :

Arkadaşlar aynı konu ile ilgili bende çok araştırma yapmıştım bundan 2 sene önce en son japonyadan  bir dönüştürücü can-bus getirtmiştim ancak bu şekilde LCD ekranı kullanabildim. Fakat bu şekildede sadece klima fonksiyonlarını görebiliyosun saat ve diğer yol bilgisayarı verileri yine yoktu. En son araştırmalarımda bulduğum bir dökümanda adamlar can-bus kullanmadan doğrudan mazdanın 2007 model ve üzeri araçlarında LCD ekranın kablolarını ayırdığı halinde nasıl çalışıyosa Multimedyaya bağladığımız ana çoklu kablolarımızdan paralel çıkışlar yaparak LCD ekranımızı çalıştırabileceğiz. Dökümanı ve linki aşağıya ekliyorum. Daha test edemedim fakat edince burdan yazarım size.

http://www.mymazda3.com/how-to-get-a-can-bus-compatible-oem-lcd-installed-on-your-04-05-mazda-3/

'04 & '05 Mazda 3'ünüzde CAN-Bus uyumlu bir OEM LCD nasıl edinilir _.pdf 933 kB · 0 downloads

LCD ekranı çalıştırabildiniz mi sizden haber bekliyoruz eger çalıştırabilirseniz size zahmet bir video veya detaylı anlatım da yollarsanız tadından yenmez 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
19.03.2013 at 10:38, tugrulersan :

Merhaba arkadaşlar,

Üzerinden bayağı zaman geçmiş ama benim tam da bununla ilgili bir problemim var. Aracım 2008 model ve ben 2-3 aydır Mazda 3 için in-dash DVD navigasyon siparişi vermek için çeşitli satıcılarla (aliexpress, ebay, amazon üzerinden) yazışma yapıyorum. Tek derdim üstteki LCD ekranın tam olarak çalışması ve yol bilgisayar verilerini kaybetmemek.

Piyasadaki ürünlerin bazılarını "with CAN-BUS" diye satıyorlar, yani LCD ekranın çalışacağını iddia ediyorlar, ancak biraz sıkıştırıp resim, video vs. isteyince görüyorsunuz ki bazılarında LCD ekranın yarısı çalışıyor (diğer yarısını kapatmak için Mazda logolu çıkartma veriyorlar) veya sadece saati ve klima verilerini gösteriyor ancak yol bilgisayarını kaybediyorsunuz. Kimisi de 100% çalışıyor diye garanti ediyor ancak alttaki kullanıcı yorumlarına bakınca anlıyorsunuz ki adamın yol bilgisayar verileri gitmiş.

Yukarıda alıntı yaptığım bölümü okuyunca, acaba bu durum sadece 2007 öncesi için geçerli değil mi diye sevindim, ama emin olamıyorum. Yani CAN-BUS'lı bir ürünü alsam, gerçekten yol bilgisayarı verilerini görebilecek miyim? Konuyu açan arkadaşın aracı 2005 ve o verileri kaybetmemek için önceki cihazın board'unu sisteme entegre etmek zorunda kalmış, bayağı zor bir uygulama.

Şu anda yukarıda saydığım sitelerle Mazda 3 için yüzlerce farklı ürün var, bunlardan birini alıp deneyen veya bu konuda bilgisi olan yardım edebilecek arkadaş var mı?

Merhaba arkadaşlar. Aradan çok zaman geçti ama hala ilgilenen varsa bu konuda bazı işinize yarayabilecek bilgi vermek istedim. Forumda stilock yani cihan arkadaşımız arabada çok ciddi tasilat yaparak hem eski teybin bordunu sökmüş ve kullanmış hemde koltuk kafalıklarına görüntü aktarımı yapmış. Benim için bu işlemler içerisinde sadece multimedya takıldıktan sonra 2007 model altındaki mazda3 Alexa larda aktif edemediğimiz yol bilgi ekranını nasıl aktif edebileceğimizle ilgili bazı bilgiler vereceğim bende uzun bir süre çeşitli yöntemler deneyerek sadece klima fonksiyonunu kullanabiliyorsum yinede içime sinmiyordu eski dolu dolu kullandığım ekrandan geriye sadece klima fonksiyonları kalmıştı. O da japonyadan bir canbus dönüştürücü getirtmiştim 2017 de o şekilde kullanabiliyordum. 

Forumlardan araştırdığım kadarıyla 2007 model altındaki araçlardaki LCD panel ile 2007 ve üzeri araçlardaki panel arasında elektronik devrede değişiklik yapmış mazda. Bu sayede LCD paneli CD-changer Teypten ayrılmış.  

Şimdi size çok basit bir şekilde yeni alacağınız multimedya ile LCD panelinizi kullanabilmek için toplam yapacağınız harcama ve yapacağınız 15-20 dk nızı alacak bir kablo bağlantısı ile LCD panel Teyp bağımlılığından kurtulmanızın yolunu anlatayım.

2007 model ve üzeri mazda3 LCD panel yani 9621 parça kodlu LCD panel bulmanız gerekiyor. İhtiyacı olan olursa benimle irtibata geçsin ben ortalama 350 TL civarı stok durumuna göre temin edebiliyorum.

Tek yapmanız gereken resimlerini vereceğim bağlantı için multimedyaya gelen ana kablo demetinden 7 adet kablodan paralel çıkış yapıp bu kabloları renkleri ve şemada belirtilen şekilde yeni alacağınız 12 pin girişli LCD panelinize bağlamak. Bu işlemi ben Arduino seti içerisinde bulunan bir ucu dişi bir ucu erkek kablolar ile çok rahat yapabiliyorsunuz. Ben aracımda yaptım çokda güzel oldu. 

Son bir işlemim kaldı herşey çok güzel çalışıyor. Saatin olduğu yerde yol bilgisayarı bilgilerinin gelmesi için info tuşu olmadığı için o işlevi direksiyon üzerindeki mode tuşuna uzun basarak geçiş yapılabiliyor demişler forumda fakat bende mode tuşu işlem modunu değiştiriyor uzun basınca da yaptıramadım. Deneyeceğim bir şey var direksiyon üzerindeki düğmelere görev tanımlayabiliyoruz o şekilde mode tuşunun görevni değiştirmeyi planlaıyorum daha denemedim.

Sizde benle aynı duruma gelirseniz haberleşelim yada yardım lazım olursa bana ulaşın. Müsait oldukça yardımcı olmaya çalışırım.

sp_a0235.jpg

sp_a02341.jpg

40-adet-disi-erkek-jumper-20cm-jumper-kablo-china-13081-34-B.jpg

buyuk-krokodil-kablo-paketi-5-adet-1996-77-B.jpg

4318501711_21b7ff8251_o.jpg

4318503041_64e3899743_o.jpg

4319235610_8d551eeaaf_o.jpg

4319236660_f710fb1349_o.jpg

sp_a0233.jpg

IMG_20200612_213831.jpg

IMG_20200612_213845.jpg

IMG_20200612_213922.jpg

cagdas123 tarafından düzenlendi
Uygulama Fotoları Eklendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Merhabalar. Mazda 3 2009 model aracıma multimediya taktırdım. Eski orjinal teyp üzerindeki "Info" tuşu ile üstteki ekranda saatin yazdığı yerde yol bilgisayarını (Kalan menzil, ortalama yakıt, anlık yakıt vs.) kontrol edebiliyordum. Fakat şuan multimedyada bu info tuşu olmadığı için ekranda sadece saat yazıyor.

Takılan multimedya da canbus mevcut. Yani direksiyondaki tuşlar ve ekranda saat ayarı multimedyadan yapılabiliyor. Ankarada gitmediğim pioneer cı, elektronikçi yazılımcı kalmadı açıkçası. Bu yapılamaz deyip geçiyorlar ve bu da bana mantıksız geliyor yani nedemek yapılamaz.

Multimedya nın arkasında eski teyp ten kalma boşta bir soket var ve bu soketten mutlaka bu info tuşunu aktif eden bir şey olmalı. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, chnarbc :

Merhabalar. Mazda 3 2009 model aracıma multimediya taktırdım. Eski orjinal teyp üzerindeki "Info" tuşu ile üstteki ekranda saatin yazdığı yerde yol bilgisayarını (Kalan menzil, ortalama yakıt, anlık yakıt vs.) kontrol edebiliyordum. Fakat şuan multimedyada bu info tuşu olmadığı için ekranda sadece saat yazıyor.

Takılan multimedya da canbus mevcut. Yani direksiyondaki tuşlar ve ekranda saat ayarı multimedyadan yapılabiliyor. Ankarada gitmediğim pioneer cı, elektronikçi yazılımcı kalmadı açıkçası. Bu yapılamaz deyip geçiyorlar ve bu da bana mantıksız geliyor yani nedemek yapılamaz.

Multimedya nın arkasında eski teyp ten kalma boşta bir soket var ve bu soketten mutlaka bu info tuşunu aktif eden bir şey olmalı. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.

Benim 2010 model mazda 3 aracımda da Navimex android ekran var. Direksiyon tuşları çalışıyor. Ama yol bilgisayarı aktif değil. Bir kaç yere sordum olmadı. Muhtemelen aracın beynine bağlantı yapılamadığı için aktif olmuyor. Aracın torpidodaki kendi ekranında zaten kalan menzil vs. bilgileri olduğu için çok uğraşmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Lupara :

Benim 2010 model mazda 3 aracımda da Navimex android ekran var. Direksiyon tuşları çalışıyor. Ama yol bilgisayarı aktif değil. Bir kaç yere sordum olmadı. Muhtemelen aracın beynine bağlantı yapılamadığı için aktif olmuyor. Aracın torpidodaki kendi ekranında zaten kalan menzil vs. bilgileri olduğu için çok uğraşmadım.

Maalesef 2009 modelde ayrı bir ekran olmadığından mevcuttaki orta ekrandan görüntülemek zorundayız :) valla hiçbir yol bulamadım ne yapacağımı bilemedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...