Jump to content

Rx8

esert
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 74
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

10

• OveRMinD

13

• esert

8

• mazdamx-5

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Sen bilirsin bunların havası senin benim arabada yoktur  :) tabi birde benzin istasyonuna ortak olursun olur biter  :D

Abi ben zaten kısmen ortak oldum :D Ama bunu alırsam sahibi olmam gerekecek :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rx8 den Mazda 6 ya doğru bir kayış olacak gibi. Başka alternatiflerde söz konusu (ikinci el olarak:Audi A4TS,Saab 9.3-9.5,3.20İ)

Mazda 6 için konunun uzmanı arkadaşlardan yorum alabilirmiyim.Sanırım forumda mazda6 sahibi yok veya çok az.

Mazda 3 motor hariç çok keyifli bir araç ve 2000 motor araçlarla hemen hemen aynı yakıt sarfiyatı var ( bu durum piyasadaki 1.6 motorların çoğu için geçerli).

Rx 8 olayı hala bitmemiştir evde çatışma sürmektedir, bizim ufaklık hanımın karnında olduğunda söz hakkı çoğunluğun gibi gözüküyor  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre,

Bende ve diğer birkaç üyede 2004 Volkan'da 2005 model Mazda 6 var. Bendeki otomatik olmasına rağmen oldukça keyif verici diyebilirim. Hem güvenli hem seri hem de öyle sanıldığı kadar bir sarfiyatı yok. ben şehir içinde 10-11, şehir dışında 7.4 yakıyorum. 2005 ve üstünde activematic şanzıman var onlar daha da az yakıyor. Müzik sistemi, iç ferahlığı ve aksesuarları bence çok iyi. Mazda 6 ların iki modeli var. Sunroof ve Deri döşemeli olanlar ve olmayanlar. Bildiğim kadarı ile bu fark dışında teknik açıdan bir fark yok. Bagaj ki senin için oldukça önemli hale gelecek çocuk olunca oldukça geniş hiç sıkıntı çekmezsin..Bunların yanında 7 hoparlörlü BOSE keyfini de unutma ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Saol dostum

Son sürat denemen oldumu?

Yok hiç denemedim zira ilk ve tek şehirdışı seyahatimde araba ağzına kadar dolu olduğu için kimseyi tehlikeye atmak istemedim.

Şehirlerarası deyince Cruise Control den de kesinlikle bahsetmem gerekiyor.  Şehirlerarası yolda büyük keyif ve rahatlık. Hatta uyumana bile sebep olabiliyor. Ama bundan tam zevk almak istersen arabanın otomatik olması lazım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki anlamadığım bir nokta oluştu.

Ben arabamı 38 bin ytl ye alırken Mazda 6 lar 58-60 bin ytl arasındaydı. Benim arabamın şimdiki ikinci eli 32 bin ytl olduğunu düşünürsek internette baktığım Mazda 6 ların en pahalı olanının ikinci eli 40 bin ytl. Dolayısıyla ciddi  bir kayıp söz konusu.

Bu aracın emsallerine göre (passat,mondeo,a4 vs..) fiyatının daha düşük olmasına rağmen ikinci eldeki bu kayıp bana normal gelmedi. Dolayısıyla şu andaki aracımın üzerine yaklaşık 10 bin ytl koyup 2006 mazda6 yı deneme fırsatım var ama bu durum kafamı karıştırdı.

Yani anladığım kadarıyla ikinci elde mazdanın en iyi modeli 3 serisi. Ama mazda 6 hem donanımı hem motoru ile çok cezbedici bir araba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda haklısın. Lüks arabalardaki ikinci el düşüşünde Mazda 6 nın ciddi bir dezavantajı var. Bu sebeple bu aracı 2. el almak daha cazip görünüyor. Ben de zaten 2. el aldım.

Ama bu düşüşün sebebi donanım veya başka birşey değil  sadece Mazda nın Türkiye politikalarından dolayı az tanınır olmasından kaynaklanıyor.

Eğer alıp kullanmak ve uzun süre satmak istemiyorsan bence Mazda 6 iyi bir tercih olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada Mazda 6 tek kelimeyle mükemmel bir araba,arabada tık yok,otomatik vites mükemmel ve 5 ileri vites,ayrıca Mazda 3 ten daha az yakıt tüketiyo  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...