Jump to content

Mazda3 Daha fazla Yakıt Verimliliğine sahip

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Beklenenden 0.1 litre daha az yakıt tüketimi

• Yeni ve daha katı bir test olan Eco Test test kriterleri kullanılarak ölçüldü

• Yakıt tüketimi ve emisyonların ölçümleri gerçek sonuçlara daha yakın

Mazda3, Alman Otomobil Kulübü (ADAC) tarafından yapılan en yeni EcoTest’te çarpıcı bir sonuç elde etti. 77 kW/105 PS’ye sahip 1.6 litre bir Mazda3, test edilen sekiz araç içinde üreticisi tarafından yayınlanan resmi ortalama değerlerden daha az yakıt tüketimi yapan tek araçtı. ADAC uzmanları yeni ve daha katı EcoTest’inde Mazda3’ün 100 km’deki yakıt tüketimini Mazda’nın belirttiği 6.4 litrelik ortalama yakıt tüketimi (Yeni Avrupa Sürüş Döngüsünde) yerine 6.3 litre olarak ölçtü. Benzinli, dizel ve elektrikli güç aktarmaya sahip test edilen diğer tüm modellerin test sonuçları, resmi olarak açıklanan ortalama yakıt tasarrufu değerlerinden oldukça yüksekti.

New-2012-Mazda3-dynamism-comfort-and-safety_1.jpg

Almanya’nın ADAC EcoTest’i yakıt tüketimini, CO2 ve toksik emisyonlarını yeni ve daha katı kriterler kullanarak ölçer. Bunlara dünya döngüsünü kullanan bir test olan NEFC ölçümleri veya WLTP ve ADAC’ın kendi testi olan Otoban sürüş döngüsü testi de dahildir. İkinci yakıt tüketimi testi, 130 km/s hızda ve tam gaz ile Otobanda sürüş yapılmasını içerir. Ek olarak, bu üç döngü de kısa farlar açık şekilde ölçülür; dünya ve Otoban testinde klima açık şekilde ölçüm yapılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzun yolda 6 litreyi kaç kilometre hızda giderken görüyorsun? ben otoyolda maalesef 9 litrenin altına inemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim karma tüketimim kışa kadar 7.7 idi kış ayları içersinde 8 e yükseldi.. bu arada yakıt tüketim ortalaması sanırım son belli bir km ye göre hesaplanıyor bu konuda bilgisi olan varsa payalaşırsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama yakıt tüketimi en son sıfırladıktan bu ana kadar olanı gösterir. Uzun zamandır sıfırlamadıysan o değer kolay kolay değişmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yolda araba tam dolu ve klima sürekli açıkken ben de görüyorum 6.3-6.5 gibi değerleri. Tabi 90-110 arası hızda. 130-140 yaparsam biliyorum ki 8'den aşağı inmeyecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Cok yakiyor kuzular hele bir de otomatik ise;( ornegin civic ayni hizlarda daha az devir cevirmekte buda daha az yakit demek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...