Jump to content

Yeni Hyundai I30

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yeni i30  elantra konseptinden türemiş.  eskisinden çok daha şık.  yeni model olduğundan aksesuar paketi zengin.  dizel otomatik seçeneği olması da güzel.

ama bana göre japon otomobilleri kore otomobillerinden çok farklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 - Opel Astra kırması olmuş, fena değil, style donanım yeterli,güvenlik ekipmanları tam, fiyatı uygun, test etmek lazım.

Dizel yakıt ortalaması konusunda şüphelerim var. Aynı özellikler keşke Elentra da olsaydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gerçekten yeni i30'un aksesuar paketi c segmentinin üstüne çıkmış.  kia ve hyundai her zaman için japon ve avrupalı rakiplerine hesaplı alternatifler. ama nedense tüm testlerde  kore ve fransız otomobilleri son sıralara yerleşirken, anlayamadığım biçimde almanlar birinci sıradalar, özellikle volkswagen markası bana pazarlama harikası gibi geliyor, yani estetik - şık araçlar ama sorunsuz değiller. DSG ve motor değişimlerini duyuyoruz. 

4 yıldır önce otomatik sonra dizel mazda 3 kullanıyorum 1 kere arıza vermedi.  tıkırtı - vızıltı da pek sık duymuyorum, bazen oluyor ama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomobil dergileri, opel astra, ford focus ve fiat stiloyu karşılaştırmışlar, test sonucunda vw golfü 1.seçmişler. :D

Anlayacağımız bu hep böyle olmuştur :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

o dergiler de genelde Alman' dır ya :)

Mazda' nın en önemli başarıları arasındadır: Amlanya' da yılın otomobili seçilmiş olmak...

geçenlerde Range Rover Evoq, VW Tiguan ve CX-5' ,n katıldığı bir testte yine Tiguan ve Rover' i geçip 1. olmuştu Mazda.

yani o kadar bariz üstün ki abiler yalan yazamamış :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"2012 Mazda 3 Dizel - Impressive Manuel" ile "2012 Hyundai i30 Dizel - Elite Manuel " i sadece özellikler bazında kağıt-kalem üzerinde karşılaştırmak istedim.

Bu karşılaştırma dayanıklılık, malzeme kalitesi, niteliği ve gerçek hayattaki performanslar gibi hususları ve çok ince detayları kapsamamaktadır, sadece temel kapasite ve donanımların birebir farkını göstermektedir...

Muhtemel hatalarımı  uyarılarınıza göre düzelteceğim, zira bizim otomobilde her ama her özellik resmi donanım listesinde yazmıyor olabilir...

Hyundai'nin artıları:

1.Motor: 128 hp

2.Yokuş kalkış desteği

3.Sürücü diz hava yastığı

4.<Silindi>

5.Elektronik parl freni

6.Soğutmalı Torpido

7. Bagajda 12 V priz

8. İyonizerli klima

9. Hava Kalite Kontrol Sistemi

10. Dikiz aynasında ekranlı, geri görüş kamerası

11. Bluetooth ve ses tanıma sistemi

12. Kabin ön ısıtma sistemi

13. Hıza duyarlı otomatik kapı kilitleme

14. Anahtarsız giriş ve çalıştırma

15. USB ve ipod girişi

16. Alüminyum görünümlü pedal seti

17. Bagaj içi sabitleme filesi

18. Elektrikli sürücü koltuğu

19. UV Korumalı camlar

20. Viraj içini aydınlatan statik dönüş farları

21. Entegre Led gündüz farları

22. <Silindi>

23. Çamurluk paçalıkları

24. Panaromik cam tavan

25. Ön park sensörü

26. 16"/14" Ön ve Arka fren diskleri

Mazda'nın artıları:

1. Motor: 270 nM

2. Ön koltuk ısıtma

3. Kör nokta ve gerideki araç uyarı sistemi

4. Ön far yıkama

5. Lastik Basınç izleme sistemi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

donanım olarak çok iyi bir araç tipide güzel.mazda 3 dayanıklılığında olamaz ama mazda 3ten daha çok satacağı bu donanımla kesin.mazdanın donanıma birşeyler eklese fena olmaz hani usb bluetooth gibi.birde halen dizel hatchback mazda 3 yok.

22. Motor kaput izolasyonu

abi bu mazda 3 lerdede olması lazım.kaputun altındaki izolasyon mesela opel astra j kasada yok.

mazda 3ün en büyük eksi bence sert süspansiyonları.opel astra j ve golf 6 kullandıktan sonra bariz anlaşılıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

16" disk mi???...jantlar kaç inç?? 22' mi???...

kapı içi çelik kirişler artık her araçta mevcut, tabii Mazda' da da var.

bunlar dışında oldukça doldurmuşlar arabayı.

:) "ben de kaliteliyiiiimmmm" demenin maliyeti geçen sene 50 000 satıştı bu sene sanırım dolu dolu araçları ucuza vermek olacak :D

bu arada hava yastıklarında kademe yok i30' da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

Burak 4. ve 22. maddeleri silebilirsen çok memnun olurum.

Kerem, hava yastığı kademesi ne demek ?

yolcunun ağırlığına göre yastığın patlama şiddeti farklılaşıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16" disk mi???...jantlar kaç inç?? 22' mi???...

kapı içi çelik kirişler artık her araçta mevcut, tabii Mazda' da da var.

bunlar dışında oldukça doldurmuşlar arabayı.

:) "ben de kaliteliyiiiimmmm" demenin maliyeti geçen sene 50 000 satıştı bu sene sanırım dolu dolu araçları ucuza vermek olacak :D

bu arada hava yastıklarında kademe yok i30' da.

abi akşamdan beri düşünüyodum ya nasıl jant var diye fundayide :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi ben de anlamadım jant ve disk uyumunu, ama i30'un jantları 16".

Benzer durum Lancer'da da var: jantlar 16" fakat fren diksleri ön/arka 15"/14".

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben ayın 24 ünde test sürüşü yaptım dizel motoru çok sessiz özellikle rolantide ancak daha atak olabilir bana biraz beygir ve torkuna göre azıcık yavaş geldi.Ancak iç malzeme kalitesi dizaynını çok beğendimbenzinli gdi motoru yoktu kullanamadım onu merak ediyorum.Ama görüntü olarak güzel iş çıkarmışlar.Arkadan alfa guilletta,önden mazda 3 .....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kişisel fikrim, Hyundai'deki temel sorun motor ile aktarma organlarının arasındaki enerji kaybıdır.

128 HP 'lik 260 nM dizel Accent Blue denemiştim; fakat kesinlikle lastiklerdeki değerler çok daha düşüktü ve bir hayal kırıklığı oldu... Özellikle yokuşlarda Azgın Teke'ye 200 metre bile yaklaştırmam...  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

Benim kişisel fikrim, Hyundai'deki temel sorun motor ile aktarma organlarının arasındaki enerji kaybıdır.

128 HP 'lik 260 nM dizel Accent Blue denemiştim; fakat kesinlikle lastiklerdeki değerler çok daha düşüktü ve bir hayal kırıklığı oldu... Özellikle yokuşlarda Azgın Teke'ye 200 metre bile yaklaştırmam...  :sopa:

ben farklı düşünüyorum.

daha çok rakamların manipüle edildiklerini düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...