Jump to content

Hoparlör Sorunu

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçenlerde arabanın sol hoparlöründe basların boğuk geldiğini farkettim.çok da sesli dinlemememe rağmen.Aynı gün akşamında ise boğuk ses gitmişti.Haftasonu antalyaya gittim geldim aynı boğuk ses yine geri döndü.Baslarda oluyor sadece.Arabanın hoparlörü patlasa niye düzelsin ki diye düşündüm.sıcaklarla bi ilişkisi olabilir mi acaba?Müzik dinlemek istemiyorum o derece bozuk baslar.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapılarda boşta bişeyler varsa o da yapabilir. Ben de bi ara olmuştu. Sorun Kapı altlarındaki lamba kapaklarının gevşemesi sonucu baslarla beraber patlak hoparlör sesi gibi çıkıyordu. Sabitledikten sonra ses den eser kalmadı. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoparlör patlaması !!

Biz halk dilinde böyle söyleriz ama bir kaç hoparlör arıza çeşidi vardır;

1-Hoparlörün esnek kısmı yırtılmıştır/delinmiştir yine çalışmaya devam eder ama cırtlak ses çıkar,

2-Elektromanyetik bir arıza oluşur yine çalışır ama boğuk veya derinden ses gelebilir,

3-Tamamen yanmıştır hiç ses gelmez...

---------------------------------------------------

Siz öncelikle hoparlörü başka bir sistem ile deneyerek sağlam olup olmadığını tespit edin sağlamsa müzik sisteminin çıkışlarında bir sorun var demektir,

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam baktım öyle  alttan sarkan bişi yok.Yani hoparlörle ilgili belli.İyi de benim anlamadığım ben 25. seviyeye geçmedim hiç seste neden böyle bir sorunla karşılaştım.Yani sesi gerçekten kaliteli ama neden bu kadar erken bozuldu ki.Ben mi fazla beklenti içerisindeyim yoksa hoparlörler kaliteli mi değil?ne yapmalıyım bir yol gösteren olursa sevinirim.biraz inceledim de bakmak için kapı plastiği tamamen çıkmalı.ben de arabanın orasının burasının çok oynanmasından hoşlanmam çünkü babamdan biliyorum,bu tür şeylerde hep önceki durumu aradık babamın arabasında.E ne diyosun kardeşim diyebilirsiniz biliyorum :2funny:....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir de faydalı başlık olması için,araç müzik sisteminde sorun yaşamamak için nasıl kullanılması gerektiği ve nelerin yapılmaması gerektiği konusunda bilgi sahibi forumdaşlarımızdan bilgilerini paylaşmalarını çok isterim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha yeni arabaya baktım hava 6 derece ve hoparlör düzeldi.soğukta düzeliyor,sıcakta tekrar oluyor.kapıyı açmadan halledebileceğimiz bir şey mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim sol ön kapıdakinden de iyice cızırtı sesi çoğaldı.açtırcam kendim değiştirtcem çünkü servis sorunlu.değiştirmiyor.bozuk değil diyor.ist. bostancıdaki servis.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çağatay, sende bir negatif elektrik mi var nedir :(??? aldığın günden beri başın problemden kurtulmadı. 6 senedir duymadığımız arızaları senden duyuyoruz.

Bence aracın garanti kapsamında iken servise götür bir baksınlar.

Uzeyir, sana da Koşuyolu Merser'deki Halil Usta'yı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

arkadaşlar daha önce ses seviyesi 14-15 de iken nerdeyse rahatsız edici düzeyde geliyordu şimdi 28-30 lara cıkartıyorum ancak yetiyor yanlışıkla bi ayarıyla oynamış olabilirmiyim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar daha önce ses seviyesi 14-15 de iken nerdeyse rahatsız edici düzeyde geliyordu şimdi 28-30 lara cıkartıyorum ancak yetiyor yanlışıkla bi ayarıyla oynamış olabilirmiyim teşekkürler

acaba izolasyonla alakali olabilirmi ? arac disardan eskisine nazaran daha cok ses aliyo olmasin ? ya da lastik degistirdiyseniz ugultu yapiyo olmasin ? Cok sukur arabada en cok keyif aldigim ozellik benim Bose ses sitemi. 14-16 nin uzerine pek cikarmaya gerek kalmiyor sesi butun plastik aksam titriyor yoksa ))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kulak bi sese alıştıkdan sonra atrık tatmın olmaya başlıyoruz çok arkadaşımın arabasına sistem az çok elimizdeki imkanlar ile yaptık bişeyler yapınca ooo super tamam diyorlar 1-2 ay sonra ses gelmiyo oluyor aslında bu tamamen kulak alışkanlıgı ayarlardanda olma ihtimali var gecen 4 kanal anfinin 2ci kanali çalışmıyordu herşeyi kontrol ettin sorun anfiden dedik moral sıfır oldu tabiki bi sigara bi çayiçtik işe koyulduk bide baktikki çalışıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...