Jump to content

Mazda 626 Orjinal Lastik Ebatları

orhanoks
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

626 ım 93 model sedan.Aracı aldığımda üzerinde 205 e 16 ebatında lastikler vardı yanak ebatını hatırlayamadım ama ince yanak değil.185 16 lastik alsam araçta kötü durur mu? Ayrıca orjinal ebatı nedir onu da bilemiyorum.Orjinal ebatları bilen arkadaş haber yazarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızın sürücü kapısının girişindeki kapı eşiğinde, lastik ebat ve basınç bilgilerinin yer aldığı bir etiket olması lazım. Bu etiket bu güne kadar sizin araçta kalmışmıdır tabi orasını bilemem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızın sürücü kapısının girişindeki kapı eşiğinde, lastik ebat ve basınç bilgilerinin yer aldığı bir etiket olması lazım. Bu etiket bu güne kadar sizin araçta kalmışmıdır tabi orasını bilemem :)

O etiket benim aracımda mevcut çok şükür...

:nazar:

Ama maalesef o etikette lastik ve jant ebatları yazmıyor, ben de bu konuda çok araştırma yaptım ve orijinal ölçülerinin

185/65/14 olduğunda karar kıldım...

Benim derdim de; kafama ve zevkime göre 5*114,3 ölçülerinde alaşımlı jant bulamamak.

:nea:

mazda12.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakınlarda başka bir konuda görüşülmüştü bu sanki karıştırmıyorsam, kapı içi ya da kaputun altı diyordu, yani ön cama yakın kısmı, sileceklerin oralar, tekrar bir bakın, zaman içinde çok kirlenmiş görülmüyor olabilir....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende tombakta (93 626) 185 65 14 kullanmıştım. Ama her markada bulamayabilirsiniz.

Benim favori lastiğim Lassa İmpetus idi. Lastikçi elinde olmasa da getirtiyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar eğerki etiketler yoksa netten aracınıza ait kullanım kitapçığını bulmaya çalışın benim aracımınkini sağolsun bu siteye üye bir arkadaş paylaşmıştı bende indirdim , inanın harika bişey far ampüllerinin sökülüşünü bile gösteren, çok ayrıntılı aracın tüm bilgilerini barındıran bir belge.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda duruyor. 185 70 14 orijinal ebatı ve önerilen lastik basıncı 4 tekere de 28. ama ben 28 vurunca çok inik duruyor 31de karar kıldım en son. iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün kapıların bakımı (yağlama vs.) yaparken sol ön kapının görünmesi zor yerinde lastik etiketini gördüm...

:)

Orijinal lastik ebatlarının 195/65/14 olduğunu gördüm.

Ayrıca; ön lastik basıncı 26, Arka için 28 yazıyor, bu basınç değerleri düşük gibi geldi bana ama neyse...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

on daha agir onun fazla olmasi gerekmiyor mu ? ben onlere 30 arkalara 28 vuruyorum.

Aracın etiketinde yazan rakamları onlar... Ben daha hava basmadım lastiklere...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bu basınç değerleri değişiyor aracın durumuna göre örneğin benim aracın kitapçığında tam yük altında yani şöför dahil 5 kişi vede bagaj yükü 1 kişi 75 kg kabul edilerek önler 33, arkalar 30 hava gözüküyor ama sadece şöför dahil 3 kişi biniyosa sürekli, önler 30 arkalar 27.

basınç düşük gibi gözükebilir ama fazla olunca arabanın esneme sistemini, rotbalans ayarlarını, amartisörlerini bozuyor kış aylarının soğuk olduğu -10,-20 v.s kış lastiklerine 2 hava fazla vurulması gerekir, soğuktan ötürü ,hava büzüştüğünden basınç eksik kalır, ama yaz aylarında normal hava kullanılır ben geçen gün lastiklerini ön 32 arka 29 olarak ayarlattım inanın esnemede 1 bar hava bile farkadiyor hatta bugün gidip 31 ön 28 arka olarak ayarlatacam, konfor açısıdan çok önemli bilginize sunulur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

benim lastik evatları  205/50 R15  86V  olarak takmış eski sahibi çelik cantlı. bunların basıncının ne olması gerekir bilen var mı? en önemliside yakıtı çok etkiler mi? araç çok yakıyor birtürlü sebebini bulamadım

post-9947-141695297466_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaşlar kısmet olursa salı günü yeni aracımla karşınızda olucam. kafama takılan lastik ölçüsü 195 65 14 veriyor fabrika verilerinde.bu da ara ölçü olduğu için hem pahalı ve hemde farklı markalarda yok. sizler hangi ölçü kullanıyorsunuz acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar kısmet olursa salı günü yeni aracımla karşınızda olucam. kafama takılan lastik ölçüsü 195 65 15 veriyor fabrika verilerinde.bu da ara ölçü olduğu için hem pahalı ve hemde farklı markalarda yok. sizler hangi ölçü kullanıyorsunuz acaba.

91 model hakkında bilgim yok ancak tavsiye istersen 185 60 15 e çevir derim eğer imkanın varsa jant ise "carre 534: kodlu olabilir benim kullandığım. Ben memnunum bu markadan.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

626 94 model araç. bu arada 15 olan ölçüyü 14 olarak düzelttim. araçta orjinal kapak olduğuna göre muhtemelen 14 jant var.

626 94 model araç. bu arada 15 olan ölçüyü 14 olarak düzelttim. araçta orjinal kapak olduğuna göre muhtemelen 14 jant var.

benim araın orjinali 185 65 14 idi. Ölçü kıyaslamada %2.15 gibi bir ölçüye ulaştım ve 185 60 15 olarak değiştirdim. Maksadım jantların bir miktar büyük görünmesini sağlamaktı başarılı oldumda. Ancak göbek çapı sorun çıkara biliyor onuda tornacı yoluyla jantları aldığım satıcı halletti. Ücretsiz. Foto eklerim biraz sonra şu an müsait değilim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...