Jump to content

Mazda6 Uygun Lastik Hangisidir?

reispanyol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

07.12.2020 at 09:34, suleyman_kocaman :

1-Michelin premacy 4 

2-Goodyear efficientgrip performance 2 

3-Continantel premium contact 6

konfor arıyorsanız 

ben olsam 3ünün en ucuzunu alırdım.

ama para önemli değilse,   contiPremium 6 yı ilk tercih ederdim..   sonra primacy 4..      efficent grip bunlardan  geride 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Yardımcı olan yanıt veren  herkese teşekkürler ;

Tercihim testlerin birincisi  Continantel premium contact 6 oldu, 2 ay kadar oldu takalı ;

Konfor beklentimi biraz geri plana attım ama bu lastikler de küt sert değil ısınınca özellikle bana beklentimi karşılayacak düzeyde konfor sağlıyor briston dan geçtiğim için de olabilir , ama michelin premacy 4 de benim lastiğim olabilir miş onu bir daha ki değişime takarım ama aynı dinamikleri alamam tabiki,

Yol tutuşu çok memnun kaldım önceki briston lar ile araba yüzüyormuş resmen viraj içinde arabanın dönüşü çok hoşuma gidiyor her viraj da biraz daha direksiyonu kırıyorum maşallahı var ee nede olsa testlerin 1. Sini aldık :D

Su tahliyeleri de çok güzel suyu görünce hiç şaşırmadan yolunda gidiyor
Düz yolda ve uzun yola giderken elim çok rahatladı lastiğin yolu izlemesi gayet başarılı gerçi yol tutuşda bahsettik ama el rahatlığım o dengeli gidişe ayrı bir parantez açmak istedim

Lastikler 71 db ama bunu hiç anlamadım 69 db lastikler den geçmeme rağmen bunlar normal asfaltta daha sessiz bozuk yollarda sesli ama bana çok gelmedi zaten kriterim değildi,

Lastik seçmek zor işmiş bunun similatörü falan olmalı ben bunu bir düşüneyim :)) arayışta olup bazı konuları kafalarına takanlar için şimdiden kolaylıklar diliyorum

Lastikler ile ilk pozumuz ;

IMG_20210222_185635.jpg

IMG_20210222_185646.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

11' model sport donanım 6'lar 225 / 45 / 18  7.5J 60(et) offset ile geliyor. Aracı o jantı haketmeyen yollarda yormamak ve biraz daha konforlu kullanım açısından #9965796560 parça numaralı 16 inç 6.5J 55 (et) offset janta geçiş yapmayı düşünüyoruz. Görüntü olarak 18 inç kadar güzel durmayacak orası kesin. Fakat özellikle kış aylarında ülke şartlarında o jantın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Lastik olarak 205 / 60 / 16 uygun gözüküyor. İlgili jantı ilanlarda vs. göremedim fakat servisler getiriyordur diye düşünüyorum. Bildiği başka bir uyumlu alternatifi veya fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hızlı sürüyorsaniz 6,5J  jant çekmez m6 yi. 

Çok çok yumuş sürüyorsaniz olur 

Mazda 3 ler in 16 lari 6,5J

Mazda 6 nin 16 lari 7J ile gelir 

Keza rx8  11 sport ile aynı ebat 225 45 18 olmasına rağmen 8J olarak gelir. 

Bence uğraşmaya değmez ama 16 isterseniz 

5x114,3  x 67,1 göbek   x  et30-50 arası tüm jantlar olur 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç yılda 4000-5000 km ancak yapıyordur. Bu sene olağandışı pandemi şartlarından dolayı 1-2 ay  günlük ev-iş rutinine girdiği için dediğim kilometreyi devirmiştir. Bunun dışında epey sakin kullanılıyor. Hatta bazen şanzıman sürekli alt devir seçtiği için manuel'e alıp biraz devirli sürüyorum arabayı ki sürekli düşük devir ve kısa mesafe kullanmanın getirdiği dezavantajlar ortaya çıkmasın.

Şayet ikinci el alacaksam direkt dediğiniz değerler üzerinden jant bakmak daha mantıklı. Sıfır alacaksam bir ihtimal yetkili servis dediğim ürünü bana önerirse onu alırım. Bakalım zaman ne gösterecek.

Aracın üzerinde görseldeki gibi duruyor. 18 inç sport jantın heybeti kesinlikle yok fakat aracın karakterini baltalamıyor. Zaten dış ebatları C sınıfı sedan kardeşleri ile benzer olduğu için köfte lastikle bile çok emanet durmuyor diye düşünüyorum. Bilgilendirme için teşekkür ederim 👍

16 inç jant resim.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece şehir içi sakin kullanılıyorsa olur tabiki, sürüş konforu da çok artacak ama 205 60 yanakla keskinlik epey azalır, dinamikler etkilenir. Lastik basıncı düşerse böyle ağır araçlarda yanağı katlama ihtimali de oluyor virajlarda. 225 50R17 bence tüm yıl kullanımı olarak daha doğru bir optimum ölçü. Yazın 18, kışın 16 jant kullanımı da yapılabilir.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazın 18 inç kışın 16 inç kullanmak en mantıklısı gibi gözüküyor. Kışın istesem de hızlı gidemiyorum zaten. Yaz zamanları araç nadiren limitlerini görüyordur fakat o anda altına 18 inç olması daha iyi olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Selam arkadaşlar, 2009 Mazda6 Dynamic+ aracım var. Üzerinde 215/50/17 lastikler var ve kapı içinde de farklı bir boyut yazmıyor. Fakat bu boyut lastikler gereksiz pahalı, bundan dolayı 235/45/17 lastik almayı planlıyorum. Bu boyut ile değişen oldu mu? Başka boyut öneriniz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.12.2020 at 09:34, suleyman_kocaman :

konuyu hortlatalım :D herkese merhaba ve   kazasız sürüşler ;)

Mazda 6 2005 aracıma ecopia 150 ler i atıp 4 yazlık konfor odaklı ama sağlam  (ecopia lar sağlamlar ama iğrenç bir sürüşü var ben ısınamadım)

düşündüğüm lastikler

1-Michelin premacy 4  (performanslı sürüşlerde merak ediyorum  konforundan eminim )

2-Goodyear efficientgrip performance 2 

3-Continantel premium contact 6

Veya bazen bu yıldızlar grubundan kaçıp biraz daha uygun olan şu lastikler var hem fazla para vermeyip hem memnun olma ihtimalim daha fazla ama bu sefer iyi bir şety almak istiyorum

Nokian wetproof

Hankook ventus prime 3 modellerin den birini mi taksam diyorum ki hankook u incelemeye başladım ilk kendimi mişlen de buldum :D keşke ilk bakıp alsaydım kararsızlık çok kötü :D 

Aracım her akşam kaldırıma yanaşıyor ve köyde tarlamız yoldan 1km toprak yol ile ayrılan bir yerde , yani bir otoparka koyuyor olsam a en konforlu olan seçip geçebilirim konfor odaklı istiyorum ama tabi yolda tutunma da önemli...

mazda 6 gg kasa sahipleri veya 205/55/16 kullanan herkesin tecrübe ve tavsiyelerini bekliyorum

Mazda aracımda ilk yaptığım iş üzerindeki Yokohama lastiklerden kurtulup, Michelin Primacy serisi lastiğe geçmek olmuştu. Bir takım kullanıp eskitip, hiç tereddütsüz gidip yine aynı seri lastiği almıştım. Islak / kuzu zemin performansı çok başarılı, yol sesi açısından konforlu bir lastik.  Bu gün lastik tercih edecek olsam yine Primacy derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Osmanyigit :

Selam arkadaşlar, 2009 Mazda6 Dynamic+ aracım var. Üzerinde 215/50/17 lastikler var ve kapı içinde de farklı bir boyut yazmıyor. Fakat bu boyut lastikler gereksiz pahalı, bundan dolayı 235/45/17 lastik almayı planlıyorum. Bu boyut ile değişen oldu mu? Başka boyut öneriniz var mı?

17" çapındaki jantınız    7J genişliğindedir. . bu yüzden 50 yanakta en fazla 215 takabilrsiniz.  hadi en fazla 50 yanakta 225 de olabilr   ama 45 yanakta 235 olmaz..    Lastiğiniz Janttan GENİŞ  olur..

215 50 R17 ebatlı Dunlop Re050+  model lastik çok iyiidr. tavsiye ederim.

sorunsuz takabileceğiniz alternatif ebatlar da  şu şekilde (çapına takılmayın. )

225 50 R17

215 55 R17

205 55 R17

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Zealot :

17" çapındaki jantınız    7J genişliğindedir. . bu yüzden 50 yanakta en fazla 215 takabilrsiniz.  hadi en fazla 50 yanakta 225 de olabilr   ama 45 yanakta 235 olmaz..    Lastiğiniz Janttan GENİŞ  olur..

215 50 R17 ebatlı Dunlop Re050+  model lastik çok iyiidr. tavsiye ederim.

sorunsuz takabileceğiniz alternatif ebatlar da  şu şekilde (çapına takılmayın. )

225 50 R17

215 55 R17

205 55 R17

Peki 225/45/17 olur mu fiyat olarak çok daha uygunlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Osmanyigit :

Peki 225/45/17 olur mu fiyat olarak çok daha uygunlar

teknik olarak çok tavsiye etmesemde  olur...   

ama :   arabanız bi iki cm alçalır.  çamurlukların içi azıcık daha boşalır.  

lastik yanaklarına çok yük binecek içe doğru büküldükleri için.  sert yanaklı bişey almanız lazım. yoksa balon yapar.

USDM 'de bu araçlar 215  55 17 ile satılıyor..    yani türkiye lastiği zaten bi tık küçük..    daha da küçültmeyin bence. büyütün daha iyi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...