Jump to content

Şanzıman yağı değişimi (92-97)

ltancan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracımda vites geçişleri biraz sert olmaya başladı. arabayı alttan kontrol ettiğim sırada şanzımandan hafif yağ geldiğin fark ettim. (yere damlayacak gibi değil) yakın zamana kadar böyle bi durum yoktu. ayrıca debriyaj pedalına bastığımda pedal orta kısmında bazen takılma yapıyor ayağımla pedalı geri çekiyorum.

- Şanzıman yağı nasıl değiştirilir?

- Debriyaj pedalındaki takılma yağdan kaynaklı bi sorun olabilir mi? Değilse nasıl çözebilirim?

Lütfen ustaya götür demeyin. Ustaya götürdüm debriyajın yağ merkezinden başlarız değiştirmeye dedi. yani ucu açık bi sorun olarak söyledi. O da bilmiyor. Başka usta adında kimse de yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

debriaj pedalındaki takılmayı şanzıman yağından kesinlikle yapmaz.arıza %99 debriaj üst merkezinden kaynaklı anlatımınıza göre.....şanzıman yağını ise ,değişim değilde sadece seviyesini kontrol ettirmeniz yeterli olacaktır.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

debriaj pedalındaki takılmayı şanzıman yağından kesinlikle yapmaz.arıza %99 debriaj üst merkezinden kaynaklı anlatımınıza göre.....şanzıman yağını ise ,değişim değilde sadece seviyesini kontrol ettirmeniz yeterli olacaktır.....

Bilgi için teşekkür ederim. sanzıman yağının seviyesini nereden kontrol etmeliyim.?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şanzıman yağ seviye kontrol tapası var.altına yattığınızda görürsünüz 24 mm lik.şansımanın hemen hemen ortasında.en alttada benzer bir tapa var fakat o yağ boşaltma tapasıdır dikkat edin yanlış yerden bakmayın yağına..tapayı açtığınızda azda olsa yağ akarsa seviyesi tamam demektir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...