Jump to content

Mazda3 Lastik Basınç Sensörü

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

lastik basınç sensörüyle çalışan alüminyum sibop ucunun çatlaması ile bende karşılaştım

ve sötkürerek yenisini nasıl temin ederimi araştırdım.

fiyatları malumunuz gayet uçuk tanesinin 100 artı kdv bu  kampanyadaki fiyatı idi.

ben başka bir yol buldum 4 lü sibop setini ebay dan sipariş ettim yaklaşık 80-90 tl ye mal oldu ilk kırılan sibobun üzerine adapte ettim ve sinyal vererek normal çalışır hale geldiğini gördüm. diğerlerini de aynen çatlak kırık demeden değiştirdim ve kafamda da sorun kalmadı çalışıyor ve tüm siboplar yenilendi.

sonradan gördüm ama yukarıdaki tel ile bağlamak çözümü kadar orjinalini de daha görmedim süpermiş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yed geçmiş olsun. En iyisini yapmışsın umarım sonradan sıkıntı çıkarmazlar. Link atabilirsen benim gibi mağdurlarada çare olur. Bu arada aldığın sesönler 4 lastik için ayrı ayrı mı? Yoksa bütün lastiklere uygun mu? Birde ebay dan ürünü aldığında kargoda sorun çıkmadan nasıl getirttin. Gittigidiyordan alır gibi alınca sorunsuz geliyor mu?

Bende arabayı alıp eve döndükten 3 gün sonra sensör yandı.sol ön lastiğin havasının indiğini anlamadan lastikçi bütün lastiklere hava basıp eşitledi ve yollarda çok çukur var bu nedenle sık sık uyarı alırsın sensör yanar dedi. Bende basit bişey diye umursamadım.zaman geçtikçe lastik daha çabuk inmeye başlayınca başka bir lastikçiye gittim ve sorunun sibop kaynaklı olduğu anlaşıldı. İdare etmesi için somun kısmına Japon tutkalı sıkıp kapattık.ilk sahibiyle konuşunca tornacıda işlem gördüğünü söyledi. Tornacıda tam ayar yapamayınca Japon tutkalıyla destek vermiş.

Sonuç olarak elinden iş geliyorsa lastiğine sen hava basacaksınki başını ağrıtma.yoksa birisi abandığı gibi sibobu çatlatır, plastik kapağını açarken bir bakmışsın elinde kalmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yed geçmiş olsun. En iyisini yapmışsın umarım sonradan sıkıntı çıkarmazlar. Link atabilirsen benim gibi mağdurlarada çare olur. Bu arada aldığın sesönler 4 lastik için ayrı ayrı mı? Yoksa bütün lastiklere uygun mu? Birde ebay dan ürünü aldığında kargoda sorun çıkmadan nasıl getirttin. Gittigidiyordan alır gibi alınca sorunsuz geliyor mu?

Bende arabayı alıp eve döndükten 3 gün sonra sensör yandı.sol ön lastiğin havasının indiğini anlamadan lastikçi bütün lastiklere hava basıp eşitledi ve yollarda çok çukur var bu nedenle sık sık uyarı alırsın sensör yanar dedi. Bende basit bişey diye umursamadım.zaman geçtikçe lastik daha çabuk inmeye başlayınca başka bir lastikçiye gittim ve sorunun sibop kaynaklı olduğu anlaşıldı. İdare etmesi için somun kısmına Japon tutkalı sıkıp kapattık.ilk sahibiyle konuşunca tornacıda işlem gördüğünü söyledi. Tornacıda tam ayar yapamayınca Japon tutkalıyla destek vermiş.

Sonuç olarak elinden iş geliyorsa lastiğine sen hava basacaksınki başını ağrıtma.yoksa birisi abandığı gibi sibobu çatlatır, plastik kapağını açarken bir bakmışsın elinde kalmış.

sıkıntı çkacagını pek sanıyorum lastik kısmı kopmadıktan sonra artık bi sorun olsa bile yuvaları artık hazır hemen getirttirip sensöre aynen vidalamak kalıyor.

umarım resimler yardımcı olur ilk tekere biraz şüpheli yaklaşmıştım sonra baktım olunca diğer üçünü de arıza vermeden yenilemiş oldum.

post-7872-141695299992_thumb.jpg

post-7872-141695299994_thumb.jpg

post-7872-1416953000_thumb.jpg

post-7872-141695300006_thumb.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yukarıdaki uygulamalar sonucunda sorunlu teker sensörü normal çalışmaya başladı ve uyarı  ışığı söndü bende diğer sibopların uçlarında da alüminyum maddenn gevremiş ve deforme olmuş olmasından dolayı henüz kırılmadan söktürüp daha profesyonelce (bu sefer platini koparmadan) uygulama yaptırdım.

onun resimleride

post-7872-14169530005_thumb.jpg

post-7872-141695300052_thumb.jpg

post-7872-141695300054_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burada dip kısım plastik sensöre hareket edecek şekilde üretilmiş

bende o hareketi kısıtlamamak için metal siboba mont yolunu seçtim ki

yeni sibobun hava çıkışlarını da iki yandan açık bırakacak şekilde kertikli bir tasarım yaptık orijinal sensöre orijinal haliyle sabit olan metal sibobun esi hava giriş deliğini yuva olarak kullanmak suretiyle de yeni sibobun vidasını aşağıdan sabitlemiş olduk .

monteler

umarım ihtiyaç duyanlara faydalı olur detaylıca paylaştım arkadaşlar

post-7872-141695300057_thumb.jpg

post-7872-141695300058_thumb.jpg

post-7872-14169530006_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yed, üstadım diyorum. Hakikaten çok detaylı anlatmışsın. Benim sibop tamamen su koyvermeden ben de en kısa zamanda uygulamanı yapmak isterim. Mazdaclubtr'yi bu nedenle seviyorum. Mazdacıların çoğu okuyan araştıran ve test eden insanlar.

Teşekkürler,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eywallah arkadaşlar rica ederim, paylaşmak her daim güzeldir..

bu forumda oluşan samimiyet havasıdır aslında her tarzdan bireyi buraya ve mazda markasına daha çok bağlayan diye düşünmekteyim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar aracımı alalı yaklaşık olarak 1 hafta oluyor. Sabah kontağı çevirdiğimde Basınç uyarısı verdi, uyarıya istinaden evimin yakınında bulunan benzin istasyonundan hava basayım diye uğradım. Sol ön lastiğin Sibop kapağını açmam ile birlikte lastik içerisindeki bütün hava boşaldı. İçindeki iğnesi elime geldi. En yakın lastikçiye gitmek için yedek lastiğini taktım yola çıktım. Lastikçi ben bunu yapamam servise gidip yenisini almanız gerekmektedir dedi. SMB servisine bıraktım bakalım ne çıkacak. Hem 60 bin bakımı hem de sensör değişimi gerçekleşecek. Allah korudu diyorum çünkü hareket halindeyken de kapak açılıp başımıza daha kötü şeyler gelebilirdi. Herkese güvenli sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Durduk yere o iğnenin çıkması çok garip bir durum. Smb ye bıraktım derken araç hala orada mı? Bu işlem uzun zaman alacak bir iş değil sanırsam. Sensör değişimi neden gereksin ki sensörünüz arızalı olsa zaten uyarı ışığını yakmazdı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Durduk yere o iğnenin çıkması çok garip bir durum. Smb ye bıraktım derken araç hala orada mı? Bu işlem uzun zaman alacak bir iş değil sanırsam. Sensör değişimi neden gereksin ki sensörünüz arızalı olsa zaten uyarı ışığını yakmazdı.

O kadar uzun sürmüyordu aslında ben hazır servise bırakmışken bakım yaptırmak istiyordum 60.000 km bakımını da aradan çıkarmak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara Bursa yolunda lastik basınç uyarısı sonrası pompayla havaları kontrol ederken sibop parçası resimdeki gibi elimde kaldı. Allah'tan hava iyice inmeden kapağı sıkıca taktım 3-4 km sonra bir lastikçi buldum, lastik sibop taktı.

Ne önerebilirsiniz ne yapayım ? Way ben ne yapam way

post-4189-141695301111_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara Bursa yolunda lastik basınç uyarısı sonrası pompayla havaları kontrol ederken sibop parçası resimdeki gibi elimde kaldı. Allah'tan hava iyice inmeden kapağı sıkıca taktım 3-4 km sonra bir lastikçi buldum, lastik sibop taktı.

Ne önerebilirsiniz ne yapayım ? Way ben ne yapam way

Servis 120 tl artı 30 işçilik ile hallediyor. Geçmiş olsun. Lastikçilerin hor davranışları sayesinde çok çabuk yıpranıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis 120 tl artı 30 işçilik ile hallediyor. Geçmiş olsun. Lastikçilerin hor davranışları sayesinde çok çabuk yıpranıyor.

Aynen çapa çul iş yapıyorlar, ya da YED gibi lastiklisini getirmemiz gerekecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bursa sanayisini karış karış gezdim çoğu ilk kez parçayı gördüğünü söyledi. Sonuç sıfır. Gezerken lastikçime uğradım. yazlıkları takarken sensörü kırmışlardı. Yenisini servisten alıp takmışlardı. (Bu arada yenileri yarım boyutta ve ağırlıkta yapmışlar balansı az etkilemesi için) eskisini atmamışlar başlığını değiştirdiler sağ olsunlar. Sorunu hallettim şimdilik. Ama YED in yaptığı çözümü en kısa zamanda yapmak gerek.

Bu arada Yeni mazda 3 ü test ederken dikkat ettim lastik sibopları plastik olmuş. Sorunu doğru tespit etmişler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• alper34
      Yazan: alper34
      Merhaba. Lastik basıncını kontrol edin uyarısını kaldıramıyorum. Dün itibariyle lastiklerin basıncını kontrol et diye sesli ve görsel uyarı çıktı ekranda (motoru her çalıştırdığımda gelmekte) dört lastiğe de 32 birim havayı bastım ama uzun süre geçmesine rağmen devam ediyor. Kış geldiğinden basınçları değişti muhtemelen, 35 civarıydı lastikler, havayı düşürdüm. Neyi yanlış yapıyorum?

Mazda 3 Skyactiv sedan.
    • toronaga77
      Yazan: toronaga77
      merhaba hafta sonu lastikleri değiştirirken lastiğin subabı kırıldı.benzer olay başına gelen var mıdır?yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla..

• Yeni Oluştur...