Jump to content

Mazda3 Lastik Basınç Sensörü

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sorun halloldu 1-2 km gittikten sonra ariza.isigi sondu hava basmaya gerek kalmadan calisti butun kastiklerin havasi 32 benim gibi sorunu olanlara duyurulur yukaridaki mesajimda belirttigim cikma sensor calisiyor (continental vdo)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

merhabalar

Benim sol arka lastik de nerdeyse haftada bir düşük basınç gösteriyor hava basıyorum düzeliyor. Gözle kontrol ettim lastikte çivi falan mı girdi hava mı kaçırıyor diye herhangi bir şey göremedim. Lastikçeye gittim o da hava bastı tekrardan havalar soğuk ondandır dedi bıraktı...

Bu sensör nedeniyle serviste mi baktırsam acaba.. bunun maliyeti nedir bilen var mı ..lastikçiye söktürsem sökerken kırabilir diye düşündüm gerçi  servis de sökerken kırsa kırılmış deyip yensini takıp ücretini alacaktır ama :) neyse bilemedim...

Tek korkum burada okuduğum bazı arkadaşların başına gelen şey hava basarken lastiğin tüm havasının bir anda inmesi sibobun elimde kalması...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sıkıntıyı ben yaşıyordum. Arka sağ lastikte. Bir lastikçiye söktürdüm çok küçük bir çivi girmişti. Gözle görülmesi için epey incelemek gerekiyordu. Lastşk dişlerinin arasındaydı. Belki sizde de aynısıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Basınç sensörünü söktüğünüzde metal olan kısmının dibinde lastik bir conta var, o conta zamanla hava kaçırabiliyor. Benim de sağ arka lastiğim sürekli iniyordu. Sibobu değiştirdiğimde sorun halloldu.

Sensör meselesine gelince; aslında yurtdışında bakımlarla beraber rutin olarak sensörün ucundaki sibop kontrol edilip değiştiriliyor. Bizde durum tam bir keriz yerine koyma satüsünde ilerliyor. Servislerin aymazlığı sonucu komple sensör hatta 4 ü birden denilip bütün set değiştiriliyor.

Bence hiçbir şey yapamıyorsanız ebaye girip " tire valve stem yahut "tpms stem" diye aratın. İlla Mazda olması gerekmez , mesela şu linktekilerin  http://www.ebay.com/bhp/tpms-rebuild-kit çoğu olur. 4 adedi 15 dolar civarı. Memlekette yokmudur, mutlaka vardır.

Birde örnek vereyim: geçen sene lastik değişimde kırılan sibobun yerine Bmw den çıkma bir sibop taktılar, sorunsuz kullanıyorum.

Saygılarımla

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence sibobu sökünce pulun üstünde yer alan conta çok bulunmayacak bişey değil, kendiniz şambriyelden bile kesersiniz.  Yukarda pulun üstünde yer alan conta bende ezilmişti, resimde görülüyor.

dMtj0b.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer az bastılarsa yanar . siz kapıdakilere göre yapın. bi kaç km gidin söner onlar mutlaka.

edit: tee ne zamanki yazıya cevap vermişim ya :D:D:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lastikçi arkadaşlar sağ olsun, maalesef 2 gazi de bende var :(

Hallederim diyen arkadaş olursa, emeğinin karşılığını görmek şartıyla gönderebilirim.

O sarı ikaz ışığını görmekten sıkıldım.

Telle bağlama fikrine pek sıcak bakmıyorum, malum merkez kaç kuvveti.

YBr2XE.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Telle bağlamayın normal lastik siboba bile bağlarsınız, bu konunun önceki sayfalarında böyle bir paylaşım var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

davut hocam, yed arkadaşın mesajlarını inceledim (ellerine sağlık çok güzel çalışma olmuş). hatta yurt dışından birebir kullandığının aynısı lastik sibop takımını bile getirttim ama işin içinde orjinal aluminyum sibopu  kesme biçme ve lastik sibopu ona oturtma işlemi var. O bayaa bi kafamı karıştırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese yeniden selamlar. Kışlık yazlık lastik değiştirirken ilk sibop kırıldığında serviste 260 TL ye yenisi taktırmıştım lastikçinin suflesiyle gerek olmadığını öğrenmiştim. İkinci kez başıma gelince taktiği uyguladım ve sonuç süper, çalışıyor (bence %99). İnşallah bir kaç kişi daha bu sayede yüksek meblağlardan kurtulur... Bir aydır kullanıyorum bir kez basınç düşüp ikaz verdi hava basıp basıncı düzeltince söndü. Sistem gayet güzel çalışıyor... Sonuşta sibobun tek görevi anten olmak basınç üzerinden ölçülüyor....Yapılması gereken herhangi bir sibop taktırıp, kırık olan sibobun içinden tek geçirerek janta sabitlemek (Resimdeki gibi). Herhangi balans ses vs gibi sorun da çıkarmıyor. Herkese iyi günler...

Hala sorun çıkmadı. 3 lastiğe kadar ulaştım. Cok memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu zımbırtının bir falsosu var. Hemen her benzinliğe uğradığımda lastik havalarını konrol eden, hatta bir sonraki benzinlik ve manuel ölçüm aletiyle de pompa basıcını kontrol eden biriydim. Bu arabayı aldığımız gün havaları ayarladım, hiç de kontrol etmedim sonrasında, ışık da hiç yanmadı o zamandan beri.

Aletin işlevi patlağa, aşırı düşük basınca karşı uyarmak. Ufak tefek değişimlerde uyarı vermiyor ama gereksiz verdiği güvenden midir nedir hiç kontrol etmez oldum havaları. Şu an belki lastiklerde basınç 30psi seviyelerie düştü, yarın bi kontrol edeyim bunu :)

Tam olarak kaç psi lara düşünce uyarı verdiğini bilen var mıdır? Keşke yol bilgisayarından falan okuduğu basıncın değerini görebilseydik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen gün sol arka lastiğime vida girdiğini fark ettim. Ertesi gün hemen lastik arızası verdi. Gittim soğuk yama yaptırdım, söken arkadaşın işçiliği ve ekipmanı çok iyiydi ama lastik basınç sensörüne herhangi bir zarar gelirmi sizce?

Ayrıca lastik arıza uyarısı hangi lastikte sorun olduğunu da belirtse iyi olurmuş. Birkaç C segmentte öyle, açık kapı ikazına benzer şekilde hangi lastikte arıza algıladıysa ekranda onu gösteriyor. Ama bizde yok :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıkıntı yok Bilal, sizdeki lastik ölçümü bizimkilerden farklı, ayrıca bir sensör bulunmuyor. Diğer sensörlerden gelen bilgileri değerlendirip lastik uyarısı veriyor.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/20560-3-nesil-mazda3-lastik-basınç-sensörü/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

davut hocam, yed arkadaşın mesajlarını inceledim (ellerine sağlık çok güzel çalışma olmuş). hatta yurt dışından birebir kullandığının aynısı lastik sibop takımını bile getirttim ama işin içinde orjinal aluminyum sibopu  kesme biçme ve lastik sibopu ona oturtma işlemi var. O bayaa bi kafamı karıştırıyor.

Kafanızı karıştırmayın bence alın 4 adet aluminyum tamir takımı birebir değiştirin. Benimkiler 2 hafta önce geldi, tek bir vida söküp yerine yenisini taktım iş halloldu. Malzeme birebir aynı hiçbir problem yok sağlıklı olarak da takıldı. Hatta elimde bir tane arttı yedek olarak tutacağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• alper34
      Yazan: alper34
      Merhaba. Lastik basıncını kontrol edin uyarısını kaldıramıyorum. Dün itibariyle lastiklerin basıncını kontrol et diye sesli ve görsel uyarı çıktı ekranda (motoru her çalıştırdığımda gelmekte) dört lastiğe de 32 birim havayı bastım ama uzun süre geçmesine rağmen devam ediyor. Kış geldiğinden basınçları değişti muhtemelen, 35 civarıydı lastikler, havayı düşürdüm. Neyi yanlış yapıyorum?

Mazda 3 Skyactiv sedan.
    • toronaga77
      Yazan: toronaga77
      merhaba hafta sonu lastikleri değiştirirken lastiğin subabı kırıldı.benzer olay başına gelen var mıdır?yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla..

• Yeni Oluştur...