Jump to content

Mazda3 Lastik Basınç Sensörü

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

teşekkürler. çıkmacı bana farklı olduklarını söyledi. en iyisi servisinden almak sanırım.  100 tl istedi çıkmacı. sıfır alırım ondan iyi. 175 tl sıfırı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 2013'te debriyaj merkez silindiri değişecekti, y.serviste orj 250TL iken çıkmacıda 275TL'ydi! İnanılmaz olayın açıklaması da y.servis stoğunda olmadığı için gelmesi 15-21 gün sürmesi, çıkmacıdan ise hemen teslim olmasıydı! Sonra Amerika'dan orj kalitesinde sıfır aldım 120TL .)

Bu arada benim araçta lastik basınç sensörü yok. Normalde Mazda 2006'da koyuyor olmalı çünkü kullanım kitapçığında "tire pressure monitoring system" kısmı ve sayfalarca açıklaması var fakat ancak benim araçta yok fakat ilerde bir taktırmayı düşünüyorum. Öyle bir durumda bu sayfaları tekrar ziyaret ederim gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bir de Mhz olayı var. sanırım bizdekiler 433 Mhz. 315 Mhz olanlar uyum sağlar mı acaba? geçen hafta lastik tamir edilirken bakmak aklıma gelmedi sensöre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir de Mhz olayı var. sanırım bizdekiler 433 Mhz. 315 Mhz olanlar uyum sağlar mı acaba? geçen hafta lastik tamir edilirken bakmak aklıma gelmedi sensöre.

Sensorleriniz de sorun(eksik) yoksa, sadece alüminyum siboplarda sıkıntı var ise hiç ugrasmayin sıfır almakla. Tamir kitini ebayden polonya'li bi satıcıdan 130 TL gibi bi fiyata aldım, bir hafta da elime gecti. Hepsini degistirdim, sorunsuz calisiyorlar.

Edit: bu arada daha oncesinde, 2 sensoru janta telle bağlama işlemi yaptım, ama balans tutmadı. 100 le giderken bile tekerlekler dalgalanma yaptı. En sorunsuz çözüm ya aluminyum siboplari yada sensorleri yenilemek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar, malesef aynı problem ile geçen hafta bende karşılaştım. Tüm yorumları bir kaç gündür okuyorum. Gerçekten müthiş fikirler var. En mantıklısı da alüminyum sibopu değiştirmek geldi bana da. Yalnız benim sıkıntı şunlar;

1: Sibop kırıldı ve lastik sıfıra indi ancak lastik basınç sensörü lambası yanmadı ve hala yanmıyor. 

2: Alüminyum sibop tanesi 50 tl ye buldum. Fiyat nasıl? Ayrıca deneyen ve gerçekten işe yaradığını iddia edenler kimler?

Şimdiden teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...

Herhalde kimse yok [emoji20]

Yakiyor üstat..kaçarı yok..

Bende 2 tane eksik..

Alip almamakta kararsizim..

Edit : yillar oncesinin mesajına resmen atlamışm..

Kafama takilan şu; YED arkadaşın verdiği linkte sadece plastik kaplamali sibop var sanki..basınç sensörü ile birlikte satilan yok mu acaba?

Varsa linki..ben bulamadim da..yardimci olan çıkarsa minnettar kalirim..

Mazda, aşkın kaportaya bürünmüş halidir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar 2. nesil Mazda 3 üm var.  Lastik basınç Sensörü lastikçi tarafından kırılmış. Bu sensörün sürekli böyle bir durumu oluyormu. Konu ile ilgili ne yapmamız gerekir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@sinansimsek07 dikkatli bir lastikçi olsa kırmadan bu işlemi gerçekleştirebilirdi. ben de lastik değişiminde veya tamiratında ustayı ilk başta uyarırım, "aman usta sensöre dikkat edelim" diye. bugüne kadar hiç kırılmadı benimkiler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, sinansimsek07 :

Arkadaşlar 2. nesil Mazda 3 üm var.  Lastik basınç Sensörü lastikçi tarafından kırılmış. Bu sensörün sürekli böyle bir durumu oluyormu. Konu ile ilgili ne yapmamız gerekir

Çok geçmiş olsun, ben aracı aldıktan sonra lastik basıncı düşünce anladık sorunu. Önceki sahibi bana satarken söylemedi, "unutmuşum " dedi.

bende forumdaki tamir yöntemiyle sorunu çözdüm. Ilanlarda elimde kalan 3 tane sibop var. Yapabilirim derseniz bi inceleyin. Ben kırılan bir Sibobu öyle tamir etmiştim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu an lastik basınç sensoru kırıktı onu da çıkma olarak temin ettim. Anladığım kadarıyla kırılmasını önleyici bir sistem yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, Mehmet Özdemir :

@sinansimsek07 dikkatli bir lastikçi olsa kırmadan bu işlemi gerçekleştirebilirdi. ben de lastik değişiminde veya tamiratında ustayı ilk başta uyarırım, "aman usta sensöre dikkat edelim" diye. bugüne kadar hiç kırılmadı benimkiler.

Alüminyum alisimdan yapılmış sibop ucu ne yapılırsa yapılsın zamanla deforme oluyor ve dangoz bir lastikci de iş yaptırmaya çalışıyorsanız çok afedersiniz sibopa hayvan gibi abaniyor hava basarken, sonra da uç kısmı kiriliveriyor.  

- abi bu kırıldı.

- hay senin de abinin de ...... :D

Konu da mesajim var ama bir de resim atayim. Bu kit ile en ucuz yollu ve dertsiz şekilde lastik basınç sensoru ikazindan kurtulursunuz.

Benim iki sibop kırıktı. 4 unu de degistirdim geçen sene. Elimde 2 tane fazladan var.

Aracı satınca, alan arkadaş dua eder artık.

IMG_20150714_124841.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdilik çıkma bi lastik basınç sensörü buldum. tekrar aynı şey başıma gelirse sizinle irtibat kurarım çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese selamlar. Benimde Mazda 3 arabamın  arka iki tekerindeki lastik basınç sensörlerinin uç kısımları kırıldı.Benim bulduğum çözüm yolunu paylaşmak istedim, belki faydası olur.  Zaten  sensörlerimiz sağlam olduğu için bize  sadece metal sibop kısmı gerekli. Bizim kullandığımız Mazda 3 arabamıza en yakın sensör sibop kısmı  PEUGEOT arabalarının kullandığı  sensör sibopları.Bunları  temin  etmek  çok  kolay..Benim  aldığım  sensörün  paketinde    ''  Bitapart  BPE399005 ''  yazıyordu...Tek  sorun  sensörle  aldığımız  metalsibop bölümü  tam  oturmuyor,biraz  kalın  geliyor.O sorunuda   tornacıda  halledebiliyorsunuz..Ben  bugün  arka  iki  lastiği  bu  yöntemi  uyguladım.Sensörler  sağlam  bi şekilde jantlara  sabitlendi .Uyarı  lambası da  söndü..İki sensörün maliyeti 90 lira  tuttu..  40+ 40  siboplar  10 lira da  tornaya  verdim.. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• alper34
      Yazan: alper34
      Merhaba. Lastik basıncını kontrol edin uyarısını kaldıramıyorum. Dün itibariyle lastiklerin basıncını kontrol et diye sesli ve görsel uyarı çıktı ekranda (motoru her çalıştırdığımda gelmekte) dört lastiğe de 32 birim havayı bastım ama uzun süre geçmesine rağmen devam ediyor. Kış geldiğinden basınçları değişti muhtemelen, 35 civarıydı lastikler, havayı düşürdüm. Neyi yanlış yapıyorum?

Mazda 3 Skyactiv sedan.
    • toronaga77
      Yazan: toronaga77
      merhaba hafta sonu lastikleri değiştirirken lastiğin subabı kırıldı.benzer olay başına gelen var mıdır?yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla..

• Yeni Oluştur...