Jump to content

Mazda3 Lastik Basınç Sensörü

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

26.07.2016 at 23:15, sinansimsek07 :

şimdilik çıkma bi lastik basınç sensörü buldum. tekrar aynı şey başıma gelirse sizinle irtibat kurarım çok teşekkürler

hocam benim de 2 tane eksik..hem sibop hem sensör..nerden temin ettiniz? yardım alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Herkese merhaba;

Son zamanlarda sık sık uyarı veriyor,hava basmaya gidiyorum tüm lastiklerde az da olsa basınç düşük oluyor.4-5 gün aracın otoparkta kaldığı oluyor acaba bundan olabilir mi?

servise göstermelimiyim?

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hava değişimleri direkt etkiliyor da bu kadar sık ve düşük hava değişimlerinde vermesi garip. serviste sensör kalibrasyonu diye bir güncelleme yapıyorlar bilgisayardan. belki çözüm olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.05.2017 at 16:45, Mehmet Özdemir :

hava değişimleri direkt etkiliyor da bu kadar sık ve düşük hava değişimlerinde vermesi garip. serviste sensör kalibrasyonu diye bir güncelleme yapıyorlar bilgisayardan. belki çözüm olur.

Bugün yine alarm verdi havaları kontrol ettim değişme yok dediğiniz gibi kalibrasyon ile çözülecek mesele galiba

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
26.07.2016 at 20:04, quiteguide :

Alüminyum alisimdan yapılmış sibop ucu ne yapılırsa yapılsın zamanla deforme oluyor ve dangoz bir lastikci de iş yaptırmaya çalışıyorsanız çok afedersiniz sibopa hayvan gibi abaniyor hava basarken, sonra da uç kısmı kiriliveriyor.  

- abi bu kırıldı.

- hay senin de abinin de ...... :D

Konu da mesajim var ama bir de resim atayim. Bu kit ile en ucuz yollu ve dertsiz şekilde lastik basınç sensoru ikazindan kurtulursunuz.

Benim iki sibop kırıktı. 4 unu de degistirdim geçen sene. Elimde 2 tane fazladan var.

Aracı satınca, alan arkadaş dua eder artık.

IMG_20150714_124841.jpg

Üzerinden bir yıl geçmiş ama hala elinizdeyse bir tanesine talibim. Geçen yıkarken elim çarptı kırıldı. Servis tüm sensörü satıyor 220 tl'ye, çıkmacıdan buldum 200 tl'ye :) 20 tl. ebay da var buna benzer bir kit ama 2009'a uyar yazınca emin olamadım. benim araç 2010. Plastik sibopla duruyor araba haftalardır uyarı lambası yanıyor öyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstad, yardımcı olmayı isterdim ama 2sini de 'kotu bir senaryoya karşı' elimde tutmak zorundayım. Umarım anlayışla karsilarsin.

Başka bir parça olsa, maddiyat bile söz konusu yapmadan ( bilen arkadaşlar bilir) işini görürdüm yalnız, malum bu velet subaplar çok hassas. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, quiteguide :

Üstad, yardımcı olmayı isterdim ama 2sini de 'kotu bir senaryoya karşı' elimde tutmak zorundayım. Umarım anlayışla karsilarsin.

Başka bir parça olsa, maddiyat bile söz konusu yapmadan ( bilen arkadaşlar bilir) işini görürdüm yalnız, malum bu velet subaplar çok hassas. 

Elbette. Peki sence linkteki ürünle sendeki aynı mı bi bakıp fikrini söyler misin?

http://www.ebay.com/itm/292121228144

21 saat önce, Burak :

@hsgrn iki tipi var, kırılan hangi tip acaba ?

Kırılan soldakinin metal kısmı sadece.

sübap.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, hsgrn :

Elbette. Peki sence linkteki ürünle sendeki aynı mı bi bakıp fikrini söyler misin?

http://www.ebay.com/itm/292121228144

Kırılan soldakinin metal kısmı sadece.

sübap.JPG

Linkteki ürün birebir uyumlu. Ben Polonyalı bir elemandan almıştim. Ebaydan siparisle ilgili herşey silinmiş o yüzden ürünü aldığım linki veremiyorum.

Birde sensörün üstündeki metal aksamı sökmek için özel (sadece bir televizyon tamircisinde bulabilmistim) bir tornavidaya ihtiyacınız olacak. Ufak 6-8 köşeli bir vida bağlantıyı sağlıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 3. nesil aracımda da devamlı basınç düşük uyarısı alıyorum. Lastikçiye gidip şişirttim 60 km/h hızdan sonra gene uyarı verdi. Kendim şişirdim gene verdi en sonunda uyarıyı kapattırdım 1 hafta yanmadı sonra bugün tekrar yandı. Lastik kendi kendine hava mı kaçırıyor yoksa sensör mü bozuk anlamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

06.06.2017 at 22:55, Burak :

Yani vidalı olan @hsgrn. Arkadaşım Çin den getirtmişti linkini almamı ister misin? 

olabilir. ebaydan buldum ama alternatif olsun. belki daha ucuzdur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, hsgrn :

olabilir. ebaydan buldum ama alternatif olsun. belki daha ucuzdur :)

ebay da paypal harici ödeme kabul eden satıcı bulamadım :( mecburen çine yönelmem gerekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
7/26/2016 at 20:04, quiteguide :

Alüminyum alisimdan yapılmış sibop ucu ne yapılırsa yapılsın zamanla deforme oluyor ve dangoz bir lastikci de iş yaptırmaya çalışıyorsanız çok afedersiniz sibopa hayvan gibi abaniyor hava basarken, sonra da uç kısmı kiriliveriyor.  

- abi bu kırıldı.

- hay senin de abinin de ...... :D

Konu da mesajim var ama bir de resim atayim. Bu kit ile en ucuz yollu ve dertsiz şekilde lastik basınç sensoru ikazindan kurtulursunuz.

Benim iki sibop kırıktı. 4 unu de degistirdim geçen sene. Elimde 2 tane fazladan var.

Aracı satınca, alan arkadaş dua eder artık.

IMG_20150714_124841.jpg

Bu sibopları nereden alabiliriz, bir yer söyleyebilecek var mı?

Yeni(2011 sonrası) ufak sensörlere uyumlu siboplar şurada satılıyor: http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/sgl012-lastik-basinc-sensoru-sibobu-1-adet-P94216978?icid=990008_prudsys_productdetail_bysameseller 

Bende 2009 mazda 6 var, yukarıdaki resimdeki siboplardan gerekiyor, satan bir yer bulamadım. 4 lastiğin de çelik sibop kapağı kaynamış, 4 tane gerek (sıkıntı büyük :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Merhaba,

Kırılan lastik basınç sensörlerinin siboplarını tamir etmekle falan boşuna uğraşmayın.Alın 10-15 liraya adam gibi bir sibop (pirinç malzemeli) takın aracınıza.Sensörü de kırılan siboptan ayırıp tek başına janta sağlam bir şekilde yapıştırın.Epoksi ve hızlandırıcılı yapıştırıcılar bu işi hallediyor.Yapıştırırken tek yapmanız gereken sensöre janttan şasi aldırmak!! Ben 2 kere servisten saçma sapan fiyatlarla lastik basınç sensörü değiştirdikten sonra , 3.sensörün sibopu kırıldığında saolsun lastikçi bir arkadaşımla bunu denedik ve hemen hemen bir buçuk senedir sıkıntısız kullanıyorum.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• alper34
      Yazan: alper34
      Merhaba. Lastik basıncını kontrol edin uyarısını kaldıramıyorum. Dün itibariyle lastiklerin basıncını kontrol et diye sesli ve görsel uyarı çıktı ekranda (motoru her çalıştırdığımda gelmekte) dört lastiğe de 32 birim havayı bastım ama uzun süre geçmesine rağmen devam ediyor. Kış geldiğinden basınçları değişti muhtemelen, 35 civarıydı lastikler, havayı düşürdüm. Neyi yanlış yapıyorum?

Mazda 3 Skyactiv sedan.
    • toronaga77
      Yazan: toronaga77
      merhaba hafta sonu lastikleri değiştirirken lastiğin subabı kırıldı.benzer olay başına gelen var mıdır?yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla..

• Yeni Oluştur...