Jump to content

Mazda3 Lastik Basınç Sensörü

emreir02
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Basit dijital ölçerler müthiş işe yarıyor. İstasyondaki pompa yanlış bassa ile her basışta havayı ölçerle kontrol edip ona göre basıncı arttırıp azaltıyorsunuz, yanlış kalibre edilmiş pompada bile doğru basıncı basıp yolunuza gidersiniz.  

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.11.2021 at 14:26, İlhan :

Bu birde benzincilerde bulunan lastik basınç/ölçüm makinelerine güvenmeyin.

10 yıla yakındır black decker kompresörünü kullanıyorum, çok memnunum. Servise bakıma verdiğimde olsun, kışlık/yazlık lastik değişimde olsun kafalarına göre basıyorlar havayı. Ben her seferinde soğuduktan sonra bayağı bir indirip kendim şişiriyorum lastikleri. Onlar öne 40-42 ps hava basarken ben 34 Ps de tutuyorum. Arkaları da 32 ayarlıyorum. Şehir için yüksüz yolcusuz kullanım şeklime en uygun basınç değerleri bunlar. 

Bilmiyorum var mı yok mu ama, eğer yoksa bir kompresörü edinmelisiniz.

benzincilerin basınç aletlerine ben de güvenmiyorum michelin dijital basınç ölçer aldım şişirdikten sonra kontrol ediyorum. büyük kurtarıcı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• alper34
      Yazan: alper34
      Merhaba. Lastik basıncını kontrol edin uyarısını kaldıramıyorum. Dün itibariyle lastiklerin basıncını kontrol et diye sesli ve görsel uyarı çıktı ekranda (motoru her çalıştırdığımda gelmekte) dört lastiğe de 32 birim havayı bastım ama uzun süre geçmesine rağmen devam ediyor. Kış geldiğinden basınçları değişti muhtemelen, 35 civarıydı lastikler, havayı düşürdüm. Neyi yanlış yapıyorum?

Mazda 3 Skyactiv sedan.
    • toronaga77
      Yazan: toronaga77
      merhaba hafta sonu lastikleri değiştirirken lastiğin subabı kırıldı.benzer olay başına gelen var mıdır?yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla..

• Yeni Oluştur...