Jump to content

Türkiye şartlarına en uygun lastik hangisi?

serkandr
 Paylaş

Mazda için En çok tercih edilen lastik markası ?  

41 oy

1. 1. Mazda için En çok tercih edilen lastik markası ?

• Michelin
      14
    • Bridgestone
      5
    • Lassa
      7
    • Continental
      0
    • Pirelli
      0
    • Goodyear
      7
    • Diğer
      8

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şimdiye kadar çoğunlukla Lassa İmpetus aldım kullandım. Gayet memnun kaldım. Hem uzun ömürlü geldi diğerlerine göre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emregc

4

• İlhan

4

• ezmocesteri

4

• kindness

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Benim lastik ebatları 195/55/16. Geçen Merser'e bakım için gittiğimde, arka lastikleri önlerle yer değiştirip. Önleri 35, arkaları 32 Ps olarak ayarladılar. Bu lastik basınçlarıyla ilgili geçen Mustafa abi bayağı detaylı bir açıklama yazmıştı. Aracın içindeki yolcu ve bagaj ağırlığı, hava sıcaklığı, lastik ebatları vs hepsi lastik basınç değerleri için değişken etken faktörler diye bahsetmişti.

Bu akşam bı kontrol ederim o zaman.Dediğiniz gibi de olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdiye kadar çoğunlukla Lassa İmpetus aldım kullandım. Gayet memnun kaldım. Hem uzun ömürlü geldi diğerlerine göre.

Biridgestone Er-300 Turanza ile Lassa İmpetus birbirinin muadili lastikler. Lastik desen yapısı bile gördüğümde, bire bir aynı gibi gelmişti bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

arkadaşlar konu biraz eski ancak lastik almayı düşünen varsa

Kliksa'dan 2014 üretimi Kumho Ecsta KU31 205 55 16 lastikleri

119 lira + %10 indirimle satın aldım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her ne kadar Michelin benim için en iyi marka olsa da aracıma takarken Conti yada Goodyear tercih ederim....

Michelin'in yumuşak yapısından kaynaklanan yanak problemi var...

Hele hele 19 luk janta asla  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar konu biraz eski ancak lastik almayı düşünen varsa

Kliksa'dan 2014 üretimi Kumho Ecsta KU31 205 55 16 lastikleri

119 lira + %10 indirimle satın aldım...

stok bitmis
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Goodyear daha önceki paylaşımlarımada da  tavsiye ettiğim bir lastik Goodyear Efficientgrip Performance

hatta michelin ve conti ile fiyat rekabeti ve piyasaya daha yaygın olmak açısından yeni bir alt model de(lastiği lastik servisimde gördüm görünüşü güzel fakat ismini şuan hatırlayamıyorum) üretmiş o lastiği de inceleyebilirsiniz. ben araştırmalarım ve bu forumda benden önce taktıranların tavsiyelerine nasıl uyup memnun kaldıysam ve benden sonra tavsiyemle taktıran arkadaşlarımda her açıdan gayet memnun olduklarını belirttiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende malum 90.yıl serisiyle aranıza yeni katıldım. Araç 60binde ve hala orijinal lastikleri duruyor yani durum vahim. 205,50,r17 için fiyat&performas açısından hangi lastiği önerirsiniz ben kampanyalı bi modele denk gelemedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende malum 90.yıl serisiyle aranıza yeni katıldım. Araç 60binde ve hala orijinal lastikleri duruyor yani durum vahim. 205,50,r17 için fiyat&performas açısından hangi lastiği önerirsiniz ben kampanyalı bi modele denk gelemedim

sizin için en uygun fiyatlı almaya değer lastik kumho gözüküyor. http://www.n11.com/kumho-20550-r17-93w-ecsta-kh31-oto-lastigi-P26424877

buda dunlop http://www.n11.com/dunlop-20550-r17-89v-sp-sport-lm703-lastik-P25262425

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar

Kumho almaktansa (nasıl bir lastik hiç bir fikrim yok) Dunlop çok daha mantıklı duruyor. En azından ismi cismi belli. Diğer bilindik markalara göre Dunlop 205/50 R17 89V Sp Sport LM703 modeli baya hesaplı en mantıklı tercih bu lastik gözüküyor.

Birde Dunlop'un bazı modelleri uzak doğu pazarı için üretiliyor yorumu okumuştum ne kadar doğu bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nokianla ortak mi calisiyorsun ustad :D

Yok hocam adamlar yapıyor bu işi, ne de olsa İskandinav !  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nokian al bak keyfine hocam, düşünme kara kara  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acil 4 tane lastik alma ihtiyacım olduğu için yoğun araştırma sonucu fiyat performans açısından Dunlop 205/50 R17 89V Sp Sport LM703 modeline karar verdim. İnternet sitelerinde 2013 üretimi Dunlop LM703 lastikler 230₺ civarı. Karşımda muhatap olması için bayiden alayım dedim ve Anadolu yakasında ne kadar Dunlop bayisi varsa aradım ama hiç birinde bu lastik yok. Artık üretilmediğini (bazıları bu lastik modelini bilmiyor bile) yerine sp1 modelinin üretildiğini söylediler tabi fiyat 340₺

Kafam çok karıştı, acil lastik almam lazım, iyi bi lastik alayım desem 1500₺ yi buluyor.

Fiyat olarak en hesaplı alınabilir Kumho ama onda da şikayet çok fazla.

Falken Ze914'ü öven 2-3 kişi oldu. Hatta Dunlop LM703'ten daha iyi lastik diyen lastikçi de oldu ama lastikçilerin övmesine güvenmiyorum.

web siterlinden 2013 üretimi Dunlop LM703 almak mantıklı mı?

Arabayı alırken 17" lastik fiyatlarının bu kadar pahalı olabileceğini hesap edemedim  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...