Jump to content

2012 Model Yeni Mazda CX-5 Fiyatları Açıklandı

okkko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar cahilliğimden soruyorum. Emisyona göre vergi düzenlenecek deniyor ya, o vergi MTV'mi yoksa ÖTV de etkilenecek mi bu değişiklikten?

Mantığım şu anki ÖTV motor hacmine göre yapıldığına göre o da emisyona göre belirlenecek diyor. Öyle olursa 2 sene içinde alınabilir fiyatlara gelebiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 102
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

20

• Gökhan

7

• emregc

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bence benzinlide fiyatlar oldukça makul. Donanım farklarını ve motor gücünü gözetir, üstüne bir de skyactiv'i eklerseniz fiyatların şaşırtmadığını söyleyebilirim.

Aşırı beslemeli 1.4 TSİ motorlu Vw Tiguan 64 Bin TL civarında, Qashqai 1.6 yine o civarlarda, 1.6 motorlu ASX 61 ve 70 Bin TL, Toyota Raw4 2.0 klasik motoruyla 94 Bin TL... 89 Bin TL rakamı bu halde (2.0 Motor, geniş donanım ve skyactiv'le değerlendirirseniz) biraz ucuz kaçıyor bile denebilir...

Ben şahsen 2.0 için 90 bin, 2.2 dizel için 105 Bin rakamını ümit etmiştim... Ama o dizeller yok mu dizeller... Akıllara zarar; rakip olduğu bütün araçların fiyatlarını katmerlemiş, baya bir üste konumlandırmış kendisini. 141 Bin TL başlangıç fiyatıyla satamaz gibime geliyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bence 2.0 benzinli otomatik vitesli cx 5'in fiyatı diğer markalarla rekabet edecek nitelikte değil. Örneğin 102.000,00 TL.'sına alınabilen dizel 2.0 motor otomatik vitesli tiguanı bu araçla kıyaslarsak fiyatı rekabetçi bulmuyorum. Mazda'dan daha rekabetçi fiyatlar görmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 2.0 benzinli otomatik vitesli cx 5'in fiyatı diğer markalarla rekabet edecek nitelikte değil. Örneğin 102.000,00 TL.'sına alınabilen dizel 2.0 motor otomatik vitesli tiguanı bu araçla kıyaslarsak fiyatı rekabetçi bulmuyorum. Mazda'dan daha rekabetçi fiyatlar görmek istiyorum.

Bence bu kararı vermek için sunulan tüm donanımı ve teknik özellikleri yanyana koymak lazım.

Tüm donanımları alsanız bile Mazda CX-5'te olup Tiguan'da olmayan birçok özellik mevcut.

Bunun yanında diğer markalarla kıyaslandığında fiyat rakipleri ile aynı seviyede ( Tekrar söylüyorum, donanımları karşılaştırmak lazım tam fiyat karşılaştırması yapmak için )

Honda CR-V Executive Ekstra Güvenlik Paketli Otomatik Vites 2.0 Benzinli 104.700

RANGE ROVER EVOQUE Prestige 192.639

YENİ FORESTER AWD 2.0XS 4AT Premium Sportshift  112.085 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX-5 kendi sınıfındaki rakipleriyle yapılan karşılaştırmalarda hep birinci geliyor arkadaşlar ve bence daha pahalı olmayı da hak ediyor , öyle olmasada...

Birazda mühendisliğe, tasarıma , işçiliğe para verelim kağıt üstünde onu bunu karşılaştırarak aracın fiyatını yorumlamak da çok sağlıklı değil , ortaya çıkan ürünü  bi test ettiniz mi fikriniz değişebilir.

Örneğin Çinliler kağıt üstünü güzel dolduruyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün İzmir Yeni Otomotiv'e CX-5 i yerinde gördüm ve tek kelimeyle hayran kaldım. Kesinlikle ve kesinlikle öyle Qashqai ile ASX ile Tiguan ile CR-V ile kıyaslamak çok yanlış hem görüntü hem dizayn diğer özellikler CX-5 diğerlerinden ayırıyor. Oradaki yetkili arkadaş özellikleri anlatmaya bi başladı yani anlat anlat bitmedi bizlerin bilmedi,görmediği bir sürü özellik var.Zaten araca biner binmez paha biçilmesi tarifsiz bi duygu geliyor. Param olsa hiç düşünmeden alabileceğim bi araba Âlem Mazda 4x4 görsün biraz gözlerinin pası silinsin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iste sihirli kelime param olsa :)

50000-60000 tller hatta 70000 ler bir sekilde alınabilir sınıfa giriyor bizim gibi grup icin ama 90000 olunca fiyat en basiti gider iki mazda 3 alırım hem bana hem esime aynı anda luks arabam olur suv sevmek guzel ama siz ister kıyaslanmaz deyin ister kıyaslanır deyin ama nihayetinde ulkenin de bir gercegi var satabilmek ve 90000 tl ye yani 2.0 motora gore kimse az yakıyormus bu ozellikleri varmıs demez kolay kolay markayı seven arabayı bilenler haricindeki bunlar da zaten cok cok az olur malesef uzulerek :( mazdayı seven birisi olarak ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende

iste sihirli kelime param olsa :)

50000-60000 tller hatta 70000 ler bir sekilde alınabilir sınıfa giriyor bizim gibi grup icin ama 90000 olunca fiyat en basiti gider iki mazda 3 alırım hem bana hem esime aynı anda luks arabam olur suv sevmek guzel ama siz ister kıyaslanmaz deyin ister kıyaslanır deyin ama nihayetinde ulkenin de bir gercegi var satabilmek ve 90000 tl ye yani 2.0 motora gore kimse az yakıyormus bu ozellikleri varmıs demez kolay kolay markayı seven arabayı bilenler haricindeki bunlar da zaten cok cok az olur malesef uzulerek :( mazdayı seven birisi olarak ....

Mazda Türkiye'nin satış politikalarını hiç beğenmiyorum. Mazda cx5'in kağıt üzerinde verilen donanım ve teknik verilerini beğendim. Birçok markada bu donanım yok. Ancak yeni bir modeli satmak için izlenen yol bana yanlış geliyor. Piyasaya yeni çıkan bir aracı satmak için bence biraz çaba sarf etmek lazım. Mazda Türkiye bu konuda kusura bakmasın sınıfta kalıyor. Yeri gelmişken ben Mazda Türkiye'nin internet sitesine tam dört mesaj göndermeme rağmen bana bir mesaj yazma lütfunu dahi göstermediler. Buradan bir kez daha kendilerine teessüflerimi bildiriyorum. Mazda türkiye bana bu aracı satın almam için bir neden göstermeli ki ben de bu aracı satın almalıyım. Tanınmış markalardan sonra piyasaya çıkartılan bu modelin ayrıca desteklenmesi lazım bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Mazda Türkiye bana bu aracı satın almam için bir neden göstermeli ki ben de bu aracı satın almalıyım."

...adamlar dünyanın en ileri teknolojisine sahip en verimli aracını yaptılar hala daha neden mi arıyorsunuz?????...

neden Passat almadınız ki siz???????

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Mazda Türkiye bana bu aracı satın almam için bir neden göstermeli ki ben de bu aracı satın almalıyım."

...adamlar dünyanın en ileri teknolojisine sahip en verimli aracını yaptılar hala daha neden mi arıyorsunuz?????...

Katılmamak elde değil o yazıyı yazan arkadaşa..

Dünyanın en ileri teknolojine sahip en verimli aracını yaptılar fakat bunu kim biliyor? ( Mazda meraklıları hariç )

Kör nokta uyarı sistemini VW, biz yaptık diye bi reklam yaptı, millet daha önceleri Mazda da olduğuna inanmıyor.

Doğru düzgün bir reklam yapıp araçları tanıtmadıktan sonra dünyanın en ileri teknolojini yapsan da aracı satamazsın ne yazık ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç fiyatları ile ilgili kıyaslamalar mutlaka olur, benzer araçlar birebir olmasa da ister ikinci el pazarı açısından, ister dizel-benzinli seçeneği açısından karşılaştırılabilir; tabii bu seçenekleri uzatmak mümkün..Araçları kıyaslarken yaptığımız yorumları en çok etkileyen bir etken ise bence kendi mali bütçemiz..Mali sorunu olmayan kişiler için 110.000 TL bir SUV almak çok sıradan bir alışveriş iken benim gibi sabit gelirli bir arkadaş için çok hesap kitap yapılması gereken  bir mevzu olabiliyor :). Araçların geneli artık teknolojik olarak oldukça iyi düzeyde, tercihi etkileyen bizim kişisel bütçemiz ve zevkimiz..Bence CX5 çok başarılı bir araç, eğer kıyaslancaksa da sadece Subaru Forester 2.0 AWD AT ile kıyaslarım :). Hangisini alırsın diye sorarsanız gönlüm şu an Mazda cx5 ten yana  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"...."

la havle

Kerem, bence burada la havle çekilecek bir durum yok. Kişiler doğru veya yanlış fikirlerini söylüyorlar. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsak bu insanlara doğrusunu anlatmaya çalışmak gerekir ve bunu sabırla usanmadan yapmamız gerekiyor çünkü piyasada Mazda konusundaki ön yargılar hala bitmiş, tükenmiş değil.

Mustafa'nın (M.E.G.) dediğine de %100 katılıyorum. Hatta bunu ben de birkaç yerde dile getirdim. Mazda RVM'i 2008 yılından beri kullanıyor ve bu konuda Euro NCAP Teknoloji ödülü almışken VW'nin Türkiye'de "Başkalarında yok ama VW de var" türü reklam ile bunu ilk kendileri getirmiş gibi lanse etmesi ( Citroen de yaptı ama VW'nin ki daha çok dikkat çekti ) en başta biz Mazda sevenleri üzdü.

Teknolojiyi Mazda üretti ama algıyı başkaları yönetiyor. Doğru veya yanlış, haklı veya haksız Mazda TV reklamlarını kullanmıyor ve bunun sebepleri olabilir ama ortada bir gerçek var ki bu mecrayı kullanmadığı sürece algıyı başkaları yönetmeye devam edecek.

Sonuçta gerek bizim site gerekse başkaları ve hatta Facebook bin, onbin, ellibinlere de ulaşsa TV deki etkileyici bir reklam kadar etkili olmayacaktır.

İnternet asıl değil ancak destekleyici unsur olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben burada Kerem'e katılıyorum. Düşünsenize, eğer detaylı reklamlar yapsalar, ısrarla teknolojilerini anlatsalar, araçlar daha çok satacak ve bir Mazda sahibi ve forum üyesi olmak özelliğini yitirecek. Herkesin sıradan sebeplerle bindiği araca değil, herkesten daha çok bildiğin için bindiğin bir araç istemez misin? Şimdi ben bir CX-5 alsam sitemde tek olacak o araç otoparkımda. Halbuki sitemize kayıtlı 1.400 küsür araçtan 100 adet civarı Passat! Düşünsenize arkadaşlarımızın dediğini yapsa Mazda sitede 2., 3. 4. yü görmek mümkün olacak. Bu çok fena bir durum. Bir partiye gittiğinde aynı elbise ile pişti olmak gibi bir şey!

İngiltere'de bir forumda denk gelmiştim. Arkadaşa soruyorlar neden Subaru Legacy aldın diye? Adam da diyor ki; BMW 3 serisi alacaktım. Ama artık her adamın bir 3 serisi var, neredeyse köpeklerini gezdirmek için de birer tane alacaklar.... Kendimi özel hissetmeyecektim.

Düşünsenize Türkiye'de her an gördüğünüz bir CR-V, RAV4 ve hatta Forester'a mı binmek daha özel, yoksa ancak Mazda toplantılarında 2'sini bir arada görebileceğiniz CX-5'e mi?

Bu yönüyle ben Kerem'e hak vermiyor ama destekliyorum... Diğer arkadaşlar söylediklerinde haklı ama eğer Mazda onları dinlerse, benim için 'bir bilenin otomobili' durumunu yitirir.

Kişiler doğru veya yanlış fikirlerini söylüyorlar. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsak bu insanlara doğrusunu anlatmaya çalışmak gerekir ve bunu sabırla usanmadan yapmamız gerekiyor çünkü piyasada Mazda konusundaki ön yargılar hala bitmiş, tükenmiş değil.

Mustafa'nın (M.E.G.) dediğine de %100 katılıyorum. Hatta bunu ben de birkaç yerde dile getirdim. Mazda RVM'i 2008 yılından beri kullanıyor ve bu konuda Euro NCAP Teknoloji ödülü almışken VW'nin Türkiye'de "Başkalarında yok ama VW de var" türü reklam ile bunu ilk kendileri getirmiş gibi lanse etmesi ( Citroen de yaptı ama VW'nin ki daha çok dikkat çekti ) en başta biz Mazda sevenleri üzdü.

Teknolojiyi Mazda üretti ama algıyı başkaları yönetiyor. Doğru veya yanlış, haklı veya haksız Mazda TV reklamlarını kullanmıyor ve bunun sebepleri olabilir ama ortada bir gerçek var ki bu mecrayı kullanmadığı sürece algıyı başkaları yönetmeye devam edecek.

Sonuçta gerek bizim site gerekse başkaları ve hatta Facebook bin, onbin, ellibinlere de ulaşsa TV deki etkileyici bir reklam kadar etkili olmayacaktır.

İnternet asıl değil ancak destekleyici unsur olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracımdan çok memnunum. Ancak bu memnuniyetimi ülkemizin güzel insanları ile de paylaşmak istiyorum. Ben onların da böyle güzel arabalara binmesini istiyorum. Yoksa bu konuda da yazıldığı üzere mazda insanlarımız arasında pek bilinmiyor. Bu nedenle ben de bu nedenle c sınıfı fiyatına çok güzel bir araca sahip olabildim :tey: Ben mazda satın almak için bir neden arıyorum derken ironi yapıp diğer insanların da bu aracı alabilmeleri için onlara bir neden verilmesi gerektiğinden bahsetmiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir kişinin "bana Mazda almak için bir sebep göstermesi lazım" lafına cevap verdim.

bu cevaba karşılık verilen cevap "kitlesel reklam" tartışmasına dönüştü.

ya sabır' ı neden çektim? bunu bıkmadan usanmadan yazan kimselerin aklına acaba gelmiyor mu bunların ve hatta çok daha fazlasının farkında olan kimseler vardır herhalde yönetimde?

ve hatta bunlar yapılmıyorsa şu anda başka bir sebebi/sebepleri olabilir????????

yoksa bunu yazanlar mı keşfetmiş Amerika' yı????...

bu sebeple ya sabır çektim ve haklıyım da...

neyse ben yazmıyorum artık bu konuda zira okudukça sinirleniyorum...

herkese saygılar, sevgiler.

sürç-ü lisan olduysa affola.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu CX-5 aracından herkese kadar üretilmiyor arkadaşlar, kapasite sınırlı,  alabilen kendini şanslı saysın...

Eğer CX-5 lerin ülkemize geldiği kadarı da kısa sürede alıcı bulduysa , yönetimde başarılı sayılır, reklam vs  ile daha fazla uğraşıp aracın fiyatını artımaya gerek var mı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...