Jump to content

Fazla LPG Tüketimi Hakkında

norweqiaN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 2006 model 1.6 mazda3 hb'im var araç 61 binde alalı daha 2 ay oldu lpg atiker marka sıralı takılı aldım. Aldığım şahıs lpg yi ben almadan 20 gün önce taktırmış daha sıfır yani.. sorun şurdaki aşırı fazla yakıyor benim aracım servise götürdüm ayarları falan yapıldı filtre daha yeni km de 30 kuruş yakıyor ve bu beni fena halde strese soktu bu düzelirmi kullandıkça düşermi yada napmam lazım kafam karma karışık durumda bilgi sahibi arkadaslar lütfen yardım edin.

istanbul/ümraniyede ikamet ediyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 41
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Dayhan

4

• onurum41

4

• EmreKR

5

• ayotecnhology

3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Öncelikle hayırlı olsun, kazasız günler...

Bilindik  8:) İstanbul trafiğinde bu değeri elde ettiyseniz normal gibi geliyor bana... Ancak; kendim de 1 yıl kadar bu markayı kullanmış olsam da, büyük sorun yaşamamış olsam da; Atiker'in de geçmişi pek parlak hikayelerle dolu değil bu konuda...

Sağlam bir usta bulmalısınız ve aracı bu şekilde kontrol ettirmelisiniz. Ümraniye'de Candan Mühendislik var (hiç gitmedim ama internette görmüştüm) önce telefon ile bilgi alabilirsiniz eğer bu markaya da servisleri varsa sorununuzu ilgiyle dinleyeceklerdir.

Sağlıcakla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

atikerlerde beyin problemi olduğunu duymuştum yeni vede sıfır ayarında bir araç bence çok daha kaliteli ithal bir lpg sistemini hakediyor. unutmadan aracın vites durumu belli değil eğer otomatikse vede ortalama tüketim değeriyse aracınız fazla değil bence çokta ideal bir yakıt tüketimine sahip, unutmadan manuel bile olsa karışık tüketim olarak bence normaldir 30 krş zaten lpg nin litresi 2.70 lere dayanmış. size önerim şu lpg tam bitsin gidip 30 tl lik gaz alın vede kaç ltr olduğuna dikkat edin sonra deneyin gene tam olarak bitince kontrol edin km nizi krş olarak değil ltr olarak hesaplayın ,sizin tüketiminizi nasıl test ettiğiniz çok önemlidir ,fulleyip kullanıp, tekrar fullemek çok yanıltıcıdır, nedeni ise lpg istasyonlarındaki basınç anlık olarak değişebilmektedir.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

atikerlerde beyin problemi olduğunu duymuştum yeni vede sıfır ayarında bir araç bence çok daha kaliteli ithal bir lpg sistemini hakediyor. unutmadan aracın vites durumu belli değil eğer otomatikse vede ortalama tüketim değeriyse aracınız fazla değil bence çokta ideal bir yakıt tüketimine sahip, unutmadan manuel bile olsa karışık tüketim olarak bence normaldir 30 krş zaten lpg nin litresi 2.70 lere dayanmış. size önerim şu lpg tam bitsin gidip 30 tl lik gaz alın vede kaç ltr olduğuna dikkat edin sonra deneyin gene tam olarak bitince kontrol edin km nizi krş olarak değil ltr olarak hesaplayın ,sizin tüketiminizi nasıl test ettiğiniz çok önemlidir ,fulleyip kullanıp, tekrar fullemek çok yanıltıcıdır, nedeni ise lpg istasyonlarındaki basınç anlık olarak değişebilmektedir.kolay gelsin.

Benim kuzu otomatik  0.354 yakıyor:'(

stilock/mazda3 impressive A/T

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakın arkadaşlar bu yakıt konusunda daha önce başka bir konuda yazmıştım, gene yazmak istiyorum yakıt tüketimi sadece şehir dışı, hiç gaz kesmeden vede standart ortalama bir hızda seyahat edildiği anda ölçülürse doğru sonuç verir, onun dışında şehir içindeki kriterler çok değişken olduğundan her ölçüm sağlıksız olucaktır hele hele lpg çok daha değişken sonuçlar verir istasyondan vede lpg nin kalitesinden kaynaklanan pekçok faktör tüketim değerlerini değiştirecektir belli bir ltr alın uzun yolda, standart hızda vede viteste bitinceye kadar gaz kesmeden gidin çıkan sonuç aracanızın gerçek tüketim değeridir. kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım manuel ve domestos adlı arkadasın dediği gibi candan mühendisliğe gitmiştim ayarını yaptırmıştım ama sonuç aynı aslına bakarsanız çokda ilgilenmiyolar.. ilginize tşk ederim tavsiyelerinizi dikkate alıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bizde 2004 hb manuel var

ortalama 95 tlye lpg tankı doluyor, 3000-6000 devir arası kullanırım genelde 420 km yol yapıyor şehiriçi konya trafiğinde (22 kuruş)

lpg cihazı BRC marka  bu arada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Herkese öncelikle Merhaba.

2010 model mazda 3 ( otomatik vites ) e sahibim. aracimda tartarini beyni , deposu , mimgas regilatör ve atiker ateşlemesi var.aracimin yakıtı gerçekten çok canımı sıkıyor.son zamma göre 2,57 gaz fiyatinda aracim 0,340-0,4 arası yakmaktadır.servisde bir arkadaşla denk geldim.onun aracı ise manuel vites aracım 0,20 kuruş yakıyor dedi.OTOMATİK vites kullanan arkadaş varsa aracı kaç krş yaktigini söyliyebilirmi veya bana öneride bulunabilicek arkadaşlar varmidir?aracimin periyodik olarak bakımlarını yaptırmaktayım.

Edit: Mesajınız düzeltildi büyük font, renkli yazı, kalın yazı vs. kullanmayınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracım manuel ve de ben de 20 kuruş civarı yakıyorum. bence lpg ayarlarına bir baktırın.

++++++ yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.... otomatik vites kullananlar özellikle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracım manuel ancak sana söyleyebileceğim lpg 3-4 ay önce yine bu fiyatlardaydı yani2,50 civarı aracım o zaman lpgde 30 kuruş civarı yakıyordu.yeni lpg taktırmıştım.sonra hava filtresini değiştirdim birde iridyum buji aldım 30 kuruştan 22 kuruşa düşmüştü.gaz 2,06 iken 19 krş yakıyordu şehiriçi şimdide yine 22-23 kuruş civarı yakıyordur.hava filtresine ve bujilere baktırmanı tavsiye ederim tabi lpg ayarınada yakıtı bırak mazallah zegin yada fakir karışım motoruna zarar vermesin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

++++++ yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.... otomatik vites kullananlar özellikle

bende yeni lpg kullanıcısıyım ve aracım sizinki gibi 2010 otomatik şuana kadar 110tl lik gaz tükettim 450km biyol yaptım halen daha bitmedi.ama kesin sonuç için daha gaz almıcam ve tam hesabı çıkarıcam ozaman yine yazarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tüketimlerinizi litre olarak belirtirsek herkez daha net sonuç alır

Ben zonguldak gibi rampalı bir yerde sakin kullanımda yol bilgisayarı 10.5 litre benzin gaz tüketimm de 13 litre olarak tüketiyorum. tabi kullanıma göre tüketimin arttığını belirtebilirim

malum son 2 ayda lpg fiyatı 2.06 dan 2.48 e yükseldi. Her şehirde lpg fiyatları ve kalitesi farklı mümkün olduğunca lpg yi güvenilir firmalardan almanızı tavsiye ederim.

şahsen firmadan firmaya göre baya bi fark olabiliyor bizzat test ettim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tüketimlerinizi litre olarak belirtirsek herkez daha net sonuç alır

Ben zonguldak gibi rampalı bir yerde sakin kullanımda yol bilgisayarı 10.5 litre benzin gaz tüketimm de 13 litre olarak tüketiyorum. tabi kullanıma göre tüketimin arttığını belirtebilirim...

kesin sonucu gaz bitince yazıcağımı söledim zaten,anlamayanlar için hesap şöyle;TL/Gidilen Kilometre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gazi zaten opetten aliyorum açıkcasi her firmayada güvenemiyorum 2,20 yede gaz var ama gidip 2,57 den aliyorum.ozaman  hava filtresine ve bujilere baktirip birde gaz ayari yaptirsam gelişme elde etcek gibiyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lt olarak dikkat ettigimde ekranda gözüken 12-14 lt / 100 km düz yolda  kalkış ve yokuşlarda dise 60-70lt /100km e kadar görüyorum.2gün önce 20 tl(2,57'den ) lik gaz aldim arabayi triptonikde sürdüm 60km oldu henüz bitmedi gaz. ama eli kulağında gibi duruyor  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanımlada alakası var agresif bi kullanımınız varsa illaki yakıtınız benzinde de lpg de de fazla olucaktır.siz yinede bi ayar yaptırın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanımlada alakası var agresif bi kullanımınız varsa illaki yakıtınız benzinde de lpg de de fazla olucaktır.siz yinede bi ayar yaptırın.

evet hocam bu konuda haklısınz ama mümkün oldukda 2000-3000 devir arasi sürmeye gayret gösteriyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bende de 2010 Mazda 3 Otomatik var. Üzerinde Zavoli marka sistem var. Ekranda görünen değer 10.2 lt. Cruise control ü tavsiye ediyorum arkadaslar, düz yolda yakıt tüketimine yardım olduğu kanaatindeyim. İnsan devamlı ayagını sabit tutamayabiliyor haliyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de 2010 Mazda 3 Otomatik var. Üzerinde Zavoli marka sistem var. Ekranda görünen değer 10.2 lt. Cruise control ü tavsiye ediyorum arkadaslar, düz yolda yakıt tüketimine yardım olduğu kanaatindeyim. İnsan devamlı ayagını sabit tutamayabiliyor haliyle.

İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu bir yerde Cruise Control'ü hakkını vererek kullanabiliyorsanız, sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Ben İstanbul'da oturupi Kocaeli Gebze'de çalışıyorum. Her gün otoyolu kullanmama rağmen, otoyolda Cruise Control'ü hakkını vererek kullanma sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Onda da mesaiye kalıp çok geç çıkmışımdır o şekilde kullanmışımdır. Çünkü İstanbul'da her yerde trafik dur kalk, siz takip mesafesi koyuyorsunuz ama araya hemen bir insan evladı giriveriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...