Jump to content

Fiat mış

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bunlar ankarada Pi makine sanayinin yaptığı ÇAKMA hummer lar. yani unimog kamyonların alt takımları üzerine sacları kaynatarak yaptıkları bi araç.

Askeri değildir. HUMMER la hiçbir alakası bağlantısı yoktur. Tamamen türk malı. Boyut olarakta hummerden farklıdır. Mesela orjinal hummerler çok daha geniştir. motorları yine çok farklı. benim bildiklerim bunlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk çıkarttıklarında 40.000$ gibi bir rakamdan satacaklarını söylüyorlardı. Haa bu arada "Kurtlar Vadisi IRAK" filminde de orjinal hummer değil bunlardan kullanılmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/06/09/yasam/yasamprn2.html

ABD'nın Irak'a yönelik başlattığı saldırı sırasında adından sıkça bahsedilen ünlü Hummer cipleri ile Almanların Lencereb-Unimog'unun bazı özelliklerinin birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan, adını da iki markanın kısaltılmasından alan Humimog'u geliştiren Pi Makina, şimdi 3 prototip üzerinde üretim yapmayı planlıyor. Pi Makine Proje Müdürü Serdar Gegin, böyle bir üretim yapmaya kendilerini tabiat şartlarının zorladığını belirterek, "Piyasada bulunan araçlar ihtiyaçlarımızı karşılamıyordu. Biz de kendi üretimimizi yapmaya karar verdik. Bazı askeri araç ve kamyonları cipe dönüştürdük." dedi.

2 yıl önce "kendi ciplerini" üretmek için kolları sıvadıklarını anlatan Gegin, "Biz aslında çelik konstrüksiyon ve baraj kapakları üzerine çalışıyoruz. Öncelikle ihtiyaç duyduğumuz araçların tamiratını yapıyoruz. Ama cip fikrinden sonra Gölbaşı'ndaki fabrikanın bir bölümünü bu proje için ayırdık." diye konuştu. Ne yapabildiklerini görmek için ünlü Hummer marka cipi taklit ederek bir prototip oluşturduklarını belirten Gegin, yeni araçlarını şu şekilde tarif etti: "Bu modelin yürüyen aksamını Mercedes-Unimog'dan aldık. Ancak bunun dışındaki kaporta ve diğer aksamları yerli. 105 beygir gücünde 2 bin cc turbo dizel motoru bulunan cip 6 ileri, 2 geri olmak üzere 8 vitesli."

Gegin, üzerinde çalıştıkları ticari cip ile ilgili ise şu bilgileri verdi: "Ticari model çok farklı. O tamamen bizim kendi cipimiz olacak. Motoru dışındaki (İngiliz Terkins) bütün aksamı yerli olacak. Orijinal Hummer'ın fiyatı yaklaşık 220 bin dolar civarında. Ancak bizim ürettiğimiz cipin fiyatı 40 bin dolar civarında olacak. Bir de 250 beygir gücünde benzinli bir model üzerinde çalışmamız var." ERG İnşaat'ın Gölbaşı'ndaki tesislerini ziyaret ederek, cipi deneyen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de, cipe övgüler yağdırdı. "Çok uğraştım devirebilir miyim diye; ama olmadı." diyen Aygün, projeyi yürüten ekibe destek olmak için cipi 10 gün süreyle makam arabası olarak kullanmayı taahhüt etti.

Bu haberler 2003 ten kalma tabi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...