Jump to content

Mazda 323 (89-94) Orjinal Ses ve Müzik Sistemi

NoooFearrrr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 yollu = İçerisinde tiz ve orta sesleri verebilen hoparlörlerin bir arada bulunduğu cins hoparlölerdir.

3 yollu = İçerisinde tiz, orta ve bas sesleri verebilen hoparlörlerin bir arada bulunduğu cins hoparlörlerdir . Yani 3 yollu bir hoparlörden bas tiz mid bütün sesleri alabilirsiniz.

Komponent = orta sesler için tek bir büyük hoparlör ve tiz sesler için twiter denen küçük hoparlörlerin birbirlerinden ayrı vaziyette bulunduğu cins hoparlörlerdir.

Yapılacak sistemde amfi ve subwoofer kullanılmayacak ise en iyi çözüm 3 yollu hoparlörler kullanmaktır. 3 yollu hoparlör kullanmazsanız bass sesleri duyamazsınız. Satıcılar genellikle ellerindeki 2 yolluları ve komponentleri satmak için bundanda bass duyarsına abi falan derler inanmayın yalan . En önemlisi kaliteli elektronik yapıya sahip bir radyo, radyo kötü olursa tüm sistem boşa gider.

En güzel, ekonomik ve performanslı sistemi 3 yollu hoparlörler ile kurabilirsiniz. Genellikle 6x9 oval ebatta bulunurlar. Kapı içindeki yuvalara 6x9 ebat büyük gelebilir , o yüzden kapı içleri için yuvarlak 3 yollu hoparlör aramanız gerekli genellikle Kenwood marka bulunuyor, fiyatıda makuldur. Arka cam önü için 6x9 ebat  uygundur.

Maliyet tahminim; 

radyo= 200-250TL

4 adet yuvarlak 3yollu = 180-200 TL

2 adet 6x9 oval 3yollu =150-200 TL

işçilik = 100 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun başında ifade ettiğim gibi , orjinal kasetçalarlı teybi kalmak üzere ve transmitter kullanaraktan, sadece 2 ön ,2  arka olmak üzere 4 hoperlörü değiştirmek istemekteyim, Sn Mazdacı1990 bu durumda ne önerirsin arka hoperlörler  bir çay tabağı kadar anca var, önler iyi benim öğrenmek istediğim şuki bu durumda bu teyple kaç yollu ve kaç watt alayım bu arabaya, gerçi şimdi bütçe yok ama bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan abi sen arkalara oval hoparlör attır. Orjinal teyp diyorsan amfi yada komponent almam diyorsan ovallerde de fazla pahalıya kaçma sakın. Gereksiz yani. Çünkü senin teyp onları ancak besler. Gidip iki oval hoparlöre 250 tl vermek saçmalık. Besleyemeyeceğin hoparlörü neden alasın ki. Ben 15 tl ye 4 sene evvel hoparlör almıştım. 3 yıldır da arabada takılı oval ve kağıt eski sistem hoparlör. Yani düşün ki kaliteyi artık. Hiç bir problem yaşamıyorum abi. Gayet tatmin edici sesi var. Benimkinin sorunu bas ayırıcı olmadığı için ve 2 yollu olduğu için baslar sesi boğuyor yüksek seste. Başka hiç bir problem yaşamadım ki bu problem orjinal pioneer hoparlörlerde bile var. Yani senin sistemin 150 tlye hallolur abi. Tabi yine de tercih senin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oval olmaz, zaten yeri var hemen köşelerde , oval alırsam sığmaz.  Gene yuvarlak ama daha güçlü alacam galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjinal teyp kaset çalar aynen duracak , sadece 4 adet yuvarlak hoparlör alacaksanız anladığım kadarıyla, o zaman şu şekilde ; hoparlör kutularının üzerinde watt değeri yazar ör; 80W - 150W gibi bir de bu değerin altında RMS= 40W - 60w gibi değerler yazar . Kutunun üzerinde yüksek yazan rakam amfiye bağladığınızda alacağınız max. değerdir. RMS değeri ise amfiye bağlamadan alacağınız max. değerdir. Sizi ilgilendiren değer RMS değeri .

Watt değerlerine çok fazla takılmayın, orjinal radyonun çıkışı büyük ihtimalle 20 - 25 Watt,  alacağınız herhangibi bir 3 yollu hoparlörün RMS değeride 30-60 Watt arası olacağı için sistem çok rahatça çalışır, hiç bir sorun olmaz.

Dandik markalara hiç bakmayın paranız boşa gider, kesinlikle 3 yollu hoparlör alın , Sony, Kenwood, Alpine, Pioneer, gibi markaları tercih edin, Media markt'ın sitesine şimdi baktım 3 yollu Sony ve Kenwood'lar 50 - 80 TL civarı rakamlara mevcut.

4 adet  3 yollu hoparlörün maliyeti 160 TL civarı bir rakam tutar.

16 Cm yuvarlak yuvaya tam oturabilir.  8:)

Etrafında boşluk kalırsa kalın naylon, tabaka sünger, yapıştırıcı ile tam izolasyon sağlayın soğuk hava gelmesin içeriye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgilendirmeler için teşekür ederim, Sn Mazdacı1990 eyvallah, şu durumda o kadar da bütçemi sarsmaz , parçaları aldığımda ve montajda fotoları bırakırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...