Jump to content

Yeni Mazda CX-5 te Favori Renginiz Hangisi ?

Burak
 Paylaş

Yeni Mazda CX-5 te Favori Renkleriniz Hangileri ?  

66 oy

1. 1. Yeni Mazda CX-5 te Favori Renkleriniz Hangileri ?

• Tutku Kırmızısı
      21
    • Gökyüzü Mavisi
      20
    • Metropol Grisi
      5
    • Kristal Beyazı
      7
    • Siyah
      6
    • Alüminyum Grisi
      2
    • Kutup Beyazı
      6

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ne yazık ki, öyle değil Ege. her zaman söylerim, kapılarda woofer olmaz! Dengeli dağılımlı bir düşük frekans için en iyi lokasyon koltuk altı gömmedir. ikinci de, bagaj içi gömmedir. Benim MX-5 ve RX-8'de yaşadığım en büyük problem, kapı woofer'larının hafif zorlanması ile kapı içinde bulunan herşeyin rezonansa girmesiydi. Ayrıca bu tip derinliği az woofer'ların zaten kendi başlarına da performansı düşüktür ki, bir de kapının konstrüksiyonun zayıflıkları, keyfi daha da düşürüyor.

CX-5'de kapı dizaynı daha ağır, kapı içi daha geniş, büyük ihtimalle de woofer'ların montajında yeni bir teknik kullandılar. Yani düşük frekans kalitesi ve volümü daha yüksek. Yalnız bu araçta da tüm fix ekolayzer ayarları yanlış. Araçta ayarlanabilir bir ekolayzer yok. Tüm Bose'lerde olduğu gibi (nedense? belli değil!) basit bir mid ayarı bile mevcut değil. Bu durum tüm sistemin kalitesini çok düşürüyor. Yeterli bass almak isterseniz orta sesler rahatsız edici boyuta ulaşıyor ve kulağınızı tırmalıyor. Bass'ı kısarsanız, işler biraz daha netleşiyor ama bu seferde, standart bir müzik sisteminden çok bir farkınız kalmıyor.

Bose otomobil audio uygulamalarında çok eleştirilen bir marka. Ben Cx-5'i almadan önce Volvo'nun 8 hoparlörlü (yine wooferlar kapılarda) orta seviye (performance) müzik sistemini test ettim. Bose ile aralarında dağlar kadar fark var, netlik ve ayarlanabilirlik üzerine. Volvo tüm araçlarında bunu standart getiriyor artık ki, opsiyonel olarak bir de premium ses sistemleri var ki, buna ekstra ödemeniz gerekiyor. Adamların koydukları basit bir ekolayzer ayarı inanılmaz bir fark yaratıyor.

Özetle Bose'nin yemesi gereken çok fırın ekmek var. Bose ses sistemi Mazda araçların güçlü bir yönü değil.

ne diyorsun abi  :D oldukça iyi ses veriyor bose bir kere  :D  cx5iniz hayırlı olsun çok çok iyi bir araba kazasız belasız sürüşler..  bose ile yüksek keyifler dilerim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 73
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Fotifoti

6

• mtutun

9

• EgeG

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ne yazık ki, öyle değil Ege. her zaman söylerim, kapılarda woofer olmaz! Dengeli dağılımlı bir düşük frekans için en iyi lokasyon koltuk altı gömmedir. ikinci de, bagaj içi gömmedir. Benim MX-5 ve RX-8'de yaşadığım en büyük problem, kapı woofer'larının hafif zorlanması ile kapı içinde bulunan herşeyin rezonansa girmesiydi. Ayrıca bu tip derinliği az woofer'ların zaten kendi başlarına da performansı düşüktür ki, bir de kapının konstrüksiyonun zayıflıkları, keyfi daha da düşürüyor.

CX-5'de kapı dizaynı daha ağır, kapı içi daha geniş, büyük ihtimalle de woofer'ların montajında yeni bir teknik kullandılar. Yani düşük frekans kalitesi ve volümü daha yüksek. Yalnız bu araçta da tüm fix ekolayzer ayarları yanlış. Araçta ayarlanabilir bir ekolayzer yok. Tüm Bose'lerde olduğu gibi (nedense? belli değil!) basit bir mid ayarı bile mevcut değil. Bu durum tüm sistemin kalitesini çok düşürüyor. Yeterli bass almak isterseniz orta sesler rahatsız edici boyuta ulaşıyor ve kulağınızı tırmalıyor. Bass'ı kısarsanız, işler biraz daha netleşiyor ama bu seferde, standart bir müzik sisteminden çok bir farkınız kalmıyor.

Bose otomobil audio uygulamalarında çok eleştirilen bir marka. Ben Cx-5'i almadan önce Volvo'nun 8 hoparlörlü (yine wooferlar kapılarda) orta seviye (performance) müzik sistemini test ettim. Bose ile aralarında dağlar kadar fark var, netlik ve ayarlanabilirlik üzerine. Volvo tüm araçlarında bunu standart getiriyor artık ki, opsiyonel olarak bir de premium ses sistemleri var ki, buna ekstra ödemeniz gerekiyor. Adamların koydukları basit bir ekolayzer ayarı inanılmaz bir fark yaratıyor.

Özetle Bose'nin yemesi gereken çok fırın ekmek var. Bose ses sistemi Mazda araçların güçlü bir yönü değil.

mazdalarda ekolayzırın olmaması çok büyük tepki çekiyor zaten :D  cd çaları mp3süzz olan fiat linealarda bile ekolayzır var. mazdalarda, telefondan vs. çaldığınız zaman telefon üzerinden ayar oluyor fakat cd çalar, fm vs. maalesef nasıl kayıtlysa öyle dinleniyor :D

2011 mazda6daki bose biraz daha farklı. arka havuzcuğa bağlı tek woofer var. fakat bazen ilginç sıkıntılar yaratabiliyor. arka havuzcuk, sert plastikten yapılmış.. öyle olunca basslar arttıkça o arka havuzcuk ses yapıyor. yumuşak kumaşımsı bir maddeden olsaydı

bu sıkıntı olmazdı heralde

bir de Bose'ta en çok eleştirdiğim şey. Aslında tüm arabalarda öyle ama bose olarak biniyoruz.      Woofer olduğu için arkada çok daha fazla bass hissediliyor fakat önde bass ı okadar hissetmiyorsunuz. kapılarda woofer sistemi bu yüzden hoşuma gitti  :D fakat arkadaki ses ile öndeki ses çok farklı. arka hoparlörler çok daha az tiz veriyor ve fazla bass ile ilginç bir ses ortamı oluyor arkada :D   

bir de merak ederim, cx9larda bir ara arka hoparlörllerde de bose yazardı ama 6da  sadece öndeki hoparlörlerde ve wooferda bose yazıyor. diğer hoparlörler bose değil mi acaba ?  :D

son bir eleştirim de şudur..

mazda6'ya bindiğim kadar da jettaya biniyorum. jetta'da twitırlar kapı kolunun hemen yanında ve arka koltukta oturduğunuz zaman tizleri çok güzel hissediyorsunuz çünkü kulağınıza ne çok yakın ne de çok uzak. fakat mazda6'da  arka taraf için tek bir twitır var ve işin saçmalığı konum olarak bose wooferın hemen arkasında.  :D benim aklım almıyor bu işi neden tek twitır yerleştirilir ? iki tane olsun ki sağ soldan farklı hoş tizler gelsin..  onun dışında neden wooferın hemen dibine yerleştirilir ? :D  o tizler yok olmaz mı wooferın yanında ?        artık arkadaki twitırın sadece park sensörü için çalıştığını düşünmeye başladım :D

neyse ki yeni 6da arkada iki tane var ama yine havuzcukta yani çok uzakta..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok yok sen bizi kandırıyorsun. Yaşını küçük yazmışlar askere geç gidesin diye :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Bana da öyle geliyor ama çaktırmıyorum...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ses sistemini büyük ihtimal akustik mühendisleri tasarlamıştır. Ben sistemi genel olarak başarılı buldum.Equalizer kişisel bir tercih meselesi.  Ben müziği doğal hali ile dinlemekten hoşlanırım mesela. Belki bir mid ayarı olsa daha geniş bir kitle tatmin olabilirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ama kötü yönleri de var! Mesela Ladyhawke kayıtları ne yazık ki, CX-5 Bose sistemi ile pek uygun kayıtlar değil. Mid yüksek kayıtlar ve Bose'de de mid ayarları olmadığı için, kaliteli dinleyebilmek imkansız...

Teşekkür ederim.Ses sistemini kişisel olarak son derece tatmin edici buldum. Ladyhawke CD son derece güzel dinleniliyor.Bası sonuna kadar açtım.Seste ne bozulma ne de patlama oldu. Mid ayarı olsa bir artı olurdu. O konuda size hak veriyorum. Alan Parsons (dünyanın en iyi tonmeister lerinden biridir) Güzel kayıtlar CD ler v.s  zaten iyi çıkıyor.

8cvy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

khzt.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim bose'Ta cd eski kayıt ise ne kadar baslı şarkılar içerse de eski cdlerde basslar az geliyor.. yeni cdlerde bass daha iyi..

hep unutuyorum.. istinye park'ta ki  audi showroomundaki tüm audilerin içinde bir cd var. hepsi aynı cd ve çok hoş kaliteli kayıt parçalar var  :D soracağım bir gün ne cdsi bu ben de alayım diye  :D önce bir alıcakmış gibi davranayım fiyat motor sorayım da şutu yemeyelim  ondan sonra hangi cd olduğunu öğrenip alıp dinleyeyim  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ekolayzer konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Otomobil ve evde müzik sistemleri ile gençliğinden beri ilgilenen birisi olarak, profesyonel olmamakla birlikte amatörce bayağı bilgiye sahip oldum.

Benim demek istediğim tam olarak şu; bizim Bose sistemleri fix ekolayzer ayarına sahip. Ya nötr bıraksaydılar, ya da en azından mid ayarı koysaydılar. Çünkü onların fix ortalama ayarları herkese hitap etmeyebiliyor.

İkincisi, piyasadan aldığınız hiçbir müzik CD'si nötr değil. Çok gelişmiş ekolayzerlerle kayıt ediliyor. O albümün stüdyo kaydını yapan Ton Maister tarafından (kendi tecrübesine göre) en iyi olduğunu düşündüğü frekanslarda kayıt ediliyor. Bu sebeple aynı ayarlarda 10 değişik CD değişik frekanslarda çok farklı sonuçlar veriyor. Tam nötr müziği ancak canlı performansta dinlemek mümkün ki, son dönemlerde onlar da aynı anda frekans ayarına tabi tutuluyor.

Yani demek istediğim; modern Dünya'da enstrümanların ve insan seslerinin tam doğal haliyle müzik yapıldığını duyabilmek için, bir sürü koyun ve kuzu ile yaylaya gidip, çobanı dinlemek gerekir...

Eh! durum bu olunca da, her ton maister'in zevki ile benimkinin uyuşmaması durumu vuku bulabiliyor. Bu sebeple de, benim zevkime indirgemek veya yükseltmek için bir ekolayzer ayarı iyi olurdu.

Ben bir önceki aracımda İsveç'li Hi-end üreticisi DLS sistemi ile (yaklaşık 1.000W) özel bir uygulama yapmıştım. CX-5'deki Bose'den kıyaslanamayacak kadar üstün olduğu halde, bir CD'yi mükemmel okuyup, diğerinde çok iyi sonuç vermeyebiliyordu. Sizinle aynı fikirde olduğum için, DSP veya Eko kullanmamıştım. Pişman olmam uzun sürmedi. Sistem ne kadar iyi olursa CD'lerin kayıt kaliteleri arasındaki fark da o kadar ortaya çıkıyor.

Bu konuda Harman Kardon veya Dynaudio uygulamalarına bakarsanız, benzer yapıdaki ve güçteki sistemlerle elde ettikleri ses netliği farkı görülebilir.

Bu ses sistemini büyük ihtimal akustik mühendisleri tasarlamıştır. Ben sistemi genel olarak başarılı buldum.Equalizer kişisel bir tercih meselesi.  Ben müziği doğal hali ile dinlemekten hoşlanırım mesela. Belki bir mid ayarı olsa daha geniş bir kitle tatmin olabilirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada Ladyhawke bir isim benzerliğiymiş. Sizinki film müziğiymiş... Ben müzik grubunun hayranısınız sanmıştım...

Teşekkür ederim.Ses sistemini kişisel olarak son derece tatmin edici buldum. Ladyhawke CD son derece güzel dinleniliyor.Bası sonuna kadar açtım.Seste ne bozulma ne de patlama oldu. Mid ayarı olsa bir artı olurdu. O konuda size hak veriyorum. Alan Parsons (dünyanın en iyi tonmeister lerinden biridir) Güzel kayıtlar CD ler v.s  zaten iyi çıkıyor.

8cvy.jpg

khzt.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada Ladyhawke bir isim benzerliğiymiş. Sizinki film müziğiymiş... Ben müzik grubunun hayranısınız sanmıştım...

abi peki infinitilerdeki bose müzik sistemi hakkında ne düşünüyorsun ? :D onlar biraz daha farklı sanırsam :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç dinlemek kısmet olmadı, bu yüzden yorum yapamayacağım. Ama tahminen hem Nissan daha fazla para ödemiş, hem de Bose üzerine biraz daha fazla çalışmıştır.

Yine de Infiniti'de Infinity müzik sistemi iyi olurdu!

abi peki infinitilerdeki bose müzik sistemi hakkında ne düşünüyorsun ? :D onlar biraz daha farklı sanırsam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...