Jump to content

Mazda3 Benzinli Chip Tuning +15 Bg

infiniteblack
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1.6 atmosferik motora chip yapıpta öyle bir beygir alınması yalan. atmosferik bir aracın gücünü arttırmak için çipten önce egzantrik, rahat nefes alan bir hava filtresi aynı şekilde iyi bir sıkıştırmaya sahip egzoz sistemi, manifold(headers) hatta iyice abartırsak piston gömlek girmek lazım motora. Bu olaylar yapıldıktıktan sonra giren hava miktarı ve bu fazla havayı yakması gereken benzini ayarlamak amacıyla yazılım yapılır ve en verimli hale gelir motor.

Bu dediklerim 1.6 atmosferik kendi araçlarımızdaki motor için geçerli yoksa dizel ve turbo benzinli araçlarda basınç açılarak böyle değerlere ulaşmak mümkün bayaa da bir yaygındir. Birçok arkadaşımda kendi turbolu veya dizel araçlarında yapmışlardır.

Stok atmosferik motora yapıcağınız çip uygulamasıda verse verse 5 bg verir buda %10 luk bir artıştan azdır hissetmezsiniz bile. Amaç aracınızı hızlandırmak ise enginkaypak nickli abinin yaptıklarından yola çıkarak aracı hafifletmektir, eğer aracınız manuel ise kısa şanzıman dişlisi takarak hızlanmayı arttırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence bu konu yeterince konuşulmadı.. :)

konuşsak olacaktı tabi ama kullandığım 2007 araç bebeğimiz doğmadan kendini bilmez bir kadın şahsiyet yüzünden pert oldu ve yaklaşık 3 ay kasko ıvır zıvır işleriyle uğraştım , daha sonra 2010 mazda 3 touring aldım  amaç ekonomiye döndüğü için şu an sadece tüplü ve öfkeli olabiliyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.6 atmosferik motora chip yapıpta öyle bir beygir alınması yalan. atmosferik bir aracın gücünü arttırmak için çipten önce egzantrik, rahat nefes alan bir hava filtresi aynı şekilde iyi bir sıkıştırmaya sahip egzoz sistemi, manifold(headers) hatta iyice abartırsak piston gömlek girmek lazım motora. Bu olaylar yapıldıktıktan sonra giren hava miktarı ve bu fazla havayı yakması gereken benzini ayarlamak amacıyla yazılım yapılır ve en verimli hale gelir motor.

Bu dediklerim 1.6 atmosferik kendi araçlarımızdaki motor için geçerli yoksa dizel ve turbo benzinli araçlarda basınç açılarak böyle değerlere ulaşmak mümkün bayaa da bir yaygındir. Birçok arkadaşımda kendi turbolu veya dizel araçlarında yapmışlardır.

Stok atmosferik motora yapıcağınız çip uygulamasıda verse verse 5 bg verir buda %10 luk bir artıştan azdır hissetmezsiniz bile. Amaç aracınızı hızlandırmak ise enginkaypak nickli abinin yaptıklarından yola çıkarak aracı hafifletmektir, eğer aracınız manuel ise kısa şanzıman dişlisi takarak hızlanmayı arttırabilirsiniz.

Dediğinize tamamen katılıyorum fakat o zaman için yabancı sitelerden yaptığım araştırmalardada +15 bg gördüm , zaten firmanın iddiası beyni söküp istanbula gönderip tekrar yüklemek olacaktı ve tabi öncesinde ve sonrasında aracı dyno ya çıkartıp istenilen güce ulaşmazsa beyni orjinale döndürüp herhangi bir ücret talep etmeyecekleriydi , yani kaybedecek birşey yok  +15 bg alınırsada kazanacak çok şey var :) ama dediğim gibi şu anda bu konuda birşey yapmayı planlamıyorum eğer ilgilenen varsa özellikle istanbulda bu işin daha kolay halladilebileceğini unutmayın bi araştırın derim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bu konuda oldulça tecrübeli biri olarak yazacağım  zira malum 1.6 mazda3 ü 180 hp lere çıkardım,

1- chip işi yalan dizel olsa belki o da turbolu oluşundan artış sağlar

2-200 hp ye kadar piston gömlek vs ye gerek yok motor internalları dayanıyor (herşey hakkında muazzam bilgisi olan arkadaşların bahsettiği gibi araç piston falanda sündürmedi)

3-illede ucuza hp artışı istiyorsanız aracı daha güçlüsüyle değiştirin zira chiple hava filtresiyle ya da intake takarak olacak iş değil tüm bunların yanında turbo olmadığı sürece...

4-turbo taksanız dahi öyle hp ler hemen cepte olmayacak 1.6 mazda3lerin ecu leri reflash edilebilir olmadığından ecu ye by pass yaparak asıl işi götürecek başka bir kutu takmanız ve adam gibi ince ayar yapmanız gerekecek(ben unichip takmıştım)

5-herşeyi tamamlasanız bile bu işin sonu yok illet bi virüs bu siz baştan vazgeçin derim :D

6-asla dynoda kendiniz ispatlamadığınız sürece 15 hp verir 20 tork koyar vs gibi laflara hatta satıcının koyacağı dyno sonuçlarına bile inanmayın zira buradaki benzin kalitesi ıvırı zıvırı vaad edilen sonuç ne olursa olsun burada yalan oluyor

7- bir seferde aynı mesajı 2 kez nasıl alıntı yaptım bende bilmiyorum,bu arada yazdıklarım alıntı yaptığım arkadaşa karşı değil kendi üstüne alınmasın ilk cümlelerimiz aynı şeyi destekliyor diye onun mesajından alıntı yaparak devam ettim ;)

Edit : Çift alıntı düzeltildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konuda oldulça tecrübeli biri olarak yazacağım  zira malum 1.6 mazda3 ü 180 hp lere çıkardım,

1- chip işi yalan dizel olsa belki o da turbolu oluşundan artış sağlar

2-200 hp ye kadar piston gömlek vs ye gerek yok motor internalları dayanıyor (herşey hakkında muazzam bilgisi olan arkadaşların bahsettiği gibi araç piston falanda sündürmedi)

3-illede ucuza hp artışı istiyorsanız aracı daha güçlüsüyle değiştirin zira chiple hava filtresiyle ya da intake takarak olacak iş değil tüm bunların yanında turbo olmadığı sürece...

4-turbo taksanız dahi öyle hp ler hemen cepte olmayacak 1.6 mazda3lerin ecu leri reflash edilebilir olmadığından ecu ye by pass yaparak asıl işi götürecek başka bir kutu takmanız ve adam gibi ince ayar yapmanız gerekecek(ben unichip takmıştım)

5-herşeyi tamamlasanız bile bu işin sonu yok illet bi virüs bu siz baştan vazgeçin derim :D

6-asla dynoda kendiniz ispatlamadığınız sürece 15 hp verir 20 tork koyar vs gibi laflara hatta satıcının koyacağı dyno sonuçlarına bile inanmayın zira buradaki benzin kalitesi ıvırı zıvırı vaad edilen sonuç ne olursa olsun burada yalan oluyor

7- bir seferde aynı mesajı 2 kez nasıl alıntı yaptım bende bilmiyorum,bu arada yazdıklarım alıntı yaptığım arkadaşa karşı değil kendi üstüne alınmasın ilk cümlelerimiz aynı şeyi destekliyor diye onun mesajından alıntı yaparak devam ettim ;)

Edit : Çift alıntı düzeltildi

Sizin yazdıklarınız doğru zaten ben turbo olayına girmeden anlattım bildiklerimi atmosferik olarak piston olayınıda sıkıştırmayı arttırmak için söyledım en azından bildiğim kadarıyla yanlışım olduysa affola. Rx forumundan sizin yaptığınız mazda3 turbo yu biliyorum. Maliyeti gözümde büyümese benimde yapmak istediğim birşey zaten

Saygılar :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla bugüne kadar aracıma performans filtresinden başka bir uygulama yapmayan biri olarak dediklerinizde bu işin piri olarak haklısınızdır bir lafım yok ama maddi durumu biraz düzeltirsem kaybedecek birşeyim olmayacağı için ne olursa olsun deneyeceğim tabi bu olay bugünlük yarınlık değil :) inşallah yaptırırsam buradan da olumlu olumsuz detayları bildiririm ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

valla bugüne kadar aracıma performans filtresinden başka bir uygulama yapmayan biri olarak dediklerinizde bu işin piri olarak haklısınızdır bir lafım yok ama maddi durumu biraz düzeltirsem kaybedecek birşeyim olmayacağı için ne olursa olsun deneyeceğim tabi bu olay bugünlük yarınlık değil :) inşallah yaptırırsam buradan da olumlu olumsuz detayları bildiririm ..

işin piri olma mevzusunda bana söylüyorsanız  ben sadece tecrübeliyim pir olacak kadar değilim ama en güzeli sizinde dediğiniz gibi fazladan harcama yapacak duruma glince deneyin derim

deneyeceğiniz zamanda satıcıya sıkı sıkı tembih edin buradaki benzin oktanına göre yazılım yapsın(daha doğrusu piyasadaki en kötü benzine göre ayarlamakta fayda var) birde kaç beygir alırsanız alın şanzımanınız otomatikse %83 gibi bi kısmını yere verebilir (valve bodyi upgrade etmiştim ben o kadar verirmi el sürmeden bilemiyorum)bunları önceden göze alın beklentinizden az çıkarsa üzülmezsiniz,aynı sitede mps için bakıyorum tamam söylenen rakamlar çıkarılabiliyor ama sadece yazılımla ve hava filtresiyle olursa kucaklar gideriz motoru

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Chip tuning, ideal ayarların dışına çıkmak manasına gelir. İdeal ayarların dışına çıkmak ise ideal kullanım ömrünü kısaltmak anlamına gelir. Ayrıca servis sıklığının artırılması olarak da yorumlanabilir. Ama chip tuning bir seçenektir ve insanlar seçimlerini yaşar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

S.aleykum arkadaşlar 2005 tiptronic aracıma beygir arttırmayı düşünüyorum. Daha önce bunu yaptırmış olanlar varsa deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Turbo açılış ve basınç değişikliğini fazla yakıt ile destekleyerek hissedilir güç artışı elde edilebildiği için, turbonuz yoksa pek birşey elde edebileceğinizi sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

S.aleykum arkadaşlar 2005 tiptronic aracıma beygir arttırmayı düşünüyorum. Daha önce bunu yaptırmış olanlar varsa deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum.

Konunuzu daha önce de bu konunun tartışıldığı diğer konuyla birleştirdim. Yapılan yorumlardan da anlaşılacağı üzere; boşa harcanmış zaman ve para.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Odb2 portuna takılan bir aparat var. Oradan ecuya müdhalede bulunuyor. Çıkarttığınızda aracınız eski haline dönüyor. Yaklaşık %10 civarı performans artışı vaad ediyor. Bana biraz mantıklı geldi. Çünkü yeni mx5 de aynı motoru kullanmasına rağmen 130 beygir civarında. Turbosuz araçta aracın parçaları üzerinde değişime gidilmeyecekse tek seçenek şu an bu gözüküyor. 550 eur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

volvo s40 1.6 dizel 109 hp 240 nm lik aracıma daha önce chip uygulaması yaptırmıştım.  dynoda 137 hp 300 nm değerlerini yakaladık.

inanılmaz tarifsiz bir keyif haline dönmüştü aracı sürmek benim için.  8 ay sonra yazılımı yapan arkadaşa  box haline döndürmesi için aracı

2 saat dil döktüm :)  8 ayın sonunda + baskı balata ömrünün 4/1 ini tamamlamışken bitti ve volan yandı. ayrıca 2 kere turbo yeniledim.

2 kere silindir kapağı çatladığı için komple masrafa girdim. 10 bin tl + 1000 tl chip uygulaması.. harcanan vakti patlayan çatlayan hortumları söylemiyorum.

ve bu aracın üzerinde ford motocraft orjinal ürün haricinde tek bir parça kullanılmadı.

belki benim bilgisizliğim belkide eşşeğe biner gibi araba sürmemle alakalı. ama aracımı stock halde 2 sene sürdüğümde böyle şeyler yoktu.

şimdi aranıyorum yine atmosferik bi araca ne yapılabilir diye. hiçbirşey yapmıcam.

eğer otomatik vites olmasaydı aracım ve 29bin km değilde 100k üzeri olsaydı belki kafayı kırıp birşeylere girişirdim ama oturcam oturduğum yerde.

artık yeter :)

not: volvodaki dizel motor mazdalardada fordlardada kullanıldı. dizel mazda 3 kullanıcıları dikkate alırsa iyi olur :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim :) iyiki olmamış bundan sonrada olmasa iyi olur. hem bir aracı normal performansın üzerine getirip hemde tam kapasite kullanmaya kalkarsanız benim gibi (hata) sonuçları pek iyi olmuyor. herşeyin orjinali güzel :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...