Jump to content

Branda Çekmek Zararlı mı?

criminal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar,

kuzenim tayin nedeniyle arabasını bana bıraktı,daha 2.günde sol çamurlugu çizmişler

bende naylon olmayan keten kumas karısımı gibi bir çadır/branda aldım be aracı sarıp sarmaladım.

günesten dolayı boyayı soldurur, ruzgarda branda sürtünür kılcal çizikler olur diyenler oldu.

daha önce kullananlarınız oldu mu?

bu arada branda yeşil renk, günün büyük çogunlugu gölge yerde araba.

araba da alüminyum gri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genel olarak tavsiye edilmiyor ancak, pamuklu örtüler her hangi bir şekilde zarar vermez, en azından sizin düşündüğünüz kadar olmaz...

Yıllar önce; ben kendi aracımda hafif pamuklu örtü kullanmıştım, uzun süre örtülü kalacaksa tek sıkıntı şu oluyor;

örtünün altında biriken kılcal kum, toz vs. örtünün hareket etmesiyle sürtünerek kılcal çiziklere sebep olabiliyor...

ancak bu çizikler ileride pasta/cila uygulaması ile rahatça giderilebilir...

Tercih sizin.

Çok uzun süre kalacaksa; makul bir fiyata otopark ile anlaşın ve bırakın... Bir ara aylık 20 tl ye ben bırakıyordum...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

otopark fikri cok mantıklı,ayrıca  20tl gibi fiyat  cok süper, evime yakın otopark yok diye bılıyorum yine de arastırıcam.

tesekkur ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

brandanın söylediklerinizin yanında nemlenmede yapabileceğini zannediyorum hava almaz olması ve buharlaşma olabilmesi muhtemel ancak hiçbir arabamda da kullanmadım. uygun ücretli uygun bir otopark diğer olumsuzlara karşıda daha uygun olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

brandanın söylediklerinizin yanında nemlenmede yapabileceğini zannediyorum hava almaz olması ve buharlaşma olabilmesi muhtemel ancak hiçbir arabamda da kullanmadım. uygun ücretli uygun bir otopark diğer olumsuzlara karşıda daha uygun olabilir.

Pamuklu ve ince kumaşlar hiç bir zaman nemlenme yapmaz, ıslansa da (hava bölge itibariyle nemli değilse) anında kurur...

Ayrıca; çok işlek olmayan ve eve yakın otoparklar tercih edilebilir bu konuda (fiyat açısından)...

Ben şimdilik işyerinin bahçesine bırakıyorum, eve de 100 metre olunca pek bi rahat oluyor, gözüm de arkada kalmıyor...

:egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

katılıyorum pamuğu giysilerde de tercih ediyoruz nem aldığından.

Ben bir dönem kullanmıştım çünki oradan biliyorum, ne kadar yağmur yağarsa yağsın, güneş açmadan hafif bir rüzgar estğinde (gece bile) hemen kuruyordu... Yeter ki; bölge nemli olmasın...

Eğer bölge nemli olursa, ne yapsak boş, güneşte bile kurumaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç ıslak yada nemliyken örtülmemesi gerekmektedir. Branda nefes aldığı sürece ve aracın bulunduğu ortam itibariyle (yağmur,nem,rutubet,güneş) etken faktör olup koruyucu özelliği elbet vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

brandaya karşı hafiften bir ön yargım vardı sanki biraz leke yapar kalmıştı zihnimde ama şimdi uzun süreli kullanmama durumunda neden olmasın kumaş cinsi bahsedilen özellikte olunca nemsiz bölgede dediğiniz hava şartlarından ve tozdan. geçen gün çamur yağdı örneğin, belkide doludan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tesekkurler arkadaslar, cevremde kapalı otopark yokmus,bende bugun tekrar gergınlıgını falan ayarladım,ruzgardan hareket edemez gibi,hergun kontrol edebılmek ıcın kendı arabamı da yanına koydum normalde evımın arkasındaydı simdi site içinde. hatta orası kuzey cephe gunun buyuk cogunlugu gölge oluyomus yenı farkına vardım :D  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iç kısmında naylon karışımı fazla olmadıktan sonra aracın boyasına zarar vermedikten sonra hiçbir sorun olmaz ,aracın içiyle alakası yokki dışı zaten açıkta ıslansada kuru gider varsın ıslansın, bence araç brandaları faydalı bişey ama çalınmaya karşıda biraz savunmasızlar :D brandalı bırakıp bırandasız bulmak var aracı :D güneş için de çok ideal bişey boyayıda koruyor döşemeleride. ama brandayı rengi güneşi yansıtacak yani altında sıcak oluşmayacak şekilde açık renk veya metalik renk almak daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pamuklu içeriği olanlar haricinde kesinlikle kullanılmasını tavsiye etmiyorum... Bir dönem Kuş serisi tenekelerle birlikte güya orijinal branda verdiler ve o dönem bütün araçlarda güneş yanığı hasarı oluştu...

Kalitesiz plastik veya benzeri mamül boya ile sıcağı hava almayacak şekilde günlerce tuttuğu için boyanın özelliği kayboluyor...

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Masallah  sitede her sorunun konusu var bizimkiler branda yaptir diye tutturdular surekli ortmem ama dolu ve cizilme riskine karsi dusunuyorum genel olarak birtakim zararlari oldugunu biliyorum ama ici miflon olsa yine cizilme nemlenme zarari olur mu acaba ?    http://m.kliksa.com/Product/GetProductDetail?productNumber=901774501

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Masallah  sitede her sorunun konusu var bizimkiler branda yaptir diye tutturdular surekli ortmem ama dolu ve cizilme riskine karsi dusunuyorum genel olarak birtakim zararlari oldugunu biliyorum ama ici miflon olsa yine cizilme nemlenme zarari olur mu acaba ?http://m.kliksa.com/Product/GetProductDetail?productNumber=901774501

Uzak durmanı tavsiye ediyorum... Gerekirse müsait bi yere dört kazık çak, üzerini kapat yine branda işine girme... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abinin dediği gibi pamuklu değilse geçiniz hepsinin tavanını yakıyor , daha çok güneyde kullanıldığından Veli abi tecrübeli tabii.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Branda işi iyi değilse de aracı kapalı bir yerde bırakmanın çok avantajı olduğunu dün akşam gördüm. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu (abartmıyorum) bir kaç arabanın camını kırmış kaporta kısmı zarar gören de olmuş. Ben de ucuz yırttım  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...