Jump to content

Branda Çekmek Zararlı mı?

criminal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Verdigim link aciliyor mu o nasildir acaba aslinda icimden gelmiyo ama doludan korkuyorum dun misketten biraz daha buyuk yagdi sukur zarari olmadi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Branda işi iyi değilse de aracı kapalı bir yerde bırakmanın çok avantajı olduğunu dün akşam gördüm. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu (abartmıyorum) bir kaç arabanın camını kırmış kaporta kısmı zarar gören de olmuş. Ben de ucuz yırttım  :)

dolunun o buyukluge ulastigi yerler oldu mu ankara'da. hocam o dunku dolu neydi oyle ya gok yarildi zannettik de o duzeyde degildi dikmen civarlarinda. yoksa ben battaniye hazirladim olursa diye gider atarim ustune. neyse ki kar yagmis gibi yeri kaplamasina ragmen buyuk degildi, bir hasar gorunmuyor en azindan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Mersin'de yaşıyorum. Buraların güneşini bilen bilir adamın aklını, arabanın boyasını alır...

Naylon brandalar aracı yakar boyayı da mahveder SAKIN diyorum...

Ben aracımın ölçülerine göre pamuklu bezden branda yaptırdım Adana'da, yıllardır kullanıyorum çok da memnunum... Hem dış etkenlerden korur hem de boyaya nefes aldırır, şiddetle tavsiye ettiğim yöntem ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pamuklu bezden branda yaptırdım Adana'da, yıllardır kullanıyorum çok da memnunum... Hem dış etkenlerden korur hem de boyaya nefes aldırır, şiddetle tavsiye ettiğim yöntem ;)

Peki dolu olayına karşı tedbir olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz kalınca, pamuklu bir kumaştan abi. Babamın sağolsun çatıdan düşürdüğü taş parçaları bile birşey yapamadı :) Bence bire bir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz kalınca, pamuklu bir kumaştan abi. Babamın sağolsun çatıdan düşürdüğü taş parçaları bile birşey yapamadı :) Bence bire bir..

Anladım; elde sağlam bir done var denilebilir... ;) Bilgi için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sezar arkadaşım bu bahsettiğin kalınlıkta ve pamuk olan brandanın maliyeti nedir acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dolunun o buyukluge ulastigi yerler oldu mu ankara'da. hocam o dunku dolu neydi oyle ya gok yarildi zannettik de o duzeyde degildi dikmen civarlarinda. yoksa ben battaniye hazirladim olursa diye gider atarim ustune. neyse ki kar yagmis gibi yeri kaplamasina ragmen buyuk degildi, bir hasar gorunmuyor en azindan

Evet hocam o büyüklüğe ulaştı Eryaman- Kazan arasında, Cumhuriyet Halim Bey in orada Tır ın camı kırılmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sezar arkadaşım bu bahsettiğin kalınlıkta ve pamuk olan brandanın maliyeti nedir acaba.

Aracı ölçüsüne göre değişiyor. Bu işi yapan brandacı-çadırcı adamlar var, gidin ölçüyü aldırın, ertesi gün dikip veriyor. benimki tekerleklerin yarısına kadar örtüyor ön ve arka da tamponların bitimine kadar, lastikli, takıp çıkartması kolay. Ben 60-70 gibi birşey vermiştim birkaç yıl önce ama adam babamın arkadaşıydı fiyat yanıltıcı olabilir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yaptırdığımız şey hafif ve katlaması açması kolay bir şey mi?

Sizin bahsettiğiniz gibi aynı malzemeyi her çadırcı şıp diye anlayıp tamam şöyle bir şeyden bahsediyorsun sen diye anlar mı?

Bu malzeme güneşli havada etkili olduğu gibi soğuk ve buz tutan havalarda da etkili mi ve su geçiriyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çizerek anlatmak istiyorum ama vaktim yok, hayal gücünüze güvenerekten ;

Aracı 6 yüzeyi olan bir zar küpü gibi düşünün... 1'i yere baktığı için 5 yüzey (2 yan,2 ön ve tavan)

Bu 5 yüzeyin toplam tahmini alanını hesaplayabilirsiniz en x boy cinsinden.

Kumaşın zaten fiyatı belli, ona göre bir fiyat çıkartır. Aynen dediğini anladım der çünkü o adamların işi o. Su geçiriyor tabi,gözenekli olduğu için... Buz konusunda ne desem yalan, çünkü kışın dahi sıcaklığın 0'ın altına inmediği bir iklimdeyim ;)

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağol oluyorsun tabi, şu buz-kar olayını da halleden bir şeyse kesin yaptıracağım. Ben Şaşmaz a bi uğrayım bir ara.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

doğum günümde bmw 116 sahibi yan komşum bana hediye olarak n11.com dan branda siparişi etmiş mazda3 olmadığı için focus yada jetta olanını almış :) ilk geldiğinde olmuyordu sonradan gergire gerdire baya baya açıldı katla topla derken şuan cuk diye oturuyor tüm kış nerdeyse örttüm fakat örtmeden önce hep tozunu aldım arabanın nerdeyse bir hafta elleme git brandayı aç mis gibi tertemiz en güzel yanı buydu :) pamuklu miflonlu ve su geçirmez yazıyor .. zaten araç kapalı garajda tozdan koruma maksatlı kullanmıştım bayada memnun kaldım :) Yaklaşık iki hafta önce brandayı rafa kaldırdım ..

Yaz aylarında kapalı mekanda çekmek mantıklı mı sizce ? (maksat toz tutmasın)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapalı mekanda tutmak her daim mantıklıdır ama amaç toz tutmaması değil tabi, tozu bir nebze engeller ama tamamen engellemez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde ihtiyacım var brandaya ne yapmalıki Aydın sıcak bir memleket :)

Gölge yer bulmak şart, ben branda işine Aydın kadar sıcak bakmıyorum Oğuzhan... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bursa'da bazen kullandığım kapalı bir otopark var, oraya yeni bir Ferrari park etmeye başladı ve sonradan üstünü branda ile örtmeye başladı. Kapalı yerde ne toz ne güneş var yine de kapatıyor sebebi pahalı aracı herkes görmesin diye olabilir.

Bu arada ben de branda boyanın üstünde çiziklere yol açar diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...