Jump to content

Branda Çekmek Zararlı mı?

criminal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba, modacar mazda 3 sedan için branda satıyor. Kullanan var mı acaba? Farklı model araçlarda da kullananlar olmuştur mutlaka. Özellikle temizlik amaçlı kullanmak istiyorum. Daha kaliteli ürünler var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Branda kaliteli olur ise ve iç kısmı pamuklu olur ise bir zararı olmaz lakin boyayı silebilecek bir malzemeden brandalar arabayı mahvedebilir, çok kılcal çiziklere ve matlığa sebep olabilirler. Araba açıkta duracaksa renk olarak çok açık renkler tercih edilmelidir, sonuçta boya sadece ışıktan solmaz oluşan aşırı ısınmadan dolayı bozulur ve solar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım. Çok teşekkür ederim. :dua:

Çok temiz yıkanıp ve bir o kadar da temiz kurulanıp cilalanıp örtülürse bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum . Aracım siyah renk 3 yıldır kullanıyoruz aldığımızdan beri kapalı garajda durmasına rağmen branda dan yana en ufak sıkıntı görmedim boyasına cilasına şampuan ve süngerine kadar iç dış detay temizliğine çok önem verir minimum her hafta bir gün 6 7 saatimi ayırırım .. Uzun lafın kısası bu dedikerimi harfiyen yaparsanız en ufak sorun çıkacağını sanmıyorum .. özellikle ciladan sonra brandayı takması çok daha kolay oluyor :) n11.com da baktığımda mazda3 brandası yoktu vw jetta veya ford focus tu tam hatırlıyamıyorum bu markanın birisini almıştım ilk başta tam olmasada zamanla baya iyi oturdu .. sonuç çok iyi içi pamuksu olması ve 15 gün durmasına rağmen kaldırdığımda otoparkın iç kısmı ister istemez toz olsa bile aracın brandasını kaldırdığınızda üzerinde en ufak toz olmuyor .. Brandayı ayda bir iki kişi yardımıyla silkeleyip tozunu atmak ve 6 ayda bir yıkamaya verirseniz her hangi bir sorun olmaz :)

vgXZjp.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıklama için çok teşekkür ederim. Benim aracım da siyah. O yüzden aklım karışıktı zaten. Kapalı alanım yok ne yazık ki...Ben de en azından bir ağaç gölgesine bile koysam branda kullanırım diye düşündüm. Mart ayında sipariş vereceğim. Umarım modacar branda düşündüğüm gibi çıkar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı açık havada veya kapalı alanda branda ile örtmekte bir sakınca yok, ancak araç branda ile örtülü iken brandanın ıslanmaması gerekli, branda yağmurda veya başka şekilde ıslanır ve aracın üzerinde kurursa boyaya ciddi zarar verir, bazı sert brandalarda araç üstünde ıslanıp kuruduktan sonra açarken boyanın branda da kalması gibi durumlar olabilir o yüzden yağmur yağdı mı, yağacak mı, yağıyor mu diye dışarıyı kontrol etmek gerekiyor. Yağmur başladığı anda koşa koşa inip toplamak gerekiyor :) . Veya arabanın yakınında olamayacaksanız yağmur yağarsa diye önceden toplamak yada yağarsa toplayıver diyecebilecemiz birileri gerekiyor :)

Bizim evin civarlarında arabasını örten hiç kimse yoktu, kapının önünde ben örtmeye başladım, 1 ay sonra 2-3 kişi daha örtmeye başladı, 2 ay 3 ay içinde örtü örtüp toplayan 10-12 kişi oldu :D , ya semt sakinlerinin aklına getirdim, ya moda başlattım, yada milletin hoşuna gitti, dikkat mi çektim bilmiyorum ama birisinin başlatmasını bekliyorlarmış gibi oldu :D . Bizim civarda her yaz arabaya örtü örtme sezonunu ben açıyorum, bir nevi başlama vuruşu gibi oluyor :D .

Şu an kış olduğu için örtmüyorum, ama yazın sürekli örtüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaşadıklarımı anlatayım bende.

İki arkadaşım, iş nedeniyle yurt dışına çıkacaklarından araçlarını evlerinin bahçelerine park ettiler.

Birisi, aracı toprak üzerine bir sundurmanın altına çift katlı (İçi pamuklu) branda ile kapatarak bıraktı.

Diğeri, aracı beton üzerine bir sundurma olmadan açık alanda aynı branda ile kapatarak bıraktı.

7 ay sonra gelip arabaları açtıklarında ne gördüler dersiniz?

Toprakta duran araba (230SE Mersedes) Etekler, Tavan, Kapı araları bildiğiniz pas, hem de boyayı itip kanser gibi yürüyen bir pas.

Beton üstünde sundurmada duran araba(Tempra) ise bıraktığı ilk günkü gibiydi.

Toprakta olması alttan nem alması "Bence" bu Mersedesi nakavt etmede en önemli faktör gibi geldi bana.

Kapalı bir yerde, temiz, kuru, ve 3 ayda bir iki gün havalandırılırsa sorun olmaz gibi geliyor bana.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Komşunun aracı gördükçe içim gidiyor. Sürekli branda kullanırdı, aracın tavanı, kaputu, bagaj kapağında hep güneş yanıkları var ve fena durumda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Komşunun aracı gördükçe içim gidiyor. Sürekli branda kullanırdı, aracın tavanı, kaputu, bagaj kapağında hep güneş yanıkları var ve fena durumda. 

daha mı zarar verir diyorsunuz? bu kağıt gibi ince bir şey. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Katil Balina :

daha mı zarar verir diyorsunuz? bu kağıt gibi ince bir şey. 

Valla o kadarına bilemeyeceğim, komşunun aracından edindiğim tecrübe. Onunki biraz kalın gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26 dakika önce, Mutlu Tekir :

Valla o kadarına bilemeyeceğim, komşunun aracından edindiğim tecrübe. Onunki biraz kalın gibi.

ben daha çok bodrumda kullanmak üzere aldım çünkü arabanın içi bayağı ısınıyor. güzel yıkanıp cilalandıktan sonra su almadığı sürece sorun olacağını zannetmiyorum, bakalım kısmet. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ozgur35 :

Abi dikkat et kolu komsu uzerine sigara izmariti atmasin sakat valla yanar 

o kadar densiz insan var mıdır ki:))))

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Katil Balina :

o kadar densiz insan var mıdır ki:))))

Adam balkonda icio abi kulluk kullanmio saliyo asagi ruzgarla gelebilir uzerine sakat abi 🙈

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, ozgur35 :

Adam balkonda icio abi kulluk kullanmio saliyo asagi ruzgarla gelebilir uzerine sakat abi 🙈

olmayacak sey değil tabi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...