Jump to content

Mazda3 Far Yıkama Hakkında

Montimpex
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yav şu far yıkama nereden farı yıkıyor bir anlatıverin ya. Tampon üzerinde bir kapak var ve kapalı duruyor. Ne su fışkırtacak bir delik ne de mekanizma var gibi. Nereden geliyor bu su? Ya da benimkinde yok mu :) 2012 Impressive

Sizinkinde de var. Farlarınız açıkken kolu 3 defa çekip bırakın, sonrasında farlarınız tertemiz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özellikle deneyip yıkama yapıyor mu yapmıyor mu diye bakmadım ama farın çevresine baktığımda yıkayacak bir mekanizma yok, bu sebeple şüphelendim :)

Hani bir nozul olur, oradan su püskürür falan. Çok mu teknolojinin gerisindeyim yoksa :) O tamponun üzerindeki kapak açılıp su mu püskürtüyor yoksa?

Çok basit bir soru olduysa kusura bakmayın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özellikle deneyip yıkama yapıyor mu yapmıyor mu diye bakmadım ama farın çevresine baktığımda yıkayacak bir mekanizma yok, bu sebeple şüphelendim :)

Hani bir nozul olur, oradan su püskürür falan. Çok mu teknolojinin gerisindeyim yoksa :) O tamponun üzerindeki kapak açılıp su mu püskürtüyor yoksa?

Çok basit bir soru olduysa kusura bakmayın :)

Aynen o farın altında ki kapaklı alan ileri çıkıp su püskürtüyor. Elinizle bile kendinize çektiğinize ileri gelir. Ama hassas parçadır, çok fazla kurcalamayın derim. Aynı şekilde püskürtme kapağınıza da gözünüz gibi iyi bakın. Sallanma, oynama vs var ise iyicene sabitleyin derim. Sonra arayıp, bulmanız çok zor oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen ne kusuru ! Ben bir çok şeyi bu forum aracılığı ile öğrendim. Doğru bildiğim yanlışlarım bile varmış. O yüzden sıkıntı yok, soru cevap şeklinde bilgi hazinemiz genişliyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

merhaba 

ben de 2015 model mazda 3 aldım power donanım. ancak far yıkama nereden yapılıyor çözemedim bir türlü. yardımcı olabilecek var mıdır ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni Mazda 3 lerde far yıkamanın çalışması için farların açık olması gerekiyor.

Mantıklı alında far yanmıyorken kirli olsa ne olacakki denmiş olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...