Jump to content

Mazda3 Far Yıkama Hakkında

Montimpex
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2013 sedan dizel impressive de far yıkama var mı arkadaşlar..resmi site de yeni mazda 3  geleceğinden eski kasa özelliklerini kaldırmışlar ulaşamadım bilgiye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Benim far yıkamayı hiç çalıştıramadım. Sigortası atmış, değiştirdim. Çalıştırmaya çalıştığım anda tekrar sigortası atıyor. Sigortayı kontrol etmekte fayda var. Motorda akünün önünde yer alıyor.

http://www.ekilavuz.com/kilavuz/03bc18674cc3dcd0/154/binek-otomobil/mazda/mazda-3-hb-bk

http://www.ekilavuz.com/kilavuz/03bc18674cc3dcd0/373/mazda/mazda-3-hb/binek-otomobil

Dün bende de aynı sıkıntı oldu, çalışmıyor diye biliyordum ancak dün elektrikçim biraz çalıştırdı fakat sigortayı attırıyordu. Birkaç sigorta değişiminden sonra yenisini almaya karar verdik, hellanınkini taktık şu an çalışıyor, fiyatı mazdanın orjinalinin 3te biri diyebilirim :)

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızda xenon far varsa aslında çok önemli bir özelliktir.  xenon farlar yapısı gereği far camının çok küçük bir alanından ışığı geçirip yolu aydınlatırlar. bu alan kirlendiği zaman aydınlatma önemli ölçüde düşer.  eski aracımda farları mercek montajı yapıp xenon takmıştım daha sonrada far yıkama yapmıştım. çok faydası olmuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suyu fışkırtması yıkamak demek değil ki o bakımdan dedim. Ben de yapıyorum fardaki pislikler aynı duruyor sadece ıslanıyor o bakımdan dedim pek bir işe yaramıyor diye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suyu fışkırtması yıkamak demek değil ki o bakımdan dedim. Ben de yapıyorum fardaki pislikler aynı duruyor sadece ıslanıyor o bakımdan dedim pek bir işe yaramıyor diye

sizin sistemde nasıl bir basınçla püskürtüyor bilmiyorum ama benim araçtaki sistemdeki basınç yüzünden durduğu yerde çalıştırınca kaput hatta ön cama kadar bile su geldiği oluyordu. giderken rüzgarında etkisiyle sadece farlara püskürtüyordu. ayrıca içine sadece su değilde cam sıvılarından koyulunca gayet güzel bir temizleme yapıyordu. yani ben memnundum açıkçası. özellikle uzun gece yolculuklarında havalarda biraz bozuksa gayet faydalı oluyordu. 
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizinkinin aynısı bende ki durum da. Duruyorken yaptığımda ta kaputun üstüne kadar sıçrıyor ama ben genel olarak temizlediği kanısına varamadım hiç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizinkinin aynısı bende ki durum da. Duruyorken yaptığımda ta kaputun üstüne kadar sıçrıyor ama ben genel olarak temizlediği kanısına varamadım hiç.

Cam suyu israfı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence far yıkamayı araç ile yolda ilerlerken oluşan kirleri temizlemek için düşünmüşler. Yani kir kurumadan temizleye yarıyor gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onun gibi bir şey su sıkmak yıkamak anlamına gelmiyor çünkü :) oraya bir de mini robotcuk koysalar ya capan kankilerim fırçayla iki cila çekse su sıkarken yine farın altına girse  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

far yıkama sistemini, şu yaşadığımız soğuklardan sonra çalıştıramadım ne olmuş olabilir. yardımcı olursanız sevinirim. daha önce çalıştırıyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mekanizma da donmuş olabilir. Motoru hareket ettiremiyordur. Havaların ısınmasını bekleyin, tekrar tekrar denemek sisteme zarar verebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tampondaki kapak donup yapışmış olabilir.

Antifiriz var mıydı cam suyunuzda.

Ucuz cam suları mavi parfümlü su gibi birşey. Ben susuz kullanırım bu cam sularını, -2 de meme önünde buzlanma yaptı sıkarken.

Mavi renkli azıcık alkollü suymuş benimki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoş Istanbul'da yıllardır öyle aşırı soğuk görmüyoruz ama bagajda her zaman kaliteli bir cam suyum ( Sonax şu anda ) vardır ve her su deposunu doldurduğumda 1-2 kapak eklerim

Servise bile cam suyu koydurtmuyorum bundan sebep :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yav şu far yıkama nereden farı yıkıyor bir anlatıverin ya. Tampon üzerinde bir kapak var ve kapalı duruyor. Ne su fışkırtacak bir delik ne de mekanizma var gibi. Nereden geliyor bu su? Ya da benimkinde yok mu :) 2012 Impressive

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yav şu far yıkama nereden farı yıkıyor bir anlatıverin ya. Tampon üzerinde bir kapak var ve kapalı duruyor. Ne su fışkırtacak bir delik ne de mekanizma var gibi. Nereden geliyor bu su? Ya da benimkinde yok mu :) 2012 Impressive

Konun ilk sayfasında 4.mesajda arkadaş yanıt vermiş. Bu işlemi uyguladınız mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...