Jump to content

Araç Isınana Kadar Titreme ve Patlama (1992)

whiteiron
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 45
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

5

• whiteiron

11

• clubberfree

6

• domestos

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

arkadaşlar bu arabalarda tekleme varsa bence önce bujiden başlayın. tekleme devam ederse distribütör kapağını dikkatlice sökün (dikkat edin içindeki yayı fırlayıp kaybolabilir) ve distribütör kapağında bulunan tırnakları temizleyin tırnaklar özellikle nemli bölgelerde korozyona uğrayabiliyor, daha olmadı tevzi makarasını değiştirin bu dediklerim hem çok ucuza mal olan (kendiniz bile yapabilirsiniz) hem teklemeyi ortadan kaldıran hem de yakıt ekonomisi sağlayan işlerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar aracım düzelti hepinize çok teşekkür ederim.

çözüm 1 takım bkr5E buji 0,75 buji aralığı

ama düzelmesinin en önemli sebebi 1 ve 2. gözdeki bu tepelerine gelen uçların bol olduğunu gördük onlarıda sıkıştırdık

şuan için problem çözülmüş oldu

Çok şükür... Senin kadar sevindim...

:clap:

arkadaşlar bu arabalarda tekleme varsa bence önce bujiden başlayın. tekleme devam ederse distribütör kapağını dikkatlice sökün (dikkat edin içindeki yayı fırlayıp kaybolabilir) ve distribütör kapağında bulunan tırnakları temizleyin tırnaklar özellikle nemli bölgelerde korozyona uğrayabiliyor, daha olmadı tevzi makarasını değiştirin bu dediklerim hem çok ucuza mal olan (kendiniz bile yapabilirsiniz) hem teklemeyi ortadan kaldıran hem de yakıt ekonomisi sağlayan işlerdir.

İlk tanışma mesajınızı yazdığınızda sizden çok şey öğreneceğimizi hissetmiştim hocam... Yanılmadım, yanıltmadınız teşekkürler...

Bu tür sorunlar için çoğu üye kapı kapı çözüm için dolaşıyor/dolaştırılıyor...

Teşekkürler, kolaylıklar.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

problemin giderildiğine çok memnun oldum fakar bir nokta kafama takıldı bujiler zaten yeni ise niye 1 ve 2 ye gelen bujiler genişti ??? normalde bujilerin 4 üde BKR5E değilmiydi şimdi terrdütte kaldım bende yakın zamanda değişmiştim bujilerimi ama sadece bir tanesini söküp baktım 90 filerdi , zaten olması gerekende oydu acaba diğerlerinide kontrol etsemiydim hepsi standarttır diye gerek görmemiştim. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla 2 tane buji kablosu tam bujiye oturmamış gevşek diyor. onları sıkıştırmış

evet 2 buji kablosu girişi genişlemiş onları sıkıştırıldı birde buji takım olarak değiştirip 75 filere getirildi daha önce ayarlayan usta 90 filer olarak ayarlamıştı bunları yaparak sorunu tamemen ortadan kaldırmış olduk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

problemin giderildiğine çok memnun oldum fakar bir nokta kafama takıldı bujiler zaten yeni ise niye 1 ve 2 ye gelen bujiler genişti ??? normalde bujilerin 4 üde BKR5E değilmiydi şimdi terrdütte kaldım bende yakın zamanda değişmiştim bujilerimi ama sadece bir tanesini söküp baktım 90 filerdi , zaten olması gerekende oydu acaba diğerlerinide kontrol etsemiydim hepsi standarttır diye gerek görmemiştim. ???

bence kontrol etmekte fayda var çünkğ bazı zaman yeni bile olsa aralıklar farklı olabiliyor bu kutunun bir yere çarpması veya düşmesiylede olabiliyor ama aracınızda bir problem yok ise dokunmamakta fayda var bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bendede çok farklı olmayan bir problem var bende buji aralğını değiştirsem işe yararmı arkadaşlar başka bir foruma sorduğum soruyuda buraya pasteliyorum yardımcı olursanız sevinirim

bir yada 2 ay kadar önce mazda 6 26 2000 motor aracıma servis bakımı yapıldıkdan hemen sonra atiker lpg taktırdım servisde bujiler buji kabloları falan hepsi elden geçmişti herşey normal dendi bugün itibari ile 900 km yol yaptım ama bugün ambarlı yolu üstünde gazla giderken baumaxda durduk alışverişimi yaptım yola çıkarken araç gaz yememeye başladı titremeler oldu ve stop etti bir daha çallıştırdım gene gaz yemedi bende benzin ile çalıştırdım ve devam ettim bir 20 km daha sıkıntısız gittik bi yerde daha durduk sonra ordan çıkarken gaz da gene çalıştırdım aracı yola çıktım birinci viteste iken gene gaz yememe oldu bende tekrar benzine aldım yola çıktım ama bu sefer benzindede gaz yememeler oldu tekledi araba zangur zungur sallanmaya başladı stop etti sonra ben sağa çektim iki dakka durdum tekrar yola çıktım gene araç zor gaz yiyordu e5 e çıktım 3üncü vitese atıım 4 e attım allahdan trafik yoktu 80-90km süratle 40 km kadar sürdüm bakırköye geldim aracı tekrar gaza çevirdim tekleme falan yapmadan 3 km daha sürdüm arabamı parkettim yarın veya bir sonraki gün servis yolları gözüktü bana,

ben önce aldığım gazdan şüphelendim ama araba aynı hatayı benzindede yaptı en son aldığım gazda ya petrol ofisi hadımköyden alındı yada bakırköy totalden alındı çok emin değilim

sonra ateşleme sisteminden şüphelendim bujidir buji kablosudur distiritördür falan ama zaten bunlar 900 km önce aracın periyodik bakımında hepsi kontrol edildi usta değiştirmeye gerek duymadı

sizler bu konuda tecrübelisinizdir sizce nerde arıza vardır bir fikir paylaşırsanız bende ustaya bakması gereken yerleri söylerim en azından lpg den mi kaynaklı arabadanmı onu anlamış olurum acaba lpg montajında bir sıkıntı olmuş olabilirmi ama aracı 900 km lpg de sıkıntısız kullandım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinde de; aynı sıkıntıları yaşatması lpg sisteminin günahını hafifletiyor gibi...

:nea:

Şüpheli konumundakileri yazıyorum;

Distribütör, buji kablosu, bujiler (tırnak aralığını düşür) hava akış metresi (az şüpheli) boğaz kelebeği...

Özellikle boğaz kelebeği temizliğini güzelce yaptır ve ayarlattır, bujilerini değiştirmediysen daha önce NGK'nın BKR5E serisindeki bujileri al ve tırnak aralığını düşürerek taktır...

Benim de sana şöyle bir sorum olacak;

Aracında klima var mı? Varsa; sorunsuz şekilde kullanabiliyor musun?

Benim araçta klimayı açtığında rölanti dalgalanması ve arada stop etme oluyor.

Kolaylıklar.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımda klima var ne benzinde nede gazda klima hiç sorun yapmaz ve şöylede pis bir huyum var klima kapalı gezmem gezemem cam açıkken rüzgar sesi beni deli ediyor o yüzden hep açıktır klimam lpg den sonrada öncesindede klimada sıkıntı yaşamadım dediklerini yarın ustaya söliyecem tırnak arasınıda 0.75 diyecem :) inşallah işimi banamı öğretiyon sen tarzı konuşmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımda klima var ne benzinde nede gazda klima hiç sorun yapmaz ve şöylede pis bir huyum var klima kapalı gezmem gezemem cam açıkken rüzgar sesi beni deli ediyor o yüzden hep açıktır klimam lpg den sonrada öncesindede klimada sıkıntı yaşamadım dediklerini yarın ustaya söliyecem tırnak arasınıda 0.75 diyecem :) inşallah işimi banamı öğretiyon sen tarzı konuşmaz

İlk önce ben de; ustaya buji aralğını düşür dediğimde bu bujilerde gerek yok demişti ben de sesimi çıkartmamıştım... Sonra gittiğimde ben sana söyledim ama yapmadın bak araç tekliyor dedim, hiç sesini çıkartmadan tamam sen nasıl istiyorsan öyle yapalım dedi ve yaptı... Faydası da oldu...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bujiden bujiye farkedermi acaba yoksa illaki şu model bujide 075 olacakmı diyorsunuz

Bizim araçların motoruna vermiş olduğum seri ve markalı bujiler uygun... Tırnak aralığını da sente çakısıyla düşürdüler mi faydası çok oluyor...

Sıkıntısı ne peki bu düşürmenin?

20 bin km gidecek buji gidiyor 10 bin km... E zaten bujinin takımı çok çok 30 lira, çektiğin sıkıntıya değmez...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bi arkadaşım vasıtasıyla motor ve elektrik işlerinden anlayan (ki sonradan anladığım kadarıyla iyi anlayan) ustayla tanıştım, muhabbet araba olunca ben derdimi döktüm ortaya...

Benzinde normal çalışan motor, lpg'ye geçtiğinde hem rölanti gözle görülür ve hissedilir şekilde düşüyor, hem de araç ısınana kadar (elimi araç kaportasına koyduğumda hissedilir derecede) tekleme oluyor dedim... Bayramdan sonra gel hallederiz dedi...

Bu gün gittim, eli boşmuş allahtan da, hemen ikimiz bir işe giriştik, daha önceden göz kararı buji tırnak aralığını düşürdüğümü söyledim, kızdı...

:P

O işler göz kararı olacak olsaydı bizdeki aletlere ne gerek vardı dedi, ve ben bujileri söktüm, o sente çakısı ile 0,6 filere ayarladı, benim göz kararı bujiler hikaye kaldı... Taktık hemen ve çalıştırdım, ne lpg ye geçerken motor devri düştü ne motor soğukken bile titreme oldu...

:egy:

Senin için rahat olsun dedi ve buji kablolarının değerini ölçtü, ateşleme bobinini ve distribütörü kontrol etti, hiç birinde sorun yok dedi...

:egy:

Az biraz rölantiyi yükseltti, klimadaki stop etme olayı da ortadan kalktı ama yine de hissedilir derecede klima açıkken titreme yapıyor...

Motorun 4000 km de 1 litre yağ yaktığını söyledim, bu kilometrede bu kadar yıllık motor yakacaktır elbet dedi... Ama şu haliyle bu motor üç dört yıl seni götürür dedi, içim bi daha rahatladı...

Bor türü katkıları o da tavsiye etti... İlk yağ değişiminde bu zımbırtıdan koymak şart oldu artık...

:sopa:

Neyse; uzun lafın kısası...

LPG de tekleme yaşayan arkadaşlar öncelikle buji tırnak aralığını sente çakısı ile 0,6 filer yapın, büyük ihtimalle sorun çözülecektir, olmadı avans ayarı ve rölanti ayarı yaptırın...

Bu dediklerimi de; işin ehli birisine yaptırın.

Aracımın çalışması, çekişi ve sesi çok çok stabil oldu diyebilirim, hatta dedim getti.

Sağlıcakla, kazasız günler.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@domestos gözünaydın ağbi süper oldu sorunun çözülmesi peki genelde şöyle diyorlar tırnak aralıklarını düşürenler tırnak aralığı düşünce alt devirlerde bariz canlanma oldu teklemeler ortadan kalktı ama yüksek devirlerde motor daha çok ses yapmaya ve zorlanmaya başladı diye yorumlar okumuştum şimdi senden yüksek devirlerdeki tecrübelerinide paylaşmanı bekliyoruz

birde bor türü katkılar nedir nereye kullanılır biraz açarsan konuyu bende netten tam araştırır bakarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@domestos gözünaydın ağbi süper oldu sorunun çözülmesi peki genelde şöyle diyorlar tırnak aralıklarını düşürenler tırnak aralığı düşünce alt devirlerde bariz canlanma oldu teklemeler ortadan kalktı ama yüksek devirlerde motor daha çok ses yapmaya ve zorlanmaya başladı diye yorumlar okumuştum şimdi senden yüksek devirlerdeki tecrübelerinide paylaşmanı bekliyoruz

birde bor türü katkılar nedir nereye kullanılır biraz açarsan konuyu bende netten tam araştırır bakarım

Şöyle yazayım anlayanlar kıyaslasın;

Çok yüksek devirlerde aracı kullanmayı sevmiyorum, bi bakıma arabaya eziyet ediyormuşum gibi geliyor ama deneme amaçlı 3.viteste 6000 deviri geçtim sıkıntısızdı, ne tekleme ne kesinti ne boğulma, kadranda da ibre 130 km/hızı gösteriyordu...

Bu benim için fazlasıyla yeterli bir denemeydi... Basit bi mantıkla ben ortamını bulduğumda rahatlıkla 5.vites 240 km/hız görürüm gibi geliyor...

:fiuw:

Bu deliliği yapacağımı sanmıyorum ama.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamamdır ağbi benim yüksek devirden kastım 4000 lerdi sen bayağ bi yüksek devirlemişsin madem motor o devirlerde eskisi gibiydi bağırmıyordu demekki bir sıkıntı yok yüksek devirlerde abi biraz araştırdım bu bor hakkında sitelerde şimdilik girme bu işe bak sana iki yorum kopyalıyorum

ben kullandım faydasını görmek biryana,zararı bile oldu.750km de yedeğe düşen arabam 700 km yi görmez oldu.halende görmüyor...iyi bişe olsa zaten köşebaşı satılırdı.tamamen düzmece,para tuzağı

ben kullandım ve sağolsun yakıt sarfiyatımı %de 7 artırdı...arabam az yakıyor diyorsanız kullanın

birde böyle memnunlar var önce bi hepsini araştıralım sonra geçeriz bu karkılarada :D

Eski aracım olan Renault - Laguna RXT 2.0 16 V bor power kullandım. Yağ değiştirme aralığı çok uzadı. 10.000 de değiştirdiğim yağı 20.000 de değiştirdim. Bunun bana faydası özetle;

10.000 km'lik yağ = 70 TL

Bor Power = 40 TL 70+40=110 TL

10.000 Km'de değiştirseydim 70+70=140 140-110=30 TL.....

20.000 km / 30 TL = 0,0015 TL (HENÜZ PERFORMANS VE YAKIT SARFİYATINA GİRMEDİM)

Performans'ta bi değişim hissedilir oranda oldu.. özellikle yokuş performansı çok değişti. Araç Lpg li olduğu için yokuşlarda çekiş düşüyor ve vites küçültmek gerekiyordu. Bor Power sonrası 2. vites ile çıktığım yokuşları 3.vites hatta 4. vites sınırında çıkar oldum. Düz yolda ise aracın performansı zaten iyi olduğu için hissedilir oranda değildi.

Yakıt konusuna gelince %7 ila %13 civarında hissedilebilir ekonomi sağladı. Ayrıca bu ürünü kullanmadan önce Mercedes, BMW ve Renault markalarında yapılan testlere ait raporları inceledim. İncelemekle yetinmeyip bu raporların gerçekliğini irdeledim. Önce Almanya'da bulunan Mercedes fabrikası ile iletişime geçtim. Raporda 2007 model Bir Mercedes'e test uygulandığı yazıyordu. Tabii aracın motor ve Şasi numaraları ile birlikte. Fabrikadaki halkla ilişkiler uzmanı ile yaptığım görüşmede testi doğruladı. Test fabrika gözetiminde ve yine fabrika test ortamında gerçekleştirilmiş. verilen değerlerin doğruluğunu kendi test cihaz verileri ile karşılaştırmışlar ve ortaya aynı sonuçlar çıkmış. Daha sonra aynı konu ile Merkez Fabrikası Fransa'da bulunan Renault ile görüştüm. Önce konu hakkında bilgi veremeyeceklerini, kendileri ile alakalı bir konu olmadığını söylediler. Sonra bir Renault kullanıcısı olduğumu ve fabrikada yapılan test sonucunda bu ürünü kullanacağımı, zarar vermesi durumunda fabrikayı sorumlu tutacağımı söyleyince ;) tutumları değişti ve konu hakkında bilgi verdiler. Evet bu testte fabrika ortamında yapılmış veriler gerçek, amaaaaa.... bor elementinin toz halinde katkı maddesi ile birleştirilerek sıvı hale getirildiği ve bu sıvının içerisinde bulunan partiküllerin motor iç parçaları üzerinde bir film tabakası oluşturduğunu, bu film tabakasının ve toz partiküllerinin zaman ve sıcaklık faktörü ile motorda sıkışmaya neden olabileceği, dolayısıyla her ne kadar test doğru ve fabrika test verileri ile örtüşsede zamanla ne olacağının bilinemeyeceği konusunda beni uyardılar. Fabrika yetkilisinin olasılık hesaplarına teşekkür ettim ve bor power kullandım.

Şimdi gelelim Sosyal Mesaja....... Bor elementinin dünyada yaklaşık %70'i ülkemizde bulunuyor. Ülkemiz için önemli ve bir o kadar da maddi getirisi yüksek bir element. Hergün bor konusunda yeni bir keşif yapılıyor, uzmanlar yakın zamanda bor ile çalışan motor üretmeyi planlıyor. Alternatif yakıt meselesi. Başta Avrupa Birliği olmak üzere bor konusunda ülkemizin tek tabanca olması nedeni ile bor karalama kapmanyaları başlatılmış bulunuyor. bundan kısa bir süre önce Avrupa Birliği Bor'un insan sağlığına zararlı olduğunu ve bor ihtiva eden ürünlerin ihracatının durdurulduğunu açıkladılar. Çok şaşırtıcı olmayan bu haberin doğruluğu tartışılır....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son bir haftadır sabahları iki üç marşta çalışmaya başladı arabam, altta video var ilk 3. de alıyor yalnız bir kaç saniye sarsıntılı çalıştıktan sonra normale dönüyor.

Bir ay kadar önce bujileri değişmiştim ngk markası 30 tl vermiştim, parçacı orjinal demişti banada fiyatı ucuz gelmişti.

birde bazılarınızın bahsettiği buji ayarlarındanmı kaynaklanıyor bilemedim yorumlarınızı bekliyorum.

93 Mazda 626 marş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle belirteyim bujilerin suçu günahı yok orijinaller çünki...

;)

Daha önceki aracımda şöyle bir problem yaşamıştım;

Havaların soğumasıyla (ki senin semptomlarında da bu etkili)  :D aracım tek marşta almamaya başlamıştı, iyice soğuyunca da 5-6 dakika uğraştırır hale gelmişti, aküm sağlam olmasa çalışmazdı...

Neyse; Bu işlerden anlayan birisine danış, siboplardan hava alıyor olabilir, yuvaları aşınmış olabilir ve bu hava neticesinde havalar soğudukça çalışmıyor olabilir...

Bunu şöyle test edebilirsin;

Aracını sabahları değilde güneşli bir havada öğle sıcağında çalıştırmayı dene, eğer tek marşta veya daha kolay çalışıyorsa sorunun sebebi sibop yuvalarının aşınması olabilir...

Değilse zaten benim tespitim çürümüş oluyor oh ne güzel...

;D

Ayrıca, ateşleme sistemini de bi kontrol ettir.

Geçmiş olsun, kolaylıklar... Gelişmelerden haberdar etmeyi de unutma...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...