Jump to content

Mazda CX-5 Benzinli (SKYACTIV-G) Yakıt Tüketim Değerleri

cceylan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tam bir avukat gibi düşünüyorsun abi  :)  , o zaman söyleyelim de  bizimkilerde aynı savunmayı yapsınlar :)

Gerek yok ki. Burda öyle bir iddiayla ortya çıkanı kuvvetli bir siieee çekip gönderirler :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Ankara-Adana-Mersin-Anamur-Gazipaşa-Manavgat-Konya-Ankara

Toplam: 1500 km

Ortalama Yakıt Tüketimim 6.9 litre.

Bu yolun Mersin-Gazipaşa arası çift yönlü, diğer yerler ise tek yönlü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara-Adana-Mersin-Anamur-Gazipaşa-Manavgat-Konya-Ankara

Toplam: 1500 km

Ortalama Yakıt Tüketimim 6.9 litre.

Bu yolun Mersin-Gazipaşa arası çift yönlü, diğer yerler ise tek yönlü.

Bilgilendirme için teşekkürler... Bence güzel değer...

Yeni Mazda3 rahatlıkla 5 litre yakar diyebiliriz.  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

2014 model Mazda CX-5'im 6000 km'de. Ortalama yakıt tüketimim 8,5 litre. 2000 cc benzinli ve AWD bir SUV için iyi bir değer olduğunu düşünüyorum. Yaptığım 6000 km'nin büyük bölümü şehirlerarası. Kullanım sırasında anlık yakıt tüketimlerine dikkat ettim ve şu sonuca vardım. Bu araçla düşük bir yakıt tüketimi istiyorsanız, düz yol ve inişlerde ayağınız gaz pedalına sürekli basmayacak, belirli bir hıza ulaştıktan sonra ayağınızı hafifçe pedalın üzerinde tutacaksınız. Bu durumda anlık değer olarak 3-4 lt'leri görebilirsiniz. Rampalarda ise yapacak bir şey yok, tüketim rakamı yüksek oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

2015 Mazda CX5 şu anda 4.000 km genel ortalama 8.2 lt /100km.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Şu anda 15.500 km ve genel ortalama hala 8.2lt/100km [emoji846][emoji137]🏼‍♂️

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2016 Mazda CX 5, 1400 km.de, ortalama 9.3 lt/100 km. Otoyolda ortalama 94 km sürat ile,üç kişi ve bagaj dolu iken 6.7 lt/100 km tüketim gösteriyor. Şehir içinde 9.8 lt/100 km, bu güzergahda 18 derece eğimli rampa ve sık dur kalk mevcut. Aynı güzergahta  Mercedes C 180'i olan bir arkadaşla 13-14 lt.yi gördük. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...
22 dakika önce, CX5user :

CX-5'im 33.000 km'ye geldi, ortalama tüketim değeri 8.6 litre. Katedilen mesafenin yaklaşık yarısı şehir içi.

2.0 cc +Otomatik + AWD + Benzinli araç için gayet makul bir değer bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaslar cx5 imi yeni aldim  1500 km yaptim 1200 u sehirler arasi olmak uzere ortalama tuketimim 9.2 sehirler arasi 90 la gidersem 6.2 yakiyor ama biraz basarsam 130 gibi tuketim 8.5 lara dayaniyor bu boyle mi devam edecek diye dusunmekten  alamiyorum kendimi goren otomotiv mugladan aldim aracimi yol tutusu ve konforu donanimlari veya sessizligi mukemmel ses sistemi olagan ustu  4. Vitese kadar vites oranlari cok iyi ama 5. Ve 6. Vites araliklari dortten cok uzekta keske 5. Vites 4.vitese daha yakin olsaydi birde sport surus modu ile normal surus modu arasina denk gelen bi surus modu daha olsaydi tadindan yenmeyecekti...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 çeker cüsseli hem de otomatik bir araca göre çok normal değerler. En büyük rakipleri tiguan, qashqai bu değerlerden az yakmıyor, hatta fazlası var. 
Zaten lpg de takacaksınız kuruş olarak cebi de yormaz. Hayırlı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba.

Önümüzde ay 2018 model CX-5 almayı düşünüyorum.

Şuanda 1.2 TDI Polo aracım var ortalama 28 kuruş yakıyorum :)

Yakıt konusunda çekincelerim var üzülecekmişim gibi duruyor eğer alırsam.. Tabi ki polo araç ile karşılaştırmıyorum kimse yanlış anlamasın eşekten inip ata binicem bunun bilincindeyim. LPG taktırmayı düşünmüyorum ama oldu da yakıt beni çok zorladı LPG taktırmak istesem sorunsuz çalışan bir LPG mevcut mu?

2019 yılında Skyactive-X motorla gelecek, yakıtta %30 azalma performansta da%30 artma olacak deniliyor. Bizim araç çöp olmasın sonra?

Bir sorumda şuan 2018 modellerde kullanılan motor kaç yıldır değişim görmeden CX-5 te kullanılıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Farstone :

Arkadaşlar merhaba.

Yakıt konusunda çekincelerim var üzülecekmişim gibi duruyor eğer alırsam.. Tabi ki polo araç ile karşılaştırmıyorum kimse yanlış anlamasın eşekten inip ata binicem bunun bilincindeyim. LPG taktırmayı düşünmüyorum ama oldu da yakıt beni çok zorladı LPG taktırmak istesem sorunsuz çalışan bir LPG mevcut mu?

2019 yılında Skyactive-X motorla gelecek, yakıtta %30 azalma performansta da%30 artma olacak deniliyor. Bizim araç çöp olmasın sonra?

Bir sorumda şuan 2018 modellerde kullanılan motor kaç yıldır değişim görmeden CX-5 te kullanılıyor?

1.6lt veya altı bir motora Sky-x teknolojisi gelmeyeceği kesin gibi. Tabiki 2019'da veya sonrasında motor hacmi bazlı vergi sistemi değişime gider mi bilmiyorum. CX5'deki motor 2013'den beri kullanılıyor. Aslında gerçekten çok verimli, ekonomik bir makina ama Cx5'e biraz az geldiği için, otomatik şanzımanla birlikte bence fazla strese biniyor ve tüketimi yükseliyor. 2.5lt motor Cx5'e daha uygun olurdu ama iş dönüp vergi olayına geliyor yine.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Leanback :

1.6lt veya altı bir motora Sky-x teknolojisi gelmeyeceği kesin gibi. Tabiki 2019'da veya sonrasında motor hacmi bazlı vergi sistemi değişime gider mi bilmiyorum. CX5'deki motor 2013'den beri kullanılıyor. Aslında gerçekten çok verimli, ekonomik bir makina ama Cx5'e biraz az geldiği için, otomatik şanzımanla birlikte bence fazla strese biniyor ve tüketimi yükseliyor. 2.5lt motor Cx5'e daha uygun olurdu ama iş dönüp vergi olayına geliyor yine.

2.0 motora bu yeni gelecek teknoloji uygulanacak sanırım. Peki LPG ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Farstone :

Mesut tek çekimserliğin yakıt konusu mu ?

Yıllık kaç km yapıyorsun yahut CX-5'ten sonra kaç km yapmayı planlıyorsun?

CX-5'le birlikte artış gösterecek olan giderlerin;

MTV

Kasko Poliçesi

Jant ebatından ötürü lastik maliyetleri

Bak çok ama çok taze, körpecik bir konumuz var. Tıpkı senin gibi düşüncesi olan @serkan306 arkadaşımız "Mazda CX-5 Almalı mıyım?" konusu açmıştı. Dilersen o konuya da bir göz at. Yukarıda örneğini verdiğim başlıkların hepsi konuşuldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Farstone :

Arkadaşlar merhaba.

Skyactive-X de %30 yakıt da azalma ve %30 performans artışı falan olmayacak. Yok öyle bir dünya. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

Mesut tek çekimserliğin yakıt konusu mu ?

Yıllık kaç km yapıyorsun yahut CX-5'ten sonra kaç km yapmayı planlıyorsun?

CX-5'le birlikte artış gösterecek olan giderlerin;

MTV

Kasko Poliçesi

Jant ebatından ötürü lastik maliyetleri

Bak çok ama çok taze, körpecik bir konumuz var. Tıpkı senin gibi düşüncesi olan @serkan306 arkadaşımız "Mazda CX-5 Almalı mıyım?" konusu açmıştı. Dilersen o konuya da bir göz at. Yukarıda örneğini verdiğim başlıkların hepsi konuşuldu.

Ötv indiriminden yararlanarak alıcam bir aksilik olmazsa. o yüzden Mtv ödemicem.

Yıllık 10.000 Km yol yapıyorum.

Kasko içinde %50 hasarsızlık indirimim var ama Polo araç için..CX5 te devam eder mi bilmiyorum.

bunları en başta belirtmem gerekirdi benim hatam pardon.

bana extra maliyeti dediğiniz gibi 5 sene sonra lastik maliyeti ve benzin masrafı olur. bu koşullarda tavsiye edermisiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...