Jump to content

Mazda CX-5 Benzinli (SKYACTIV-G) Yakıt Tüketim Değerleri

cceylan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Direksiyonun solunda hoparlör butonunun yanındaki info butonuna bastığınızda arka arkaya iki tane consumption yazısı çıkar göstergede. Birisi anlık sarfiyatı, diğeri 100 km.deki sarfiyatı gösterir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, mahmut tuncer :

Direksiyonun solunda hoparlör butonunun yanındaki info butonuna bastığınızda arka arkaya iki tane consumption yazısı çıkar göstergede. Birisi anlık sarfiyatı, diğeri 100 km.deki sarfiyatı gösterir. 

Ortalama tüketim için evet infodan trip a ve trip b olarak görüntülüyorum. Benim merak ettiğim ortalama hız(average speed) kaç olduğu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Info’da anlık sarfiyattan bir geriye tuşlarsanız çıkan Speed ortalama hız olsa gerek. Bende en son 34 km/h gözüküyordu. Uzun yola çıkarken sıfırlıyorum ve daha önceki yorumlarımda verdiğim 100 km.deki sarfiyatları bu şekilde saptamıştım. Fotoğraf çekebilirsem göndereceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, mahmut tuncer :

1B1CA176-227D-4B4D-B7F5-032455013FBA.jpeg

Evet sizde varmış. Ancak yeni modellerde yok. Anlamsız niçin kaldırmış olabilirler. Ben de foto çekip atarım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, M4zd4ever :

Evet sizde varmış. Ancak yeni modellerde yok. Anlamsız niçin kaldırmış olabilirler. Ben de foto çekip atarım. 

Yeni modellerde var diye hatırlıyorum. Multimedia ekranda yok fakat kadrandaki yol bilgisayarında var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
‎30‎/‎08‎/‎2018 at 00:20, M4zd4ever :

Merhaba zaman hızlı ilerliyor. 

Aracı Mayıs ayında teslim aldım. 6500 Km'yi geçtik. Bu arada iki kez şehir dışı yaptık. Yani yaklaşık 3 bin KM diyeyim.

Karma yakıt tüketimim 8.6 LT/100 Km.

Yine istanbul'da şehir-içinde 8.5-9.0 arası bir tüketimle gidiyorum.

9000 Km geçildi.

Havalar soğuduğu için mi bilmiyorum ama yol bilgisayarında ortalamam İstanbul şehiriçinde 9.5 LT/100km'ye yükseldi. Sakin bir sürüş tarzım vardır. (Bu arada trip A'yı toplam, Trip B'yi her yakıt alışta sıfırlayarak kullanıyordum. 1-2 ay evvel trip A'yı yanlışlıkla sıfırladım)

Bu arada benzini full'e tamamlayarak yaptığım hesaplamalarda gerçek tüketimin yol bilgisayarının gösterdiğinden %6-7 daha yüksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...