Jump to content

Mazda CX-5 Benzinli (SKYACTIV-G) Yakıt Tüketim Değerleri

cceylan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

Bende CX-5 kullanıcısıyım. Kış Lastiklerinden ve 10.000 bakımdan önce yakıt tüketimi 9.8 LT/100 KM idi. 10.000 Bakım ve Kış Lastiği sonrası aynı değer, 10.4 LT/100KM oldu. Bende genelde Tuzla-Beşiktaş arası kullanıyorum. İstanbul şehir içi trafiğinin kendine özgü dinamiklerinden dolayı, İstanbul içi tüketim değerlerini,  hiçbir testin yakıt tüketim değerleri ile karşılaştırmak doğru olmaz herhalde. Yakıt tüketimi bir yana Mazda CX-5 kullanmak gerçekten çok keyifli. Özellikle karlı ve buzlu yollardaki performansı - tabi ki kış lastiği ile - oldukça iyi....  :nazar:

İstanbul tarifiği kesinlikle mukayese olamaz. Kaldı ki şu anki tüketim değerleri bence gayet iyi. Sonuç itibari ile 2 Bin Cc'lik bir Cx-5 araca biniyorsunuz. Trafiğin olmadığı bir ortamda bu değerlerin 2-3 Litre altına iner bence. Yakıta filan takılmamakla en iyisini yapıyorsunuz. Siz aracınızın keyfini çıkarın. Kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Bugün biraz sportif coupelere bakayım dedim, 0-100 lere bakınca tamamen hüsran , bu arada bana göre en kullanışlı sportif araç 165 hp 1345 kg 4x2 CX-5  çıktı  :) üstelik en ekonomik olanı...Ortalama 7.4 lt yakanlar var :)

http://www.arabam.com/Test/Mazda-CX-5-20-SKYACTIV-G-4x2/Detay-296000

4x2 Cx-5 in sportif olduğunu düşünüyorum çünkü:

165 hp , 1345 kg ve 9.2 sn 0-100 km

Skyactive motor şanzıman ,şasi sayesinde sportif vites ve sürüş hissi 

Yerden yüksek yapı ile daha rahat sürat yapabilme,  konforlu oluşuyla bozuk yollarda gazı fazla kesmeden devam edebilme gibi özellikler standart sunuluyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

cx-5 aracım 18000 km oldu ve yakıt değerleri düşmeye başladı, bu yaz ankara bodrum arası klima devamlı açık ve 4 kişi ile 7.2 lt/100 km yakıt tüketimi oldu, şu anda ankara da % 50 şehir içi 8.5 lt ile dolaşıyorum ve spor bir kullanım ile. Birçok 4x4 kullanmış birisi olarak aracımdan her bakımdan çok memnunum, sessizliği ve yol tutuşu mükemmel, donanımı ise şu an sorunsuz çalışıyor.

4x4 düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim, sadece dikiz aynaları 120 km hızdan sonra hafif titriyor, servis ile konuştum, kronik bir arıza imiş, mazda üzerinde çalışıyormuş,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

cx-5 aracım 18000 km oldu ve yakıt değerleri düşmeye başladı, bu yaz ankara bodrum arası klima devamlı açık ve 4 kişi ile 7.2 lt/100 km yakıt tüketimi oldu, şu anda ankara da % 50 şehir içi 8.5 lt ile dolaşıyorum ve spor bir kullanım ile. Birçok 4x4 kullanmış birisi olarak aracımdan her bakımdan çok memnunum, sessizliği ve yol tutuşu mükemmel, donanımı ise şu an sorunsuz çalışıyor.

4x4 düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim, sadece dikiz aynaları 120 km hızdan sonra hafif titriyor, servis ile konuştum, kronik bir arıza imiş, mazda üzerinde çalışıyormuş,

Ayna titremesini Ege Bölge buluşmasında Okan anlatmıştı, hem Onur'un miniği ile ilgilendiğim için, hemde ilgi alanıma girmediği için tam kulak kabartmamıştım, fakat üzerinde çalışıldığını söylemişti...

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

CX-5 sahibi abiler, yakıt tüketimleriniz ortalama  ne seviyelerde şu an ?

Recep abi seninki biraz yüksek olabilir, sıkışık trafikte kullanıyorsun bendeki vitaranın daha az yakmasından anladığım kadarıyla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Recep abi seninki biraz yüksek olabilir, sıkışık trafikte kullanıyorsun bendeki vitaranın daha az yakmasından anladığım kadarıyla

Dogrudur. Sehir içi degerleri, trafik durumuna( arada bir çevre yoluna çıkmaya,açık trafik görme vs.ye göre)

çok fazla değişiyor. Kışın haftalık yaptığım ölçümlerde 10'dan 13'e kadar değerler görmüştüm.

Uzun yolda ise İst-Dikili (yaklaşık 370 km)4 seferde de 7.6 lt oldu.

İst-Rize( 1150km) 8.2  Rize-İst 8.3. Yanlız bu degerlerin bayramdaki rezillikte gerçekleştiğini hatırlatayım. Normal şartlarda 13,5-14 saat olan yol giderken 18, dönerken 19 saat sürdü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gayet iyi abi, arkadaşın güya az yakan manuel 1.4 tsi 150 hp Tiguan'ı Malatya gibi boş trafikli yerde ortalama 10 lt yakıyor.

Ben hafta sonları şehirler arası 11,5-11,7 civarı ortalama ile geziyorum, ekonomi amaçlı sürmeden...şehir içinde 14 lt yakanlar da var ama ben maks 11,9 gördüm biraz dur kalk ile beraber...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek ki, sadece burada yazılan satırları dikkate aldığımızda aracı alırken dikkat edeceğimiz nokta ortaya çıkıyor: katalog değerlerine göre şehir içi/dışı sapma birçok faktöre bağlı olarak %25 ila %50 arasında değişebiliyor. Mazot maliyeti yaparken ortalama %35 sapma hesaplamak doğru olacak.

Emsallerine göre az tüketmesine karşın, katalog değerlerine göre sapmayı daha az beklerdim.

Skyactiv'in en rahat karşılaştırılabilir değerlerini 1.5 benzinli ve dizeller geldikten sonra anlayacağız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek ki, sadece burada yazılan satırları dikkate aldığımızda aracı alırken dikkat edeceğimiz nokta ortaya çıkıyor: katalog değerlerine göre şehir içi/dışı sapma birçok faktöre bağlı olarak %25 ila %50 arasında değişebiliyor. Mazot maliyeti yaparken ortalama %35 sapma hesaplamak doğru olacak.

Emsallerine göre az tüketmesine karşın, katalog değerlerine göre sapmayı daha az beklerdim.

Skyactiv'in en rahat karşılaştırılabilir değerlerini 1.5 benzinli ve dizeller geldikten sonra anlayacağız...

Kullanım şartlarına göre katalog değerlerini yakalamak zaten mümkün değil... Ben o değerleri sadece orada yazan bir veri olarak görürüm ve aracın değerlerini oraya indirmek için çabalamam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cx5  kocaman bir suv fena değerler değil bunlar tabi.

Yanlız skyactiv dünyada şu yönden çok eleştriliyor, fabrika verilerinin ulaşılmasının zor olduğu söyleniyor..

Halbuki 1.6 105hpli mazda3 almanyada katıldığı bir testte fabrika verilerine en çok ulaşan araba çıkmıştı hatta fabrika verilerinden daha az tüketen tek araba olmuştu. MazdaTR'nin sitesinde var.

Biz mazda6 ile 120-130 km hızla 3 kişi+ bavullar ile yaklaşık 7.2 gibi yakıyoruz. Çok uğraştığımızda bavulsuz iken ve 100-110 gibi 6.5 görmüştük ama öyle de hayat geçmiyor ki :D 20.000i geçtiğimizden beri yakıt tüketimi aşırı derecede düştüğünü belirtmek isterim. Ama 18 yada 19 değil. 20.000den sonra çok fark etti..

Cx5 için iyi değerler bence bahsedilen değerler, çok değinmesek te yükseklik cidden çok arttırıyor tüketimi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toyota rav4 multidrives s kullaniyorum. Sehir disinda 100 e sabitledigim de bile ortalama 8 litrenin altina dusemedim henuz. 110 larda kullandiginizda 9 litre yakiyor. Sehir ici 10 -11 arasi geziniyor. Gaza yuklenip devirli kullanirsaniz 13 -14 civari yakiyor sehir ici.

Cx-5 bence az yakiyor muadillerine gore

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genele baktığımızda CX-5 in kullanıcılarında gerçekleşen tüketim değerleri ortalaması RAV4 ve CRV nin tüketiminin oldukça altında...

Yalnız Mazda'nın yeni web sitesinde CX-5  için 100 km de 5.3 gram yakıyor deniyor, ah keşkem ah keşkem :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genele baktığımızda CX-5 in kullanıcılarında gerçekleşen tüketim değerleri ortalaması RAV4 ve CRV nin tüketiminin oldukça altında...

Yalnız Mazda'nın yeni web sitesinde CX-5  için 100 km de 5.3 gram yakıyor deniyor, ah keşkem ah keşkem :tey:

Klavyeleri sürçmüştür.Emisyonu yazdıktan sonra gaza gelip, tüketimi  litre yazacağına

gram yazmışlardır. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) Keşke bu klavye sürçtü savunmasını yanıltıcı tüketim değerleri vermekten ceza ödeyenler de  akıl etseydi abi ...

---

http://www.i30club.com/index.php?topic=3378.0

Kia ve Hyundai Amerika pazarında belirtmiş olduğu yakıt verilerinin Kore'deki test prosedürlerindeki bir hata neticesinde yanlış yayımlandığını kabul etti. Hatta 2011-2012 yıllarında belirli model araç sahiplerinin yakıt giderlerinin, yanlış bilgilendirme ile gerçek değer arasındaki farkın %25 fazlası kadarını karşılayacakmış.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25394948

Aynı zamanda Amerika ve Kanada'daki müşterileri bilgilendirme amacıyla bir de site kurmuşlar

https://hyundaimpginfo.com/

---

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi şimdi birisi çıksa  5.9 gram yakıyor diye aldım aracı dese :) , aradaki yakıt farkını da Mazda ödese ne güzel olurdu dimi, en ekonomik SUV seçilirdi CX-5 harbiden  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) Keşke bu klavye sürçtü savunmasını yanıltıcı tüketim değerleri vermekten ceza ödeyenler de  akıl etseydi abi ...

---

http://www.i30club.com/index.php?topic=3378.0

Kia ve Hyundai Amerika pazarında belirtmiş olduğu yakıt verilerinin Kore'deki test prosedürlerindeki bir hata neticesinde yanlış yayımlandığını kabul etti. Hatta 2011-2012 yıllarında belirli model araç sahiplerinin yakıt giderlerinin, yanlış bilgilendirme ile gerçek değer arasındaki farkın %25 fazlası kadarını karşılayacakmış.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25394948

Aynı zamanda Amerika ve Kanada'daki müşterileri bilgilendirme amacıyla bir de site kurmuşlar

https://hyundaimpginfo.com/

---

Amerika'da kolay yırtarlardı, 5,3 g(alon)/100km dedik diye :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...