Jump to content

2012 Model Mazda CX-5 Test Sürüşü

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu Subaru tarafından yapılan test ile ilgili bir şey daha merak ettim, Emre?

Neden testte BMW X3, Audi Q5 ve Mercedes GLK yok? Hadi diyelim onlar Premium aynı sınıf değiller. Aslında test edilen plastik deri kalitesi değil, awd sistemi olduğuna göre olmalılar ama hadi kabul diyelim....

Peki Mitsubishi Outlander, Suzuki Grand Vitara, Nissan X-Trail, VW Tiguan gibi tamamen muadil ve rakip araçlar neden yok?

Mesela 3 adet JTEKT awd kullanan araç yerine (CX-5, Escape ve RAV4) neden VW Tiguan gibi Haldex awd kullanan bir model dahil edilmemiş?

Videoyu baya cesur buldum :) aynı  bizim köylerde şahin doğan toros ve doblolarla yaptıkları gibi ancak başarı burdan emniyetli geçmek olmalı , iyi bir pilotajla şöför başarmış görünüyor...

Aksi taktirde tekerler çamurla dolup kaymaya başlayınca araç 2:00 dk daki gibi kanala düştüğünde tamponlardan birini elimize almak olası :)

Denememek lazım , bu işlere uygun araçlar altı boydan boya korumalı , çelik tamponlu yükseltilmiş ve MT (mud terrain) çamur lastiklik araçlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

13

• Fotifoti

14

• emregc

18

• mtutun

68

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ekranda 5,2 gördüğümde ben de şok oldum, Özkan! Ama çok dikkatli kullandım, trafik de harikaydı. Buna rağmen şok bir değer doğrusu. Ve hatta ben bile inanmam sonradan diye, fotoğrafını da çektim. Biraz titrek çıktı ama okunuyor...

Bu sınıfta, 4x4, atmosferik 2.0 motor ve otomatik şanzıman için gerçekten mucize bir değer bence. Bu veriler ışığında uzunyolda sakince gidildiğinde 6 lt civarı rahatça tutturulabilir gibi. 2009 otomatik Mazda 3'le Ankara-İstanbul arası minimum 6,3 tutturabilmiştim o da ortalama 85 km gibi bir hızla. Cidden iyi değerler yakalamış Cx-5.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu Subaru tarafından yapılan test ile ilgili bir şey daha merak ettim, Emre?

Neden testte BMW X3, Audi Q5 ve Mercedes GLK yok? Hadi diyelim onlar Premium aynı sınıf değiller. Aslında test edilen plastik deri kalitesi değil, awd sistemi olduğuna göre olmalılar ama hadi kabul diyelim....

Peki Mitsubishi Outlander, Suzuki Grand Vitara, Nissan X-Trail, VW Tiguan gibi tamamen muadil ve rakip araçlar neden yok?

Mesela 3 adet JTEKT awd kullanan araç yerine (CX-5, Escape ve RAV4) neden VW Tiguan gibi Haldex awd kullanan bir model dahil edilmemiş?

Abi satış odaklı direkt karalama kampanyası, en yakın rakiplerini toplamışlardır...

Bende bu fake test videolarından sonra Subarunun ciddiyetinden ve asaletinden iyice şüphe duymaya başladım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bir video olmuş. Yollar bizim İstanbul yollarına da benziyor biraz...

İşte demek istediğim buydu, Mehmet. Mazda hiç sağa sola sapmadan kendisi CX-5'i çoğumuzun hayatta sokmayacağı zorlukta hafif arazi şartlarına (ve hatta bu hafiften orta dereceye doğru giren bir yol zorluk derecesi) sokmuş ve kapasitesini bize ispat ediyor....

Bir Off Road denemesi de Avustralya'dan. Bu şartların otomobili olmamasına rağmen, Mazda CX-5'in 2.bölümde çukurdan çıkışı gayet başarılı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok, şimdi eleştirirken adil ve ölçülü olalım ki, lafımız yerini bulsun. Subaru ciddi bir firmadır ve Mazda gibi karakter ve mühendislik prensiplerine sahip çıkan bir üreticidir.

Ancak ABD'deki pazarlama görevlilerini video'ların usül ve nitelikleri konusunda uyarmaları lazım. Dikkat ediyorsan bunlar hiç Japonya veya başka pazarlar menşeili olmuyor, sadece ABD'den geliyor bu tür video'lar...

Abi satış odaklı direkt karalama kampanyası, en yakın rakiplerini toplamışlardır...

Bende bu fake test videolarından sonra Subarunun ciddiyetinden ve asaletinden iyice şüphe duymaya başladım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne bileyim abi genelde videoları Japonlardan izlemediğimizden ben ayırmıyorum ABD subarusuyla Avrupa subarusunu, ABD liler daha örnek teşkil ediyorlar dünyaya, hatta bazılarımız dedelerini Amerikalı zannediyor, o nedenle ben direkt Subaruyu suçlu buluyorum :) ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

. Dikkat ediyorsan bunlar hiç Japonya veya başka pazarlar menşeili olmuyor, sadece ABD'den geliyor bu tür video'lar...

daha çok fotograf insanı onlar :) Topkapı sarayında 2 ff slr ile geziyor adamlar :D paranin gözünü seveyim .

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde pilotaj diye bir şey var abi , kimse bundan bahsetmiyor, evelden arazi aracı mı vardı Toroslarla böyle rampaların anasını ağlatıyordu doğuştan cengaver vatandaşımız ...

Bu rampayı ,  gazı baştan kapatıp torosuyla , şahiniyle , doplosuyla gayet rahat geçer halkımız ,  4x4 sistemi de neymiş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben ön tampon karı kürüyene kadar kullandım. gidiyor. biraz gaza fazla basmak gerekiyor sadece... Hatta en sonunda SBSC devreye girip durdurdu aracı. Yani o kadar kar vardı önümde.

bu da o günden bir hatıra...

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/62979_10151478920166047_1675480439_n.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben çok kendini beğenmiş bir adamımdır. Peki bu forumda neden kendimi beğenemiyorum? Sanki forumla bir ten uyuşmazlığı yaşıyoruz...

Abi forumun hepsi erkek ondan elektriklenmede bir sıkıntı yaşanıyor olabilir mi ?  ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben çok kendini beğenmiş bir adamımdır. Peki bu forumda neden kendimi beğenemiyorum? Sanki forumla bir ten uyuşmazlığı yaşıyoruz...

Mustafa Abi aşağıdaki listeye bir bakar mısın? Bir de kendini beğensen, beğeni sayın nasıl olurdu? Bence diğer üyelerle aranın açılmaması için yapılmış bir uygulama gibi, senin kendini beğenememen :)

Yalnız bu istatistikten şunu da anlayabiliyoruz ki kendini beğenemediğin gibi başkasını da beğenemiyorsun :D

F6TISnT9CHAS

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı zamanda en çok şikayet edilen listesinde de olmayayım, Mehmet? Hani sev ya da nefret et otomobiller vardır ya! En çok beğenilen ve en çok beğenilmeyen aynı anda mümkün olabilir.

Bunca yazı yazdım internet ortamında hiçbir karşılık beklemeden, sağolsun üyeler genellikle beğendiler. Ama otomotiv sektöründen, hele ki otomobillerini savunduğum markalardan aldığım eleştiri sayısına da inanamazsın... Hem onlar genellikle arkamdan konuşmak şeklinde yapıyorlar eleştirilerini...

Mustafa Abi aşağıdaki listeye bir bakar mısın? Bir de kendini beğensen, beğeni sayın nasıl olurdu? Bence diğer üyelerle aranın açılmaması için yapılmış bir uygulama gibi, senin kendini beğenememen :)

Yalnız bu istatistikten şunu da anlayabiliyoruz ki kendini beğenemediğin gibi başkasını da beğenemiyorsun :D

F6TISnT9CHAS

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

F6TISnT9CHAS

Bilginin karşılık bulduğunu görmek ve takdir edilmek çok güzel olmuş. Ülke olarak buna çok ihtiyacımız var, Mustafa bey'e ve bu istatistikleri bizlerle paylaşan değerli arkadaşlarımıza da ben şahsen çok teşekkur ediyorum, sevgilerimle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...