Jump to content

2012 Model Mazda CX-5 Test Sürüşü

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çok teşekkür ederim, Hocam. O sizin yüreğinizin güzelliğidir...

Bilginin karşılık bulduğunu görmek ve takdir edilmek çok güzel olmuş. Ülke olarak buna çok ihtiyacımız var, Mustafa bey'e ve bu istatistikleri bizlerle paylaşan değerli arkadaşlarımıza da ben şahsen çok teşekkur ediyorum, sevgilerimle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

13

• Fotifoti

14

• emregc

18

• mtutun

68

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Aynı zamanda en çok şikayet edilen listesinde de olmayayım, Mehmet? Hani sev ya da nefret et otomobiller vardır ya! En çok beğenilen ve en çok beğenilmeyen aynı anda mümkün olabilir.

Bunca yazı yazdım internet ortamında hiçbir karşılık beklemeden, sağolsun üyeler genellikle beğendiler. Ama otomotiv sektöründen, hele ki otomobillerini savunduğum markalardan aldığım eleştiri sayısına da inanamazsın... Hem onlar genellikle arkamdan konuşmak şeklinde yapıyorlar eleştirilerini...

Bir söz;

"yiğidin arkasından söverlermiş"

Abi seni bilen biliyor, bilmeyenlere de anlatılıyor ama ne hikmetse anlaşılmakta biraz zorlanıyoruz galiba... Bu ülkede de normaldir diyorum.

Ellerine emeklerine tekrardan sonsuz sağlıcakla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağol dostum, bilmukabele!

Bir söz;

"yiğidin arkasından söverlermiş"

Abi seni bilen biliyor, bilmeyenlere de anlatılıyor ama ne hikmetse anlaşılmakta biraz zorlanıyoruz galiba... Bu ülkede de normaldir diyorum.

Ellerine emeklerine tekrardan sonsuz sağlıcakla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Dün CX-5 modeli ile ilgilenen ve tüketimini merak eden arkadaşlar için bir test daha yaptım. Detaylar aşağıda;

Toplam parkur 46 km.

Gün; Pazar

Saat; 14.00-15.00 suları

Hava durumu; Açık 11-12 C civarı

Depo; Yarım dolu

Araç km; 2.750

Araç yük durumu; 2 yetişkin, bagaj boş

Motor başlatma; Tüketim testi tamamen soğuktan başlatıldı

i-stop; Tüm test boyunca kapalı.

Kullanım tarzı; Tamamen ekonomik kullanıma yönelik ve gaz pedalı çok dikkatli kullanılarak (son 4-5 km bölüm hariç, bu bölümde sportif ve agresif)

Rota; Samandıra'dan 5 km düşük hızda şehir için kullanımı ile başlıyor (bu rotada bir iki kırmızı ışıkta bekleme var ama trafik açık, 40 km/h gibi bir hızda akıyor) daha sonra TEM-E5 bağlantı yolunda tamamen açık ve 90 km/h gibi bir hızda 5-6 km geçildi. Buradan E-5'e çıkılarak Kartal-İdealtepe arası zaman zaman orta, zaman zaman düşük hızda akıcı bir trafikte katedildi. Çok nadiren sıkışık trafiğe girildi. İdealtepe'den sahil yoluna bağlayan yola sapıldı ve 40-50 km/h hızla, 1 ışıkta kırmızıda beklenerek sahil yoluna, Bostancı istikametine çıkıldı. Burada da 50-60 km/h hızla seyahat edilerek açık trafikte Küçükyalî'ya varıldı ve park edildi. Park edilmeden önceki son tüketim verisi 6,3 lt/100 km.

Araç yaklaşık 1 saat sonra tekrar start edildi. Küçükyalı tren yolu köprüsü altından Minibüs yoluna çıkıldı. Bu arada bu rotada 3 kez kırmızı ışıkta beklendi. Trafik çok düşük hızda ilerledi. Minibüs yolundan E-5'e çıkış yoluna sapıldı ve burada da biraz sıkışıkça trafikte birkaç kez dur/kalk yapılarak ilerlendi ve 1 kez daha kırmızıda beklendikten sonra E-5 Kartal istikametine çıkıldı. E-5 geliş saatine göre nisbeten daha yoğundu ancak Kartal çıkışına 1 km mesafeye kadar düşük süratte akıcı bir şekilde hız bazen azalarak ve artarak ilerledik. Kartal çıkışına 1 km mesafeyi ise tamamen dur/kalk yoğun bir trafikte geçtik. Burada gördük ki, Karayolları hiçbir uyarı tabelası koymadan Kartal E-5 üzerinden sahile veya kuzeye Samandıra istikametine dönüşü iptal etmiş. Mecburen E-5 üzerinde Pendik istikametine devam ederek Pendik köprüsü üzerinden geri yöne döndük ve Kartal çıkışından Samandıra yönüne saptık. Burada yol bilgisayarı verisi 7,3 lt/100 km.

Bundan sonra rotayı bilenler bilir. Samandıra çıkışına doğru (TEM istikametinde) bağlantı yolunda çok hızlı bir şekilde 120-130 km/h gibi bir hızla sol şeritten 4-5 km kullandım. Üstelik sürekli ciddi bir yokuş tırmanışıyla. Arkamdan gelen araca kızdığımdan dolayı da birkaç kez manuele alarak tam gaz yaptım, bir kez devir kesiciye bile girdim. Neyse Samandıra çıkışından ayrıldığımda ve benzin istasyonumda durduğumda toplam 46 km yol yapmıştım ve tüketim verisi 8,0 lt/100 km.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hep minimum tüketim testi yapacak değiliz tabii. Şimdi de maksimum ne olabilir tarzı bir gözlemimle devam edeyim. Hani bir önceki testi 8,0 lt ile tamamladıktan sonra benzincide depoyu full yaptım ya, doğal olarak yol bilgisayarını da sıfırladım. Şimdi bundan sonrasını şu ana kadar anlatalım;

Benzinciden eve kadar mesafe 4 km, açık ve 40 km/h gibi yavaş akan bir trafik. Ancak hız stabil değil, sürekli azalan ve artan şekilde ve iki kırmızı ışıkta beklendi. Eve varıldığında tüketim verisi 11,3 lt/100 km.

Bugün ev otoparkında tamamen soğuk çalıştırma ve yine 4 km mesafeyi 2 kırmızı ışıkta bekleyerek kat etme ve iş yerinin önüne park. Hız yine düşük 40 km/h gibi ve stabil değil, azalan ve artan şekilde. (bunu özellikle niye belirtiyorum, bildiğiniz gibi azalan ve artan hızlar tüketime ciddi negatif etki ediyor. Sabit hız sürüşleri çok daha avantajlı)

İş yeri otoparkında son tüketim verisi; 12,0 lt/100 km.

Önemli not; Neden yaptığım testlerde tüketim verileri paylaşmayı sevmediğimi, tüketimin değişik parametrelere, rotalara, sürücülere, sürüş şekillerine, iklim koşullarına vb. ne kadar çok değişebildiğini görüyorsunuz değil mi? Aynı araçla ilgili daha önce 5,2 lt, dün 8,0 lt ve bugün 12,0 lt değerler elde ettim.

Bu sebeple bu tip forumlarda, benim yaptığım gibi bütün şartları çok net izah etmeden şu kadar yakıyorum diye veri vermek, bu modele niyet eden kullanıcı adaylarını yanıltmaktan başka bir işe yaramaz. Bazen düşük veriler yanıltır, alındıktan sonra hayal kırıklığı olur. Bazen yüksek veriler korkutur, almaktan vaz geçirir.

Gerçek olan bir şey var ki, Mazda CX5 2.0 Skyactiv Drive awd modeli, kendi sınıfının (ve motor sınıfının) en verimli ve teknolojik modellerinden biridir. Ancak almak isteyenlerin tüketim verilerini forumlardan sormak yerine, kendi test sürüşleri esnasında yol bilgisayarı verilerini sıfırlayarak, kendi tüketim gözlemlerine göre karar vermelerini kesinlikle tavsiye ederim.

Bu tüm marka ve modeller için geçerlidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ilk rotadaki 6.3 litre gayet normal, Samandıra - sahil arası zaten baya eğimli bir yol. Beni etkileyen dönüş yolundan sonraki ortalama oldu. Bilen bilir sahilden ciddi ciddi tırmanıyorsun Samandıraya, üzerine trafik vs de cabası. Ortalama 8.0 bu güzergahta ciddi iyi sayılır.

Maksimum değerleri boşver abi, bunun maximumu zaten rx8'in minimumu etmiyor bak:) Maksimum görmek isteyen rx8 kullansın haha:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim RX-8'de bir sıkıntı var. Hiç 20 lt tüketime ulaşamıyorum, sürekli maksimum devirde sürsem de olmuyor. Halbuki alırken 20 lt yakar demişlerdi!...

Geçen serviste baktırdım 20 lt'ye çıkmıyor tüketim bir türlü diye. Araç da bir şey yok, kullanım hatası dediler????

Abi ilk rotadaki 6.3 litre gayet normal, Samandıra - sahil arası zaten baya eğimli bir yol. Beni etkileyen dönüş yolundan sonraki ortalama oldu. Bilen bilir sahilden ciddi ciddi tırmanıyorsun Samandıraya, üzerine trafik vs de cabası. Ortalama 8.0 bu güzergahta ciddi iyi sayılır.

Maksimum değerleri boşver abi, bunun maximumu zaten rx8'in minimumu etmiyor bak:) Maksimum görmek isteyen rx8 kullansın haha:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa bey, benim 1.6 benzinli aracın tüketim verileri sizin yapmış olduğunuz ölçümler ile bire bir çok benzer.  CX-5 2.0 benzinli olarak çok başarılı; demek ki skyactive çalışıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim RX-8'de bir sıkıntı var. Hiç 20 lt tüketime ulaşamıyorum, sürekli maksimum devirde sürsem de olmuyor. Halbuki alırken 20 lt yakar demişlerdi!...

Geçen serviste baktırdım 20 lt'ye çıkmıyor tüketim bir türlü diye. Araç da bir şey yok, kullanım hatası dediler????

:)

Bence aracınız iyi durumda, Siz de iyisiniz. Serviste bir sıkıntı olabilir??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geceden çalışır bırak abi sorun düzeliyor  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bir başka minimum tüketim testi. Toplamda katedilen 10.9 km mesafede ortalama 5.6 lt tüketim. Hızımın 80-90 km civarında olmasına dikkat ettim ve minimum tüketim için gerçekten çok dikkatli kullandım.

post-7558-141695297518_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıdaki ortalama test tüketimini yaparken aracı bir süre dümdüz yolda 80  km/h sabit hızda sürdüm. Eğer hiç yokuş yukarı veya aşağı denk gelmese, trafik hızınızı değiştirmese bakın aşağıdaki anlık tüketim verisine. Aynı yolda yol şartları ve hız hiç değişmeden 80 km/h hızı belki 30 sn. koruyabildim ve bu süre içinde uzunca bir süre 4,3 gördüğümü söyleyebilirim. Uzunca süre dediğim 15-20 sn den bahsediyorum tabi.

Merak edenler için foto çekimini ve bu testi yaptığım parkur TEM otobanı üzerinde Ataşehir'den Boğaziçi köprüsüne bağlantı yolu üzerinde. (2 şeritli yolun sağ şeridinde)

Üstelik aracım daha 3 bin küsür km. Genellikle 5 bin kmden sonra gerçek veriler denir ama, ben bunu her zaman 10 bin olarak söylerim...

post-7558-141695297526_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıdaki ortalama test tüketimini yaparken aracı bir süre dümdüz yolda 80  km/h sabit hızda sürdüm. Eğer hiç yokuş yukarı veya aşağı denk gelmese, trafik hızınızı değiştirmese bakın aşağıdaki anlık tüketim verisine. Aynı yolda yol şartları ve hız hiç değişmeden 80 km/h hızı belki 30 sn. koruyabildim ve bu süre içinde uzunca bir süre 4,3 gördüğümü söyleyebilirim. Uzunca süre dediğim 15-20 sn den bahsediyorum tabi.

Merak edenler için foto çekimini ve bu testi yaptığım parkur TEM otobanı üzerinde Ataşehir'den Boğaziçi köprüsüne bağlantı yolu üzerinde. (2 şeritli yolun sağ şeridinde)

Üstelik aracım daha 3 bin küsür km. Genellikle 5 bin kmden sonra gerçek veriler denir ama, ben bunu her zaman 10 bin olarak söylerim...

abi valla uğraşmışsın :D Bizim mazda6 22.000de ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki  20.000den sonra yakıt tüketimi şaşırtıcı bir şekilde çok  düştü.

Peki abi senin cx5e aynı testi 130km hızla yaparsak sence kaç yakar ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tahminde bulunarak yanıltmak istemem kimseyi, Ege. Birgün denersem, burada verileri paylaşırım. Daha da iyisi aşağıdaki video'yu link verebilirim. Buradaki araç 2.0 lt otomatik.

abi valla uğraşmışsın :D Bizim mazda6 22.000de ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki  20.000den sonra yakıt tüketimi şaşırtıcı bir şekilde çok  düştü.

Peki abi senin cx5e aynı testi 130km hızla yaparsak sence kaç yakar ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.6 lar turbolu olsun olmasın daha fazla yakıyor, fort un kuga sı için dürüstçe 12,5 lt lerden bahsediyor bayileri daha az yakar diyene rastlamadım, bunda ağırlığında etkisi var... CX-5 harici hepsi ağır ... CX-5 in 4x2 Reflex paketi zaten tam bir efsane sınıfında...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Ne huzursuz adamsın Emre. Fort değil, Ford!

Fort'çu musun, nesin????

1.6 lar turbolu olsun olmasın daha fazla yakıyor, fort un kuga sı için dürüstçe 12,5 lt lerden bahsediyor bayileri daha az yakar diyene rastlamadım, bunda ağırlığında etkisi var... CX-5 harici hepsi ağır ... CX-5 in 4x2 Reflex paketi zaten tam bir efsane sınıfında...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi Türkçede kelimeler BCDG harfleri ile bitmiyor dolayısıyla Ford un Türkçesi de Fort oluyor , bayılıyorsunuz yabancı kelimeleri kullanmaya... bakın Arnold Schwarzenegger vali oldu Kaliforniya'ya hala İngilizcesini düzeltmedi, Alman aksanını koruyor, ben şimdi sade vatandaş olarak  Fort a niye Ford demek zorundayım değil mi yani...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...